Bebek Beslenmesi 3 bucuk 4 aylik bebeklerinizin uyku duzeni nasil

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim kızım 2 ayını doldurduğunda yani gazı kesildiğinde akşam 11 de uyuyup 2 saatte bir emmeye kalkıyodu daha sonra ilk olarak emme saatlerini 3 saate çektim 15 dk gerileterek emmesini 3 saate çektikten sonra uykusunu 15 dk geriye çekmeye başladım şuanda akşam 9 sabah 8 uyuyoruz genel olarak 12 de emip sabah 6 da kalkıyo ama arada 3 te de uyandığı oluyo sadece emmek için gündüz uykularımız 2 saatte bir yarım saat 45 dk şanslıysam 1 saat :)) başlarda minede gündüz uyuyp gece cin oluyodu bunuda uykusuz bi 24 saat geçirerek düzelttim gece uyumadı sabaha karşı uyuduğunda 2 saat sonra uyandırdım ve en az 2 saat uyanık kalmasını sağladım ama çok zor bi süreç oluyo bu çünkü uykusunu alamıyo ve huysuzlanıyo vs ama bi kaç güne alışıyo ve bana göre en önemlisi gece ve gündüz farkını ayırt etmesini sağlamak bunun için ben gündüzleri ışıkta tv açık ve salonda yada benim yatağımda sallayarak uyutup gece sadece beşiğinde uyutuyorum uyanıdığında sadece emziriyorum asla konuşmuyorum gülücükler atsada tepki vermiyorum teması olabildğince aza indirierek başardım bunu ve şuan bebeğim çok küçük olmasına rağmen çok rahatım ve bütün annelerin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum umarım yardmcı olabilmişimdir

ya arkadaşlar yediden sonra uyandırma demişsiniz de gece 12 den sonra saat başı kalkıyo hele 3 ten sonra yarım saatte bir sonra da sabah saat 5 te tamemen kalkıyo ,nasıl olacak peki gündüz uykusunu azaltayım diyorum akşam da mesela 5 -6 gibi uyuttuğum zaman tekrar kalksa da 7- 8 gibi uyusa amenna ama 5-6 gibi yatınca gece uykusuna yatıyo sonra da 12 den sonra sık sık uyanıyo işte

ve bu arada gündüz uyuyunca gece de uyur diyen arkadaşım ,öyle olmuyor maaalesef ben bunu doktorumuza da sordum demek ki gündüz uykusunu alıyo ondan gece uyumuyo dedi

şimdi uzman tv den de baktım doktor diyor ki ;4. aya kadar 2 saatte bir uyutulmalı,4. aydan sonra gündüz 2 veya 3 kez uyutulmalı uyku aralıkları açılmalı diyor,işte bizim sorunumuz bu ;hala 2 saatte bir uyumak istemesi ,ben şuna karar verdim gündüz uykularının arasını açıcam akşam da 7 ile 8 arası uyutucam ,bir de böyle deneyelim bakalım

Canım aynen dediğin gibi gündüz en fazla 3 sefer uyut bu da çok uzun uykular olmasın.Gece uykusunuz da 8lere çek bence.O zaman düzene girer uykularıda.

bende katılıyorm.sen kendi bebeğine göre saatini ayarla.akşam 8 iyi bir yatma saati.benimki 7 de yattığı zaman saat 6da cin gibi oluyor.ama 8 -8.30 gibi uyursa 8 de kalkıyor.bende biraz uyumuş oluyorm.ama 8 e kadar ağlıyor uyumak için.bazen oyalıyorum bazen yatırıyorum.
gündüzleri de artık alıştım 2 seferden fazla uykuya yatmıyo.nadir 3 uyku yapıyo.bende artık uğraşmıcam.nasıl uyumak istiyorsa öyle uyusun.yoksa tü günüm onu uyutmakla geçiyo.bugün dışarı çıktık.arabada güzel uyumaya başladı:)gezerkende yarım saat falan uyuyo.evde çıt sese uyanan bıdık dışarda davul çalsalar uyanmıyo.havalar düzelse bahar gelse de gezsek.

