2li tarama yaptıran var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ıyıgeceler arkadaslar bende bugun aldım test sonuclarım doktorum 4 -4luk dedı 20 gun sonra gel dedı bende cınsıyetımızde bellı olur artık demı dedım oda kesın olur dedı sımdı dort gozle ayın 29u beklıyorumm ıns hepımızın sonucu guzel olur hıc uzulmeyız arkadaslar

merhaba bende mayısın 6 da yaptırdım testı test sonuclarım pazartesı cıkacak umarım sonuclarım ıyı cıkar kızlar

kızlar herkes ense kalınlığını yazabilir mi 3mm den fazlası riskliymiş benim ki 2mm çıktı sizinkiler ne çıktı

Kızlar bizim ultrason sonuçlarımız çok iyi.Burun gelişimi çok güzel.Ense 1,5 mm çıktı, oda çok güzel fakat kan testine 1/254 trizomi21 riskli çıktı.Canım ona sıkkın benim.

Doktor amniyosentez önerdi.Ama bebek bence iyi demiş.Alt sınır 1/250 ve altı.Bizde sınıra çok yakınız.
Ben amniyosentez düşünmüyoruz.Üçlü testimi 2 farklı yere yaptırmayı düşünüyorum şimdilik.

Bu hafta tekrar gidicem doktora ultrasonda tekrar baktırcam bebeğime.Bundan sonra zaten 2 haftada bir giderim artık bebeğimi görmeye.

Bana dua edin olur mu?

Aklıma geldikçe gözlerim yaşarıyor.Elimde değil.

Ben bebeğime güveniyorum ama onun iyi olduğunu düşünüyorum.Yine de sınıra yakın çıkmak çok üzücü.

herkese merhaba...
bende cumartesi 2 li test için doktordayım..ultrason da ki ense ölçümü 0.80 mm çıktı..o anki heyecandan doktora doğru dürüst soru bile soramadım..(cumartesi 11+4 günlük hamileyim) bu arada..bunun min. bi ölçüsü varmıdır acaba bilen var mı çok endişeliyim..sanki bana ölçü çok kısa gibi geldi..doktorumda olumsuz bişey sölemedi ama çokta yorum yapmadı bana yardımcı olursanız çok sevinirim..sizin ölçüleriniz nasıl..

bende ikili test yaptırdım.sonuçları bugün gösterecem.ama merak ediyorum.yaptıran carsa sonuçları karşılaştıralım.

merhabalar benım bebegımın ense kalınlıgı 2,1 dedı
sonuclarım halen cıkmadı doktorun aramasını beklıyorum

ense kalınlığı 1 mm ikili test 1÷2114 crl 64mm

kızlar merhaba doktorum aradı bıraz once test sonucumu soyledı
cok cok ıyıymıs degerlerım 1/10000 dedı
kan degerlerımde dusme varmıs gelınce hap yazalım dedı
bu bayılma ıcınde ayakta fazla kalmıycaz dedı :çok üzgünüm:

Merhaba kızlar bende 30 nisanda yaptırmıştım (11+3) ense kalınlığı ve 2li testi... Allahıma binlerce şükür Mercimeğimin ense kalınlığı 0,93mm çıktı ve test sonucumuzda çok iimiş.. doktorumuz herşey çok güzel gidiyor.. hiç bir sorunumuz yok dedi... "ama biraz fazla hareketli olacak" dedi... burnu gözleri ve özellikle midesini gördük "bunu (Mideyi) görmem gerekiyordu. ve çok rahat gördük.. artık herşey size bağlı" dedi.. yani yeme içme konusu ve daha dikkatli hareketler anlamında...:teytey::teytey:

benim şöyle kızlar herkes yazsın
ense kalınlığı 2mm
kombine risk 1:2455
ikili test 1:6654
yaş riski 1:973
trisomy 18+NT <1:10000 çıktı hepsini altında da cut off değerinin altında yazıyor
ne demek bu anlamadım ben herşey yolunda dedi ama değerlerin sınırı ne anlamadım
o da söylemedi zaten

bende geçen hafta yaptırdım 2 li testi.perşembe sonucunu almaya gidicez..
detaylı ultrasonda herşey normal çıktı..kan testleri 10 gün sonra çıkacak dediler..perşembe öğrenicez..
inşallah bi sorun yoktur..

