Bebek Beslenmesi 3 bucuk 4 aylik bebeklerinizin uyku duzeni nasil

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
dun benim kizim ilgins bir sekilde gunduz normalde en az 1 saat olan uykularini yarim saate en fazla 45 dk ya indirdir..yani gunduz cok az uyudu..ve 2 saatte bir mama verdim..birde boyle demek istedim..normalde 3 saatte bir verirdim 120 cc icerdi.dunden beri 2 saatte bir veriyorum yine 120 cc iciyor.aksam 9 bucukta yatti veeeee gece 3 te mamasi icin ses cikarmaya basldi.10 dk mamasini icti tekrar 6 da kalkti..yine mamasini icti sonra artik uyandi 7 bucuk her zamanki saati..durum boyle..simdi bugun yine kisa kisa uyuyor ve 2 saatte mama iciyor ve yine 120 cc hepsini iciyor ..bakalim bu gecede oyle guzel uyuyacakmi?

bir de şunu yazmadan geçemicem;her şeye rağmen bebeğimi çok seviyorum ve ona aşığım;her gün Allah ıma dua ediyorum onu bize verdiği için şükür ediyorum,bebeği olmayanlar için de dua ediyorum bir melek te onların evlerine göndersin,bu kokuyu onlar da tatsınlar diye...

bir de şunu yazmadan geçemicem;her şeye rağmen bebeğimi çok seviyorum ve ona aşığım;her gün Allah ıma dua ediyorum onu bize verdiği için şükür ediyorum,bebeği olmayanlar için de dua ediyorum bir melek te onların evlerine göndersin,bu kokuyu onlar da tatsınlar diye...

kesinlikle ..isteyipte sahip olamayan herkese nasip etsin..cok yoruluyorum uyku haram cok zor ama cokta mutluyum..gülücükleride yetiyor :)

Merhaba arkadaşlar,
benim bebeğimde haftaya 4 aylık olacak ve bizim de uykumuz çok düzensiz.ben nu konuyu "Doğum sonrası Annelerin Sorunları" kısmında açmıştım.(yatır-kaldır yöntemi)
benimki akşam 7-8 gibi emerek uyur.ve sırasıyla 4,3,2,1 saatte bir uyanarak emer ve uyur.sabah 7,8 gibi kalkarız.(genelde böyle ancak mutlaka aksar haftada 1,2 defa o da gazı falan olursa)
ancak gündüzleri çok dertliyim.
minicik bir bebek 2-3 kere yarım saat uyuyarak gündüz nasıl durur bilmiyorum.
benimki böyle.
muhtemelen gece yorgun olduğundan uyuyor.ama aralarda sallıyoruz uyanırsa.
bu yüzden yatır kladır yöntemini deneyen olup olmadığını merak etmiştim ancak pek cevap alamadım.
yapmak istiyorum ama cesaretim yok.
bugün gülbenin programında prof. hilal mocan ı izledim.uyku konusunda kısacık konuştu.6 aylık bir bebek için uyumuyorsa idrar yolları enfeksiyonu olabilir dedi.bende acaba benim bebeğiminde böyle bir problemi var mı diye düşünüyorum.
ayakta sallamayı pek beceremiyorum.zaten uykusu varsa emerken uyuyor.
bugün 1 saatten fazladır uyuyor.maaşallah diyeyim.
bir de şuna dikkat ettim.ay bitimlerinin son 1-2 haftasında çok huysuz oluyor.3.ayda da böyle olmuştu.şimdi 4.ay bitiyor bir de aşılar var.iyice nazlayacağız artık.
siz ne şekilde uyutmaya çalışıyorsunuz?
uykusunun gelmesini bekliyor musunuz?

Merhaba arkadaşlar,
benim bebeğimde haftaya 4 aylık olacak ve bizim de uykumuz çok düzensiz.ben nu konuyu "Doğum sonrası Annelerin Sorunları" kısmında açmıştım.(yatır-kaldır yöntemi)
benimki akşam 7-8 gibi emerek uyur.ve sırasıyla 4,3,2,1 saatte bir uyanarak emer ve uyur.sabah 7,8 gibi kalkarız.(genelde böyle ancak mutlaka aksar haftada 1,2 defa o da gazı falan olursa)
benimki böyle.
bu yüzden yatır kladır yöntemini deneyen olup olmadığını merak etmiştim ancak pek cevap alamadım.
bugün gülbenin programında prof. hilal mocan ı izledim.uyku konusunda kısacık konuştu.6 aylık bir bebek için uyumuyorsa idrar yolları enfeksiyonu olabilir dedi.bende acaba benim bebeğiminde böyle bir problemi var mı diye düşünüyorum.
bir de şuna dikkat ettim.ay bitimlerinin son 1-2 haftasında çok huysuz oluyor.3.ayda da böyle olmuştu.şimdi 4.ay bitiyor bir de aşılar var.iyice nazlayacağız artık.

