27 yaşındayım evde kaldım gözüyle bakılıyor ?

tabularasaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2018
975
721
33
34
Karşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz

Bana da aynısı yapmaya çalışıyorlar. Cunku evlenmak hayattaki tek amaçları. Evlenip ne yapacam koca derdi mi çekeyim. Hayırlısı olsun de kapat

Kendinizi sorgulamanız gereken kısım evine gittiğiniz insanlar. Böyle vizyonsuz insanlarla ne işiniz var? Hayattaki tek amaç evlilik midir? Ay çeyiz yapayım, ay koca bulayım, çocuk da yapıp evimde vasıfsız oturayım. Geçin bu işleri.

Ben de 27 yaşındayım. Bazen babamlara takılırım yıldırım nikahı olacak falan diye. Saçmalama senin daha yaşın kaç, evlenip başına bela almak için küçüksün derler. :)

50 sınde evlenen var sen daha 27 yasındasın tabı topluma göre bir kız 25 den sonra evde kalmış gibi,oluyor ama bu senin seçimin sonuçta
Ama bu baskıları konuşmaları,kulak ardı edin hayatınızı yasayım evliliğe hazır olunca çıkar zaten karşınıza ben

Senin yasinda evlendim aa ne evde kalmasi 32 yasina girecem benden citiri mi varmisss daha nelerr

Evlendiğinizde kimse sizin evinize getirip bir ekmek bırakmayacak. Sorunlar yaşasanız kimse tüh demez kadını suçlarlar. Çocuk yapmasan çocuk yap derler yapsan niye yaptın gezseydiniz derler. Liste uzar gider. Çünkü işleri güçleri dedikodu. Sen veya başkası kişisel değil. Ama bu durumu takıp üzülmen senin seçimin. Sence takılmaya değer mi?

bu biraz çevreye bağlı

yani çevrede evlenme yaşı 18 anne olma yaşı 20 ise 25 yaşındaki herkesin 2-3 çocuğu varsa 27 yaşında evde kalmış hissettirebilirler

çözüm çevreyi değiştirin

çevremde 30 öncesi evlenene garip bakıyorlar 35 öncesi bebeği olana vs vs

yaşınız genç cidden hem de çok genç

önünüzde uzun bir yol var evde kaldım psikolojisinden çıkın hayatınızı evlenmiş olmak için devam ettirmeyin

Evlendiğinizde kimse sizin evinize getirip bir ekmek bırakmayacak. Sorunlar yaşasanız kimse tüh demez kadını suçlarlar. Çocuk yapmasan çocuk yap derler yapsan niye yaptın gezseydiniz derler. Liste uzar gider. Çünkü işleri güçleri dedikodu. Sen veya başkası kişisel değil. Ama bu durumu takıp üzülmen senin seçimin. Sence takılmaya değer mi?

Yok artık. 27 yaş gayet iyi 30 u geçtiğinde evde kaldı gözüyle bakılıyor genelde ama 27 hayır hiçte evde kalmamışsın. Ben 2ü yaşında evlendim şuan 22 çok erken. Bence zaten ideal olan 25 ve üzeri. Sen çevreni hiç duyma.

Sizde koca bulacak meziyet vardır da karşınıza çıkanlarda size koca olacak meziyet yokmuş demek ki. Çevrem 35 yaşında, bekar kadınlarla dolu, evde kaldım lafını dalga geçmek için kullanıyorlar sadece. Bir kadına evde kaldın diyebilecek, ima edebilecek kafa cahil bir kafadır ya. Cahilin lafına mı bakacaksınız?

Yazinda bile ezilip buzuluyorsun. Sanki suc işlemişsin gibi.Neymis 27 yasina kadar evlenmemismis.

Hayatının her aninda sana laf soyleyenler, kurallarını dikte etmek isteyenler olacaktır. Sen saniyormusun ki evlenince kocan seni rahat birakacak. O da kendi kurallarina gore bir seyler yapmani isteyecek. Yani değişmesi gereken sensin.

cevap vermeyi öğrenmezseniz bu ruh halinden çıkamazsınız. evlenirsiniz başka konularda devam eder baskı. sizin dik durmanız lazım.

35 yaşındayım, evli değilim, üni den mezun olduğumdan beri herkes "ne zaman evleneceksin" diye soruyor; "istediğim zaman" diyorum tek ve net şekilde.

bu kadar basit.

Yaşadığınız sosyal çevre, eğitim durumunuz, kültürel çevre vs.. Hepsi bu noktada etkilidir.
27 yaşındayım yeni evlendim, elimde olsa 21-23 arası evlenmek isterdim çünkü eşimle liseden beri beraberdik niye uzasın ki süre diye düşünüyorum.
Ancak yaş gelmiş diye tanıştırılan bir kaç alternatifi değerlendirip evlenmek doğru değil bence. Yine yaş değil doğru insanla karşılaşmak için dua edin mutlu huzurlu bir evlilik nasip etsin. Kendinizi bu noktada daraltmayın. Bir ömür güzel bir evlilik için kimseyi takmayın. Ablam da böyle diye diye evlendi 20 gün ancak aynı evde yaşayabildi. Yaş geldi diye değil doğru insanla karşılaştım diye evlenilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…