• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 çocuğum var ve boşanmak uzreyim sizce çalışıp asgarî ucret le gecinebilir miyim?

dogadostupanda dogadostupanda konular birazcık değişmiş tanınmamak için gibi geldi bana

Bilemedim. O konuda para, mobilya, araba muhabbeti vardi. Burda konu sahibi nafaka almamaktan bahsediyor.
Orada nafakanin alasi aliniyordu
Gerci o konuda yarım kaldi, sonuc ne oldu merak etmiyor degilim 😂

Durumunda yapılacak en mantıklı şey evi satıp kiraya çıkmak. Ev parasını Nakit olarak geçinmeye harcamak. Siz de asgari ücretle de olsa ise girseniz yeter. Kocanız size nafaka vermese bile çocuklara vermeli.
Evi gerçekten üstüne alabiliyorsa neden satsın ki? Bir daha asla ev alamaz... ileride ne yapacak bu kadın?

20_13_13 yaşlarında çocuklar nafaka vermiycek evi veriyim diyor evinde şuan 30 bin borcu var ben odiycem onuda meslegim yok ama yıllar önce ofis temizliği çay yemek gibi işler yaptım yarında opette pompacı olarak işe basliycam becerebilorsem 😬
Bence evi al derim bu zamanda 30 bin nedirki hiç durma hiç yoksa ben alıcam.

Geçinebilir misiniz bilmiyorum ama hesabınızı 20 yaşındaki çocuğun çalışmasına güvenerek yapmayın. Uzun bir yola çıkıyorsunuz, o çocuk da yarın bir şeylere heves eder, sorumluluktan bunalır, kendi hayatına bakar vs. Sadece kendinize güvenmelisiniz.

Eşiniz muhtemelen başka biriyle beraber ve sizden boşanip onunla evlenmek icin sizden ve çocuklardan kurtulmaya çalışıyor.
Evi zaten almalisiniz.Adama ömrünüzü ve 3 çocuk
vermissiniz, sizi çöp gibi atamaz.Üzerine bisey yoksa bile ailenizden kimse yok mu? sizin hakkınızı alacak, savunacak. Anlasmali boşanma metnini nafaka olmadan imzalamayin.Mahkemede "Ben kocami seviyorum boşanmak istemiyorum" dersiniz.Bosanmak istiyorsa nafakayi da mecburen kabul eder.Ben tek çocukla çalıştığım halde zor geçiniyorum.Malesef asgari ücretle geçinmeniz imkansiz

Evi gerçekten üstüne alabiliyorsa neden satsın ki? Bir daha asla ev alamaz... ileride ne yapacak bu kadın?
900k'ya sattığı evin parasıyla uzun süre geçinir. Daha ucuz bir eve kiraya geçer. Asgari ücretle ek para olmadan nasıl gecinecek? Eşiyle ev sana kalsın ben nafaka istiyorum diye anlassa da çocuklara alacağı nafakanin toplamı muhtemelen 900k dan az olur.

900k'ya sattığı evin parasıyla uzun süre geçinir. Daha ucuz bir eve kiraya geçer. Asgari ücretle ek para olmadan nasıl gecinecek? Eşiyle ev sana kalsın ben nafaka istiyorum diye anlassa da çocuklara alacağı nafakanin toplamı muhtemelen 900k dan az olur.
Hazıra dağ dayanmaz. Ne kadar yeterli bu para? İnsanın evi olması bir nevi güvence. Boğaz ve faturalar bir şekilde halledilir. Kiralar da yerinde durmuyor. Ekonominin bu hale geleceğini tahmin edebilir miydik?

Back
X