evet seninki gündüz uyumadığı için akşam-gece uyuyor ne güzel uyuyorsunnnn ahhh ahhhh nazar değmesin ,zaten belli bi süre sonra bebeğin niye ağladığını anlayabiliyorsun uykusu mu geldi ,gazı mı var ,acıktı mı ,canı mı sıkıldı mesela benimki uykusu gelince ağlamıyor resmen vızıklıyor sesi iyice inceliyor gözlerini ovuşturuyor ve gözleri kızarıyor, esniyor emziriyorum ve ayağımda sallıyorum ,gündüzlri 2 saatte bir uykusu geliyor ve emzik veriyorum ağzına ,mutlaka alıştır eğer alıştırmadıysan ,prof lar bile emzik kullanın diyor bir zararı yok

cok arastirdim , gunduz uykusunu fazla uyumayacak hanimlar, ve gunduzde baktiniz uykusu geliyor zaten halinden anlarsiniz o zaman yatirin..ben deniyorum bakalim :)

Merhaba arkadaşlar,
benimki böyle.

benim oğlum idrar yolları enfeksiyonu oldu 2011 eylül annelerinde detaylı yazdım;genelde kızlarda olurmuş ama bizde de oldu işte;idrarı kokuyorsa ve koyu renkse,gün içinde veya geceleri
çığlık atıyorsa (idrar yaparken yandığı için) ve ateşi çıkarsa mutlaka idrar testi yaptırın hatta şimdi de yaptırabilirsin aklında kalmasın

Merhaba arkadaşlar,
benimki böyle.

canım bir de benim bebeğim ninniyi çok seviyo ,ninni söyleyince hemen sakinleşiyo sende dene istersen

cok arastirdim , gunduz uykusunu fazla uyumayacak hanimlar, ve gunduzde baktiniz uykusu geliyor zaten halinden anlarsiniz o zaman yatirin..ben deniyorum bakalim :)

evet ya haklısın gece uyumuyo gündüz çok sık uykusu geliyo ,bakalım ben de tutabildiğim kadar tutayım,kucakta gezmek istemese puffff,istediği için çok zor olacak

Merhabalar,benim kızım da 10 gün sonra 5 aylık olacak.Her anne gibi bende uyumak istiyorum ve çok ama çok araştırdım.Tek tesellim bu sorun tek bende değilmiş,geneli böyleymiş.Yani gece 9-10 gibi yatıp sabah 7'ye kadar uyuyan çocuk sayısı parmakla sayılacak kadar az.Büyüdükçe gündüz uykuları azalıyor.Benim kızımda gündüz 4 uyku yapardı.Şimdi 3 uyku yapıyor.Bunun 2 tanesi kısa (yarım saatle 1 saat arası değişiyor),1 tanesi uzun uyku oluyor.(Yaklaşık 2 saat).Akşamüstü 5 mamasından sonra uyutmuyorum ve akşam 8.30 dedimi uykudan bayılıyor.Sonra 11'de mamasını alıyor,sonra gece 1'de bir daha kalkıyor.Daha doğrusu vızıldanıyor.Yine mama veriyorum.Daha sonra artık canı nasıl isterse.Bazen 3 saat sonra bazen 1 saat sonra uyanıyor.Artık üzerinde durmuyorum.Arada içtiği mamaları kar sayıyorum teselli olsun diye.Ama araştırdıklarımdan öğrendiğim şey şu:
1-Akşam asla ve asla uyku saatini kaçırmayın.Bebeğinizi iyi gözlemleyin.Uykusu geldiği anda yatırın.Çünkü uyku saatini geçirince böbreküstü bezleri adrenalin türü bir sıvı salgılıyor ve aktif hale geliyor bebek.Ve uyumuyor.
2-Akşam uykuya yatmadan önce belli bir ritüeliniz olsun.Mesela biz 8'de mama yiyoruz.8.20 gibi pijamalarımızı giyiyoruz ve ben bu arada sürekli "Hadi bakalım biz artık uyuyalım,o-oooo saat kaç olmuş,uyku saatimiz gelmiş" gibi konuşmalar yapıyorum.Saat 8.30 gibi odamıza gidiyoruz,ışıkları iyice karartıp,hafiften mırıldanarak ninni söylüyorum.Ve 5dk. içinde uyuyor.Buna iyice alıştı.Daha önce 9-9.30 gibi yatırıyordum yavaş yavaş bu saati öne çektim.
3-Gece acıktığı için uyanıyorsa,biberondaki maması bitmeden uyumasına izin vermeyin.Ben yanağını,gıdısını okşuyorum bir şekilde uyandırıyorum.Ama bunu yaparken asla ve asla ışıkları yakmayın,onunla konuşmayın.
İnşallah işinize yarar.6.aydan sonra daha uzun uyuyorlarmış,bekliyoruz bakalım...Hepinize bol uykulu geceler.

