• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 çocuğum var boşanıyorum .bu süreci nasıl atlattınız yardım edin

Ailesine bakmadığım için.Anne babası yaşlı onlara bakmamı istiyor .birde köyde bakmamı istiyor ama anlaşamıyorum ailesiyle yoksa eşimle sıkıntım yok
Tamam kardeşim de üç çocukla parasız pulsuz ayrılmayı düşünüyorsun da madem eşinle başka sorun yok ; yatalak değillerse de ailesini idare et .Başka ne denir ki sana?Bu şartlarda ayrılırsan seni de çocukları da çok daha güzel bir hayat mı bekleyecek ?

Anne babasına bakmak istiyor bende bakmak istemediğim için senden bana eş olmaz git diyor 😭normalde de ailesiyle anlaşamıyoruz daha önce babası 2 defa siddet gösterdi bana
Anne babası ne durumda, bakıma muhtaçlarmı gerçekten? Siz bosaninca kime baktırmayı düşünüyor, yeni evlendigi kadın mı bakacak ana babasına? Kadınlarda sıraya girmisti sanki yaşlı bakmak için. Bana sizin gözünüzü korkutmaya çalışıyor gibi geldi.

Ailesine bakmadığım için.Anne babası yaşlı onlara bakmamı istiyor .birde köyde bakmamı istiyor ama anlaşamıyorum ailesiyle yoksa eşimle sıkıntım yok
Bir orta yol bulun bence onun gönlü razi mi seni birakmaya? Üzgün mü psikolojisi nasil? Çocuklar köyde kalamazlar de köy evini satip yakinda bi daire tutun kiralayin olmadi. Gun icinde gidip gelsen falan olmaz mi? En sonda bakimevine verirsiniz. Bunun icin ayrilma bence üç cocukla parasiz pulsuz ne yapacaksin. Biraz ılımlı yaklaş o da adim atar belki?

3 çocuğum var.Esimle anlaşamıyoruz boşanıyoruz.Cocuklarim daha küçük çalışamam ama eşime verip onlarsizda yaşayamam.Cok zor bir süreç gerçekten onsuz ne yaparım bilmiyorum.Gece gündüz ağlıyorum.Aldıgım nefesin bile tadı yok..Bu acı ne kadar sürer yaşayanlar bana destek olabilir misiniz tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
Üç çocuğunuzu mağdur etmeyi göze mi alıyorsunuz sırf eş ailesine bakmamak için? Evlenmeden önce bir meslek ve iş sahibi olmadıysanız,eşiniz nafaka veremeyecek biriyse,üç çocuğunuz da varsa ve baba evinde rahat edemeyeceğinizi düşünüp gitmek istemiyorum diyorsanız üzgünüm biraz fedakarlık edeceksiniz,gerekirse ezileceksiniz. Şartlarınız çocuklarınızla ayrı eve çıkıp rahat etmeye müsait değil çünkü. En küçük çocuk kreş yaşinda bile olsa, çalişanız dahi iş saatiniz ile uyumlu olmaz ve de maaşı kreşe verirsiniz.Bir taşınma bile en az 100 bine mal oluyor, kaldı ki yeni eşya fln lazım. Cıksss olmaz, katlanacaksınız uyum sağlayacaksınız. Atar gider yapma lüksünüz yok neyazıkki. .

Bu arada sizin durumunuzla birebir aynı bir anne var, iki koca çocuğuyla komşuma sığınmış, ablasına yani. O kadar ezik duruyor ki, dışarıda daha çok ezilirsiniz yani, pişman olur geri de dönemezsiniz.

Ekonomik özgürlüğünüz,birikmiş paranız veya arkanızda aileniz yoksa çok fazla boşanma temalı konuşmayın bence. Çalışmayı da göze almıyorsunuz. Kim bakar 3 çocuğa?

Karı koca çalışmıyorsanız size biri “bakıyor” olmalı zaten. Eğer bu kayınpederse sizin de ona temizlik yemek gibi işleri yaparak bakmanız anormal değil ki. Gerçekçi olmak lazım. Burada hoşunuza gidecek şeyler yazabilirim ama gerçekçi olmaz. Evet eşinizin çalışması lazım evet boşanırsanız nafaka vermeli vs. Eee adam çalışmıyor, canını alacak halimiz olmadığına göre nafaka vermiyorum bile dese pratikte yapacak bir şey yok. Ben inatlaşmayıp kayınaileye bakmanızı öneririm.
normalde çalışan biri.isini yeni bıraktı köye gitmek için ama ben gitmek istemiyorum.ayni evde yasamiyoruz .onlar köyde biz merkezdeyiz

Bu nasıl bir şey ya anne babasına bakmıyorsunuz diye sizi bildiğiniz çocuklarla kovuyor bu adam. Para da vermiyor. Neymiş onun yolu da yoluna bakacakmış öyle yola s… El kadar çocuklarla parasız ne yapacaksınız peki? Gerçi en küçüğü de kreş çağında ama işe girip çalışabilir misiniz mesleğiniz var mı?
yok.malesef.

nasil yani? nasil hayatlar yasayip nelere sessiz kaliyorsunuz sok oluyorum bazen.
maalesef.
Anne bbsın bakmak zorunda değilsiniz.
Aklı başında bir büyüğünüz var mı.eşinşzle konuşsun.eşiniz kendine çeki düzen versin,iş bulup evine ekmek getirmek derdine düşsün,birinci olarak sizleri anne ve babasından ayrı bir yerde rahat ettirip,anne babasına da muhtaç durumda yasalar kendi bakabiliyors baksın,yoksa bakıcı tutsun
Bu ne sorumsuzluk ya,ınsanın aklı almıyor .yapma kardeşim eş yapma coxuk yapma.anan baban cok değerli ise onlar için herşeyi silip atıyorsan o zaman onlarla yaşa onlarla öl.bitti yani
çok şükür muhtaç degiller ama yaşlı oldukları icin eşim istiyor.ve onlar için sehrini degistirip yanlarına başka memlekete getirdi beni..

Back
X