• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2yavruma rağmen bu aşk burada biter.

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
6yıllık bir evliliğim, bu evlilikten 2 de evladım var.
Ama konu bu değil.

bir çoğunuz gibi severek evlendim, yine bir çoğunuz gibi çocuğum olana kadar ruya gibi bir evliliğim, eşiyle, eviyle ilgili, aşık bir kocam vardı.
İlk çocuğumun doğumuyla hayatımızda manevi yönde bi çok değişiklik oldu, aldırmadım çünkü çok ciddi bir meşgalem vardı.

çocuğum ilk yaşına bastıktan hemen sonra ikinci çocuğuma hamile olduğumu öğrendim, sürprizdi ama yersiz değildi.Tereddüt etmeden kabullendik, hazırlıklara başladık.

Sanıyorum hamileliğimin 3.ayıydı, eşim bi gün annesiin yanına uğradı, o gün epeyde bi geç geldi.Buz gibi bir suratla selam verip geçti içeri.. Sonraları bu surat ya da tavır artık ne derseniz aynen devam etti.
Hamilelik sürecimde eşimin yanlış işler için yanlış yatırımlar yapması, borçlanması, kredi çekmesi, yeni işini oturtmadan eski işini satması falan biz de çok ciddi mali sorunlara sebep oldu.
Bi zaman sonra o kadar başarısız oldu ki utancından yaptığı işleri bana bile açıklama gereği duymadı.
Kendi ailesinden, benim ailemden onlarca insan dil döktü, kimseyi ciddiye almadı ve battı.
Şuan sanıyorum uçan kuşa bile borcu vardır.
Ve 6 yıl içerisinde tam 7 tane iş açıp kapattı, sanıyorum bu ne kadar sebatsız oluşuna yeterli bir örnektir.

ikinci ocuğum doğduktan sonra eşim maddi sorunlarında sıkıntısıyla iyice evden ve bizden uzaklaştı.İnsanlarla arasına "ben demiştim" demesinler diye garip bir duvar ördü.Ben araları çok kısa olan iki çocuğumla o kadar meşguldüm ve yorgundum ki eşimin iş hayatıyla ilgili hi bişeyle ilgilenmemeyi tercih ettim ki zaten o da bunu diliyordu.

Sonuç olarak, ikinci oğlumun henüz doğumundan önce maddi açıdan "yanlış kararları" yüzünden batmış, suratsız, ailesine çocuklarına bir gün bile ayırmayan, işini bahane edip sabahın köründe gidip akşamın köründe gelen bi koca peydah oldu bir anda.

ailesine bir gün ayırmayan kısmını atlamayalım lütfen.
Çünkü kendi işi olmasına rağmen evet senede 1 gün bile ayırmadı.
dolayısıyla toparlanamadık, dağıldık.
Ben hep içten ie kızdım ona, muhtemelen o da bana.
Çünkü konuşamıyorduk bile son zamanlarda.

Geçen gün telefonunda ki ses kayıt programını açıp dinledim, yıllardır duran programın bi anda dürtesi tuttu işte.Müşterisi olan bi kadınla gayet samimi, şakalaşmalı, bol kahkahalı bir konuşmasına şahit oldum.Eşimin sesinn tınısından anlarım, kadına ilgisi var belli, kadının da eşime.Nitekim kadın boşanmış 2 de evladı var, yani bekar.şuan için aralarında birşey yok, ama aydınlık bir gelecekleri var.

İnanır mısınız? milyonlarca konuyu yazmadım şuraya çünkü şu kocaman kafa da o kadar birikmişki bişeyler cümleye dökemiyorum.
Soracaklarınız olursa cevaplarım.
Babaevimdeyim yaklaşık 4 gündür 2 cocugumla.
ikisi de henüz çok küçük, bırakıp çalışamıyorum.
Eşimin evi terketmiş olmamız şimdilik umurunda bile değil.
Şuan farkettim, ben bariz sevilmiyorumuşum.
2cocukla boşanan anneler, bşanmayan anneler, anne olmayan kadınlar, sadece kadınlar bilmiyorum sizden ne istiyorum ama gücümü tamamen kaybettim, babaevine barınamayıp o eve geri dönmekten çok korkuyorum.

Yazdıklarınızla çok canımı yakmayın ne olur! empati önemli.

Evet bir şeyler tükenmiş orası belli. Ama sizin de buna katkınız olmuş. Çocuklardan vakit ayıramayıp maddi konuları sormamak ne demek? Tüm o yükü eşinizin tek başına taşımasına göz yummuşsunuz. Eşiniz suçsuz demiyorum o da ailesini zora sokan hamleler yapmış, yanlış kararlar almış. Ama eğer eşinizi birazcık sevseydiniz kolaya kaçıp sormamayı tercih etmezdiniz.

Canım neden canımı yakalım, biz burda görüp de devam edenlere, kocamdır başımda dursunculara laf ediyoruz.