Merhabalar,benim kızım da 10 gün sonra 5 aylık olacak.Her anne gibi bende uyumak istiyorum ve çok ama çok araştırdım.Tek tesellim bu sorun tek bende değilmiş,geneli böyleymiş.Yani gece 9-10 gibi yatıp sabah 7'ye kadar uyuyan çocuk sayısı parmakla sayılacak kadar az.Büyüdükçe gündüz uykuları azalıyor.Benim kızımda gündüz 4 uyku yapardı.Şimdi 3 uyku yapıyor.Bunun 2 tanesi kısa (yarım saatle 1 saat arası değişiyor),1 tanesi uzun uyku oluyor.(Yaklaşık 2 saat).Akşamüstü 5 mamasından sonra uyutmuyorum ve akşam 8.30 dedimi uykudan bayılıyor.Sonra 11'de mamasını alıyor,sonra gece 1'de bir daha kalkıyor.Daha doğrusu vızıldanıyor.Yine mama veriyorum.Daha sonra artık canı nasıl isterse.Bazen 3 saat sonra bazen 1 saat sonra uyanıyor.Artık üzerinde durmuyorum.Arada içtiği mamaları kar sayıyorum teselli olsun diye.Ama araştırdıklarımdan öğrendiğim şey şu:
1-Akşam asla ve asla uyku saatini kaçırmayın.Bebeğinizi iyi gözlemleyin.Uykusu geldiği anda yatırın.Çünkü uyku saatini geçirince böbreküstü bezleri adrenalin türü bir sıvı salgılıyor ve aktif hale geliyor bebek.Ve uyumuyor.
2-Akşam uykuya yatmadan önce belli bir ritüeliniz olsun.Mesela biz 8'de mama yiyoruz.8.20 gibi pijamalarımızı giyiyoruz ve ben bu arada sürekli "Hadi bakalım biz artık uyuyalım,o-oooo saat kaç olmuş,uyku saatimiz gelmiş" gibi konuşmalar yapıyorum.Saat 8.30 gibi odamıza gidiyoruz,ışıkları iyice karartıp,hafiften mırıldanarak ninni söylüyorum.Ve 5dk. içinde uyuyor.Buna iyice alıştı.Daha önce 9-9.30 gibi yatırıyordum yavaş yavaş bu saati öne çektim.
3-Gece acıktığı için uyanıyorsa,biberondaki maması bitmeden uyumasına izin vermeyin.Ben yanağını,gıdısını okşuyorum bir şekilde uyandırıyorum.Ama bunu yaparken asla ve asla ışıkları yakmayın,onunla konuşmayın.
İnşallah işinize yarar.6.aydan sonra daha uzun uyuyorlarmış,bekliyoruz bakalım...Hepinize bol uykulu geceler.

canim seni cok iyi anliyorum..benim bebegim cok akilli..ben ne yapacagim diye dört dönerken gece uykusunu kendisi ayarladi..aksam en gec 9 da yataga..zaten pijama giyince hemen anliyor sanki..ve ilk gece uykusu bu en uzun bu oluyor..sansliysam gece 3 bucuga kadar degilsem 1 bucuk 2 gibi uyaniyor..bende isik acmam hic.. ama zaten bebegim gözleri kapali hirsli bir sekilde süt iciyor biberon bitince agzini kilitliyor..hemen daliyor geri..
ama bende istiyorum ki abimin bebegi oyle aksam 9 da yatsin ben yatarken 11 gibi yada 11 bucuk gibi mamasini icsin sabah 6-7 ya kadar uyusun..abimin bebegi hep böyleydi..denedim bende..ben yatarken ona o istemeden mama verdim icti ama yine 1 bucuk 2 gibi kalkti..bende senin gibi ictigi mamayi kar dedim ama buda tutmadi..hala dogdugundan beri deliksiz 4-5 saat uyuyamadim..