bende katılıyorm.sen kendi bebeğine göre saatini ayarla.akşam 8 iyi bir yatma saati.benimki 7 de yattığı zaman saat 6da cin gibi oluyor.ama 8 -8.30 gibi uyursa 8 de kalkıyor.bende biraz uyumuş oluyorm.ama 8 e kadar ağlıyor uyumak için.bazen oyalıyorum bazen yatırıyorum.
gündüzleri de artık alıştım 2 seferden fazla uykuya yatmıyo.nadir 3 uyku yapıyo.bende artık uğraşmıcam.nasıl uyumak istiyorsa öyle uyusun.yoksa tü günüm onu uyutmakla geçiyo.bugün dışarı çıktık.arabada güzel uyumaya başladı:)gezerkende yarım saat falan uyuyo.evde çıt sese uyanan bıdık dışarda davul çalsalar uyanmıyo.havalar düzelse bahar gelse de gezsek.

evet ya valla ben de bebişimi gezdirmek için gün sayıyorum kış bebeği olduğundan çocuk daha güneş yüzü görmedi,benimki de akşam 5:30 -6 dan sonra uyumak için vızık vızık ötüyo ama ben de 8 e kadar oyalamam lazım olmucak böylehem gece uyuması için hem de sabah 4:30-5 te kalkmaması için,çok tatlı bir oğlum var ama anneyi üzüyo sağolsun

arkadaşlar benim bebiş 4ay 1 haftalık oldu ve emme konusunda değişiklikler göstermeye başladı.her zaman emmek isteyen bebek artık kendini çeker oldu.daha uzun zaman emmeden durabiliyor.normalde 2 saatte bir ve bazen daha az sürede emmek isterdi.şimdi emzirmek istediğimde ilk başta emiyor 2-3 dk sonra oynamaya,sesler çıkarmaya başlıyor. yani aç olsa böyle yapmaz herhalde.soluksuz emdiği zamanlarda var.
bir de, bir göğsümü emip diğerine geçtiğinde, biraz emiyor arkaya dönüp hım hım hıı gibi sesler çıkarıyor, kendi kendine konuşmaya çalışıyor güya sonra tekrar memeye sonra tekrar arkaya...böyle yapınca ikilemde kalıyorum.zorlayıp emzirmeli miyim yoksa istediğini yapmaya izin mi vermeliyim?
zamanla memeyi bırakmasından korkuyorum.

arkadaşlar benim bebiş 4ay 1 haftalık oldu ve emme konusunda değişiklikler göstermeye başladı.her zaman emmek isteyen bebek artık kendini çeker oldu.daha uzun zaman emmeden durabiliyor.normalde 2 saatte bir ve bazen daha az sürede emmek isterdi.şimdi emzirmek istediğimde ilk başta emiyor 2-3 dk sonra oynamaya,sesler çıkarmaya başlıyor. yani aç olsa böyle yapmaz herhalde.soluksuz emdiği zamanlarda var.
bir de, bir göğsümü emip diğerine geçtiğinde, biraz emiyor arkaya dönüp hım hım hıı gibi sesler çıkarıyor, kendi kendine konuşmaya çalışıyor güya sonra tekrar memeye sonra tekrar arkaya...böyle yapınca ikilemde kalıyorum.zorlayıp emzirmeli miyim yoksa istediğini yapmaya izin mi vermeliyim?

canım bebişlerimiz artık büyüdü :) ses veya emzirirken bi başkasının olması dikkat çekiyo ,mesela ben yalnız,başka odada emziriyorum emiyo o zaman, ama yine de daha önce emdiği gibi uzun uzun değil,en ufak ses yada birinin olması,konuşması emmeyi bırakmasına neden oluyo ,onlar açlığını tokluğunu biliyo acıktığı zaman anlıyorsundur artık o zaman ver memeyi zorlamaya gerek yok bence

Bu yazıyı ben mi yazdım diye bakakaldım.Benim oğlumda aynennn seninki gibi canım.İlk zamanlar memeyi bırakıyor zannettim,neler yaptım emzirmek için şimdi anladımki acıkmadığı için emmiyor,oynuyor.Mesela ben 3 saatte bir emzirince bir güzel emiyor ilk göğsümü ikinciden biraz çekiyor sonra başlıyor bir arkaya bir öne bir arkaya bir öne....Bana bakıyor gülüyor,etrafıyla konuşuyor:))İnternette biraz araştırdım bu aydan sonra hem daha az emerlermiş hemde daha uzun zaman aralıklarıyla.Bende artık deniyorum almıyorsa memeyi zorlamıyorum yaklaşık 3 saatte bir emiyor.

