- 20 Ocak 2010
- 47.459
- 177.497
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi zelihaydin
-
kız çocuklarının sünnet edilmesine karşı oldugum kadar erkek çocuklarının sünnet edilmesine de karşıyım. ikisi de aynı şey. kusura bakmayın ama yazmasam çatlardım. yazık ya küçücük çocuklara.
Hayirli olsun sizinkide.
Walla doktor bize su degerse o bolgeye daha cabuk iyilesir dedi. Hergun yada iki gune bir dus aldir dedi. Yalniz eliniz degmesin dedi.
Sende dus aldir, inan iyilesior. Kabugu da cabuk döküldu. İltihapda olmadi sukur, bende ondan cok korkuordum. Bizimkinde.kirec olmadi. Ben her bezde temizledim cunku. Doktor soylemisti ilk aylarimizda.
Bi de bezli die cabuk atlattik.
Doktor bezli daha kolay iyilesior dedi.
Sunnetci doktor 4gune bir kontorle geldi. Bnm oglan adami gordukce agliyor.
faydası yok canım. uydurma şeyler hepsi de. ona bakarsa kız çocuklarının sünnet edildigi ülkelere git bi bak. onlara göre de kız çocuklarının sünnet edilmesi çok saglıga faydalı bir şey. ama hiçbir faydası yok asla.
Maalesef ?
Konu dinle alakali zaten özünde.
Soruma cevap verenlere tesekkur ederken konumu saptiranlara teessuf ediyorum ...madem bu konuda bu kadar muzdariptiniz bi konu acsaydiniz
merak ettigim kizlar bebegin tamamen uyutulmasi,
canım bence komple uyutma lokal anestezi yaptr elinede bişi ver anlamaz bile ben 1 haziranda sünnet ettrdim 3 yasında oglumun eline hediye tablet aldık verdik pipine ilec katıyo sünnet oluyorsun dedik inan tabletle oynayarak sünneti bitirdik aglamadı bile uyusukluk gidince mızmızlandı ilk cişinde ortalıgı yıktı 2 günden sonrada süperdik masalah.bebegin 3 aylık bence lokal sekilde yaptır emzire emzire veya degişik oyuncakla oyun oynatarak.oglum 2 aylıkken fıtık ameliyatı oldu ve hiç bilmemişti yavrum her hareketinide yapıyordu üstelik acı hissini bilmiyorlar bence simdi yaptr cok kolay atlatrsın.sürekli emzirirsin acı bile hissetmiyor bebekler emerken.simdiden gecmş olsun.uyutursan ameliyata giriyor anne olarak cok üzülürsün ama lokal yapsan ayrı bi gurur ogluyor ya evladının sünneti.rabbim bi daha erkek evlat nasip ederse insalah ben ilk 3 ay içinde yaptrırım büyüyünca cocuga eziyet gibi oluyor zor oluyor.bebekken anlamaz bile
faydası yok canım. uydurma şeyler hepsi de. ona bakarsa kız çocuklarının sünnet edildigi ülkelere git bi bak. onlara göre de kız çocuklarının sünnet edilmesi çok saglıga faydalı bir şey. ama hiçbir faydası yok asla.
erkek sünneti gerekli falan degildir canım, hiç ilgisi yok. saglık açısından hiçbir faydası falan da yok. hepsi uydurma.
ABD'yi örnek vermişsin ama senin ABD'deki sünnet tarihinden acaba haberin var mı? ABD'de sünnet ilk teşvik edildiginde erkeklerin masturbasyon yapmasını engellemek için teşvik edilmiş (1800 lü yıllarda) çünkü o zamanki görüşe göre masturbasyon yapmak bereketsizligin nedeni imiş.
sonra da tabi sektör haline gelmiş, üstüne üstlük zaten ABD hrıstiyan bir ülke ve hrıstiynalıkta da sünnet var. tamamen din ve gelenekle alakalı bir durum, saglıkla hiçbir ilgisi yok.
ben ogluma sünnet yaptımayacagım tabi ki.
kuran da sünnet diye bir şey yok. hadiste geçiyor ama aynı hadiste kız çocuklarının sünneti de geçiyor. konunu din ile de alakası yok yani. aslında kimse niye sünnet ettirdigini de bilmiyor bi bakıma. adet diye gelenek diye sürüp gidiyor bu kesme işi.
saglık kısmı ise uydurma... asla öyle bir şey yok.
öyle bir şey de yok. istersen git araştır.
erkek sünneti gerekli falan degildir canım, hiç ilgisi yok. saglık açısından hiçbir faydası falan da yok. hepsi uydurma.
ABD'yi örnek vermişsin ama senin ABD'deki sünnet tarihinden acaba haberin var mı? ABD'de sünnet ilk teşvik edildiginde erkeklerin masturbasyon yapmasını engellemek için teşvik edilmiş (1800 lü yıllarda) çünkü o zamanki görüşe göre masturbasyon yapmak bereketsizligin nedeni imiş.
sonra da tabi sektör haline gelmiş, üstüne üstlük zaten ABD hrıstiyan bir ülke ve hrıstiynalıkta da sünnet var. tamamen din ve gelenekle alakalı bir durum, saglıkla hiçbir ilgisi yok.
ben ogluma sünnet yaptımayacagım tabi ki.
aynen ben 2 oglumuda yaptırdım dr u gördükce kücügü 15 aylık nasıl bagırıyor. evet bezli bebegim cabuk iyilesti ama tam olarak ne zaman pantolon giyer acaba büyügü. 1 haziranda sünnet oldular ,oo zaman gecmiş haberim yok. oglum ciş yapana kadar uyudu 9 saat cişini tuttu ve gece yaptı ama nasıl bir ben bilirim bir allah bilir 3 yasında olan bu beni nasıl aglattı hediye tablet almıstık sevinsin diye,ne der sence ciş yaparken seni evden kovacam anne nasıl aglıyoruz beraber ama tableti cöpe at anne, çiş cıkana kadar inan canımda cıktı sünnet kilodu almıstım onu giydirip üstüne de bez taktım rahat etti bez degmeyince.ama ilk 2 gün felaketti birde 2sünnetli tek basıma cok zordu.ama kücük fazla acı cekmedi büyükte cekmedi ama ciş olayı zordu işte.pansuman 1 kere yaptrdım dr seni burdan kovarım dedi hiçunutmucam bunuda.1 pansumandan sonra yaptrmadık cünki girdiremedik klinige.dikkatti ve temiz baktım cok sükür şimdi iyiler ama korkudanmı ne baktırmıyolar bile.bnede büyük ogluma ısrar ettim bez takalım cabuk iyilesio die onada taktım gercektende bezli daha iyi ciş yakıyormus yarayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?