Bende ikili testimi dün yaptırdım sonuçlar perşembe günü belli olacak.Ultrason kağıdını labaratuvarda kan verirken istemişlerdi oraya bırakmıştım sonrada sormadım aceba o kağıdı benim geri almam mı gerekiyordu yoksa kan sonuçlarıda ultrason evrakına doldurulup öylemi verilecek.Birde ultrason evrakında 1.1 diye birşey vardı galiba oda ense kalınlığı olsa gerek.İnşallah herkesin sonucu iyi çıkar

bende 2 li tarama testimi geçen cuma yaptırdım. ense kalınlığı 1.6 çıktı normalmiş, ama çok zor yakaladık ensesini epey uğraştı dr... yarın kan sonuçlarını alıcam, inş. herşey yolundadır.Dualarınızı eksik etmeyin lütfen...sonuçları alınca yazarım...

ya kızlar benim anlamadığım bişey var.herkesin bebeğinin ense kalınlığı çok farklı yani kimisinin ki 0,80mm kimisininki 2,1mm bunun sınırı ne kadar ki sizcede bu fark abes bi fark değil mi??bana tuhaf geldi sanki..bu arada ben ense kalınlığı ne kadar bilmiyorum ama dr çok güzel dedi.şimdi siz yazınca çok merak ettim hemen dr ye sorcam gidince a.s.

Kızlar ben de dün gittim nihayet ikili test yaptırmak için. Hem keyifli hem de zor saatler geçirdim. Zordu çünkü üniversite hastanesi pazartesi çok kalabalıktı. Hayatımda hiç bu kadar hamileyi bir arada görmemiştim :) Keyifliydi çünkü bebeğim büyümüş, kocaman olmuş ve hareket etmeye başlamıştı. Hatta ben elimi enseme koymuş onu seyrediyordum. O da aynısını yapmış. Doktor kolunu ensesinden çekmek için bayağı uğraştı. En sonunda başarabildi. Ense kalınlığı 1.68 çıktı. Doktor bunun normal olduğunu söyledi. Fakat kan testini 20 gün sonra vereceklerini de söyledi. Buna çok üzüldüm. Normal koşullarda 3 gün içinde verilebilecek bir test için 20 gün bekletiyorlar.

Hale dün doktordan geldikten sonra araştırdım. Ense kalınlığı 3'ün üzerine çıktıkça risk düzeyi de artıyormuş. Tabii ki bu kesin bir tarama değil. Bize evet ya da hayır cevabını vermiyor. Sadece risk düzeyini belirliyor.

kızlar merhaba..benim ense kalınlığı 0,80 mm çıkmıştı..kafama takıldı tekrar doktorumu arayıp sordum...acaba çok kısa bi ölüçümüdür die..doktorda 2,5 ve 3.ten sonrasının rist olduğunu ölçünün normal olduğunu söledi...sizede bilgi veriyim dedim..

ewet bende sordum risk 3 mm kızlar

arkadaslar herkese merhaba.ben 3 aylik hamileyim.fakat dun aldigim 2li test sonucundan sonra dunyam karardi.
135 de 1 down sendromlu bebek dunayaya getirme riskim varmis.normalde bu oranin 300 den fazla olmasi gerekirmis.dr. bana amniosentez onerdi ve 16.gebelik haftasina randevu verdi.
aksam esimle konustum.yaptirmami istemedi.fakat ben cok kararsizim.zaten testin sonucu da 3 haftada sonuclaniyormus.yani bebegim o zamana 19-20 haftalik olcak.sonuc kotu ciksa bile ona kiyamamki.ayrica cevremde bi kac kiside duydum.amniosentez sonucuna gore bebeginiz sakat olur denen bi kadinin cocugu sapasalam dogmus.nasil guvenirki insan buna.ne olur bize dua edin.ne yapacagimi sasirmis durumdayim.desteklerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…