- Konu Sahibi melekannesi14
-
mrb canım okurken inan nedense bende bir hoş oldum.ne güzel ya o bulantıları geride bıraktın demek benim ilk aylara göre daha şiddetli olmaya başladı neden anlamadım?ayyy öğrenince banada haber et cinsiyetini :))) ilk bebişmi canım birde ne kadarlık oldu bebişin
İlk bebişim evet ve 12+3 güncük.:) bulantı yüzünden işe gidemedim kafamı kaldıramıyodum resmen. ağladım bu ne zaman bitcek diye. Dr um limonlu zencefilli çay önerdi ve bana çok iyi geldi tavsiye ederim. Marketlerde satılıyo soğuk soğuk içince çok işe yarıyoen kötü olduğum anlarda da "dayan kızım dedim vücüdunda iki kalp atıyo bunu düşün ve şükret" dedim. Şimdi sabırsızlanıyorum bebişimi özledim bir an önce tekrar görmek istiyorum. İnş sende keyifli kısmına geçersin bir an önce :)
Çarşamba günü gidicez ense ölçümü yapıcakmış.başka bi test yapmadı henüz. 10. haftamızda 2 hafta sonra söylerim cinsiyetini demişti Sabırsızlıkla bekliyoruz.:)benimde 13 haftam ama hala bulantılar devamhadi yaa alıyım o çaydan.dr.a bende prş gitcem 2li test felan yaptrıdınmı ya benim dr. neden takmış 16 hafta deyip duruyo (( ciinsiyet konusunda acayip meraklıyım :)))
Çarşamba günü gidicez ense ölçümü yapıcakmış.başka bi test yapmadı henüz. 10. haftamızda 2 hafta sonra söylerim cinsiyetini demişti Sabırsızlıkla bekliyoruz.:)
canım sağol ya ilgilendiğn için 5-6 gibi gel bekliyorum dedi şimdi kafama göre gitsem olurmuki? gittiğimde yine farklı bişi sölerse sorucam kesin. ama çoğu annelerde derlerki bu gayet normal bişi kafamda deli soru işaretleri ? birde bende pıhtılaşma var aklım ona gidiyo. diyorum kandan beslenemiyor heralde o yüzden galiba diyorum.plt değerim 467 di hamişliğimi ilk öğrendiğimde gebelik sonlanabilir demişti drşimdi şükür 400 e kadar indi o kadar sevindimki. benim bir arkadaşım var oda 7 aylık bebeği iki haftalık geriden geliyormuş onun pltsi 300 ve kıza coraspin verdiler kanı sulansın iki haftalık fark kapansın diye belkide bu yüzden takıyorum rabbime emanet ettim bebişimi verende o alanda o elden ne gelirki tedbiri almaktan başka takdir Allahın
kuzum bebek senden kan emerek büyüyor tabii ki kanın yeteri miktarda ve ince olmalı ve besleyici yani kan değerlerin iyi olmalı
dün profa sordum bebeğin önde veya geride olmasını yemin ederim şunu dedi arada hiç bir fark yok.. nasıl yani dedim.. her bebek kendine has özellikte güne sahiptir dedi.. sadece fazla önde ve fazla gerideyse tehlikeli ikisi de dedi.. tıbben önde olan sağlıklı diye bir şey daha kayıt altına alınmamış ayrıca bi hastasını örnek verdi Allah korusun önde giden bir bebek ciddi bir sorun yaşamış anlatmak istemiyorum kötü bi şeyler olmuş.. içimizi ferah tutalım.. sorun yok dedi isterse bir hafta geri olsun onda da sorun yok dedi
biliyorsun benimde hesaplarına göre 4 gün oynama var ya o şu testleri istiyorum felan derken konu kaynadı. prş. gitcem bakalım bu seferki ölçümüne ne diyecek ama sağlıklı bir bebek dedi.sağlıklı dediği için içim rahatladı ama gün konusu kafama takıldı sende sağolasın aydınlattın beni dahada ferahladım :))
14. Haftanın esmasi,
O Bir şeyi numunesi olmadan yaratan, vareden Bedi dir.
