3-4 bebek

Uslu demek için 5 ay erken bir dönem. Ek gıdası, diş çıkarması, yürümesi, her yaş ayrı ayrı girdiği sendromları.... Daha bir şey görmediniz.
Bir arkadaşım da aynen sizin gibiyken 2. çocuğuna isteyerek hamile Kaldı, hamileyken ilk çocuk yürümeye başladı, O sakin çocuk gitti, hiperaktif çocuk geldi. Kızcağız mahvoluyordu yorgunluktan.

Benim 2.çocuğum 2 aylık oldu.2 çocuk gerçekten zor kolay değil.Ikisini de ihmal etmeden idare etmeye çalışmak insanı zorluyor.Ama 3-4 tane çocuğa bakmak da bu zamanda cesaret ister.Zaten 2.olduktan sonra 3.ye niyetlenmezsin muhtemelenAma 2.yi mutlaka yap.Çocuğun kardeşsiz kalmasın.Kaldıki oğlun uslu bir çocukmuş.Sadece bu bile senin için büyük avantaj.Kv.denin lafına bakma.Bu kararı o veremez.Kardeş çok önemli.

Zor ama imkansız değil. :)
Çocuktan çocuğa, hamilelikten hamilelige, doğumdan doğuma değişebilecek coook şey var. Sabır, tahammül gücünüz yüksekse neden olmasın.

Benimkilerin arasi da nasipse 2 yas olacak.
Zaten ikinciyi dusunuyorum oyleyse neden huniyi takmisken devam etmeyeyim ki dedim ve Allah da verdi, ayni cinsler bir de cok sukur.

Umarim gercekten cok iyi anlasip arkadas gibi olabilirler cunku bu hayalle yola ciktim.
Bir cocugun enerjisine yetmemiz mumkun degil.
Bugun yetsek uzun vadede kusak farki vs olusuyor ister istemez.
Bir cocugu ancak baska bir cocuk hakliyor enerji, oyun kurma vs konularinda, gozlemlerime gore.
Ya da buyudukce dertleri de sevincleri de istekleri de aynilasiyor.

Hamilelik de nerdeyse 1 sene suruyor, bir 3-5 ay sonra dusunmeniz cok da absurt olmaz bence.

3 çocuk annesiyim
4 yaşında oglum 1 yaşlarında ikizlerim var
Oğlum o kadar zor bi cocukki asla ama asla ikinciyi dogurmam derken sürpriz ikizlerim geldiler
Hamileliğim dogumum hepsi cok ama cok zor geçti
Zorluklarini anlatmaya kelimelerim yetmez
Ama cok guzel 3 çocuk annesu olmak
Bizim maddi durumda hiç iyi degildi kit kanaat geciniyorduj ama Rabbim veriyor şükür cocuklarimin rizkini
Düşünüyorsaniz hemen yapin yahut 4-5 senw ara verin derim
Ikizlerim doğduğunda oğlum 2bucuk yasindaydi ve ben cok zorlandim
Tam gezme zamanında evde kaldik

Benimde hayalim hemen arka arkaya iki bebişim olsun. Benim abimle aramızda 15 ay var yok ondan arkadaş gibiyiz, hep çok güzel geçti çocukluğum birlikte büyüdük. Hatta ikizim üçüzüm olsun istiyorum

siz şanslıymışsınız. bizimde aynı yaş farkımız ama biz birbirimizii yiyerek büyüdük. güzel geçen bir çocukluğu bilmem gençliğe ise kötü diyebilirim. herkes aynı olmuyor maalesef

Bence sırayla gidin önce 2. Yi yapın bakın hayatınıza sonra 3.yü düşünün sonra hayatınızı gözden geçirin öyle 4.yü düşünün

valla istiyosanız yapın bence kayınvalidenize ne ayrıca da niye yazıkmış. tam tersi arada 2 yaşltan az fark varsa bebekler anlamıyormuş kıskanşçlık fln hissetmiyorlarmış çünkü zaten birlikte büyüyorlar sonradan gelen biri olmuyor 2. bebek

ikinciyi yapın sonra üçü dördü düşünürsünüz,
bana ikinci bile imkansız geliyor, çok çocuğa bakacak maddi manevi gücü bulabilenlere hayret ve saygı duyuyorum :)

Off bu kv ler .. Benimkide korunmayin cocuk yapin diye basiminizin etini yiyor. Kendi yetmiyor gorumcemlere soylettiriyor.. Demekki illa bir karisacaklar.. Kulak asmayin yapabilirim diyorsaniz , ki ben sizde o potansiyelin oldugunu dusundum yapin bir tane daha ikiz gibi buyurler cok tatli :)