Arkadaşlar merhaba

geçenlerde bir site keşfettim,soru yazıyosun doktorlar cevap veriyo ,sonra sitede buradaki gibi forum sayfası var ,bi kaç çocuk -bebek hastalığına meraktan girip okudum oradaki anneler çok üzgün ve ben Allah ıma zaten hergün şükrediyordum daha çok şükür ettim,eminim onlar keşke bizim de tek derdimiz uyuyamamak olsa da bebeklerimiz sağlıklı olsa diyeceklerini duyar gibiyim,ben bebeğimin bi sorunu olmadığı halde(gaz her bebekte oluyor hastalıktan saymıyorum) uyuyamıyorum aman efendim dinlenemiyorum demeyi kendime yediremiyorum artık ...ki benimki gündüz sürekli kucağımda gezmek istiyor bir de,4,5 aydır üst üste 3 saat uyuduğumu hatırlamıyorum bile.

tabiki bizim de gündüz bebeğimizle ,evimizle,kendimizle,eşimizle ilgilenebilmek için dinlenmeye ihtiyacımız var ,sütün kalitesi ve miktarı için bile dinlenmek önemli ama bir çocuk doktorundan duymuştum;bebeklerin genelinde uyku problemi olmakta, bunun geçici bir dönem olduğunu düşünün,strese girmeyin v.b. şeyler söylemişti .biz de böyle yapalım,tabiki ben gece uyumaları için çareler aramaya devam edicem,bilgileri,deneyimlerimi sizlerle paylaşıcam ve sizin bilgilerinizden ve yazdıklarınızdan faydalanıcam ama bu süre içinde artık geceleri ,sabahları ağlamıcam ,sinirlenmicem ,bu gecici dönemi Allah ın izniyle atlatıcaz sağlıklı olduktan sonra şunun şurasında ne kaldı ki hele bir yürüsünler :) tabi o zaman da başka dertler başlıcak ama en azından geceleri uyuruz herhalde dimi kızlar :)

kısacası bebeklerimiz sağlıklı mı ? o zaman gerisini boşverin onların bu bebek hallerini ,tatlılıklarını çok arıcaz anneleri minicik elleri ,ayakları,popoları ,ağzı ,burnu herşeyleri yaaa ,siz anladınız beni ...Şükredelim, inanın çok şanslıyız ve hasta veya problemli olanlar içinde iyileşmeleri için dua edelim...

Arkadaşlar merhaba.Benim bebeğimde 21 eylül'de doğdu,4 aylık yani.Bizimde düzenimiz malesef benim çalışmama göre değişiyor yani hafta içleri farklı hafta sonu farklı hafta içi sabah 9'da uyanır.Annem biberonla sütümü verir.Saat 11 gibi tekrar uyur 12'de uyanır.Bir daha 3.30 gibi uyur 4'te uyanır.Tekrar 6 ya da 7 gibi uyur 7.30'da kalkar.Yani gündüz en fazla yarım saat uyuyor.Akşam 10'da 180cclik mama yapıyorum(başka türlü uyumuyor)ve uyutuyorum.Bir daha ben yatmadan 12.30 gibi emziriyorum.Sabahta saat 6'da tekrar ben uyandırıp emziriyorum ve sabah 9'da kakıyor işte.Hafta sonları maşallah uyanmamız 10-11'i buluyor çünkü beni emdiği zaman uyumaya devam ediyor.Ben memnunum uyku düzenimizden ama ilk 3 ay tam bir kabustu hava aydınlanmadan uyumuyordu bebeğim resmen.Yeni yeni oturttum düzeni.Bende ayağımda sallayarak uyutuyorum bu arada.

