2li tarama yaptıran var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim her muayeneden önce kilom ve tansiyonum ölçülüyor hemşireler tarafından.
Sende öyle olmadı mı?

huzunlu yağmur ve darkinlife lütfen önce 3 lü testi yaptırın direk amniosentez yaptırmayın darkinlıfe biliyor ona yazmıştım.hatta 3 lüden sonra risk çıkınca fetal anomali testi (ayrıntılı ultrason) yapıldı bana onda da sorun çıkınca amniosentez yapıldı. çok şükür bişey çıkmadı. amniosentez de çok kolay internette resimlerinini görünce ben çok korkmuştum ama iğne acıtmıyor bile içiniz rahat olsun sağlıklı doğumlar dilerim hepinize

arkadaşlar ben yaptırdım ama sonucunu henüz alamadım ensesini ölçtü 1.4 çok iyi dedi inşallah test sonucudu iyi çıkar.

arkadaşlar çok özür dileyerek sizlere birşey soracağım.. doktorlarınız size kendinizi başka bir hamileyle kıyaslamayın demiyor mu.. yani size sonsuz hak veriyorum ama eğer başkalarıyla kıyaslarsak kendimizi çok üzüyoruz farkında olmadan bu da bebişlerimizi etkiler.. lütfen canlarım üzmeyin o güzel canınızı... :teselli:
hüzünlüyağmur'cum şimdi söyleyeceklerim benim ve doktorum arasında geçmiş olan bi konuşma, ben biraz fazla araştırma yaptığım için herşeyi soruyorum oda beni ilgiyle ve sevgiyle dinliyor... ama dediği tek şey "kendini başkalarıyla kıyaslama.. herkesin bünyesi yaşam standartı ve yaşam kalitesi farklıdır. sana önerdiğim bi şey başkasına önerilmemiş yada başkasına önerileni sana önermemiş olabilirim o yüzden sen sadece kendini düşün" dedi...
bu amniyosentez olayına gelince 2li testte sonuç iyi ve kötü olarak değil; az riskli ve çok riskli olarak nitelendiriliyor.. eğer risk fazlaysa ve gerek varsa uygulanıyor.. doktorun 3lüyü önermeden bunu önerdiyse bir bildiği vardır...
ve canım arkadaşlarım size tek tavsiyem doktorlarınıza sonuna kadar güvenmeniz... eğer güven yoksa herşey boşadır...
sizi seviyorum..a.s. Allahım bebişlerimizi bize bağışlasın ve sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsina.s.

yha kzılar be nyaptırmak istemiyorum hiç bi tarama tesitin karar werdim yaptırmıycam

Kızlar Allahima sükürler olsun dün tarama sonuclarimiz cok olumlu cikti.

İkizlerimin birinin ensesi 1,4 diğeri ise 1,3 cıktı. Boyları da baş popo mesafesi yaklasık aynı, 4,7 ve 4,6. Hemen hemen gelişimleri aynı gidiyor ve ranza gibi alt alta yatıyorlar. Ama henuz kucuk olan rahim içinde cok kıverık olduklarından aslında boyları daha uzunmuş. Henuz rahimde yer olmadigi icin bu sekilde kendilerine yer bulmaya calisiyorlarmış kuzularım benim. Su anda ilk riski egale etmiş durumdayız bundan sonra 3 lü tarama yerine yapılacak olan ayrıntılı u/s’de risk arastırması yapılacak. Eger 3lü taramamız da boyle cıkarsa herseyin yolunda gittigini konfirme edecegiz Allahımın izniyle.
Kan tahlili yapılmadı ama extra Calcium alacagim. 4. aydan itibaren de haftada birkac gun Demir baslayacagimizi soyledi doktorum.

3lü test yine yapılmayacak ama ayrıntılı u/s yapilmasi sarmis bu nedenle bundan 29 gün sonraya bebeklerimle yine randevum var. (10 Haziran)

Sanırım yaptırmayan kalmamıstı, en son ben miyim?
Allahım bebeklerimizi korusun ve saglikla kucaklarımıza gelsinler inşallah.

Kızlar Allahima sükürler olsun dün tarama sonuclarimiz cok olumlu cikti.

İkizlerimin birinin ensesi 1,4 diğeri ise 1,3 cıktı. Boyları da baş popo mesafesi yaklasık aynı, 4,7 ve 4,6. Hemen hemen gelişimleri aynı gidiyor ve ranza gibi alt alta yatıyorlar. Ama henuz kucuk olan rahim içinde cok kıverık olduklarından aslında boyları daha uzunmuş. Henuz rahimde yer olmadigi icin bu sekilde kendilerine yer bulmaya calisiyorlarmış kuzularım benim. Su anda ilk riski egale etmiş durumdayız bundan sonra 3 lü tarama yerine yapılacak olan ayrıntılı u/s’de risk arastırması yapılacak. Eger 3lü taramamız da boyle cıkarsa herseyin yolunda gittigini konfirme edecegiz Allahımın izniyle.
Kan tahlili yapılmadı ama extra Calcium alacagim. 4. aydan itibaren de haftada birkac gun Demir baslayacagimizi soyledi doktorum.

