3 aylik oglum ve sunnet

Artık müslüman olamayanlar bile yaptırıyor çünkü sağlık için çok iyi kadınların sünnetiyle ne alakası var
Bütün konulardaki yorumlarınız tartışma çıkarmak adına

aynen ben 2 oglumuda yaptırdım dr u gördükce kücügü 15 aylık nasıl bagırıyor. evet bezli bebegim cabuk iyilesti ama tam olarak ne zaman pantolon giyer acaba büyügü. 1 haziranda sünnet oldular ,oo zaman gecmiş haberim yok. oglum ciş yapana kadar uyudu 9 saat cişini tuttu ve gece yaptı ama nasıl bir ben bilirim bir allah bilir 3 yasında olan bu beni nasıl aglattı hediye tablet almıstık sevinsin diye,ne der sence ciş yaparken seni evden kovacam anne nasıl aglıyoruz beraber ama tableti cöpe at anne, çiş cıkana kadar inan canımda cıktı sünnet kilodu almıstım onu giydirip üstüne de bez taktım rahat etti bez degmeyince.ama ilk 2 gün felaketti birde 2sünnetli tek basıma cok zordu.ama kücük fazla acı cekmedi büyükte cekmedi ama ciş olayı zordu işte.pansuman 1 kere yaptrdım dr seni burdan kovarım dedi hiçunutmucam bunuda.1 pansumandan sonra yaptrmadık cünki girdiremedik klinige.dikkatti ve temiz baktım cok sükür şimdi iyiler ama korkudanmı ne baktırmıyolar bile.bnede büyük ogluma ısrar ettim bez takalım cabuk iyilesio die onada taktım gercektende bezli daha iyi ciş yakıyormus yarayı

kiz cocugunun sunnetinden haberiniz mi yok yoksa artistlik olsun diye mi arkadasa degisik cevaplar veriyorsunuz? sizin bi yerinizi kesmemis olabilirler de, bu yontem oldukca yaygin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne uydurmasi bu nasil bir bilgisizlik

Azcik kitap okursan dogru bilgileri ogrenirsin

Saglik acisindan erkekler sunnet olmalidir

Sunnetli sunnetsiz erkek goruntuden bariz anlasilacagi gibi

Sunnet olmazsa yasanabilinecek sorunlar bu gruntuylede ortusmektedir

Hey Allahim ya birde israrla yaziyorsunuz

Sizin gibi bilgisi eksik ama acaip israrla eksik bilgiyi savunan insanlar

Birdonem bazi insanlari karin normalde beyaz olmadigini siyah oldugunu sonradan agarip beyazlasigini okadar savunmuslarki

Zavalli insanciklar inanmislar yillarca kar siyahmista sonradan beyaz olmus diye

Sizinki o hesap yaz gitsin belki inanan olur

ay amma uzamış muhabbet.
kız sunnetı dıye bısey var gelişmemiş afrıka ulkelerınde yaygın, ulkemızde yapıldıgını hıc duymadım, ama arkadas ulkemızdede cok yaygın sıradan bıseymıs gıbı söyleyınce bu sekılde tepkı verilmiş bence

Maalesef ?
Konu dinle alakali zaten özünde.

Evet, dinle alakali bir konu ve dini konular deyisik kisiler tarafindan yorumlanmis. Konu sahibi ne zaman yaptirsam ki diye soru sormus olay kizlarin sunnetine gelmis sanki dinde kizlarin sunnet edilmesi de tavsiye edilmis gibi algi olusturulmaya calisilmis. Bu beni cok rahatsiz etti. O yuzden dedim oyle.

Soruma cevap verenlere tesekkur ederken konumu saptiranlara teessuf ediyorum ...madem bu konuda bu kadar muzdariptiniz bi konu acsaydiniz
merak ettigim kizlar bebegin tamamen uyutulmasi,

Artık sünnet dişçiye gidip dolgu yaptırmak kadar basit , oğlumu sünnet ettirdim oradan biliyorum .
Teknoloji bu kadar ilerlemişken imkanlar varken , işkence , acı yoksa yapılmasında fayda var ise neyin muhalefeti bu anlamıyorum ki .

