• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 çocuğum var ve boşanmak uzreyim sizce çalışıp asgarî ucret le gecinebilir miyim?

Bunu Anadolu’daki her kadına anlatmak zorundayız. Süresiz nafaka zulmü diye sağda solda zırlayan erkeklerin istediği bu işte.
Sen kadınla evlen 20 yıl çoluğuna çocuğuna baksın yaş kemale gelince hadi boşanalım de ama ömür boyu nafakaya da karşı ol. Eşşşşşek gibi vermek zorundalar.

Zannediyolar ki herkes ünlüler gibi aylik 100.000tl nafaka aliyor. Hayatini nafakayla idame ettirip her yaz 5 yildizli otellerde tatil yapiyor, sevgililerine yediriyor, calismaya ihtiyac duymuyor.
Eger eş kisisi nafaka konusunda iyi bir meblağı kendi rızasıyla vermezse, baglanan nafaka cocugun 1 aylik ihtiyaclarinin yarisini bile görmüyor. Süresiz nafaka veriyoruz diyenler bide ne kadar odediklerini söylese de gülsek.
Etraflarinda 3 ay evli kalip nafaka odeyen bir kisiyi ornek gösterip geriye kalan 10 kadini magdur etmeye calisiyorlar.
Bu yorumum sadece size degil, tum arkadaşlara:
Hala karısının calismasini istemeyen, kadinin caresizliginden ve kimsesizliginden faydalanan, gidecek baska bir yerinin olmamasini firsat bilip psikolojik baski yapan birsuru erkek var. Biz bunlari Ankarada, Izmirde görmüyoruz ama küçük şehirlerde hala var.
Bu yasalardan 10 kisi icinden 2si haksiz olarak faydalaniyor diye geriye kalan 8 kadin magdur mu olsun?
Erkeklerin kendi aralarinda kurduklari dayanismayi bizimde kendi aramizda kurmamiz gerekiyor.

Buna sövmekte yetmez yahuu insanın içi soğumaz.. konu sahibi işe mi gitti acaba?? Ayy okurken beynim yandı kadın bunları yaşıyor birde 🫣
6da kalkip ise gitcem demisti. Umarim günü iyi geciyordur. Cok guzel bir cesaret ornegi göstermiş ama avukat destegi lazim kendisine

“Kadın beyanı esastır”. Erkeklerin en çok eleştirdiği kavram bu. Ee o zaman bir kadın bana iftira atsın ben be yapıcam diyorlar. Öyle çarpıtıyorlar ki.
Basitçe anlatmak gerekirse Ceza gerektiren bir suç meydana geldiğinde dava açılıp açılmayacağına savcı karar verir. Savcının soruşturması sonunda yeterli delil varsa savcı dava açılsın der ve mahkeme süreci başlar. Savcının burada bir suç var mı yoksa yok mu diye düşündüğü sürece başlaması için dahi somut delil gerekir. Ancak kadına yönelik çoğu suçta somut delil olmadığı için bu süreç başlamadan sona eriyordu. Yolda sözlü tacize uğradığınızda, basit cinsel istismara uğradığınızda kaba tabirle örneğin ellendiğinizde veya evlilik içi yecavüzlerde bunun somut delilini bulmak çok zordu. O nedenle bu suçlar cezasız kalıyordu çoğu zaman. O nedenle savcının soruşturmaya başlaması için kadının beyanı somut delil sayılsın dendi.
Yani kadının beyanı sadece araştırmanın başlamasını sağlıyor ve bunun sonucunda savcı yine takipsizlik verebiliyor.
Bu kadar insani ve gerekli bir durumu bile öyle canavarca anlatıyorlar ki sanki kadın beyanda bulundu diye hakim erkeği cezalandırıyor gibi.
Suistimal olur mu elbet olur ama hukuk sistemleri mükemmel değildir. Yasa yapılırken kâr ve zarar hesabı yapılır. Bugün iftiracı kadın sayısı mağdur kadın sayısının binde biri bile değildir. Birkaç erkek mağdur olmasın diye onlarca cinsel suç ve tehdit faili erkeği görmezden gelemeyiz. Bilmiyorum konuyla alakası yok ama bunlar bizim için çok önemli kazanımlar. Bunlar kalktığı anda uğradığımız tehdit, cinsel saldırı, laf atmalar hepsi cezasız kalacak. Konu sahibi durumuna çok üzüldüm. Nafaka al. Vermiyorum diye bir şey yok vermek zorunda

Siyasete girmek istemiyorum ama her şey politik.
Yeniden refah partisinin mutabakat şartlarından birisi de süresiz nafakanın kalkması ve 6284 sayılı yasa.
Her kadının kendine borcudur buna izin vermemek.
Aile birliğini dağıtıyor dedikleri aile bu işte. Kadın uzaklaştırma çıkaramasın, kadın nafaka alamasın muhtaç kalsın otursun oturduğu yerde.
Aslında bu siyaset de değil hangi partiden olursa olsun her kadın bu yasa için direnmeli. Bu erkeklerle bizim aramızda bir savaşa döndü
Valla bu aile birliği yıllarca kadınlar dayak yerken , hor görülürken hiç düşünülmemiş. Kadınlar boşanmaya başlanınca birden peşine düşülmüş. Aynı dediğiniz gibi mecbur kalınsın isteniyor. Allah aşkına çoğu yaşlılarımızın evliliklerine bakınca gözlerinden mutluluk mu akıyor sanki.

