2li tarama yaptıran var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım ne diyeceğimi bilemiyorum çok zor bir durum gerçekten.. şu anda sana diyebileceğim tek şey kendi iç sesini dinle.. sen herşeyin yolunda gideceğini düşünüyorsan böyle devam et.. çok riskli görülüp yada amniosentez yaptırıp sağlıklı bebişleri olan çok kişi var.. dualarım seninle..
Allah yardımcınızolsun.. inşallah hiç bir sorun çıkmaz diğer testlerde sağlıcakla kucağına alırsın..

canım öncelikle aramııza hoşgeldin. çok üzüldüm sonuca ama bi çok insan var bu şekilde riskli olupda sapasağlam sağlıklı çocuk dünyaya getiren dediğin gibi 3 haftada belli oluyorsa 5 aylık bir bbeğe kıymak :1no2: çok zor bir karar ALLAH yardımcın olsun bol bol dua et hayatta okadar akıl almaz olaylarla karşılaşıyoruz ki dua et ve seni yaradan rabbine sığın sağlıklı iki ebeveynden neden sağlıksız bir bebek dünyaya gelsin ki rabbimin herşeye gücü yeter O yeterki OL desin dualarımız seninle güzel düşün ki güzel sonuçlarla karşılaş canım kendinize iyii bakın......ALLAH YARDIMCIN OLSUN

kızlar bana kalırsa ense ölçümleri arasında çıkan mm rik farklar hepimiz aynı günde yaptırmıyoruz bu testi kimimiz 11.+ 2 de yaptırmış kimimiz 12+5 de kimimizde 13+4 de falan ee tam da bebeğin hızla büyümeye başladığı günlerdeyiz tabi bunda anne ve baba danda almış olduğu kromozomlarlada daha çok alakası olduğunu okumuştum bence bebeklerimizin ense ölçümleri ile ilgili karşılaştırma yapmayalım moralimizi bozmaktan başka bişi yapmıyoruz bu şekilde davranarak en önemlisi 3mm nin üstünde olmaması gerekiyor buna şükredelim tabii yine herkes ense kalınlıklarını ve kan sonuçlarını yazsın ama bebeklerimizin boyunu kilosunu yok ense kalınlıklarını karşılaştırma yapmak bana çok saçma geliyor nekadar fikir edinsekde ; hepimizin bünyesi çok farklı kimi 4kg bebek dünyaya getirirken kimide 2.5kg bebek dünyaya getireiliyor tabii bunlar çok çok ilerde konuşacağımız konular.demek istediğimi sanırım anladınız bebeklerimizi karşılaştırmayalım ve üzülmeyelim üzmeyelimde sadece rabbimiz izniyle inşallah herbirimiz sağlıklı bebekler dünyaya getiririz

hiç üzme kendini güçlü olmalısın.unutmaki o bebek sendenbir parça..rsikiolsa bilse kesinlikle amniyosentez yaptırıp, o güzel haberi almalısın... aklında hiçbirşey kalmamalı..test sonucu kötü çıkanlar oluyo, ama ardından amniyosentezi iyi çıkanlar oluyo.kesinlikle yaptırmalısın bence...Allah 'tan ümit kesilmez hiçbir zaman, dualarım seninle sende iste sadece yaratandan ......

canım seni çok iyi anlıyorum bu gerçekten zor bir durum
ama seninde dediğin gibi iş yerinde çok yakın arkadaşım böyle bir problem yaşamış hamileliğinde
yüzde yüz down sendromlu bir bebeği olacağını söylemişler
onunda dünya başına yıkılmış önce sonra düşünmüş ve senin dediğin gibi kıyamamış bebeğine
aylarca bu konuyu araştırmış ve kendini iyice hazırlamaış
ve ne olmuş biliyormusun sapasağlam bir erkek çocuk dünyaya getirmiş
şu an oğlu bizim okulda 3. sınıfa gidiyor çok zeki ve çok sağlıklı
merak etme canım bu testler yüzde yüz garanti değil
inşallah herşey yolunda gider canım sevgiler...
dualarımız seninle...