Soruma cevap verenlere tesekkur ederken konumu saptiranlara teessuf ediyorum ...madem bu konuda bu kadar muzdariptiniz bi konu acsaydiniz
merak ettigim kizlar bebegin tamamen uyutulmasi,

canım bence komple uyutma lokal anestezi yaptr elinede bişi ver anlamaz bile ben 1 haziranda sünnet ettrdim 3 yasında oglumun eline hediye tablet aldık verdik pipine ilec katıyo sünnet oluyorsun dedik inan tabletle oynayarak sünneti bitirdik aglamadı bile uyusukluk gidince mızmızlandı ilk cişinde ortalıgı yıktı 2 günden sonrada süperdik masalah.bebegin 3 aylık bence lokal sekilde yaptır emzire emzire veya degişik oyuncakla oyun oynatarak.oglum 2 aylıkken fıtık ameliyatı oldu ve hiç bilmemişti yavrum her hareketinide yapıyordu üstelik acı hissini bilmiyorlar bence simdi yaptr cok kolay atlatrsın.sürekli emzirirsin acı bile hissetmiyor bebekler emerken.simdiden gecmş olsun.uyutursan ameliyata giriyor anne olarak cok üzülürsün ama lokal yapsan ayrı bi gurur ogluyor ya evladının sünneti.rabbim bi daha erkek evlat nasip ederse insalah ben ilk 3 ay içinde yaptrırım büyüyünca cocuga eziyet gibi oluyor zor oluyor.bebekken anlamaz bile

Son düzenleme:

Canim evet ameliyathanede oluyormus ve kimseyi de almiyorlarmis. Yarim saat suruyormus girip cikmasi ama o sure nasil gecer benim icin .
herkes erken aylardayi soylerken doktorun daha bekleyin demesine kafam karisti.
Iyi doktormus tavsiyeyle gittik ama bilmiyorum.
Offff karar vermek ne zor.

Ben oğlumu doğduğunda yaptıracaktım ama küveze girince yaptıramadık 40 günlük olunca eve sünnetçi geldi ve yaptı (hastaneden sağlık ekibi) hiç ağlamadı bile narkoz almasını istemedik çünkü 5 günde düzeldi.arkadaşım da 7 aylıkken yaptırdı eve sağlık personeli geldi yaptı sorun geçti. bence ne kadar erken kestirirseniz çocuğunuz için o kadar iyi olur.ayrıca büyüdüğünde yapıldığında çocuklar da psikolojik bir sorun oluyor...

nasil yok ya ben oglumu sunnet ettirmesem ha bire iltahaplaniyodu pipisi asil ozaman aci cekiyodu cisini yaparken ,lutfen insanlari yanlis yonlendirmeyin
ayrica kadinlara sunnet faydali oldugu icin diil nefislerine hakim olsunlar diye bazi geri kalmis ulkelerde yapiyolarki,cok yanlis ama ilkkez erkek sunnetine karsi birini duydum ,sanirim dinimizinde bi geregi olduginu ve peygamberimizin sunnetli dogdugunu bilmiyosunuz.

Büyük konusma bence iltahap kaparsa pasa pasa yaptirirsin.

Yorumlarina bittim valla sen bilirkisimisin arastirmami yaptin dr lardan iyimi biliyosun okadarda eminsinki hayret ettim
yanlis anlama beni ama gercekten bukadar emin olmana cok sasirdim

ABD'de yenidogan hemsiresiyim. Erkek bebeklerimizin geneli, dogdugunun ertesi gunu sunnet ettiriliyor. En son sunnetimiz de bu sabah oldu. Yarin sabah aynen devam. Tarihte filan kalmadi yani. Sadece dinle, gelenekle ilgili degil, saglik acisindan da yararli birsey sunnet. Hic bu konuda bilimsel yazilar okudunuz mu bilmiyorum ama saglikla ilgisi yok diye epey sallamissiniz. Biraz arastirin bilmiyorsaniz.

Siz ister yaptirin ister yaptirmayin. Bazi gercekleri inkar etmeniz absurd oluyor sadece. Bilmiyorsaniz bilmiyorum deyin, insanlara yanlis bilgi vermeyin.

Konu sahibi arkadasim, 3 ayda sunnet gayet de yapilir. Yani cocugun buna engel baska bir sorunu yoksa. Baska doktora gidin isterseniz.

15aylik oglundan cok cekmemissin bak. En ideali erken yaptirmak. Bzmki sargi bezini cikardiktan snraso kotuydu. O da bi gun snda gecti. Ben saatbasi bezini ddgistrdm. Ya ampul doktum ya da krem surdum. Bakim cok onemli haklisin.
3yas artik aciyi tam bilme zamani. Kolaylikla gecmis , hayirli olsun

Sunneti inkar eden arkadas bu kesin konusmalarina kaynak gosterebilir mi acaba! kiz sunneti sanki turkiyede yapiliyormus gibi konusuyorsunuz. erkek sunnetinin dinimizde yeri vardir ki saglik acisindan zararli olsa dinen de yasaklanirdi.aklin yolu bir yani...adet haline getirilmis ve bizlerle hic alakasi olmayan kiz sunnetini de erkekle bir tutup erkek sunnetine cikarim yapmaniz mantiksiz....ve kaynak noktasinda beklenti icindeyim....
konu sahibi arkadasim ben gecen hafta yaptirdim bebegim uc aylik.daha erken istemistik ama erken dogdu toparlanmasini bekledik.baska bi sorun yoksa kucukken iyilesmesi daha kolay.iki saat surdu evde zor zaman.sonrasinda bakim yaparken.biraz stresli oluyor ama uc gunde gecti oda...

