Aşılama 3. aşılamada tutmazsa direk tüp bebek tedavisine mi geçsem ne dersiniz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

godes

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
5.481
0
356
45
İstanbul
Arkadaşlar

Yaklaşık 8 aydır çocuk istiyorum. Bu sekiz ayın 4 ayı doğal yollarla hamile kalmak için uğraşmakla geçti. 2 kerede aşılama yaptırmak ama malesef negatif sonuç Bu ay da 3. aşılama yapılacak.
Ne eşimde nede bende bir sorun yok herşey normal.
Şimdi sormak istediğim şey 3. aşılamada tutmazsa 4. aşılamamı yaptırayım yoksa tüp bebekmi deniyim ne dersiniz. Doktorum çok erken diyor ama fazlada zaman kaybet istemiyorum.
Yorumlarınız çok önemli yazarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Bence yaşınıza göre değişir.Eğer yaş olarak küçükseniz daha tüp bebek için erken diyebilirim.Çünkü hiç sorun yokmuş belki doğal yolla olabilir.Daha çok uzun da olmamış evleneli.Ama siz bilirsiniz hakkınızda hayırlısı.

30 yaşındayım ve 4,5 yıldır evliyim. Fakat 8 aydır çocuk istiyoruz. Kafam biraz karışık hiç bir sorun yokken de tüp bebek yapmak biraz mantksız geliyor, fakat normal yollarlada olmuyor. Ne kadar mantıksızda gelse biran önce tüp bebek yapsamda bu stresten kurtulsammı diye düşünüp duruyorum.

slm bence direk tüp bebek dene ben 24 yaşındayım aralık ayında aşılama yaptırdım dış gebelikle sonuçlandı biz hiç düşünmeden tüp bebek yaptırdık şu an 3 haftalık hamileyim biz şöyle düşündük eşiimin sperm sayısı düşüktü aşılamaya yaklaşık 2000 tl harcadık birkaç aşılamaya o kadar para vereceğimize tüp bebeğin tutuma ihtimali daha yüksek olduğu için tüp bebek yaptırdık . bence sende artık aşılama ile uğraşma yaşında o kadar küçük değil. ben aşılamamı ist nenehatun hastanesinde yaptırım. memnun kalmadım tüp bebeği ise işini bilen bir doktor enver kurt a yaptırdım tavsiye ederim. allah yardımcınız olsun

Evet yaşına göre o zaman ben de tüp bebek yaptır diyorum.Ben 8 ayı yanlış anlamışım evlilik süresi zannettim.Bende ilk aşılamamı pazar günü yaptırıyorm 26 yaşındaym 5 yıldır evliyim.Ben direk tüp bebek istedim ama olmaz iki kere aşılama yapmamız gerekir dediler.

Banusu ve boncuk0134 yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Aslında buda tutmazsa direk tüp bebeğe geçmek sizin yorumlarınızdan sonra çok daha mantıklı geldi.
Zaten 3 aşılamanın toplamı nerdeyse tüp bebeğe yaklaştı. Ama benim çekincem maddi yönden çok çoğul gebelik olursa diye düşünüyorum. O zaman ne yaparım birde tüp bebekle hamilelikler biraz daha zor geçiyor erken doğum oluyor gibi bir sürü şey var onlardan korkuyorum.

Banusu pazar günü umarım herşey yolunda gider ve aşılaman tutar. Sana bol şanslar diliyorum. Bende pazartesi yaptırıcam 3. aşılamamı hakkımızda hayırlısı.

