2nci Cocuk vs. Tek cocuk mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayy konu hemen dönüp dönmeme meselesine dönmüş yahu kadın vatanını özlemiş anası babası herşeyi burda. Herşey para mı hem ölüm var dünyada gidenler geri gelmiyor. Bacım benim fikrim bence geliriniz çok iyi 2.çocukda olsa rahat rahat yeter hem ev de sizinmiş. İnşâllah kardeşi de olur mutlu mesut yaşarsınız:)

O kadar cok dusunuyoruz ki bu konuyu.
Isimiz geregi Abd'de de kalabiliriz.
Ama butun cevremiz,anne babam Trde kaldi.
Ozlem duygusu sanirim :KK43:
Gecen yil babam rahatsizlandi gelemedim hemen mesela

Bağrıma taş basar, yılda 1-2 defa ailemi görmeye gelir, ama çocuğum/çocuklarım için en iyi kararı verirdim..

Ülkemi çok seviyorum ama şartları herkesin malumu. Kimse kimseyi kandırmasın..

Gençler işsizlikten kırılıyor. Ekonomi berbat. Tek çocuğum var. İkinci için cesaretim yok. Hem maddi hem manevi yetersiz bir toplumuz. Çocuğumun geleceğinden endişeliyim..

Etrafımda hiç ama hiç kimseden duymadım maddi açıdan çocuk yapmıyorum dendiğini .Bir tek burada duydum ve şaşırdım gerçekten.Genelde duyduğum insanlar kendi rahatları için yapmıyorlar gezeyim, uykusuz kalmayım,ağlamasın yemek sorunu olmasın gazı olmasın kim uğraşacak diye yapılmıyor.Bende aynı şekilde rahatım için 7 yıl ara verdim ...

Canım Allah kolay bir doğumla sağlıkla yavruna kavuşmanı nasip etsin. Sanırım yaşıtız bende 33 yaşındayım:) benimde 1 oğlum var hamdolsun 2.yi istiyorum oğlum 18 aylıkken hamileydim ama malesef kürtajla sonuçlandı 5 ay önce eğer dursaydı seninki gibi aralıkta doğacaktı 3 Aralık görünüyodu nasip böyleymiş hayırlısı Allah'tan😔

Etrafımda hiç ama hiç kimseden duymadım maddi açıdan çocuk yapmıyorum dendiğini .Bir tek burada duydum ve şaşırdım gerçekten.Genelde duyduğum insanlar kendi rahatları için yapmıyorlar gezeyim, uykusuz kalmayım,ağlamasın yemek sorunu olmasın gazı olmasın kim uğraşacak diye yapılmıyor.Bende aynı şekilde rahatım için 7 yıl ara verdim ...

Cünkü millet düsünmeden çoçuk yapiyor. Türk kültürü üremek üzerine kurulu. Ilk bir iki yilda çoçuk yapilmazsa "niye çoçuk yok" "acaba kisirmi"? diye laflar dönmeye basliyor. Ve birçok çift aslinda neden çoçuk istedigini bile bilmiyor.

Beklenti bu, format bu diye çoçuk yapiyorlar. Hiç o çoçugun maddi ve manevi ihtiyaçlari düsünmüyorlar. Bu çoçuk ne yiyecek, nerede okula gidecek? Anne nasil tek basina bakacak? Bakiciya yada krese para varmi?.. Hiçbir düsünülmüyor. Cocuk sadece agucuk gucucuk birsey oldugunu saniyorlar.

Arkadaşlar avrupayı ne sanıyorsunuz? Orda da insanlar ıssız kalıyorlar iş arıyorlar, yetmiyor karı koca çalışıyorlar, tacizler ,tecavüzler ,kazalar ,kavgalar.. vs oluyor. Tek fark sosyal devlet olayı gelişmiş evet ama bizim odedigimizden çok daha fazla vergi ödüyorlar. Mesela evcil hayvaniniza vergi ödüyorsunuz, 800 -900 ortalama emekli maaşı iken ev kiraları 600-700 €' dan başlıyor. Yeme içme ucuz ama o kadar. Kârı koca çalışmazsa geçinmesi mümkün değil. Yerli degilseniz sizin de basiniza her an bir kose basinda birsey gelebilir ve polis ya faili bulamaz veya yeterli delil yoktur. Yuzlerce suriyeli cocuk ortadan kaybolur neden? Organlari alindigi için. Siz muslumansaniz zaten soylemeye gerek yok ne oldugunu
. Sakin beni linç etmesin kimse bu bilgiler cok saglam. Yurt disinda farkli ulkelerde uzun yasam deneyimlerim de mevcut. Diplomat gozunden anlattim size bunlari.Daha milyonlarca şey var. Bizim de ülkemiz zor ama oralar cennet burası cehennem degil.

