3 aylik evliyim daha, esim bosanmak istiyor :(

İnsanlar gösterilen iyi niyeti, karı-koca olmanın aile olmanın edebini adabını bilmiyorsa, bilmediği gibi bir de üstüne üstlük kendini bulunmaz hint kumaşı gibi görüp sürekli üste çıkma çabası içine giriyorsa, hep benim peşimden koşulsun, her zaman ben doğruyum, ya beni çekersin ya da çeker gidersin tarzında, ukalalıkla evliliklerini karşı tarafın yürütmesi gereken bir "kurum" olarak görmeye yelteniyorsa... Bunu diyen aklı evvele "orada duuuur" demeli ve bu işlerin böyle olmadığını anlatmalı... artık hangi dilden anlıyorsa.....

Yorum yaparken dikkat ederim burada anlatılanlar kadarıyla, "acaba dert yanılan karşı taraf ne yapıyor" tavırları neler diye... Kimse kusura bakmasın... bu arkadaşa sabır göster dersem ben büyük bir yük hissederim omuzlarımda... Evliliklerin ilk zamanları birbirine alışma evresidir doğru ama bu sıradan bir atışma ya da tartışma değil ki... ?????? Paşa hazretleri aklınca yola getirecek eşini...!!!

Bu insan hayatının en güzel günlerini yaşaması gerekirken, nelerle uğraşıyor? Henüz üç aylık evlilikte, sanki dünyanın en büyük kusuru işlenmiş gibi sadece "görümceyle yapılan talihsiz bir konuşma" nedeniyle bunları yaşatacak adam... adam değildir... hadi bırakın o adamı... bunları bile bile ortayı bulması gereken adamın ailesi de anlatılanlar kadarıyla beş para etmez benim gözümde... Velhasıl kelam... bu parazitlere ömrünü heba edeceğine, bundan sonra sonu belli olmayan yolda yürümeye çalışacağına varsın üç aylık evliyken bitirsin... kolay değil elbette... ne umutlarla hayallerle evleniliyor... Konu sahibi arkadaş affetmeye hazırım demiş sanırım... Karşısında af dileyen, hatasını anlayan geri dönmek isteyen biri olsa amenna... Ama yok ki?

Ve son olarak... eğer tekrar bir araya gelirseniz... bu yaşadıkların yaşayacaklarının öncüleri haberin olsun kardeşim... Allah bahtını yolunu açık etsin... Hakkında hayırlısı olsun...

Bu adam seni sevmiyor, asla da sevmemis. Seven adam kardesiyle büyük bir kavga dahi yasasa esi, asla ama asla bosanmayi düsünmeyi birak aklinin ucuna bile getirmez. Büyük ihtimalle seninle bi heves ugruna evlenmis ve hevesi gecmis simdi de, o yüzden artik evliligi sürdürmek istemiyor ve baskalarinin hayalini kuruyordur. Söylediklerim üzücü ama sanirim gercek bu. Malesef böyle erkekler var.. Cok var. Böyle karakteri oturmamis, ne istedigini bilmeden bi heves ugruna evlenip sonra SIKILANLARI hayatimizdan söküp atmak en dogrusu. Atarkende anasindan emdigini burnundan getirmek tabii.. Donuna kadar alarak mahkemede.

oncelikle sizecok kizdimm..ne demek canima kiyarim kocami gonerin..neden kendinizi bu kadar kucuk dusuruyorsunuz..bana bu sebeplerle kizacak,ayrilalim diyecek adamla birlikte olmam tamam derim..ben tersimdir..bence sizde esinize ayrilalim diyecektiniz,o zaman hatasini ailesi de,kendi de anlayacakti..caniniza kiymakla tehdit edip onlara firsat vermissiniz..siz neden tutusuyorsunuz,o uzulsun ayrilacaz diye..bi kadin olarak ezdirmeyin bastan kendinizi tavrinizi mutlaka koyun..cunku esinizin yaptigi resmen sacmalik....

