2ci Çocuk için geçmi kaldım ? :( lütfen yorumlarınızı bekliyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi enbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Allah herkese sağlıklı çocuklar versin, kimseyi çocuğuyla sınamasın. Ama risk faktörleri olduğu tartışmasız doğru. Allah korusun ya bir şey olursa ömür boyu bunun acısını çeker biri yaşımdan dolayı oldu gibi.
Tabi bir sürü sağlıklı örnek de var , ama bilemiyoruz işte.
Bir kere doktorlar psikolojik baskı yapıyor. Benim arkadaşım 38 yaşında hamile kaldı. Ben de aynı dönem hamileydim. İkili testten sonra benden 3 lü istemediler. Ama ondan 3 lü istediler. Sonra normal olmasına rağmen Amniyosentez yapalım demiş doktorlar. Kabul etmedi arkadaşım. Buna kağıt imzalattılar; kendi isteğimle yaptırmıyorum diye.
Çok iyi düşünüp karar vermek lazım.

tup bebek dusunebilirsiniz eger cok korkuyosaniz.pgt yontemiyle saglikli genlere sahip cocuklar rahme yerlestiriliyo.korktugunuz gibi down sendromu falan gibi bi cok kalitsal rahatsizligi olma riski ortadan kalkar.

Son düzenleme:
Konuyu hortlacagim ama yazmak istiyorum...41 yaşındayım ikinci evliliğini yaşıyorum 1 buçuk yıllık evliyim...2 doğal yoldan gebelik yaşadım ve kalp atışları 2 ayın içinde durdu hep...ilk evliliğinden 1 oğlum var 14 e girdi cocugumun beyni ykanilarak ne telefonlarına çıkıyor ne anne diyor...anne olanlar acimi çok iyi anlar...nasıl istemiyeyim bu yaşta canından kanından bir evlat...keşke hiç tatmasaydim diyorum bazen çok zor ayrı yaşamak zorunda kalmak... Simdi özele gidiyorum yumurta rahim herşey süper dedi Dr sadece kan pıhtılaşmasında şüphe etti..gebe kalmamı bekliyoruz Dr takibinde günde bir tanede bebe aspirin icmemi söyledi hemde aksatmadan...kısaca anlatmaya calistim41 yas eğer imkânın ve sağlığın varsa kesinlikle bebek olmalı zaten miyon bir vücudum var yaşım hiç göremiyorum... herşeyin hayirlisi

Çocuğunuzla neden ayrısınız? Velayeti neden size vermediler?

Siz gerçekten istiyorsanız çocuk düşünmelisiniz. Ayrıca en doğru ve düzgün çözümü size doktor söyler. Kararınızda eminseniz uzatmadan doktora gidin.

Ikinci evliligimi yaptigimdan dolayi cocugu etkisi altina aldiklari icin cocuk beni istemedi...

isteyene kadar uğraşın o zaman
14 yaşında çocuk beni istemiyo diye kenara çekilinir mi?
tam ergenlikte o çocuk ve annesinin ondan vazgeçtiğini düşünüyor

isteyene kadar uğraşın o zaman
14 yaşında çocuk beni istemiyo diye kenara çekilinir mi?
tam ergenlikte o çocuk ve annesinin ondan vazgeçtiğini düşünüyor

Hic vazgecmedim ki hala aradigimda telefonu yuzume kapatip acmiyor...cok iyi biliyor ondan dehil babasindan vazgectigimi...her sekilde de belli edip onu istedim...cocugun tek dedigi babamla ol ya da bende yokum..her neyse bu kadar ozele girmemin anlami yok yasananlar cok cunku davulun sesi uzakdan guzel gelir...demek istedigim 41 yas hatta 42 43 yaslarda dogal yoldan cok saglikli bebekler dunyaya geliyor..saglik cercevesinde neden omasin ki muhakkak ki her isteyenin bir sebebi vardir...herkese hayirli saglikli evlatlar nasip etsin...