3lü test yine yapılmayacak ama ayrıntılı u/s yapilmasi sarmis bu nedenle bundan 29 gün sonraya bebeklerimle yine randevum var. (10 Haziran)

Sanırım yaptırmayan kalmamıstır, en son ben miyim?
Allahım bebeklerimizi korusun ve saglikla kucaklarımıza gelsinler inşallah.

canım geçmişolsun inşallah diğer testlerinde güzel sonuçlanır. hayırlısıyla bebişlerini kucağına alırsınbenim de ikiz benimkiler baştan beri birisağda biri solda duruyor. aralarında 30 gr fark var şu an. bakalım farkı kapatıcaklarmı bu ay

amin canım amin gözün aydın bu arada.hersey yolunca umarım öyle devam eder.kızlar bu arada benim haziranın 2sinde muayenem var muaynene günü tam 17+2 olcam üçlü test zamanım gelmiş oluyor di mi?? a.s.

sakuracım burdanda yazayım dedim, çok sevindim herşeyin yolunda gitmesine..
benim biri ölçülemediği için ben kaldım yaptırmayan sanırım canım, önümüzdeki salı ikisinide tekrar ölçecekler.. bak ne güzel gelişmiş maşallah seninkiler
doktor ense ölçülebilmesi için en az 3,4 cm olması lazım demişti benim büyük olan11+1 hafta ve 3,1 cm çıktı ama ölçülebildi ensesi küçükde o zaman 10 +1 haftalık çıktı ölçüm için büyümemişti daha..aralarında bir hafta var diyorum ya.. haftaya gittiğimde biri 12+6 diğeri 11+6 olacak tam bir şekilde ölçülür enseleri artık inşallah bende de sorun çıkmaz.. yine heyecanlanmaya başladım ben...:1rolleyes:

selam kızlar bende sonuçlarımı öğrendim bugün herşey çok normalmiş
Allah'a şükür çok sevindim
bence sonunda hepimiz sevineceğiz
herkes sağlıkla kucağına alacak bebeklerini ve artık buradan yaramazlıklarını
büyümelerini konuşuyor olacağız
Rabbim herkesi bu güzel günlere kavuştursun
sevgiler...

darkinlife canım Allah ın izniyle bebeğin çok sağlıklı canım sen içini fera tut ..
Rabbim hayırlısı neyse onu versin..
iyi geceler canım kendine ve bebeğine çook iyi bak..

Arkadaslar Herkese Gunaydinlar.ben Yasadigim Gelgitle Sonunda Kararimi Verdim.ve Amnisentez Yaptirmayacagim.ben Bu Bebegi Cok Istedim Cok Bekledim.rabbim Sonunda Dogal Yollardan Hediyemi Verdi.hediyenin Iyisi Kotusu Olmaz.ben Yaradana Siginiyorum Ve Ona Dua Ediyorum Kuzumu Bana Sagsalim Saglikli Versin Diye.lutfen Dualarinizi Esirgemeyin.yarin Dr.uma Ugrayip Dusuncelerimi Soylicem.ayrica Ayrintili Usg Yi De Sorucam.bana Sadece Ense Kalinligina Bakildi.ve Gelisimi Normal Dedi.ayrintili Usg Tam Olarak Ne Oluyor Bilmiyorum.
Ben Bunlari Yasayacagimi Bilseydim Ikili Testi Yaptirmazdim.yaptirmayan Arkadaslar Aklinizi Bulandirmamak Icin Yaptirmayin Derim Ben.
Test Sonuclari Iyi Olan Arkadaslar Insallah Saglicakla Kucaklariniz Da Dolar.rabbim Hepimize Saglikli Ve Hayirli Bebisler Versin Insallah...

kesinlikle sana katılıyorum bencede cok mantıklı bir karar vermişsin.yapman gereken de buydu bence.allahım gönlüne göre versin.dualarımız seninle kendini yalnız hissetme sakın :teselli:

kızlar bende sonuçlarımı dün aldım, herşey normal çok şükür. İnş. Allahım isteyen herkese verir bu güzel haberi...çok mutluyum...bu arada free beta hcg değerim 18.6 sanırım erkek olacaka, tabi tahminler doğru ise... neyse hiç önemi yok cinsiyetin, yeterki sağlıklı olsun yavrum...

gözün aydın canım çok sevindim sağlıklı olmasına.böyle güzel haberler aldıkca bizde mutlu oluyoruz allahım herkese sağlıklı bebişler versin inş a.s.

haleciğim senin zamanın geçmiyor canım çünkü 16.ve 20. haftalar arasında yapılıyor inşallah iyi haberlerle gelirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…