O yaptığı şeyleri iyi, güzel, sağlam ve kaliteli yapan, insanlara böylece ikram eden Muhsin dir.
bu haftada el.-Bedi 61
El-Muhsin 61 kere
Herkese iyi haftalar
zaten sağlıklı olması önemli doktor da onu dedi bana günlere takılma mühim olan gelişimi ve sağlığı dedi.. benim bebişte bi önde bi normal gününde iki ileri bi geri ileriliyor takılmıyorum hiç
ben 5. ayımdayım bulantılar hala devam ediyor ekim annesi olcam Allah'ım kısmet ederse oğlum olcak canım ben 16 haftalıkken öğrenmiştim
tabii canım en başta sağlık.kız hamileliktenmidir nedir insan en ufak şeylere takılıyor bebişle ilgili ne varsakendim için olsa bu kadar takmam.evet ama bende daha rahatladım sağolasın :)
bi de her ultrason makinesi farklı gün gösteriyormuş
yani Allah tan başka kimse tam gününü bilemiyor.. sen beslenmene dikkat et çünkü önce bizim sağlığımız yerinde olmalı bebek te sağlıklı olsun düşün ben iki buçuk aylıkken dişlerimi yaptırdım kanal tedavisi oldum koca koca iğnelerle uyuşturuldum bi şey olmayacaksa olmuyor.. sen gönlünü ferah tut yeter
ay sağol canım iyiki varsın elimden geldiğince ne var ne yok süpürüyorum :) 3 kilo aldım daha şimdidenyüzmeye yazılacağım böyle giderse 9 ayda iyi kilo alcam tek sorunum var balık yiyemiyorum en sevdiğim tavuk etinden bezelyeden pilavdan son derece tiksindim bir daha yiyebileceğim sanmıyorum gibi geliyo aa geçenlerde dişler banada kendini hissettirdi direkt yoğurt yedim bol ol ypğurt peynir kalsiyumu bitiriyor bizim yavrular yarasın tabii :))
canım hoşgeldin anamam bayağı yarılamışsın :) ay ne diyorsun 4 aydan sora kesilir diye düşünmüştüm kiiii çoğu arkadaşlar öyle söylüyo ve erkek anneleri bulantı pek çekmezmiş ama annnen bulantı yaşamışşsa sende ona çekmişindirbebişin cinsiyetine daha önce bi yorumda bulunmadımı
bende balık yiyemiyorum kokusunu duyunca üç gün iştahım gidiyor onu da sorduk yeme dedi bana onun yerine semizotunu bilir misin balıktan daha çok besin değeri omega içeiyor onu yiyorum.. zaten günümüzdeki balıklar çiftlik balıkları yemle büyütülüyor kısaca saman daha vitaminlidir denizden gelen balıklarsa yüksek miktarda civa içeriyor bu da çok tehlikeli civa içermeyen tek balık levrek ve alabalık alabalık ta çiftlikten değil doğal ortamından getirilmeli kısaca artık balığın pek bi etkisi yok.. semizotunu araştır bak göreceksin ne kadar kıymetli gebelikte.. bi de sakın ama sakın ton balığı yeme en yüksek civa değerleri onda.. mısır da yeme gdo basıyorlar içine.. bana bu ikisi en baş yasaklardan
kiloya gelince bende 5kg aldım ama olsun her şey bebeklerimize
hoşbuldum canım ben normal de devlet hastanesine gidiyorum orda cinsiyet söylemiyorlar özele gittim öğrenmek için oğlan dedi kesin dedi ama bilemiyorum canım sağlıklı olsun da evet yarıladım yolu inş. hayırlı ve sağlıklı bir doğum yaparım bulantım hala var yanmam oluyo bu hafta doktora gidince sorcam nedenini geçmesi gerekmiyor mu diycem bir de uyku halim var ki onu hiç sorma :)
evet eşimin iş yerinde hamiş bayanlar söledi. evet öyle yapmak lazım semizotuna hücummmm :))canım şimdi ne kadarlıksın sen tam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?