Son düzenleme:
Kızlar benim ki 5 aylık oldu ne yaptıysam uyumuyo gündüz 3 saatte bi mama yiyen çocuk gece en fazla 2 saat uyuyo yarım saat te bi bi saatte bir uyanmaktan yoruldum uyuduğum uykudan hiç bişey anlamıyorum o da uykusunu alamadığı için bütün gün huzursuz oluyo:(

kumralay,ayşe de öyle yaklaşık bir aydır böyle yapıyo.ama her zaman değil.bazen yarım saat emdiği oluyo.ben bi göğsümden veriyorum sadece 15-20dk.ancak bitiyo.zaten daha istemiyo.ben de 2 saatte bi emziriyorum.dün ama ne yaptıysam durmadı.daha sık emmek istedi.öyle bir ağlıyor ki ne yapsam susmadı.sanırım orada uyumak istiyor.sen zorlama oisteyince anlarsın zaten.ben etrafa bakmasına izin veriyorum.kucağımda tutuyorum biraz yine alıyo memeyi bırakıyo bi süre sonra ben veriyorum almazsa kaldırıp gazını alıyorum.bazen çok ağlıyo memeyi bile almıyo.o zaman ben de kötü oluyorum.

Bu yazıyı ben mi yazdım diye bakakaldım.Benim oğlumda aynennn seninki gibi canım.İlk zamanlar memeyi bırakıyor zannettim,neler yaptım emzirmek için şimdi anladımki acıkmadığı için emmiyor,oynuyor.Mesela ben 3 saatte bir emzirince bir güzel emiyor ilk göğsümü ikinciden biraz çekiyor sonra başlıyor bir arkaya bir öne bir arkaya bir öne....Bana bakıyor gülüyor,etrafıyla konuşuyor:))İnternette biraz araştırdım bu aydan sonra hem daha az emerlermiş hemde daha uzun zaman aralıklarıyla.Bende artık deniyorum almıyorsa memeyi zorlamıyorum yaklaşık 3 saatte bir emiyor.

sanırım çoğu anne bunu yaşıyormuş tabi ilk kez anne olunca ve etrafında hhiç bebek olmadan yaşamış biri olarak bilmiyordum normal olduğunu ve gerçekten endişelendim canım:))))
doğduğundan beri hiç bir şey bilmiyormuşum gibi geliyor.bazen okuyorum herkes ne çok şey biliyor diyorum.bazen de ben naçizane deneyimlerimi paylaşıyorum.
benimkinin gündüz uykuları zıvanadan çıkınca senin gibi yapmaya başladım 2 gündür.ayağımda sallıyorum.artık yeterki uyusun her şeyi yapmaya hazırım modundayım.
sen saat olarak da alıştımıştın galiba bakalım benimki böyle gidecek mi?

Kızlar benim ki 5 aylık oldu ne yaptıysam uyumuyo gündüz 3 saatte bi mama yiyen çocuk gece en fazla 2 saat uyuyo yarım saat te bi bi saatte bir uyanmaktan yoruldum uyuduğum uykudan hiç bişey anlamıyorum o da uykusunu alamadığı için bütün gün huzursuz oluyo:(

ya bazen sınırları, sinirleri zorladıkları oluyo galiba.benim kızımında böyle yaptığı oluyo 1 iyi 1 kötü sonra toparlıyor.tabi biz perişan olup canı sağolsun diyoruz.gerçekten hasta olmasından iyidir:))))
sen kendine dikkat et ki bebeğin iyi olsun
mutlu anne mutlu bebek miş.

Son düzenleme:
kumralay,ayşe de öyle yaklaşık bir aydır böyle yapıyo.ama her zaman değil.bazen yarım saat emdiği oluyo.ben bi göğsümden veriyorum sadece 15-20dk.ancak bitiyo.zaten daha istemiyo.ben de 2 saatte bi emziriyorum.dün ama ne yaptıysam durmadı.daha sık emmek istedi.öyle bir ağlıyor ki ne yapsam susmadı.sanırım orada uyumak istiyor.sen zorlama oisteyince anlarsın zaten.ben etrafa bakmasına izin veriyorum.kucağımda tutuyorum biraz yine alıyo memeyi bırakıyo bi süre sonra ben veriyorum almazsa kaldırıp gazını alıyorum.bazen çok ağlıyo memeyi bile almıyo.o zaman ben de kötü oluyorum.

ya evet bi de memeyi almamaları çıktı.meme için çığlık çığlığa ağlayanlar şimdi beğenmez oldular:)))
büyüyolar işte.dün benimki de 5 saat falan uyumadı gündüz.sürekli emdi, ben de kendimi çok kötü hissettim.