Sünnet olmanın faydaları imiş,sağlık için önemi varmış yani;

Erkeklerin sünnet olmasının penis kanserini önleme gibi bilinen bazı faydaları dışında, diğer bazı yararları giderek artan sıklıkta belirtilmektedir. Sünnet ve çeşitli patolojik durumlar arasındaki ilişkiler aşağıda açıklanmaktadır.

A- Fimozis (prepisyumun darlığı), parafimozis (prepisyumun glansın altında bir boğum yaparak glansı boğması), balanit (glansın inflamasyonu). postit (prepisyumun inflamasyonu) gibi hastalıkları sünnet önlemektedir (6). Sünnet olmamış çocuklarda, penisle ilgili bu problemlere, olanlara göre 2.5 misli fazla rastlanmaktadır (9). Bir başka araştırmada da yenidoğan döneminde sünnet edilmiş çocuklar, edilmemiş olanlarla 8 yıl boyunca karşılaştırıl-mış ve sünnetli olanlarda bu problemlerin daha az olduğu tesbit edilmiştir (10).

B- Prepisyumun kesilmesi bölgenin temiz kal-masını sağlamaktadır. ABD’de fakir ailelere bilhassa bu sebeple çocuklarım sünnet ettirmeleri tavsiye edilmektedir (11). Fakat bu ülkede sünnet zengin, yüksek eğitim yapmış ve beyaz ırktan olanlar ara-sında daha yaygındır (12).

C- Üriner sistem enfeskiyonları ile sünnet arasındaki ilişki son yıllarda üzerinde durulan bir konudur (14). Bu konuda yapılmış bir araştırmada sünnetli çocuklarda üriner enfeksiyonların daha az olduğu gösterilmiştir (15). ABD’de sünnet sıklığının yukarda bahsedilen sebeplerle azalması üriner enfeksiyonları artırmıştır (5).
Sünnetsiz çocuklarda üriner enfeksiyonların sık görülmesi, prepisyumun bu enfeksiyonlara yol açan barsak bakterilerinin üremesi için uygun bir ortam sağlamasıyla açıklanmıştır (16). Aynı sebep sünnet olmamış yenidoğanlarda daha sık rastlanan menenjit, bakteriemi gibi patolojik durumları da açıklayabilir (17).
Hayatın ilk 3 yılı içinde bilhassa ilk yılında olan üriner enfeksiyonlarda böbrekte nedbe dokusu geli-şebilmesi ve bunun kronik böbrek yetmezliğine ilerleyebilecek olması, konunun önemini artırmaktadır (18).

D- Penis kanseri çoğunlukla sünnet olmamış topluluklarda görülür. Sünnet olma yaşı küçüldükçe penis kanserinin görülme sıklığı azalmaktadır. Bu kanser Yahudiler arasında hiç görülmezken, Paraguay’da en sık görülen genitoüriner kanser olarak bildirilmiştir (19). Türk tıp liiteratüründe şimdiye kadar yayınlanan penis kanserli vakaların sayışı 41′dir. Bunların da 30′unu sünnetsiz gayrimüslimler teşkil etmektedir. Penis kanserinin gelişme-sinde genital bölgenin kötü hijyeninin, herpes simpleks virüs tip II, "insan paopilloma virüs tip 16 ve 18 ile olan enfeksiyonların rol oynayabileceği ileri sürülmüştür (20).

E- Kadınlarda serviksin yassı hücreli kanserinin, penis kanseri ile ilgili çekici ortak özellikleri vardır. Penis kanseri olan erkeklerin eşlerinde ser-viks kanseri sıklığı 3-8 misli fazladır (19). Serviks kanseriyle cinsel temasla geçen hastalıklar arasında kuvvetli bir ilgi vardır. İnsan papilloma virüs tip 16 ve 18, herpes simpleks virüs tip 11 bu kanserin olu-şumunda suçlanmaktadır. Yukarda belirtildiği gibi aynı mikroorganizmalar penis kanserinin de so-rumlusu olabilir (6, 19, 20).

F- Sünnet olmamış erkeklerin cinsel temasla geçen hastalıklara daha çok yakalandığı bildirilmiştir. Bir araştırıcı grubu sünnetsiz erkeklerde bu hastalıklardan herpes genitalis ve gonorenin 2, sifilis ve kandidiazisin 5 kat fazla görüldüğünü rapor etmiştir (21).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…