Canım Allah kolay bir doğumla sağlıkla yavruna kavuşmanı nasip etsin. Sanırım yaşıtız bende 33 yaşındayım:) benimde 1 oğlum var hamdolsun 2.yi istiyorum oğlum 18 aylıkken hamileydim ama malesef kürtajla sonuçlandı 5 ay önce eğer dursaydı seninki gibi aralıkta doğacaktı 3 Aralık görünüyodu nasip böyleymiş hayırlısı Allah'tan😔
Amin canım sağol duaların için ..Çok üzüldüm canım hakkında böyleymiş hayırlısı demekki zaten çok küçükmüş 2 aylıktı sanırım .Ama geç değil eğer istersen gene olur hiç canını sıkma.Her hamilelik aynı olacak diye bir şey yok ..Hayırlısı Allahtan..

Sadece eğitim içim bile dönülmez ordan. Burdaki özel okullara güvenip paranızı boşa harcamayın. Bunu özel okulda türkçe öğretmeni olarak ben söylüyorum.

11 bin kötü bir maaş değil. Burada herkes yazmış dönmeyin 11 bin çok az falan diye. Bir çoğuna katılmıyorum. Sanki herkes 10 bin kazanıyor gibi konuşuyor. Paranın yetip yetmemesi tamamen seninle alakalı. Biz 10 civarı kazanıyoruz gayet rahat geçiniyoruz evimiz arabamızda var. Bence hayatta en önemli şeyler aile, sevgi, güven, birine ihtiyacın olduğunda ulaşabilmek vb. 2. Çocuğuma hamileyim ben. Özel okula yollayamazsam ne olur diye hiç düşünmedim. Acaba ikisine de sevgi anlamında yetebilecek miyim diye düşünüyorum. Bence siz de maddiyata takılmayın hatta bana sorarsanız o parayı ay ay biriktirip ileride istediği üniversiteye gitmesi için ya da istediği işi kurması için kullanın.

Katılıyorum bacım benim eşimin maaşı 3000 küsür , 1 çocuğumuz var ve evimiz kira...
Zorlandığımız zamanlar oluyor elbet ama hamdolsun Allah kimseye muhtaç etmiyor
2.çocuğu istiyoruz şimdi 11 bin maaşımız olsa ben 3.yü de isterim 😂 Allah sağlıkla kavuştursun sizi de...

Cünkü millet düsünmeden çoçuk yapiyor. Türk kültürü üremek üzerine kurulu. Ilk bir iki yilda çoçuk yapilmazsa "niye çoçuk yok" "acaba kisirmi"? diye laflar dönmeye basliyor. Ve birçok çift aslinda neden çoçuk istedigini bile bilmiyor.

Beklenti bu, format bu diye çoçuk yapiyorlar. Hiç o çoçugun maddi ve manevi ihtiyaçlari düsünmüyorlar. Bu çoçuk ne yiyecek, nerede okula gidecek? Anne nasil tek basina bakacak? Bakiciya yada krese para varmi?.. Hiçbir düsünülmüyor. Cocuk sadece agucuk gucucuk birsey oldugunu saniyorlar.
Merak etme canım çoğunluk düşünerek yapıyor . Eskiden insanların en az dört çocuğu varmış hatta yedi sekiz cabası.... Onlar düşünmüyormuş .. Ama artık en fazla iki çocuk yapılıyor insanlar mantıklı düşünmeye başladı yani.Hem ileride birbirine destek olurlar diye hemde maddi açıdan kolaylık olur hemde kendi açısından daha rahat olurum diye..

Amin canım sağol duaların için ..Çok üzüldüm canım hakkında böyleymiş hayırlısı demekki zaten çok küçükmüş 2 aylıktı sanırım .Ama geç değil eğer istersen gene olur hiç canını sıkma.Her hamilelik aynı olacak diye bir şey yok ..Hayırlısı Allahtan..

2,5 aylıktı canım evet nasibi yokmuş dünyada Allah'a şükrettim yine daha kötüsünü yaşamadığım için Allah aynı durumu tekrar yaşatmasın☹ hsg çektirdim en son 2 hafta önce bakalım hayırlısı inşÂllah vesile olur