Ne güzel takdir ettim şahsen.
İnşallah gönlünüze göre olur herşey.
Ama şimdikik bebeğiniz çok küçük yani onun için değil de siz fiziksel olarak yeni bir hamileliğe hazır değilsinizdir muhtemelen.
Biraz daha bekleyin derim.
Bir de maşallah salınmış inşallah diğerleri de öyle sakin olur. Çok özendim açıkçası :)

Daha bu bebiş diş çıkaracak bence bu kadar acele etme cnm sen bilirsin de yaşın kaç bilmiyorum da ideal yaş aralığı 4 müs

Sendemi 84lusun hadi ya yay sikintilimiymis. Ben az daha arastiriyim bilinçli cocuk yapicam. Cok zamanimiz varya icime sinsin yahu ahahah sen senin alamanciyi dusun bidaha canim buraya gelirsin kocaman bir aile oluruz
Allah iyiliğini versin bkaxk
Sendemi 84lusun hadi ya yay sikintilimiymis. Ben az daha arastiriyim bilinçli cocuk yapicam. Cok zamanimiz varya icime sinsin yahu ahahah sen senin alamanciyi dusun bidaha canim buraya gelirsin kocaman bir aile oluruz
Kız Allah iyiliğini versin blacksee alamanci olduğunu ne zaman söyledim nan ben 86 liyim sen yoksa almanya'da mısınn

ben yay burcuyum yay gercekden sıkıntılı
uzaya fırlatılmayı bekleyen roket gıbıyım yemın ederım bır gergın bır yerınde durmayan bır acelecı bır bırseyler
Benim de senden farkım yok valla ama ikizlerim hep bi koşturmaca hep bir hakaret hali ama kızlar bence bu burçların hep erkek olanları kötü oluyo valla, yay burcu kız arkadaşım vardı çok iyi anlasirdik, erkek arkadaşım vardı 3,5 sene sürdü o da pek yerinde duramayan bi tipti ama yıllar sonra tam bir Taylan olduğunu öğrendim evlendikten sonra beni aramalar falan demek ki benleyken kimleri aradı kimbilir

İstiyorsan neden olmasin 4 yasinda ikizlerim var,bazen bende bir cilginlik yapip bir ikiz daha dogursam diyorum cok cocuk annesi olmak nasil birsey bilmiyorum ama kardeş olmak guzel birseydir diye tahmin ediyorum.

Canm benm 2 bebegim var biri 17aylik oteki 3aylik hic de oyle dusundugn gibi olmuyo valla benm ilk bebegm de usluydu duzeni iyiydi ama bu tam bir yaramaz tek basina bakmak mumkun degil annem olmasa imkani yok yetisemem cunki oteki de daha cok kucuk oldugu icin hep benden ilgi bekliyo kucugu emzirtmiyo bile tepeme biniyo benle ilgilen diye =D

Çocuğa gelecek hazırlamak her istediğini alabilmek maddi açıdan tatmin edebilmek yeterli olmuyor. En kolay kısım maddiyat.

Peşpeşe 3-4 çocuk demek evet kv diliyle o çocukların harap olması demek.

Bu çocuklara ilgi sevgi ne boyutta olacak? Hepsine yetebilecekmisin?
Çocuk demek sorumluluk demek layığıyla üstesinden gelebilecekmisin?

İlgisiz alakasız bir çocuk = boş yani 0

İlgi alaka şart.

Ben yapamam şahsen.
Yapabilirim diyorsan neden olmasın.

O aileler bakıyor ama birde onlara sormak gerek..senin ilk çocugun uslu seni yormuyor bu 2.3.cocugunynda böyle uslu olacagini bilemezsin kardeşlerde farklı olur..

Emziriyosan sutunden mahrum kalir.hamile halde emziremessin.ben sadece ona uzulurum.maddiyat varsa yardumci alirsin gul gibi bakarsin da daha cok kucuk.biryasina gelsin bence.benim iki kizim var.biri 34 aylik digeri 6 ayi gecti.aralari iki yas 4 ay.cok zorlandim baslar da simdi cok egleniyoruz.kizlaaaarrr diye bir bagiriyom aciyorum muzigi oynuyoruz ucumuz.ucunciyu aslaaa dusunmuyorum Allah olmayanlara versin insallah.bu zamanda cocuk buyutmek madalyalik vallahi.bebeginede masallah sakinmis benim 6 aylik kizimda masallah coook sakin ve neseli bal bal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…