Arkadaşlar benim bebeğim 4,5 aylık olacak 1 hafta sonra uyku düzenimiz berbat şöyle ki;

doğduğundan beri akşamları 6 ile 7 arası gece uykusuna dalıyor,12 e kadar 2 ile 3 saatte bir memeye uyanıyor(sadece anne sütü alıyor) ama 12 ten sonrası kabus 1 saatte bir kalkıyor emiyor uyuyor sabah 4,5 -5 gibi gözler faltaşı ,1,5 -2 saat oyalanıyor sonra tekrar uyuyor 45-50 dk .bazen 1 saat sonra da gündüzleri 2 saatte bir uyuyor o da uzun uzun değil 1 saat falan en fazla.

ama 3 gündür daha da kötüleşti ;akşam yatışını 7 ye çekmeye çalışıyorum ,7 de yatırıyorum 12 e kadar 1,5-2 saatte bir kalkıyor veee 12 sonra çok sık kalkıyor 2,5 -3 arası açıyor gözleri(önceden 4,5 -5 gibi açardı)emip uyumak istemiyor,şöyle bi fark var gece sadece çişini yapardı ,şimdi 3 gündür kakasını yapıyor ,açmasam rahatsız olacak ya da üstü başı batacak ama işte böyle açınca da aynı saatlerde altı açılsın istiyor,kalktığı zaman ışığı açmıyorum ,konuşmuyorum ,öpmüyorum,ses yapmıyorum tekrar uyusun gündüz oldu sanmasın diye ama nafile ,bir de gece uyumayınca işte gündüz uyumak istiyor,doktorumuz nurse harveys verdi akşamları ver 1 tatlı kaşığı dedi rahatlatır dedi ama 3 gündür veriyorum hatta ben gece de veriyorum yokkkkk uyumuyor

akşamları bir ara 8 gibi uyandırıp oyalamak istedim 10 gibi yatırayım diye ama yokkk uyumak için çok vızıklıyo,sanki beni niye kaldırdın diye vızık vızık ,gözünden uyku akıyo,akşamları uyuması çok kötü ben o saatler de uyuyamıyorum ki ya misafir geliyo ya da gündüz yapamadığım işleri yapmak zorunda kalıyorum ,hııııı bi de gündüz hep kucak istiyo kendi kendine oyalanmıyo o yüzden çok yoruluyorum gece de uyutmayınca siz düşünün artık 4 aydır bana uyku muyku yok

1 aylıktan 2,5 aylığa kadar sab simlex gaz ilacı kullanmıştım o zaman geceleri 2,5 -3 saat uyuduğu oluyordu,gaza da iyi gelmişti ama ilaç bitkisel değil diye kestim .

bilmiyorum ne yapıcam çok yoruluyorum ,puf ne çok yazmışım ,kusura bakmayın kafanızı şişirdim ...

slm tamamen benim oglum gibi bayagı olmuş yazalı bebeginiz büyümüştür acaba ne zaman düzene bindi uykular çok yorgunum çözüm arıyorumm:44:

slm tamamen benim oglum gibi bayagı olmuş yazalı bebeginiz büyümüştür acaba ne zaman düzene bindi uykular çok yorgunum çözüm arıyorumm:44:

merhaba canım seni çok iyi anlıyorum ama malesef güzel haberlerim yok ,iki yaşımızı doldurduk çok şükür eylül 14 te ,hala geceleri uyanıyor 3 ay öncesine kadar 8-10 kere kalktığı oluyordu şimdi de işte 3-4 kere kalkıyo ,kaç doktora götürdük,bazı çocuklar böyle olurmuş seninki kaç aylık ,sen bakma yine de bize belki de seninki bir süre sonra düzene girer inşallah ,soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım canım her zaman ...

2 yıldır uykuyu unuttum ben de çok merak ediyorum acaba şöyle deliksiz ne zaman uyuyacak ?

