3 aylik oglum ve sunnet

Hay elinize, akliniza saglik

Yoo, site kurallarinda sunnet anlatilamaz diye bir kural yok. Hem madem konumuz sunnet, konu sahibi arkadasimiz da bilgilenir de belki 2. kez dusunur oglunun sunnetini. Tabii bilgi verecekseniz.
Cok mu terbiyesiz seyler yazip anlatacaksiniz yoksa? Anlatin cekinmeyin. Burda uzuuun uzun bilgi koyan arkadaslar olmus. Siz de cekinmeyin yani. Birsey biliyorsaniz soyleyin de ogrenelim. "saglikla ilgisi yoook" diye bagirmaktan baska birsey demediniz zira su zamana kadar.

amerikada hemşire olan arkadasımız kendi verdiği linkteki iki cümleyi tercüme edebilir mi acaba?
the AAP doesn't recommend routine circumcision for all male newborns
Circumcision might have various health benefits

amerikada hemşire olan arkadasımız kendi verdiği linkteki iki cümleyi tercüme edebilir mi acaba?
the AAP doesn't recommend routine circumcision for all male newborns
Circumcision might have various health benefits

AAP butun yenidogan bebekler icin rutin olarak sunneti onermiyormus. sunnetin saglik icin cok cesitli saglik yararlari olabilirmis.

Eee?
Biz de saglik icin yararlarini savunuyoruz zaten. "Rutin" olarak "yenidogan"lara onermiyormus yazildi diye kendi verdigim linkten cimbizla laf cekip beni sikistirmaya calistiniz galiba. Ben orada ne yazdiginin zaten farkinda olarak kopyaladim bu linki.

Ondan oncesinde yararlari zararlarindan daha agir basar, ve diger cumlenin sonrasinda da yararlarini siralamislar. Isterseniz onlari da cevireyim.

ingilizceniz çok güzelmiş hemşire hanım.sünnetin olası yararlarından bahsediliyor ki bu olası yararları son zamanlarda yapılan çalışmalarla birlikte oldukça tartışılır hale geldi ve şu anda aileye bıraıklmış bir konu.sünnetin zararları ve olası zararları hakkında ne kadar bilginiz var?rutin cerrahi risklerin dışında sünnet derisinin zengin sinirsel ağından mahrum bırakıldığını çocuğun mesela.ki o sünnet derisinin cinsiyet değiştirme ameliyatlarında yeni yapılan vajinanın cinsel tatminde problem yaşatmaması için önemini.ayrıca yazdığım yazıyı da buraya kopyalıyorum

zamanında sünnetin tıbbi,sosyal ve dini yönlerini araştırmış bir hekim olarak bir açıklama yapma gereği duydum.öncelikle geleneksel olarak sünnetin idrar yolu enfeksiyonlarını ve olası böbrek fonksiyon bozukluklarını engellediği düşünülürdü.bu söylem kanıta dayalı tıp uygulamalarından önce özellikle yahudi doktorlar tarafından sıklıkla dile getirilirdi.ancak bugün biliyoruz ki 0-1 yaş arası sık idrar yolu enfekiyonları geçiren erkek bebeklerde yapılan sünnet idrar yolu enfeksiyonlarından koruyucudur.yine biliyoruz ki diğer yaş gruplarında sünnet idrar yolu enfeksiyonları bakımından anlamlı bir fark doğurmuyor.

gelelim diğer bir konuya.yani sünnetin hıv'e karşı koruyucu olmasına.özellikle 90larda antiretroviral ilaçların bulunmasından önce yapılan çalışmalarda sahraaltı afrika'daki sünnetli erkeklerin hıv bulaşına daha dayanıklı oldukları ortaya çıktı.bu bulgu sünnet karşıtlarının elini zayıflattı.ama başka bir şey daha bulunmuştu.basit olarak tedavi edilebilen diğer seksüel geçişli hastalıklar hıv'ın insanları enfekte etmesini kolaylaştırıyor.yani hijyen koşullarının yeterli olmadığı afrika'da bu duruma bağlı sünnetsiz erkeklerde daha fazla görülen enfeksiyonlar,onları hıv'e daha duyarlı hale getiriyordu.sünnet yanlıları bu bulgunun tek başına sünnetin hıv'e karşı koruyucu olduğu bilgisine halel getirmediğini ileri sürseler de gelişmiş ülkelerde şu an bildiğim kadarıyla bu şekilde yapılmış çalışma yok.

Oncelikle, yillardir ABD'de yasiyorum, Ingilizce'yi sizden ogrenecek degilim.
Kelime oyunu yapmissiniz. "Olasi" yararlar, ama aslinda olmayan filan mi demek istediniz, her neyse artik. Ordaki 5 tane madde basbayagi yarardan bahsetmis. Olasiliklardan degil. Oncesinde gecen "might" aklinizi fazla karistirdi galiba. Ben onlarin demek istediklerini gayet iyi anladim, dilim var.

Arkadasin konusu yeterince uzatildi.
Benim bilgim ve arastirmam bana yeter. mayoclinigi begenmediyseniz baska kaynaktan bakin. Icinde "might" gecmeyen arastirmalar da mevcut. Sunnetin hic riski ya da zarari yoktur diye birsey demedim. Tirnak kesmenin bile riski zarari vardir zira. Sunnetin saglik icin bircok yarari var dedim. Kaynak da gostererek yorumumu zaten yaptim gectim. Size daha fazla bilgi ispat etmek zorunda degilim. Cok merakliysaniz acin arastirin, dunya kadar arastirma var bu konuda.