Zannediyolar ki herkes ünlüler gibi aylik 100.000tl nafaka aliyor. Hayatini nafakayla idame ettirip her yaz 5 yildizli otellerde tatil yapiyor, sevgililerine yediriyor, calismaya ihtiyac duymuyor.
Eger eş kisisi nafaka konusunda iyi bir meblağı kendi rızasıyla vermezse, baglanan nafaka cocugun 1 aylik ihtiyaclarinin yarisini bile görmüyor. Süresiz nafaka veriyoruz diyenler bide ne kadar odediklerini söylese de gülsek.
Etraflarinda 3 ay evli kalip nafaka odeyen bir kisiyi ornek gösterip geriye kalan 10 kadini magdur etmeye calisiyorlar.
Bu yorumum sadece size degil, tum arkadaşlara:
Hala karısının calismasini istemeyen, kadinin caresizliginden ve kimsesizliginden faydalanan, gidecek baska bir yerinin olmamasini firsat bilip psikolojik baski yapan birsuru erkek var. Biz bunlari Ankarada, Izmirde görmüyoruz ama küçük şehirlerde hala var.
Bu yasalardan 10 kisi icinden 2si haksiz olarak faydalaniyor diye geriye kalan 8 kadin magdur mu olsun?
Erkeklerin kendi aralarinda kurduklari dayanismayi bizimde kendi aramizda kurmamiz gerekiyor.
Aynen öyle istiyorlar ki 1 erkek mağdur olacağına 100 kadın mağdur olsun. Tapıyorlar birbirlerine.
İstisnalar olmakla birlikte ortalama olarak çocuk başına 1.000 civarı nafaka ödüyor erkekler. Şaka gibi. Ona da nafaka azaltım davası açıyorlar. Dün arkadaşımla konuştuk boşandı arkadaşımve aldatmayla biten 17 yıllık bir evlilikte erkeğin kusurlu olduğu için ödediği tazminat 120.000 🤓 yani kadının 17 yılına karşılık ayda 10 bin lira sonra da özgür beyimiz 🥰 2 çocuğa da 2 bin lira. Kendisi genç sevgilisiyle evlenip bir de çocuk yapıp sonra yeni dava açacak yeniden evlendim çocuğum oldu nafakanın indirilmesini talep ediyorum diye 💃🏼 ne güzel dünya erkek olmak varmış

Aynen öyle istiyorlar ki 1 erkek mağdur olacağına 100 kadın mağdur olsun. Tapıyorlar birbirlerine.
İstisnalar olmakla birlikte ortalama olarak çocuk başına 1.000 civarı nafaka ödüyor erkekler. Şaka gibi. Ona da nafaka azaltım davası açıyorlar. Dün arkadaşımla konuştuk boşandı arkadaşımve aldatmayla biten 17 yıllık bir evlilikte erkeğin kusurlu olduğu için ödediği tazminat 120.000 🤓 yani kadının 17 yılına karşılık ayda 10 bin lira sonra da özgür beyimiz 🥰 2 çocuğa da 2 bin lira. Kendisi genç sevgilisiyle evlenip bir de çocuk yapıp sonra yeni dava açacak yeniden evlendim çocuğum oldu nafakanın indirilmesini talep ediyorum diye 💃🏼 ne güzel dünya erkek olmak varmış

Yanlislikla yolladim duzenleyecegim mesajımı :)

Al iste.
Benim bebegim var ayda 4kg mama+ 128 adet bez sadece 1800tl yapiyor. Yemesi, icmesi, gezmesi, oyuncagi katmadim bile.
E birde verdiginiz ornekte aldatilan bir kadin var. Yıpranmış, duygusal olarak hırpalanmış buna ragmen cocuklarina bakiyor.en azindan maddi zorluk cekmesin, ay sonuna nasil yettirecegim diye dusunmesin, kafasi rahat olsun degil mi?
Acik acik soyleyeyim 2 cocuk icin 2.000tl para degil. Ben tek cocuk icin 1 gunde sadece bez ve mama alarak bitiririm. 2 haftalik market masrafim 2000tl üstünde.
Yasalar olmasa bu adamlar 5 kurus odemez cocuklarina. Vicdanlari yok, cocuklarina karsi bağları ve sorumluluklari yok. Tek uzuntuleri ceplerinden 3 kurus gidecek olmasi.
Sinir basti yine bana 😂