godes 8 ay tedavi için çok erken bir süreç 1 sene bekledikten sonra tedaviye geçilir, bence bundan sonrası için çok acele etme en azından 1 senen dolsun.buarada yaptırmadıgın tahlil varsa onları yaptır hsg çekildin mi bilmiyorum ama çektirmediysen çektir
benimde 2 yıldır olmuyor sözde bizdede bi sorun yok ama olmuyor işte yani aslında sorun var bulunamıyor demek daha dogru ben bir süre daha bekliycem tüp bebek için bence sende acele etme 8 ay gerçekten tüp bebek için çok erken

godes,love27 arkadaşımıza katılıyorum.bence de 1 yılın dolmasını bekle.ama 1 yıldan sonra da daha fazla bekleme.ben 4 kere aşılama yaptırmış birisi olarak aşılamayla çok fazla vakit kaybetmeni istemem.evet olacağı varsa herhalükarda olur.vakti saati gelmişse.inşallah bu aşılamayla olumlu sonuç alırsın da hiçbirşeye lüzum kalmaz

arkadaşlar doğru diyorsunuz ama bence 8 ayda çok küçümsenecek bir rakam değil. Yaş ilerledikçe tüp bebek uygulamasıda ona göre oluyor. Tehlikeye giriyor. Bir arkadaşımda benim gibiydi sonra bir anda yumurtlaması durdu ve tüp bebek yapmak zorunda kaldı. Sonra ikizleri oldu biri öldü falan çok çekti. En azında benim şimdi yumurtlamam falanda iyiyken hemen yapsammı diyorum çok zor karar vermek çoğul gebelik olma ihtimali olmasa hemen yaptırıcamda o korkutuyor.
love27 hsg de çekildim herşeyide yaptım ama bir sorun yok eşimde öyle ondada sorun çıkmadı. Demekki doğru zaman henüz gelmedi.
Çok teşekkürler yorumlarınız için bu tedavi sürecini kimse bilmiyor aileme söylemedim üzülmesinler diye. Sadece eşimlede konuşmak yetmiyor. ıyiki bu site var ve sizin gibi duyarlı arkadaşlar var.
Çok sağolun.
Hepimiz için hakkımızda hayırlısı.

godescim sen kendin için neyin dogru oldugunu daha iyi bilirsin ama 8.,9. ayında hamile kalan okadar çok kişi gördümki onun için acele etme derim benim bile nerdeyse 2 yıl olcak her ay bu ay hamile kalacakmıyım diye içimde hep bi umut var bizdede bi sorun görülmedi ama olmadı bunca zaman

tüp bebekte eskisi gibi çogul gebelik riski fazla yok yeni yasaya göre 35 yaş altına tek embiriyo yerleştiriliyo bu konuda için rahat olsun.. hakkında hayırlısı neyse o olsun canım...

tüp bebekte eskisi gibi çogul gebelik riski fazla yok yeni yasaya göre 35 yaş altına tek embiriyo yerleştiriliyo bu konuda için rahat olsun.. hakkında hayırlısı neyse o olsun canım...[/QUOTE]

Öğrendiğim iyi oldu çoğul gebelik riski yoksa pazartesi 3. aşılama yapılacak oda tutmazsa direk tüp bebek o zaman.
Çok sağol bilgin için
Hakkımızda hayırlısı canım.

godes inşallah tüp bebeğe gerek kalmadan bu aşılamayla bebeğine kavuşursun.hamile kalmaman için bir sorunun yok çok şükür.hepimiz her ay beklemenin acısını çok iyi biliyoruz hele bir sorun yokken her ay bu ay mı demek...insan ister istemez telaşa kapılıyor.her ay sanki biraz daha uzaklaşıyormuş gibi geliyor umudundan.ama sen şu an bir tedavinin ortasındasın.inşallah bu ay o aydır

selam arkadaslar,
ben de prs gunu 2. asilamami oldum, dr. a bu ay da tutmazsa rahim filmi cektirmek istedigimi soyledim, ok dedi, ben de beklemekten bunaldim
bu arada 32 yasindayim esimin de spermiogrami da iyi cikti ben de yumurtlayabiliyorum, dr. a gore bi sorunumuz yokmus ama her asilama dan sonra bekleme suresi izdirap geciyo....
dr. um eger rahim filminde kanallarda bi tikaniklik gorursek tup bebege geceriz dedi yok eger kanallarin aciksa asilamaya devam dedi

canım inşallah güzel haberlerini alırız.ama merak ettim doktorun neden aşılamalardan evvel rahim filmi istemedi.bu konuda konuştunuz mu.o bekleme süreleri...insanın ömründen ömür alır ama ne yapalım.yeter ki gelsin de.inşallah tüpe gerek kalmadan bu aşılamanla yavruna kavuşursun.