Son düzenleme:

ben de sünnetin hiç yararı yoktur demedim.söyledim iki ana yararı üzerinde duruluyor.0-1 yaş arası sık idrar yolu enfeksiyonları geçiren erkek bebeklerde enfeksiyon odağını ortadan kaldırması ve Aidse karşı bellirli oranlarda korucu olması ki onun üzerinde de yapılan çalışmaların hijyen koşullarının yerlerde gezdiği sahraaltı afrikada yapılmış olması soru işareti doğuruyor.bir tane gelişmiş ülkede yapılan çalışma yok.

pubmed benim internet kısayolum.yarar ve zararlarını karşılastıran makaleleri zaten takip ediyorum HEMŞİRE hanım :) ayrıca tırnak kesmeyle bir penis ameliyatı bir tutmanız tıbbi nosyonunuzu gözler önüne seriyor.

Bu arada ben de konuya yorum yaptım ve bu kaynaktan aldığım bilgileri yazmıştım, sizin mesajınızı kopyalamışım gibi olmuş yorumları ayrıntılı okurken farkettim, kusura bakmayın :) :)

Yok canımm olur mu öyle şey:) İyi yapmışsın hatta bazıları 2 kere okur :)

Son düzenleme:

orada anlatılmak istenen, dini inançlar için, çogunluga uymak için ya da keyfi yapılan sünnetlerin onaylanmadıgıdır. aslında sadece medikal sünnete onay verdiklerini anlatıyorlar.

medikal sünnete zaten kimsenin karşı çıktıgı yok ki... gerçekten tek çözüm sünnet ise sünnet tabi ki edilir ama böyle vakaların görülme oranı belki milyonda 1 dir. bizim ülkede doktorlar bi garip, ''ya sünnet ettirin olsun bitsin ugraşmayalım hiç, zaten ettireceksiniz'' havasındalar.

sen tabi yenidogan hemşiresiysen elbetteki sattıgın malı öveceksindir. verdigin mayoclinic midir nedir orası da övecektir. para kazanıyorsunuz ne de olsa. altın yumurtlayan tavugu kesmek istemezsiniz. sünnet başına 300-500 doları alırken pek bi mutlusunuzdur ne de olsa dimi? ülkemizde de sünnet fiyatları gayet güzel... iyi para kazandıran bi sektör. tabi bi de bu sayede ilaç sektörü de iyi para kazanıyor... oooh ne güzel. bi uyuşturucu satıcısı da kendi malını satarken ''çok güzel mallarım var'' diye satıyordur herhalde... kim sattıgı, para kazandıgı malı kötüler ki zaten? bu yüzden e bu işlerle ugraşan bi hemşireyi ya da bu işten para kazanan bi hastanenin sünnet hakkındaki görüşlerini kaale alacak degilim.

nedense sünnet ne abd'de ne de burada sigorta tarafından karşılanmıyor... çünkü bunun gerekli bişey olmadıgını çok iyi biliyorlar. gelsin paracıklar...

Son düzenleme:
Sünnet vahşet 'diyen arkadaş;sünnet edilmemiş pipi gördünüz mü?Resmen fazlalık yani..İyiki o bölüm alınıyormuş dedim..
Alınmadığında;
Enfeksiyon riski..
Cinsel haz almada eksiklik..

E sağlıkçıyım, bukadar bileyim..

Ona bakarsan ameliyatların da riski var..

Konuyla ilgili bilgi sahipleri yorumunu esirgemesin, bir anne soru sormuş, mevzu sünnet yararlıdır değildir'e dönmüş, zeliha hanım yararını zararını sormamış, bu yazıyı okuyunca öyle bir soru sorduğumu anlaşılıyor acaba?

Amma sacmalamissiniz ya, dogru duzgun bilginiz yok, sorduk da cevap veremediniz diye olayi nereye getirmissiniz.
Nerden saldiracaginizi sasirmissiniz valla. Bilginiz yoksa susun madem.
Benim isimle sunnetin faydalarinin ne alakasi var. Siz once "aciklardim da neyse" dediginizi aciklayin da bilelim.

Baştan sona tartışmayı ttakip ediyorum.
Çok güzel cevaplar verilmiş o güzel cevapları verenlerden biri de sensin arkadaşım
Ama diyeceğim o ki bence bu üyeyi fazla ciddiye almayalım eminim bir gün susacaktır Merve bey imiz :)

evet gördüm sünnetsiz pipi, nolmuş? bak mısır gibi ülkelerde de aynısını kızlar için söylüyorlar. orada evlenmek için kıza sünnet şartı koşuyorlar ve bu da sebeplerden biri ''ıyyy sünnetsiz vajina kötü görünüyor''. ciddi ciddi böyle.

halbuki o kesilen parçaların hepsinin bi işlevi var, sen kesip atasın üstüne de dügün yapasın, şanın yürüsün diye cümle aleme duyurasın diye degil.

başlık artık bu hale geldi biz böyle devam etsek olmaz mı

Ay tek derdiniz bu konuyu aydınlatmak mı acaba?
Nasıl uğraşasınız geliyor,derdiniz tasanız yok galiba..

benim oğlumda 3 aylıkken sünnet oldu klamp yöntemi ile dikişsiz ankarada özel bir klinikte yaptırık 3 günde iyleşti sünnet olurkende elinde çıngırakla oynuyordu 5 dk da bitti ben eşim ve dedesi de yanındaydık o sırada

ben de merak ediyorum ameliyat cok ciddi bi istir ve ritüellesmemeli bence
mesela benim keloid sorunum var yaralarim cok kabararak iyilesiyor ve erkek olsaydim sunnet oldugumda bu yara cok kabarip butun hayatimi etkileyecekti. tabi din konu olunca dogru yanlis diyemem.neticede az gorulen bi durum ve bu risk goze alinabilir inananlar icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…