ya bu adamdan sana da bi başkasına da koca olmaz bence bi kere kardeşiyle ufak bi tartışma yaşamışsınız bunun için boşanılır mı yaa.Bir de söylemek istediğim kusura bakma ama senin tavırların çok yanlış intihar ederim vs gereksiz yere hiç bi şey olan bi adama kendisini olduğundan çoookk fazla gibi göstermişsin valla ben de bi kaç aylık evliyken şu an boşanma davam devam ediyor başlarda ağlayan salya sümük ağlayan adamın eteğine yapışırken hiç ciddiye alınmayan ben dişli çıkıp karşı dava açıp adamı önemsememeye başlayınca değere bindim beni dinlersen aynısını yap o senden boşanmak mı istiyor sen daha baskın çıkacaksın yok öyle ağlamalar filan tecrübeyle sabittir ha geri dönmezse bile bil ki emin ol bi yerden sonra acısı filan da kalmıyo

gerçek şu ki:
bu adamın derdi boşanma değil.erkekler kolay kolay boşanmayı istemezler hele de binbir zorlukla kurulmuş yeni ve sorunsuz yuvalarını niye yıkmak istesin eşiniz.tek derdi var sizi korkutarak yola getirmeye çalışmak.işte ne olursa olsun sen onun ailesinin elini eteğini öpeceksin.her dediklerini yapacaksın vs vs.yeni evlenmişken aklınca adam etmeye çalışıyor seni.bu oyunlara gelme.canıma kıyarım falan dediğinde emin ol ailece gülmüşlerdir.onlar senin peşinde koşsun kendinin değerini bil.boşanmak mı istiyorsun peki boşanalım de bak nasıl 180 derece dönüyor.

Bence de bir okul olsa ne güzel olurdu.
Bugün haberlerde gördüm, gaziosmanpaşa da, aile danışmanıydı sanırım bayan,
yeni evlilelere özellikle, bekarlar ve uzun süre evliliklerde dahil,
seminer veriyordu evliliklerle ilgili ve evlilik vesikası veriyordu.
Bunlar devamlı olsa ve heryerde olsa ne güzel olur.

çok merak ediyorum bu danışmanların evlilikleri nasıl gidiyo:90:
hayır bizim sitede bi psikiyatr oturuyor terör estiriyo evdekilere ondan dedm
bu işler vesikayla olmaz,insanda şans olacak

ha birde suna katiliyorum..ilk aylar zordur,sabir gerekir..cok dogru..ama tartismalar iki kisi arasindaysa!!!bu mutlaka duzelir..
fakat;3.kisileri iliskine,evliligine soktuysan isin cok zordur..evlilik sanattir..bu isler de azcik akil ister.onun bunun doldurusuna gelip evinin huzurunu kaciracaksan buna zaten evlilik denmez..ozellikle erkegin karakterinin guclu olmasi gerekir ki sacma sapan seylere firsat vermesin..kadin da ona yardimci olmali..

bencede eşin seni sevmiyor ve hiç sevmemiş.inan seven bir insan asla böyle basit bir sebepten dolayı boşanmak istemez sevdiğini üzemez kıyamaz. senin eşin ailesine aşırı düşkün ve inan böyle insanlardan hayır gelmez barışsanızda hep inişlerle çıkışlarla geçer evliliğiniz emin ol eşinden ne sana koca ne ilerde bebeğin olursa ona baba olmaz çok iyi düşün tabiki çok zor yuvan yıkılcak ama zaten ortada huzurlu bi yuva yokki canım Rabbim bahtını açık etsin hakkında hayırlısı olsun

bekara karı başamak kolaydır derler ama ben yinede böle bi adama katlanamazdım.daha 3 aylık evlisiniz ve böyle aptalca bir olayı büyütüp ailesini deli gibi savunan bir adamdan sana hayır gelmez.evlilik 3 ay ya da 3 yıl değil ki bir ömür geçireceksiniz.daha şimdiden seni gözden çıkarmış ufacık bişeyden sana kin duymuş aşağılamış.off ya çok kötü bi durum.ya bu adam ailesine tapıyor(ki bu durumda şimdi barışsanız ilerde daha büyük sorunlar olacak ya da kuzu gibi her dediğini yapacaksın)ya da başka bi sorun var anlatamadığı...ne olursa olsun benim gururumu ayaklar altına alan birisine asla minnet duymam.tavrını koy derim yoksa sen çok çekersin bu aileden