herkese selam bende 28 Nisanda yaptırdım 2li testimi 13+1dim ozaman ve ense kalınlıgı 1,6mm di.Doktoruma sınır degerini sordugumda 3mm'in altında olması gerektigini soyledi.Kan tahlilimin sonucunuda ertesi gün arayarak 1/75000 (kan degerlerim ile hamilelik yasımın ortalamasına göre) bir rakam oldugunu cok cok iyi bir sonuc oldugunu soyledi. Bu arada yasım 28 ve ilk gebeligim. Ayrıca 2 li tarama önemli diğer unsurun idrar kesesinin oluşması olduğunu ( ki bu idrarını artık yapabildiğini :) ve burun kemiğinin oluşup oluşmadığına bakılmasıymış. Ben hepsini gördüm cok sükür ki akcigerleri daha olusmadan nefes alıyor gibi hareketler yapıyordu doktorum onuda gösterdi ultrasonda ve cok onemlı oldugunu oda sinir sisteminin olustugunun gostergesidir dedi.Doktorum herseyi acıklayarak sınırlarını ve degerlerını vererek anlatarak ugurluyor beni ( tabi bende sürekli soruyorum :)))) Dolayısıyla ondan cok memnunum.B enim cok meraklı olmam arastırmacı olmam bilgi paylasımımda doktorumun hosuna gidiyor. Önümüzde bir 3 lü tarama testi oldugunu fakat 4 lü tarama testinin 3lü taramaya göre daha eksta sonuclar da verdiği için 4 lü tarama yapacagını soyledi. Ben biraz detaya indim ama sizlere ne tip bilgiler verdiğini merak ediyorum.Hepiniz sevgiyle kalın. Özellikle huzunluyagmurdu sanırım nolur unutma ki allahtan ümit kesilmezmis.Umutlu ol ve senin icinde dua ettigimi unutma.

ya benim 11+5 ikili test yaptırdığımda ve 2mm çıkmıştı şimdi 12+5
o zaman daha mı kalınlaştı ya offff nasıl bir iş anlamadım yaaa

Asorite'cim... elbette o büyüyordur ama doktorlarımızda durumun farkında oldukları için sorun olsa zaten ilk baktıklarında anlarlar yani 11+5'te 2mm olması sorun değilse değildir... ölçüm zamanı önemli olan.. sıkma canını...bebeğinde üzülür bak... a.s.

canım benim haklısında ne bileyim ya insan evladı olunca bir sürü
kuruntuya kapılıyor garip garip düşünceler geçiriyor aklından
rabbim korusun kuzucuklarımızı:uhm:inşallah

Kızlar önemli olan 11.-14. haftalarda test için gititğimizde bu sınırları aşmamak.Asortie senin değer de güzel çıkmış.Sonradan kalınlaşacak diye bi düşünceye kapılma.Sen istenen aralıkta gittin mi gittin.Tamamdır canım.

Huzunluyağmur,

ahh ahhh seni çok iyi anlıyorum canım benim riskte 1/254 çıktı.benim araştırmalarımagöre 250 nin altı risk daha fazla.

Bende senin gibi çok üzüldüm.Şimdi daha iyiyim.Herşeyin hayırlısı olsun canım.ben bebeğime çok güveniyorum inşallah annesini üzmeyecek.Senin içinde dualarım..

arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim.biraz once yengemle konustum.o da yaptirmami soyledi.acikcasi karar veremedim hala?Rabbim sectigimiz yolu dogru eylesin.

Canım bence üçlü test yaptır önce.Çünkü netten amniyosentezi bende araştırdım ve hep şunu diyor:

Üçlü testte risk görülenlere yapılır...........................

İkili testte risk çıkanlara yapılır diye bir ibare yok hiç bir sayfada.

Ben o nedenle üçlüden sonra belki düşünebilirim amniyosentezi.Şimdilik düşünmüyorum.Birde detaylı ultrason yapılıyormuş19-20 haftalarda.Ben onuda iyice bir araştırmak istiyorum.

Ben üçlüyü 2 farklı merkezde yaptıracağım bu sefer.

Kan testi olduğu için bunu herşey etkileyebiliyormuş.Mesela tansiyon bile değerinin farklı çıkmasına sebep olabilirmiş.Ve ben kan testi yaptırdığım gün tansiyonun biraz düşüktü.Önceki günde kendimi çok kötü hissediyordum.eşime arkadaşlarıma acaba tansiyonummu düşüyor felan diyordum.

Senin içinde benim içinde hayırlısı artık.

bilmiyorum ki canim bana direk amniyosentez onerdi dr..3lu testten hic bahsetmedi

Bi arat bakalım goggledan amniyosentezi.Ben arattım hepsinde öyle yazıyor.

üçlü testte risk görülenlere önerilir diyor.Hiç ikiliyi söyleyen yok.

Üzülme canım bence ikimiziin bebekleri de çok çok iyi.Senin kan testti yaptırdığın gün tansiyonun nasıldı?

Bi de yaşın kaç?

Mesela ben 29 olunca o da riski biraz arttırıyor.

tansiyon mu hatirlamiyorum ki?ama iyiydim o gun.yasim 31 canim.

Ben aslında çok pişman oldum.eskiden ikili,üçlü test mi varmış.Çatır çatır doğurmuş annelerimiz.

Ahh aahh çok pimpirik olduk biz ve herşey bizi buluyor haliylede.

Canım bence sonucunu başka bir doktora daha göster.ben öyle yapacağım.
Bakalım onun önerisi ne olacak.Ben üniversite hastanes
ndeki doktoruma da danışmayı düşünüyorum.Çünkü şimdiki doktorum Özel hastanede çalışıyor.Biraz da para kazanmak için amniyosentez isteniyor olabilir.

senin buriskli olan sonucunun karşısında ne yazıyor?

Benimki bioehemistry risk 1/254 senin hangi risk? Adı ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…