Arkadaşlar avrupayı ne sanıyorsunuz? Orda da insanlar ıssız kalıyorlar iş arıyorlar, yetmiyor karı koca çalışıyorlar, tacizler ,tecavüzler ,kazalar ,kavgalar.. vs oluyor. Tek fark sosyal devlet olayı gelişmiş evet ama bizim odedigimizden çok daha fazla vergi ödüyorlar. Mesela evcil hayvaniniza vergi ödüyorsunuz, 800 -900 ortalama emekli maaşı iken ev kiraları 600-700 €' dan başlıyor. Yeme içme ucuz ama o kadar. Kârı koca çalışmazsa geçinmesi mümkün değil. Yerli degilseniz sizin de basiniza her an bir kose basinda birsey gelebilir ve polis ya faili bulamaz veya yeterli delil yoktur. Yuzlerce suriyeli cocuk ortadan kaybolur neden? Organlari alindigi için. Siz muslumansaniz zaten soylemeye gerek yok ne oldugunu
. Sakin beni linç etmesin kimse bu bilgiler cok saglam. Yurt disinda farkli ulkelerde uzun yasam deneyimlerim de mevcut. Diplomat gozunden anlattim size bunlari.Daha milyonlarca şey var. Bizim de ülkemiz zor ama oralar cennet burası cehennem degil.

Ben yurtdisinda yasiyorum ve ne ben, ne baskasi "yurdisi cennet, burda 0 olay yasaniyor, herkes mutlu mesut el ele tutusmus kumbaya sarkasini söyledi" demedim, demiyoruz.

Evet burda 2 kisi çalismali iyi bir yasam için ama en azindan çoçugumu iyi bir doktora götürmek için yüzlerce euro harcamiyorum (30 euro harciyorum ve vergiden bide düsüyor). Kresi 300 euroydu, simdi okula basladi ve okulda sicak yemek yedigi için aylik 60 euro. Etin fiyatina hiç baktigimi hatirlamiyorum, 10-15 euro sanirim kilosu. Türkiyede 70-100 lira arasi. Burda 15bin euroya aldigimiz araba, Türkiyede 150bin liradan asaga degil.

Egitim sisteminde özel/devlet ayrimi yok. Herkes çoçugunu "en iyi okula" yollayabiliyor. Sürekli sinav yok. Üniversiteye gitmek için kyk borçlari yok.

Ha burdada torpil var fakat burda bir rektör 2 kizini, bir damadini egitim görevlisini yapamaz. Türkiyede saglam bir dayin yoksa, hiçbir yere giremiyorsun. Burdada tecavüz, katiller var fakat cezalarini aliyorlar. "Beni tahrik etti" diye, mahkemeye takim elbise ile geldiler diye ceza indirimi almiyorlar.

Daha basit bir örnek vereyim, ben ögrenci yillarimda çok sik toplu tasima araçlarini kullandim. Sabahin köründe ve aksam 10-11'de kullandim. Tek kaldigimda oldu otobüste ve asla korkmadim. Korkulcak birsey yok. Türkiyede insanlar tek kalmamak için dolmustan erken iniyorlar. Ve böyle bir milyon tane daha örnek var.

Yurtdisi tekrar, cennet degildir fakat Türkiye en basit ihtiyaçlari (emniyet, egitim, gida,..) bile vatandaslarina veremiyor. Bunu kabul etmek lazim.

Merak etme canım çoğunluk düşünerek yapıyor . Eskiden insanların en az dört çocuğu varmış hatta yedi sekiz cabası.... Onlar düşünmüyormuş .. Ama artık en fazla iki çocuk yapılıyor insanlar mantıklı düşünmeye başladı yani.Hem ileride birbirine destek olurlar diye hemde maddi açıdan kolaylık olur hemde kendi açısından daha rahat olurum diye..

Yoo, bu forumu okursan gayet düsünmeden çoçuk yapiliyor. Bosanma asamasindalar, hamile kaliniyor. Evlilik kötü gidiyor, hamile kaliniyor. Adam ne babalik, ne es görevini yerine getirmiyor ve hamile kaliniyor. Sonra bu kötü evliliklerde bide 2ci yapiliyor, kardeste olsun diye.

Merak ettim, hangi açidan, maddi acidan kolay oluyor 2 çoçuk?

Yoo, bu forumu okursan gayet düsünmeden çoçuk yapiliyor. Bosanma asamasindalar, hamile kaliniyor. Evlilik kötü gidiyor, hamile kaliniyor. Adam ne babalik, ne es görevini yerine getirmiyor ve hamile kaliniyor. Sonra bu kötü evliliklerde bide 2ci yapiliyor, kardeste olsun diye.

Merak ettim, hangi açidan, maddi acidan kolay oluyor 2 çoçuk?
Canım o zaman hiç çocuk yapma maddi açıdan zorlanmıyım diyorsan senin dediğin buna çıkıyor..Eskiye göre demistim ben artık 2 çocuk yapılıyor diye maddi olarak daha kolay okutması dört beş çocuğa göre .