Ben de boşanmış aile çocuğuyum. Anneme boşanmasa çok kızardım, gurur duyuyorum onla ve hiç eksiklik de hissetmedim. Hatalarının arkasında bile duramayan böyle bir adamla doğru karar vermişsin. Hani batar çıkar ama senle paylaşır sizle ilgilenir naif bir adam olur, anlarım olur öyle derim. Ama hem suçlu hem güçlü, karısını maddi manevi süründürüp surat asıp elin kadınına eğilip bükülen, şebeklik yapan adamlarla olmaz bu işler. Asla geri adım atma aferin sana.

şimdi benzer konulara aynı şeyi yazıyorum gibi olacak ama benziyor biraz durumlarımız güç bulman için tekrar rekrar yazmak sitiyorum..

1. çocuğum bir yaşına gelince ikinciye hamile olduğumu öğrendim.

etrafı dolandırmış falan filan eski eş oralara girmeyeyim.

biri 6 aylık biri 2 yaş baba evine döndüm ve çalıştım hemde gidişat kötüye gitmeye başlayınca bebeğim 2 aylıkken başladım çalışmaya hemde süt izni kullanmadan süt sağma makinası aldım borçla ve bu şekilde 6. aya kadar emzirebildim.

baba evine dönününce hemen bi bakıcı abla ayarladım 600 tl ye uygun oldu fiyatı çünkü annemde evde olacaktı ama hasta olduğu için çocuğa bakamıyordu fazla..

böylelikle çalıştım 1 yıl idare ettik.. herşey rayına girdi boşanma davası anlaşmalıydı zaten bitti.. tabi üstüme bir sürü borç kaldı bu ay bitirdim o borçları da..

sonra büyük oğlum kreşe gitti küçüğü annaneyle evde kaldı derkennnn 3 yılı geride bıraktık..

eğerki kararlıysan bu adam düzelmezse sende kararlı duracaksın..

insanlar böyle zamanda çirkefleşiyor çünkü güçlü duracaksın..

bu gibi konulara benim hayatımı milyon kezinci yazışım ama güç bulun istiyorum.

Ortada bir evilik kalmmaış ki zaten kendinize yeni bir hayat kurun evlatlarınızla sanırım ailenizde deskekçiniz hiç muhatap olmaya gerek yok şu saatteen sonra o şahıs la.

Eşiniz kaldıramamış bana kalırsa ve başka insanlarda ağır sorumluluğunu unutmaya çalışıyor siz de haklı olarak onsuz bir hayata alışıp ayakta durmaya çabalıyorsunuz bu bile çok büyük bir adım allah evlatlarınıza size sağlık versin gerisi zor da olsa hallolur elbet :kahve:

Hani şu hiç görüşemediğiniz adamın telefonuna ses kayıt cihazı eklemeyi nasıl başardınız?
Ben eklemedim zaten kendisi siparis falan aldigi icin telefonuna yüklemisti.kafasi karistiginda dönüp tekrar dinlemek için.yüz yildir yüklüydü ama ben hic acip kontrol etme geregi duymamistim, keske de etmeseymisim şimdi kendimi daha güçsüz hissediyorum.
Esimin şuan heyecan duydugu biri var ama ben bitik bi haldeyim, yaşanacak süreçleri benden daha guçlu atlatacak olmasini yediremiyorum.

zor bir durum.ama tek tarafli gelinmemis bu duruma.ikinizde ayni evde kendinize farkli dunyalar kurmussunuz.siz kendinizi cocuklara adamis esinizi tamamen ihmal etmissiniz, oda sorunlariyla sizinle birlikte basa cikmaktansa yanlizligi tercih etmis..ve baska insanlar girmis devreye..yani sonuc olarak bence zaten siz coktan ayrilmissiniz.gönul baginizi koparmissiniz sadece ayni evde yasiyormussunuz..üzülmeyin herseyin hayirlisi.insallh bundan sonra sizin ve cocuklariniz icin daha iyi bir gelecek olur..o cocuklar mutsuz bir ailede buyuduklerini herzaman hissedeceklerdi diger türlü..

Öncelikle içerikten bağımsız olarak derdini anlatış biçimine bayıldım, hani konu kurgu olsa keşke de kitap gibi okusam, gözümüzü kör etmeyen bir konu

Hayırlı bir karar verdiğini düşünüyorum, basiretsiz adam zor belli ki şu an fiili olmasa da ilerde fiiliyata geçecek bir aldatma var kapıda,ailen arkanda ise ne mutlu

Öncelikle Allah yardimcin olsun. İkinci olarak evden ayrilmasi gereken sen değildin. Onu gonderecektin evden. Kadın çıkmaz erkek çıkar. Bu arada da masraflari karsilamak zorundadir. Senin yerinde olsam önce bir avukat bulur, dava süresince tedbir nafakasi koydurur ve evinden de ayrilmaz adami eve sokmazdim. Bu süreçte kendinizi ailenize doğru ve tam anlatip onlarinda manen desteğini almaniz çok önemli.

Ama konu bu değil.

bir çoğunuz gibi severek evlendim, yine bir çoğunuz gibi çocuğum olana kadar ruya gibi bir evliliğim, eşiyle, eviyle ilgili, aşık bir kocam vardı.
İlk çocuğumun doğumuyla hayatımızda manevi yönde bi çok değişiklik oldu, aldırmadım çünkü çok ciddi bir meşgalem vardı.