selam pusulacim,
dr. uma " internette asilama oncesi rahim filminin cekilmesi gerektigi yaziyor, peki neden cektirtmediniz ?" diye sordum o da bana " hasta icin izidirapli bi islem oldugu icin istemedim " dedi. biraz sacma geliyo bana da, ama asistanlari bana dedi ki asilama da tutmayan 2 hastasi rahim filmi cekildikten sora gebe kalmislar, yani tupler acik dahi olsa daha rahat gebe kalinio anladigim kadariyla rahim filminden sonra' zaten ilk asilamam dan sonra kist yapti klomen bende ve 1 ay ara verdirdirtti ben de bu 2. asilmayi yaparken prs gunu 'hazir bu tutmazsa 1 ay ara vermek yerine rahim filmi cekelim dedim zaman kaybetmek istemiyorum!!! cok bunaldim beklemekten ve hep kirmiz kart gormekten!!!! esime belli etmemeye calisiyorum, annem de bana devamli 'kafaya taktigin icin olmuyo bak goruruseun tup te yapsan tutmayacak ' diye cok moral verdi sagolsun, cok yalnizim bu konuda.(

arkadaşım merhaba, hikayen braz tanıdık geldiği için yazıyorum.ben de 2 yıllık evliyim ve 2 yıldırda çocuk istiyoruz.6.aydan itibaren doktora gitmeye başladım ama doktor erken deyip gönderdi.testlerim de temiz çıkmıştı zaten.sonra benim başka rahatsızlıklarım çıktı ve ancak geçen ay gidebildim.eşimin sperm sayımı yapıldı (18 milyon) ve doktor aşılama dedi.kendisi yeni bir tahlil yapmadı 2 ay önce yaptırdıklarıma baktı.iki yumurtalıkta da kist var ama önemsiz dedi.sonra biz serophene+çatlatma iğnesi + aşılama yaptırdık.tutmadı ben de bu ay rahim filmi istedim gereği yok ama istiyorsan çekelim dedi.tüplerin tıkalı olması için bir sebep yok ,27 yaşındaki bir kadının tüpleri niye tıkalı olsun diyor.perşembe çektirdim tüplerim yine de doktorun dediği gibi açıkmış.bu ay aşılama yapmadı (dur nereye yetişiyoruz diyo :) bu ay da hamile kalamazsam yine aşılama yolunda devam edeceğiz.demek istediğim arkadaşım herkes aynı dertten muzdarip.annenlerin zamanında herşey doğal herşey katkısız tabi ona göre de hamilelikleri bu kadar zor olmuyordur.ya şimdi biz öylemiyiz, bir sürü etken var bizi etkileyen.damdan düşenin hali....

cnm merhaba;
ben de esimle 7 ay denedikten sonra dr. uma gittim, artik dayanamiyorum bisiler yapin diye o da asilamaya basladi, senin kacinci asin bu?

cnm merhaba;
ben de esimle 7 ay denedikten sonra dr. uma gittim, artik dayanamiyorum bisiler yapin diye o da asilamaya basladi, senin kacinci asin bu?

nisan da ilk aşılamamı yaptırdım tutmayınca benim isteğimle bu ay rahim filmi çektirdim. bu ay da olmazsa 2. ve 3. aşılamamı yaptıracağım.o da olmazsa mikroenjeksiyon ve ilaçlı tüp bebek denerim herhalde.ben zaman kaybetmek istemiyorum.yaşım oldu 27 daha ilk bebek ortada yok.eşimin de yaşı var.ama daha fazla insanın canını sıkan, doktorun bir engel yok deyip te yine de ortada bebek olamaması.vakti değil diyorum zaman diyorum ama o da bir yere kadar...zaten ilk aşılamada tutan ben daha duymadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…