Son düzenleme:
merhaba canım seni çok iyi anlıyorum ama malesef güzel haberlerim yok ,iki yaşımızı doldurduk çok şükür eylül 14 te ,hala geceleri uyanıyor 3 ay öncesine kadar 8-10 kere kalktığı oluyordu şimdi de işte 3-4 kere kalkıyo ,kaç doktora götürdük,bazı çocuklar böyle olurmuş seninki kaç aylık ,sen bakma yine de bize belki de seninki bir süre sonra düzene girer inşallah ,soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım canım her zaman ...

2 yıldır uykuyu unuttum ben de çok merak ediyorum acaba şöyle deliksiz ne zaman uyuyacak ?

beşinci ayımıza girdik canım benim saglıklı olsunlarda napalım aartık. ben gazından dolayı kalktıgını gazı olmasa kalkmıcagını düşünüyorum umuyorum dua ediyorum yalvarıyorum:1: bugunde doktora gittik bu cocuk 9 aylık çocuk kilosunda 4 saatten önce sakın emzirme dedi kendini yırttı benim oglan 2 saat zor dayandık napıcam bilmiyorum:26:

beşinci ayımıza girdik canım benim saglıklı olsunlarda napalım aartık. ben gazından dolayı kalktıgını gazı olmasa kalkmıcagını düşünüyorum umuyorum dua ediyorum yalvarıyorum:1: bugunde doktora gittik bu cocuk 9 aylık çocuk kilosunda 4 saatten önce sakın emzirme dedi kendini yırttı benim oglan 2 saat zor dayandık napıcam bilmiyorum:26:

tabiki ben de onunla avunuyorum zaten sağlıklı olsun da huysuzluğundan uyumasın ,gaz için sab simplex çok iyi geliyo ama sen bilirsin gerçi ben 2 aylıkken kestim ,kilosuna da maşallah biz de bide iştahsızlık var yiyo ama az yiyo ve uzun aralıklarla ve çooooooook hareketli bi dakka durmuyo yediği de uçup gidiyo zaten bikaç aylıkken bile eli kolu hiç durmazdı ,9,5 aylık yürüdü ,yürüyünce kilosu düzelir ama sen meme az ver bence de ileride obez olma ihtimaline karşı doktor da öyle demiş ,mesela benimki 3 saatten önce ağzına kesinlikle meme almazdı millet şaşırırdı ,neyse canım inşallah düzelir

biz de eşimle çareler aramaya devam ediyoruz ,araba yatak alıcaz inşallah ,tam bir araba hastası belki uyur deliksiz ne dersin :28:

tabiki ben de onunla avunuyorum zaten sağlıklı olsun da huysuzluğundan uyumasın ,gaz için sab simplex çok iyi geliyo ama sen bilirsin gerçi ben 2 aylıkken kestim ,kilosuna da maşallah biz de bide iştahsızlık var yiyo ama az yiyo ve uzun aralıklarla ve çooooooook hareketli bi dakka durmuyo yediği de uçup gidiyo zaten bikaç aylıkken bile eli kolu hiç durmazdı ,9,5 aylık yürüdü ,yürüyünce kilosu düzelir ama sen meme az ver bence de ileride obez olma ihtimaline karşı doktor da öyle demiş ,mesela benimki 3 saatten önce ağzına kesinlikle meme almazdı millet şaşırırdı ,neyse canım inşallah düzelir

biz de eşimle çareler aramaya devam ediyoruz ,araba yatak alıcaz inşallah ,tam bir araba hastası belki uyur deliksiz ne dersin :28:

bizimkinde hiç hareket yok belkide ondan kilo alıyodur umarım düzelir ya uykularınız çünkü uykusuzluk çok zor güne enerjisiz başlıyo insan bide herkes diyo sütün az gögüslerin bomboş gerçektende sagarım 40ml den fazla çıkmaz belkide az az geldigi için sürekli emmek istiyodur bi defada doymuyodur. arabalı yatak fikri güzel benim yegenimde sürekli annesinin yatagına giderdi korkuyorum diye şimdi arabalı yatak aldılar uyuyo güzel artık korkmuyorum hep kuş görüyorum diyo:1: gerçi o 4 yaşında umarım seninde işine yarar uyku metodlarını denedinmi hiç tracy hog muydu neydi yatır kaldır yöntemi vardı bende deniyim diyorum ama kıyamıyorum kuzuma:26:

Back
X