Bence yaşınıza göre değişir.Eğer yaş olarak küçükseniz daha tüp bebek için erken diyebilirim.Çünkü hiç sorun yokmuş belki doğal yolla olabilir.Daha çok uzun da olmamış evleneli.Ama siz bilirsiniz hakkınızda hayırlısı.
selam arkadaslar,
ben de prs gunu 2. asilamami oldum, dr. a bu ay da tutmazsa rahim filmi cektirmek istedigimi soyledim, ok dedi, ben de beklemekten bunaldim
bu arada 32 yasindayim esimin de spermiogrami da iyi cikti ben de yumurtlayabiliyorum, dr. a gore bi sorunumuz yokmus ama her asilama dan sonra bekleme suresi izdirap geciyo....
dr. um eger rahim filminde kanallarda bi tikaniklik gorursek tup bebege geceriz dedi yok eger kanallarin aciksa asilamaya devam dedi
canım inşallah güzel haberlerini alırız.ama merak ettim doktorun neden aşılamalardan evvel rahim filmi istemedi.bu konuda konuştunuz mu.o bekleme süreleri...insanın ömründen ömür alır ama ne yapalım.yeter ki gelsin de.inşallah tüpe gerek kalmadan bu aşılamanla yavruna kavuşursun.
selam pusulacim,
dr. uma " internette asilama oncesi rahim filminin cekilmesi gerektigi yaziyor, peki neden cektirtmediniz ?" diye sordum o da bana " hasta icin izidirapli bi islem oldugu icin istemedim " dedi. biraz sacma geliyo bana da, ama asistanlari bana dedi ki asilama da tutmayan 2 hastasi rahim filmi cekildikten sora gebe kalmislar, yani tupler acik dahi olsa daha rahat gebe kalinio anladigim kadariyla rahim filminden sonra' zaten ilk asilamam dan sonra kist yapti klomen bende ve 1 ay ara verdirdirtti ben de bu 2. asilmayi yaparken prs gunu 'hazir bu tutmazsa 1 ay ara vermek yerine rahim filmi cekelim dedim zaman kaybetmek istemiyorum!!! cok bunaldim beklemekten ve hep kirmiz kart gormekten!!!! esime belli etmemeye calisiyorum, annem de bana devamli 'kafaya taktigin icin olmuyo bak goruruseun tup te yapsan tutmayacak ' diye cok moral verdi sagolsun, cok yalnizim bu konuda.(
arkadaşım merhaba, hikayen braz tanıdık geldiği için yazıyorum.ben de 2 yıllık evliyim ve 2 yıldırda çocuk istiyoruz.6.aydan itibaren doktora gitmeye başladım ama doktor erken deyip gönderdi.testlerim de temiz çıkmıştı zaten.sonra benim başka rahatsızlıklarım çıktı ve ancak geçen ay gidebildim.eşimin sperm sayımı yapıldı (18 milyon) ve doktor aşılama dedi.kendisi yeni bir tahlil yapmadı 2 ay önce yaptırdıklarıma baktı.iki yumurtalıkta da kist var ama önemsiz dedi.sonra biz serophene+çatlatma iğnesi + aşılama yaptırdık.tutmadı ben de bu ay rahim filmi istedim gereği yok ama istiyorsan çekelim dedi.tüplerin tıkalı olması için bir sebep yok ,27 yaşındaki bir kadının tüpleri niye tıkalı olsun diyor.perşembe çektirdim tüplerim yine de doktorun dediği gibi açıkmış.bu ay aşılama yapmadı (dur nereye yetişiyoruz diyo :) bu ay da hamile kalamazsam yine aşılama yolunda devam edeceğiz.demek istediğim arkadaşım herkes aynı dertten muzdarip.annenlerin zamanında herşey doğal herşey katkısız tabi ona göre de hamilelikleri bu kadar zor olmuyordur.ya şimdi biz öylemiyiz, bir sürü etken var bizi etkileyen.damdan düşenin hali....
cnm merhaba;
ben de esimle 7 ay denedikten sonra dr. uma gittim, artik dayanamiyorum bisiler yapin diye o da asilamaya basladi, senin kacinci asin bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?