Canım o zaman hiç çocuk yapma maddi açıdan zorlanmıyım diyorsan senin dediğin buna çıkıyor..Eskiye göre demistim ben artık 2 çocuk yapılıyor diye maddi olarak daha kolay okutması dört beş çocuğa göre .

Doğru, ben Türkiyede olsam, hiç çocuk yapmazdim. Sadece maddi açidan bile değil, manevi açidanda. Eğitim, sağlik, güven, adalet, hepsi önemli.

Ve katilmiyorum, eskiden bir memur maaşi ile çok zorda olsa 3-4 çocuk eğitim alabilirdi. Aldiklari eğitimde kaliteliydi. Şimdi bir memur maaşi birak eğitim için para vermek, masaya yemek koymak bile zorlandi.

Doğru, ben Türkiyede olsam, hiç çocuk yapmazdim. Sadece maddi açidan bile değil, manevi açidanda. Eğitim, sağlik, güven, adalet, hepsi önemli.

Ve katilmiyorum, eskiden bir memur maaşi ile çok zorda olsa 3-4 çocuk eğitim alabilirdi. Aldiklari eğitimde kaliteliydi. Şimdi bir memur maaşi birak eğitim için para vermek, masaya yemek koymak bile zorlandi.
Evet alabilirdi,cunki cocuklar ekmek ustu sanayagi,ya da kizarmis hamurla büyürdü.
Ogretmenimiz 4 cocugunu okutuyordu,evine yarim kilo balik goturebiliyordu ancak.
Kizi bir gun bana bir et turu tarif ediyordu,bir yerde yemis,ben de anlamaya calisiyorum,meger bizim Allaha şükür evimizde gayet sık pisirilen bir et cesidiydi.
Yine de okutuyorlardi cocuklarini evet,one cikmasi gereken bu bence,hatalarina bir de okuldan mahrum ederek hata katmiyorlardi en azindan,bu da bir nebze teselli edici...

türkiyede geliriniz yıldan yıla ortalama ne kadar artış gösterir ? ülkemizde ne yazık ki çarşıya, pazara faturaya yansıyan zamlar maaşlara aynı ölçüde yansımıyor. şu an 11 bin dediğiniz para seneye gelecek zamlar karşında artsa da yetersiz kalabilir.

bunu ince düşünmenizi öneririm.

Evet alabilirdi,cunki cocuklar ekmek ustu sanayagi,ya da kizarmis hamurla büyürdü.
Ogretmenimiz 4 cocugunu okutuyordu,evine yarim kilo balik goturebiliyordu ancak.
Kizi bir gun bana bir et turu tarif ediyordu,bir yerde yemis,ben de anlamaya calisiyorum,meger bizim Allaha şükür evimizde gayet sık pisirilen bir et cesidiydi.
Yine de okutuyorlardi cocuklarini evet,one cikmasi gereken bu bence,hatalarina bir de okuldan mahrum ederek hata katmiyorlardi en azindan,bu da bir nebze teselli edici...

Ben demiyorum ki o zamanlar harikaydi, millet cahil değildi diye. Ancak şimdi temelli ip koptu. O yağ ile ekmek bile lüks. Tere yağ, salça gibi temel gidalar çok pahalandi.

Ben demiyorum ki o zamanlar harikaydi, millet cahil değildi diye. Ancak şimdi temelli ip koptu. O yağ ile ekmek bile lüks. Tere yağ, salça gibi temel gidalar çok pahalandi.
Demek istedigim, 5 6 cocuk yapacak kadar bilincsiz olanlar buradan bari toparladilar,en azindan egitim sagladilar,tabii bir kismi.
Zorlukla okuttular,fakat bugun de magazalar dolup tasiyor ya,hamuru yagi gecti herkes bence,en azindan bir cogu.
Vallahi sanki bedava dagitiliyor,kapan eli kolu cikiyor magazalardan:))

Demek istedigim, 5 6 cocuk yapacak kadar bilincsiz olanlar buradan bari toparladilar,en azindan egitim sagladilar,tabii bir kismi.
Zorlukla okuttular,fakat bugun de magazalar dolup tasiyor ya,hamuru yagi gecti herkes bence,en azindan bir cogu.
Vallahi sanki bedava dagitiliyor,kapan eli kolu cikiyor magazalardan:))

Kredi kartlarda doluyor taşiyor. Ayni şekilde birçok mağza kapaniyor. Elektrik, gaza baya zam geldi.

Tere yağ ya, bildiğin tere yağ şimdi baktim 40 liradan başliyormuş. Burda 2 euroya bile alabiliyorsun. Organik olan 5-6 euro. Bu örnek bile yeterli olmali baze şeyleri açiklamaya.

Ama neyse he he, mağza yollar,..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X