Al iste.
Benim bebegim var ayda 4kg mama+ 128 adet bez sadece 1800tl yapiyor. Yemesi, icmesi, gezmesi, oyuncagi katmadim bile.
E birde verdiginiz ornekte aldatilan bir kadin var. Yıpranmış, duygusal olarak hırpalanmış buna ragmen cocuklarina bakiyor.en azindan maddi zorluk cekmesin, ay sonuna nasil yettirecegim diye dusunmesin, kafasi rahat olsun degil mi?
Acik acik soyleyeyim 2 cocuk icin 2.000tl para degil. Ben tek cocuk icin 1 gunde sadece bez ve mama alarak bitiririm. 2 haftalik market masrafim 2000tl üstünde.
Yasalar olmasa bu adamlar 5 kurus odemez cocuklarina. Vicdanlari yok, cocuklarina karsi bağları ve sorumluluklari yok. Tek uzuntuleri ceplerinden 3 kurus gidecek olmasi.
Sinir basti yine bana 😂
Çok yerinde bı tespit aynen öyle giderleri fazla çocukların ama erkek nafakayı çocuğa değil de anne ye verdiğini saniyor

Çok yerinde bı tespit aynen öyle giderleri fazla çocukların ama erkek nafakayı çocuğa değil de anne ye verdiğini saniyor
Siz once evi alin ustunuze. Dava acilmadan once versin.
Hakimin karsisina cikinca nafaka istiyorum deyin. Protokolu okuyup kabul ediyor musunuz diye soracak hakim. O zaman soyleyin.

Anlaşmalı boşanacaksınız sanırım. Şartları kabul ederse anlaşmayı kabul edersiniz işte ev çocukların üzerine olacak. Çocuklara nafaka verecek filan. Yoksa uzatın ama adam manyak filan değilse. Asgari ücretle geçim zor ama oğlunuz da parttime olarak çalışıp eve katkıda bulunursa neden olmasın

Aslında işler biraz karışık ev araba var ama eşimin üzerine değil bu yüzden vermezse hiç bir şekilde hak talep edemiyorum evimiz şuan 900 .000 gibi bı değeri var 30 binde borcu var 1500 ödemesi onuda öde evi veriyim nafakada istemeyin anlaşmalı olsun diyor ama ben baya stresli yım gelecek kaygısı yaşıyorum şuan yaşımda malum 42
Bacım Ankara'da ev kiraları şuan çok yüksek evi veriyormuş kiradan kurtulursun ama yasam pahalı bu çocuklar dersaneye gidecek buyunce dersana 1Ylik maaş de elektirk su mutfak masrafın olacak kışın doğal gaz olacak kıt kanaat gecinirsin belki ama zorlanırsin. Eşinden çocukların. Yol eğitim okul yeme masrafı işte hiç olmadı imkanı varsa , en olması 1asgRi ücret kadar nafaka versin sana

bu konu bana U uckelebek i hatırlattı onunda eşi çocuklar bende kalabilir diyordu nafaka sorunsalı vardı, evinde kalmak düzenini bozmak istemiyordu konu sahibi o da ankara da ve yine üç çocuğu vardı bu kadar benzerlik..

Bence al evi boşan. Şimdi başlasan çalışmaya yakın zamanda temmuzda zam gelecekmiş zaten asgari ücrete. Kira ödemeyeceksin omun yerine 1.5 borç ödeyeceksin sadece. 900 lük evi verip nafaka vermemesi kabul edilebilir geldi bana.
20 yaşında ki genç de yarı zamanlı çalışabilir size yardımı olmasa bile kendi harçlığını çıkartır. Biz üniversite de okurken şehir dışında nerdeyse hepimiz çalışıyorduk. Yaşı küçük değil.
Boşa kurtul

Ćocuklar için nafaka isteyin nafaka vermiyorsa da masraflarını karşılasın evide alın 30 bin büyük bi para deyil zorlanırsın belki ama borcu bitince rahat edersin kira öder gibi düşün çocuklar da çok küçük değilmiş zaten çalışman rahat olur devlettende sosyal yardımlara başvur

Aslında işler biraz karışık ev araba var ama eşimin üzerine değil bu yüzden vermezse hiç bir şekilde hak talep edemiyorum evimiz şuan 900 .000 gibi bı değeri var 30 binde borcu var 1500 ödemesi onuda öde evi veriyim nafakada istemeyin anlaşmalı olsun diyor ama ben baya stresli yım gelecek kaygısı yaşıyorum şuan yaşımda malum 42
Üzerine olmayan evi sana gerçekten verecek mi sanıyorsun? Alelacele boşanıp kurtulmaya çalışıyo adam bir çöp de vermeyecek seni de bir güzel kandırıp nafaka da vermeyecek

Durumunda yapılacak en mantıklı şey evi satıp kiraya çıkmak. Ev parasını Nakit olarak geçinmeye harcamak. Siz de asgari ücretle de olsa ise girseniz yeter. Kocanız size nafaka vermese bile çocuklara vermeli.

Back
X