Arkadaşlar merhaba.Benim bebeğimde 21 eylül'de doğdu,4 aylık yani.Bizimde düzenimiz malesef benim çalışmama göre değişiyor yani hafta içleri farklı hafta sonu farklı hafta içi sabah 9'da uyanır.Annem biberonla sütümü verir.Saat 11 gibi tekrar uyur 12'de uyanır.Bir daha 3.30 gibi uyur 4'te uyanır.Tekrar 6 ya da 7 gibi uyur 7.30'da kalkar.Yani gündüz en fazla yarım saat uyuyor.Akşam 10'da 180cclik mama yapıyorum(başka türlü uyumuyor)ve uyutuyorum.Bir daha ben yatmadan 12.30 gibi emziriyorum.Sabahta saat 6'da tekrar ben uyandırıp emziriyorum ve sabah 9'da kakıyor işte.Hafta sonları maşallah uyanmamız 10-11'i buluyor çünkü beni emdiği zaman uyumaya devam ediyor.Ben memnunum uyku düzenimizden ama ilk 3 ay tam bir kabustu hava aydınlanmadan uyumuyordu bebeğim resmen.Yeni yeni oturttum düzeni.Bende ayağımda sallayarak uyutuyorum bu arada.

seninki iyiymis benimki hala gunduz uykusunu sevyor cok..1 saat uyur yattigi zaman..bende senin gibi olsun istiyorum aksam yatarken mama vereyim oda sabah kalksin ama olmuyor..

anladigim kadariyla aksam gecmi yatiyor ..benimkisi 8 bucuk 9 gibi yatiririm ben..mamayi 3 saatte bir veririm bazan ona bile dayanamaz..4 saat yapsam aslinda iyi olur ama dayanamazki..
4-5 gundur mamasini yarim saatte icmesi ilginc..mama basligini degistirin bence daha akiskanli olsun o cok önemli..benim kizim 5 dk da bitiriyor o konuda sorun yok..ama iste gece istoiyorumki 1 kere kalksin :(9 cokmu istiyorum..bencillikmi bu? hayir..halim kalmadi artik...

3,5 aylık bebek için kaç numara kullanmak lazım... ben hala 1 numara kullanıyorum

merhaba

düzeni oturtmak için özel bişi yaptın mı,bi yol izlediysen bizimle de paylaşır mısın teşekkürler

merhaba

düzeni oturtmak için özel bişi yaptın mı,bi yol izlediysen bizimle de paylaşır mısın teşekkürler

Hayır özel birşey yapmadım.Benim ilk çocuğum ilk zamanlar uykusu gelince kendi kendine uyur sanıyordum ama öyle değilmiş.Belli saatler belirledim o saatlerde ayağımda sallayarak uyuttum.İlk zamanlar vızıldandı,ağladı falan ama yinede uyuttum.Akşamda saat 10da uyuttuktan sonra tahmini acıkma saatinde 12-12.30 gibi o uyanmadan ben doyuruyorum.Sonra saat 5.30-6da emziriyorum işte.Ama bir çocuğun bin türlü hali oluyor.Arkadaşlarımın bebekleri 20 saat uyurken benimkisi sabahlara kadar sıfır uykuyla etrafına bakınıyordu.İlk 3 ay çok çektim yani.

Hayır özel birşey yapmadım.Benim ilk çocuğum ilk zamanlar uykusu gelince kendi kendine uyur sanıyordum ama öyle değilmiş.Belli saatler belirledim o saatlerde ayağımda sallayarak uyuttum.İlk zamanlar vızıldandı,ağladı falan ama yinede uyuttum.Akşamda saat 10da uyuttuktan sonra tahmini acıkma saatinde 12-12.30 gibi o uyanmadan ben doyuruyorum.Sonra saat 5.30-6da emziriyorum işte.Ama bir çocuğun bin türlü hali oluyor.Arkadaşlarımın bebekleri 20 saat uyurken benimkisi sabahlara kadar sıfır uykuyla etrafına bakınıyordu.İlk 3 ay çok çektim yani.

benim bebeğimde 4 aylık oldu yeni.anladığım kadarıyla anne sütünün yanında mama veriyorsunuz.yetmediği için mi yoksa daha iyi uyuması için sadece akşamları mı?benim ayda 2-3 defa akşamları mamam verdiğim oluyor yetmediğini düşündüğümden.dikkat ettiğimde mama aldığı akşamlar daha uzun süre uyuyor.anne sütü çabuk sindirildiği için daha erken kalkıyor galiba.
gerçekten uyku düzeninize bende hayran kaldım.maaşallah diyeyim.:nazar::nazar::nazar:

Back
X