- Konu Sahibi EU1
-
arkadaslar herkese merhaba.ben 3 aylik hamileyim.fakat dun aldigim 2li test sonucundan sonra dunyam karardi.
135 de 1 down sendromlu bebek dunayaya getirme riskim varmis.normalde bu oranin 300 den fazla olmasi gerekirmis.dr. bana amniosentez onerdi ve 16.gebelik haftasina randevu verdi.
aksam esimle konustum.yaptirmami istemedi.fakat ben cok kararsizim.zaten testin sonucu da 3 haftada sonuclaniyormus.yani bebegim o zamana 19-20 haftalik olcak.sonuc kotu ciksa bile ona kiyamamki.ayrica cevremde bi kac kiside duydum.amniosentez sonucuna gore bebeginiz sakat olur denen bi kadinin cocugu sapasalam dogmus.nasil guvenirki insan buna.ne olur bize dua edin.ne yapacagimi sasirmis durumdayim.desteklerinizi bekliyorum.
arkadaslar herkese merhaba.ben 3 aylik hamileyim.fakat dun aldigim 2li test sonucundan sonra dunyam karardi.
135 de 1 down sendromlu bebek dunayaya getirme riskim varmis.normalde bu oranin 300 den fazla olmasi gerekirmis.dr. bana amniosentez onerdi ve 16.gebelik haftasina randevu verdi.
aksam esimle konustum.yaptirmami istemedi.fakat ben cok kararsizim.zaten testin sonucu da 3 haftada sonuclaniyormus.yani bebegim o zamana 19-20 haftalik olcak.sonuc kotu ciksa bile ona kiyamamki.ayrica cevremde bi kac kiside duydum.amniosentez sonucuna gore bebeginiz sakat olur denen bi kadinin cocugu sapasalam dogmus.nasil guvenirki insan buna.ne olur bize dua edin.ne yapacagimi sasirmis durumdayim.desteklerinizi bekliyorum.
Asorite'cim... elbette o büyüyordur ama doktorlarımızda durumun farkında oldukları için sorun olsa zaten ilk baktıklarında anlarlar yani 11+5'te 2mm olması sorun değilse değildir... ölçüm zamanı önemli olan.. sıkma canını...bebeğinde üzülür bak... a.s.
Canım bence üçlü test yaptır önce.Çünkü netten amniyosentezi bende araştırdım ve hep şunu diyor:
Üçlü testte risk görülenlere yapılır...........................
İkili testte risk çıkanlara yapılır diye bir ibare yok hiç bir sayfada.
Ben o nedenle üçlüden sonra belki düşünebilirim amniyosentezi.Şimdilik düşünmüyorum.Birde detaylı ultrason yapılıyormuş19-20 haftalarda.Ben onuda iyice bir araştırmak istiyorum.
Ben üçlüyü 2 farklı merkezde yaptıracağım bu sefer.
Kan testi olduğu için bunu herşey etkileyebiliyormuş.Mesela tansiyon bile değerinin farklı çıkmasına sebep olabilirmiş.Ve ben kan testi yaptırdığım gün tansiyonun biraz düşüktü.Önceki günde kendimi çok kötü hissediyordum.eşime arkadaşlarıma acaba tansiyonummu düşüyor felan diyordum.
Senin içinde benim içinde hayırlısı artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?