allah yardımcın olsun cnm.ben aslında onlarıda anlıyorum işte gelin gelsin otrsun birlikte wakit geçirielim falan ama hiç özle hayat kawramı akıllarına gelmiyor.
bnm en sinir olduğum durumlardan biridir bnm adıma kararlar alınması şugün gidelim dönelim kal,
git ,
gel...
sewmiyorum bunları çünkü bnm eşim ailemde kalma ve onlarla wakit geçirme konusunda pek de gönüllü değildi..
bnmde onlarda sık sık wakit geçirmemi sitiyordu sonra bi ara birbirmzn ailesiyle görüşmemm kararı aldık ama o şekildede olmuyor..
şimdi eskisi kadar sıkıllmıyorum..
çünkü önce oraya gittimizde eşim pc başına geçiyordu ben ortada kalıyordum bi onun yanına bi kayınvalidemlerin yanına..
bi de onların yanında bnmle konuşmuoyrdu bile sanki ben yokmuşum gibi ve beni durmadan ailesine kötülediği için insnalarda bi ön yargı oluştrdu yada bnm ufak tepkilerimi onlar daha büyük bir olaymış gibi yorumladılar.,şimdi ilişkimz daha güzel hem onun bnm ailemle hemde bnm onun ailesiyle..
kısaca -aslında baayğı uzun oldu- eşinle arandakiler hallaolduktan sonra aile pek de önemli değil.
sewmesen bile sırf eşinin hatrı için saygı ve sewgi gösteriyorsun..

bu arada ewlendikden bir ay sonra boşanmaya karar wermiştim.11 ay sancılı buhranlı yani kabus gibi geçti.. boşanmadık
ama ewlilik yıl dönümüzde de problem yaşayınca kesin ayrılma kararı aldık.
biraz toplum ne der psikolojisi en çok da halen bitmemiş ama o ana kadar göremediğimz aşk bizi tekrar birleştirdi şimdi mutluyum bi de temmuz da hamile kalırsam ohh bir ben bir aşkım bide bebem..

Allah yardımcın olsun Allah ıslah etsin eşini ve vicdansız ailesini ama sen unutmaki eden bulur bu dünyada olmasada öteki dünyada mutlaka herşey karşılığını bulur ama sen mademki eşini seviyorsun zaten 3 aylık dönemdede insanlar alışamazlar birbirine ne kadar eski tanışıyor olsanda olmaz olmaz ben bunu bilir bunu sölerim evlilik erkekleri biz kadınlardan daha fazla etkiler ve onlar ana kuzusu olmaya daha dameyilli olurlar el kızıyız ya nede olsa neyse uzatmayayım bence sık dişini evine git otur çıkma evinden bence eşin gelecekse evinize gelsin konuşmaya çalış ama kızmadan suçlamadan yumuşakça o küfür etsede bağırsada çağırsa da alttan al ama kendini de suçlu görme onada gördürme sakince anlaşmaya çalış değerini bilmiyorsada kendi kaybeder Allah yardımcın olsun tekrar

Benim annemin agzı var dili yokken sadece babaannemin, halalarımın bir kac söyledigine karsılık cevap verdigi icin dedem babamın yanında yeter sus diye yumrugunu annemin agzına getirmis yeni evlendiginde kınaları duruyormus daha elinde annecigimin.

Ne alıp veremedikleri var bilinmez büyü tarzı seylerle de cok ugrastılar evde cok sacma sapan seylere rastladık biz. Annem korkudan panik atak hastası oldu 4 yıl tedavi gördü. Aileye düskün erkek zor gercekten dedemin o hareketinde babam öylece oturdugu yerden izlemis.

