- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 33
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Keşke bu yaşımda (yani 27 sene itibariyle 28) evlenseydim. Hatta evlenmeseydim biraz daha. 24te evlendim ünv bitti atandım atanır atanmaz nişanlandım(23) daha tam 24 olmadan da evlendim. O kadar tolore ettim ki evlenirken bişeyleri. En cok da kaynanamı. Şimdi düşünüyorum da tamamen cocukluktanmıs. Kendimi ezdirmişim. Siz sağlam bir karakteriniz oturunca evlenicek kadar şanslısınız belkide.Karşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
Yükseklisans öğrencisiyim doktoraya hazırlanıyorum ama bu evlilik. Akışları beni öldürüyor. Her gelenin ileri geri konuşmadı psikolojimi bozdu36 yaşında evlendim ve erken evlenip erkenden her türlü sorumluluğun altına girmek hele ki sizin ekonomik özgürlüğünüz yoksa kabusa dönüşür bekar yaşıtlarınızla gezin tozun size tavsiyem en güzel günleriniz sonradan bir bakmışsınız yaz 30 u geçmiş ve siz en güzel zamanlarınızı hayatımda biri yok evde kaldım modunda tüketmişsiniz .önemli olan evlenmek değil mutlu olmak hayatı paylaşmak evlenmek görüldüğü kadar güllük gülistanlık da değil bir çok arkadaşım öyle mutsuz ki boşanmaya da cesaret edemiyorlar bence siz kendinize çevre oluşturun gezi klüplerine girin hem arkadaş çevreniz hem de karşı cinsle sosyal ortam olur
Garanti veriyorum kapanmıyor kapansın dersen fizana falan gitmen gerek duymaman içinEvlendikten sonra herkesin çenesi kapanacak aynı evde seçtiğim hayatla ben başbaşa kalacağım. Dedikleriniz çok doğru
Bizim toplulumuz için evlililik kutsal ya bazen acaba gerçekten iyiliğim için mi sürekli bu evliliği açıyorlar diyorum sizce bu mümkün müO tiplerle konuşma; kes iletişimini☺
Sonu yok bunun yaniGaranti veriyorum kapanmıyor kapansın dersen fizana falan gitmen gerek duymaman içinboşver hayatta ne yapmak istiyorsan onu yap. Evlenmek istiyorsanda elbet evleneceksin doğru zamanda. Sorumluluğun olmadığı zamanların bunlar
EvetKeşke bu yaşımda (yani 27 sene itibariyle 28) evlenseydim. Hatta evlenmeseydim biraz daha. 24te evlendim ünv bitti atandım atanır atanmaz nişanlandım(23) daha tam 24 olmadan da evlendim. O kadar tolore ettim ki evlenirken bişeyleri. En cok da kaynanamı. Şimdi düşünüyorum da tamamen cocukluktanmıs. Kendimi ezdirmişim. Siz sağlam bir karakteriniz oturunca evlenicek kadar şanslısınız belkide.
siz kaç yaşındasınızBana da aynısı yapmaya çalışıyorlar. Cunku evlenmak hayattaki tek amaçları. Evlenip ne yapacam koca derdi mi çekeyim. Hayırlısı olsun de kapat
Vizyonsuz insanlar bizim eşimiz dostumuz akrabamız daha doğrusu dostumuz sandığımız. Kendi kuzlaru 30 lerde koca bulunca ben onlara tuhaf geliyorum sanki çirkinmişimde bulamıyormuşum gibi inan hepsiyle ikrtişimi kesmek istiyorum ama ilem hiç mi dostumuz kalmasın diyorKendinizi sorgulamanız gereken kısım evine gittiğiniz insanlar. Böyle vizyonsuz insanlarla ne işiniz var? Hayattaki tek amaç evlilik midir? Ay çeyiz yapayım, ay koca bulayım, çocuk da yapıp evimde vasıfsız oturayım. Geçin bu işleri.