çocuğum ilk yaşına bastıktan hemen sonra ikinci çocuğuma hamile olduğumu öğrendim, sürprizdi ama yersiz değildi.Tereddüt etmeden kabullendik, hazırlıklara başladık.

Sanıyorum hamileliğimin 3.ayıydı, eşim bi gün annesiin yanına uğradı, o gün epeyde bi geç geldi.Buz gibi bir suratla selam verip geçti içeri.. Sonraları bu surat ya da tavır artık ne derseniz aynen devam etti.
Hamilelik sürecimde eşimin yanlış işler için yanlış yatırımlar yapması, borçlanması, kredi çekmesi, yeni işini oturtmadan eski işini satması falan biz de çok ciddi mali sorunlara sebep oldu.
Bi zaman sonra o kadar başarısız oldu ki utancından yaptığı işleri bana bile açıklama gereği duymadı.
Kendi ailesinden, benim ailemden onlarca insan dil döktü, kimseyi ciddiye almadı ve battı.
Ve 6 yıl içerisinde tam 7 tane iş açıp kapattı, sanıyorum bu ne kadar sebatsız oluşuna yeterli bir örnektir.

ikinci ocuğum doğduktan sonra eşim maddi sorunlarında sıkıntısıyla iyice evden ve bizden uzaklaştı.İnsanlarla arasına "ben demiştim" demesinler diye garip bir duvar ördü.Ben araları çok kısa olan iki çocuğumla o kadar meşguldüm ve yorgundum ki eşimin iş hayatıyla ilgili hi bişeyle ilgilenmemeyi tercih ettim ki zaten o da bunu diliyordu.

Sonuç olarak, ikinci oğlumun henüz doğumundan önce maddi açıdan "yanlış kararları" yüzünden batmış, suratsız, ailesine çocuklarına bir gün bile ayırmayan, işini bahane edip sabahın köründe gidip akşamın köründe gelen bi koca peydah oldu bir anda.

Geçen gün telefonunda ki ses kayıt programını açıp dinledim, yıllardır duran programın bi anda dürtesi tuttu işte.Müşterisi olan bi kadınla gayet samimi, şakalaşmalı, bol kahkahalı bir konuşmasına şahit oldum.Eşimin sesinn tınısından anlarım, kadına ilgisi var belli, kadının da eşime.Nitekim kadın boşanmış 2 de evladı var, yani bekar.şuan için aralarında birşey yok, ama aydınlık bir gelecekleri var.

İnanır mısınız? milyonlarca konuyu yazmadım şuraya çünkü şu kocaman kafa da o kadar birikmişki bişeyler cümleye dökemiyorum.
2cocukla boşanan anneler, bşanmayan anneler, anne olmayan kadınlar, sadece kadınlar bilmiyorum sizden ne istiyorum ama gücümü tamamen kaybettim, babaevine barınamayıp o eve geri dönmekten çok korkuyorum.

En önemli kısmı yazmamışsınız. Evi terkederken ne oldu? Eşinize kadınla olan konuşmaları sordunuz mu?
Şu durumda sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Geri dönmekten korkuyorum demişsiniz ama geri dönmenizi isteyen biri de yok. Bir süre daha bekleyip dava açmak en iyisi. Ama bir avukata iyice danışın onun borçlarının da yarısı size mi kalacak?

Merak ettiğim nokta annesinin yanına uğrayıp neden beş karış suratla geldi?
Maddi durum sizi baya koparmış.
Tükenmişsiniz artık ve sizde uğraşıp çabalamak istemiyorsunuz.
Yahu be adam gel evinde karınla dertleş konuş şakalaş.
Nedir bu dışarıda ki arayış?
Acaba siz çocuklarla ilgilenmekten hiç mi zaman ayırmadınız, ne biliyim belki de konuşmak istemiştir.
Eğer ayrılmaya kararlıysanız biri baksa çocuklarınıza çalışamaz mısınız?

Merak ettiğim nokta annesinin yanına uğrayıp neden beş karış suratla geldi?
Maddi durum sizi baya koparmış.
Tükenmişsiniz artık ve sizde uğraşıp çabalamak istemiyorsunuz.
Yahu be adam gel evinde karınla dertleş konuş şakalaş.
Nedir bu dışarıda ki arayış?
Acaba siz çocuklarla ilgilenmekten hiç mi zaman ayırmadınız, ne biliyim belki de konuşmak istemiştir.
Eğer ayrılmaya kararlıysanız biri baksa çocuklarınıza çalışamaz mısınız?

Ama konu bu değil.

Canınızı neden yakalım hiçbir hatanız yok kaldı ki hata bile olsa biz kuluz yargılayamayız.Çok üzüldüm.Ama bence o senin sırtında bi yüktü.Hiç bir işe yaramayan bir baba modeli ne kadar baba olabilir.Şu anda herşey ateşli.Sular durulur aklı başına gelir.

Back
X