yine de bir yolunu bulun lütfen
başka bir bebek için yine uğraşın ama yazık o çocuk da orada annesiz
ve sonra büyük travma yaşıyorlar büyüdüklerinde bile geçmiyor
eşimin annesinden biliyorum
sağlıklı bir bebeğinizin de olmasını dilerim

eltim 43 yaşında kızı 10 yaşındayken doğum yaptı

sağlıklı da olabilir sağlıksız da bunu şimdiden bilemeyiz

ama mesela tek çocuk olmak çooook kötü bir şey değil bunu biliyorum

zira tek çocuğum 36 yaşındayım

az tahammülüm düşük olsa da gayet iyi yaşıyorum

işte herkes kardeşler destek olur vs der de bence destek vs de aranmıyor yani onu bilmediğin için gerek de duymuyorsun

ana baba hastalanınca vs kardeşin olunca dönüşümlü olur vs vs

çevremde gördüğüm hepsi saçma sapan kaprislere giriyor kardeşler geriliyor vs vs

annem babam şimdilik sağlıklı ilerisi için de bilemiyorum zira 8 saat mesafede yaşıyorum

oğlum da tek çocuk ben ikinciyi düşünmüyorum

Annem beni 49 yasinda dogurmus, ablam ikinciyi 40 yasinda dogurdu. Sorun yasamadik. Hakkinizda hayirlisi olsun. Bir kardesi olsa iyi olur tabi, mesela bizim ana babamiz vefat etti ama dunyada yapayalniz kalmadik kardeslerden dolayi...

Forumu açıp neden sonunu getirmiyorsunuz arkadaşlar. Enbu 2. bebeğiniz oldumu? Yorumları sonuna kadar okudum ve merak içindeyim.

Önce doktora gidin,kontrollerinizi yaptırın.
Her hangi bir engeliniz varmı ,kullanmanız gereken vitaminler vs öğrenin.
Sonra değerlendirin durumu derim,yaşınız geç değil ama düşünüyorsanız çok vakit kaybetmeyin yinede.
İkili test yaptırırsanız yaşla alakalı risk çıkması muhtemel,yaşıda baz aldıkları için ama harmony,nify,veraciyt testleri var 7 farklı anomaliye sadece sizden alınan kan numunesi ile bakıp %97 doğruluk payıyla sonuc veriliyor.
Ben 35 yaşındayım veracity testi yaptırdım ikili,üçlü test yerine,9 günde geldi sonuçlarım,yurtdışına gönderiliyor kan çünkü. Herhangi bir sorun çıkmadı testimde. Tek yaptırmam gereken ayrıntılı ultrason kaldı şimdi.
Amniyosentez tek alternatif değil yani. 10 haftadan sonra bu testi yaptırabilirsiniz.
Ayrıca ilk bebeğinizi de riskli yaş grubunda doğurmuşsunuz (doktorlar 35 üstünü riskli kabul ediyor diye biliyorum)bir sorunu yokmuş.

Enerjiniz sadece bir çocuğa yetiyorsa yalnız kalmasın diye 2. Yi yapmayın lütfen. Böyle çok görüyorum yaşı geçtiği için hemen ikinciyi yapan ikisinede yetemediği için birinci çocuğun gelişim geriliği yaşadığını.
Ama enerjinize güveniyorsanız da kolay gelsin

Kendiniz istiyorsanız yapın yoksa sadece kızıma kardeş algısıyla yapmayın. İyi bir kardeş olacağının garantisi yok

"Benim annem beni şu yaşta doğurmuş,komşumuz kızını bu yaşta doğurmuş biseyi yok"mesajları kusura bakılmasın ama çok cahilce.Bu örnekler kıstas olamaz.Evet yaşınız itibariyle risk var.En sağlıklısı bir doktorla görüşmeniz.

Korkuyorsan tüp bebek düşün

Aneannem 3 çocuğunu 40 yaşından sonra doğurmuş 47 yaşında sonuncusu doğmuş hepsi de sağlam hic sorunları yok. Birisi de annem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…