Ben de 27 yaşındayım. Bazen babamlara takılırım yıldırım nikahı olacak falan diye. Saçmalama senin daha yaşın kaç, evlenip başına bela almak için küçüksün derler. :)
Valla çok açıklayıcı olmuşBir an once evlenip koca donu mu yikamak istiyorsun arkadasim? Aklini basina topla. Ne kadar gec evlenirsen o kadar kardir. Bugun ki aklim olsa 40tan asagi evlenmem. Aslinda hic evlenmem de iste yaslaninca didiscek birisi lazim. O sana evlen diyenlerin, evde kaldin diyenlerin hepsi basini yakmak istiyor, baska da dertleri yok. Bekarlik sultanlik. Bu gunlerinin tadini cikar.
Desteğiniz için teşekkürlerbu biraz çevreye bağlı
yani çevrede evlenme yaşı 18 anne olma yaşı 20 ise 25 yaşındaki herkesin 2-3 çocuğu varsa 27 yaşında evde kalmış hissettirebilirler
çözüm çevreyi değiştirin
çevremde 30 öncesi evlenene garip bakıyorlar 35 öncesi bebeği olana vs vs
yaşınız genç cidden hem de çok genç
önünüzde uzun bir yol var evde kaldım psikolojisinden çıkın hayatınızı evlenmiş olmak için devam ettirmeyin
Bunu bana kaf atanlara söyleyeceğim güzel bir cümleSizde koca bulacak meziyet vardır da karşınıza çıkanlarda size koca olacak meziyet yokmuş demek ki. Çevrem 35 yaşında, bekar kadınlarla dolu, evde kaldım lafını dalga geçmek için kullanıyorlar sadece. Bir kadına evde kaldın diyebilecek, ima edebilecek kafa cahil bir kafadır ya. Cahilin lafına mı bakacaksınız?
Olduğunu mu hayal ediyordunSonu yok bunun yani
Ben evlenince biter gibi zannettiydim. Sizde bile bu kadar detaya giriliyorsa anladım ki sonu yokOlduğunu mu hayal ediyordun9 aylık oğlum var başta niye yaptın bilmem kaç sene gezeydin dediler şimdi kızım olsunmuş ikinciyi yapmalıymışım
27. Hatta bu yıl sonu 28 olacam. Bir arkadaşımla konuşurken ( kendi 20 olmadan evlenmişti) o zaman birkaç yıl önce 24 falanim. Diyor ki evliliği geciktirme evlen. O zaman düşündüğümde acaba geç mi kaldım dedim. O zamanki aklımla. Simdi 27yasindayim. Annemle konuşurken evlilik için daha hazır değilim diyorum çünkü hazır değilim. Ne acelem var. İlk gelene mi versinler. Ben ilk tanıştığım kişiyle mi evleneyim sırf evlendi dediler diye. Amacım evlenmek olsa zaten geçen yil 3 ciddi ciddi evlenmek isteyen kişi vardı. Tamam derdim birine oldu bitti. Ama acelem yok. Önce ayaklarımın üstünde durayım. Hayatımı yoluna koyayım. Ondan Sonra. Millet akıl verir para vermez. Evlendin sıkıntıda yanında olmaz. Cunku evli çiftlerin arasına girilmez derler. Dayak yesen suçlu olursun. Sesini çıkartsan kötü gelin olursun. Kocan aldatsa kocasını elinde tutamayan olursun. Bu yüzden karakteri oturmuş olarak evlenmek lazım. Herkes sucunu sana yükler ezmeye çalışırlar. Bu yüzden karakteri tam gelişmis tam oturmuş olarak yola çıkmak lazım.Evet
siz kaç yaşındasınız
Ben yükseklisans öğrencisiyim bana da okumasanda keşke evlenseydin mentalitesi dayatılıyorKüçük yaşta evlenmiş biri olarak söylüyorum. Hayatını yaşa gez , toz , kimseyi kafana takma. Bende küçük yaşta evlendiğim için en çokda okumadığım için pişmanım
Evet benim de hassas bir yapım var. Ekonomik çzgürlüğüm olmadan evlensem yapamazdım sanırımKarakter gelişimi çok önemli. Sonra eş annemi verin bana, anneciğim, anneme hizmetcilik yapacaksın diye evlendim diye başlıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?