Allah yardımcınız olsun esinizin böyle parlaması kesinlikle anlamsız..
Ceviz kabugunu doldurmayacak bir sorun bosanmakta ne demek???
Görümcenizin yazdıklarını okudugu halde üstelik!!
Cok doldurusa geliyor.
Üzerine gitmeyin bence umarım hatasını anlar.

En baştan böyleyse ilerde okadar problemlerle karşılaşacaksınız ki seni perişan ederler.Ben görümcemden evlendiğimden beri okadar çekiyorum ki eşim bana böyle yapacak olsa anlayış göstermese hiç sabredilmez.
Sizinki basit bir olay daha .İleriki zamanlarda o kadar ciddi konular olacakki eşin şimdiden senin arkanda değilse,seni bi çırpıda kardeşi için siliyorsa,sende ayrıl sevgini kalbine göm yani.o adamın sevgisinden şüphe ederim ben.Daha da ilerde ayrılmak çok zor olur ozaman hiç yapamazsın.Ömür boyu eziyet ederler sana

her kelimesine katılıyorum . sizin öncelikle kendinize saygınızı kazanmanız gerek . siz "canıma kıyarım" derken zaten bunu kaybetmişsiniz. ondan sonra başkasının size saygı , sevgi duymasını bekliyorsunuz... azıcık kendinize gelin, bir silkelenin , "ne yapıyorum ben" deyin ya, biraz gururlu olun. ne demek "canıma kıyarım" hadi diyelim dediğinizi yaptınız ve intihar ettiniz sonuç ne olacak. gelip mezarınıza mı kapanacak ?
kusura bakmayın ama ben eşiniz ve ailesinden çok size kızdım. ne olur kendinize gelin ....

Hayır eşin seviyor olsa zaten ayrılmayı göze alamaz .Hadi inatla ayrılmak istiyor sevse de zaten sana değer vermeyen biri ilerde nasıl ezerler bir bilsen.İnsanlar konuşup kendilerini savundukları halde ezmeye kalkıyorlar.Sen halıyı ayaklarına sermişsin.Eşin barışsa bile habire ayrılmakla tehdit eder seni.Sen ona muhtaç olduğunu kendi ağzınla ona söylemişsin.Her dediklerini yaptırmak isteyeceklerdir.Bence biran evvel kendini toparlamaya çalışsan iyi olur hakkaten

çok merak ediyorum bu danışmanların evlilikleri nasıl gidiyo:90:
hayır bizim sitede bi psikiyatr oturuyor terör estiriyo evdekilere ondan dedm
bu işler vesikayla olmaz,insanda şans olacak

Terzi kendi söküğünü dikemezmiş, o hesap heralde
Keşke anlatıldığı kadar kolay olsa diyebiliyorum ben de, anlattıklarını duyunca.
Yaşarken anlatıldığı kadar kolay olmuyor.

merak etti konu sahibi ne yapmaya karar verdi acaba?

Yazdıklarınızı okuyunca inanın gözlerim doldu
Benim anneciğim de 10 yıl cadı babaannemle birlikte oturmuşlar
annem bir gün kendine bi terlik almış o da naylon bi terlik diyor
babaannem babamı dolduruyor sen nasıl olur da kendine terlik alırsın diye anasının yanında anneme tokat atıyor
dudağımı kanatmıştı diyor annem,ağladım sesimi çıkarmadım yine de diyor
37 yıllık evliler hala babam anasının yanında kuzu
sinir oluyorum bende..

büyü tarzı şeylere gelince;
bende inanırım çünkü çekemeyen o kadar insan var ki
ya düşün artık mutlu insanların yakasından herkesin yaşaması gereken bir kaderi
bir alın yazısı vardır,sen mutlu değilsin diye karşındakinin mutluluğunu ne diye çekemezsin ki...
bunun ne kadar büyük bir günah olduğunun farkında değiller herhalde..

sabredin bekleyin
allah hakkınızda hayırlısını versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…