3.çocuk düşüncesi

3.cocuk düşünmelisin

• evet

OY: 36 34,3%
  • hayir

OY: 69 65,7%

• Ankete Katılan
    105
2 kızım var şuan hamileyim buda erkek Allah’ın izniyle. İlk önce kız dediler çok sevindik. Erkek dediler yine sevindik. Kendini bilen insan zaten ayrım yapmaz.Evlenince hep derdim 3 yada 4 çocuğum olsun diye Allah kabul etti dualarımı. Hiç korkmadım çocuklara yetebilir miyim acaba diye, bence çok çocuk olunca anneden bağımsız daha iyi gelişiyorlar. (Benim görüşüm) mutluyuz çok şükür bakalım öteki doğunca ne olacak. Siz sadece hastalık kısmını düşünün ona göre karar verin derim. Hayırlısı hakkınızda..

Hiç gerek yok bence çokluktansa kaliteden yanayım.

İnsanları neden bu konuda zan altında bırakıyorsunuz?
İki kızları varmış, erkek çocuk istemek kabahat mi?
Yada iki oğlum var ve oldum olası kız çocuklarına içim gider. Eşim de kız babası olmak ister.
Elbette sağlıklı hayırlı evlat olsun ama bir çocuğum daha olacak olsa kız çocuk istememin nesi yanlış?
Ben Yazdığım cümlede herhangi yanlış Hatalı Gibi bir ibarede bulunmuş muyum ?

Iyi aksamlar kizlar benimki çok şükür dert degil ama beni cok düşündüren bir konu, sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

Esim 36 ben 28 yasindayim. 3 ve 1 yasinda iki kizimiz var ogretmenim bu sene izin aldim calismiyorum.
Esim bi cocuk daha yapalim tabi allah izin verirse 3 u birden büyüsün düzenli temizlikci yardimci tutariz diyo Aslinda ben de eger karar verirsem yaslari yakin olsun isterim sonradan düzen bozmaktansa bozuk düzenle devam etmek daha mantikli:) ikimizin de kalabalik aile hayalimiz var.

Sorun su ki ailemde genetik bi hastalik var bir kardesimde bu sorun ortaya cikti iki hamileligimde de sürekli korku vardi cok şükür sagliklilar ama 3.kez bu korkuyu yasayabilir miyim bilmiyorum.

Kv hasta annem kardesime bakiyo esim evde oldukça yardim eder sag olsun her ise koşar ama cocuklari bikac saat bile birakacak kimsemiz yok akrabalar da memlekette 3 tane küçük çocuk bas edebilir miyim sizce fikirlerinizi merak ediyorum okuduğunuz icin teşekkürler
Yerinizde olsam yapardsım benimde biri 4 e diğerinin de 2 ye girmesine az kalan bir kizim bir oğlum var seneye universite sınavına giricem kazanamazsam 3. Istiyorum:)) olurda kazanırsam bu hayali bi muddet erteleyeceğim ama vazgecmeyecegim nasipse hatta benim düşüncem 4 sezeryanin hakkıni tamamlamak:) evimde sesleri neşeleri eksik olmasın kardeşler birbirlerine destek olsun

Amiiinn canim. Bize saglikla 2nciyi sise de saglikla 3ncuyu nasip etsin Allahim.
Eslerin ortak karari cok cok onemli dedigin gibi. Benim esim de istemiyordu 2nciyi, nerdeyse her aksam ayni muhabbet dönuyordu evde :))
Ben tek cocugum oglusumun hayirlisiyla bi kardesi olsun istiyorum insallah:eek:
Ayrica erkek cocuk istemende bi gariplik falan da yok. Insallah saglikla bi oglusum da olur.:dua:
Amin canım tek çocuk fikri bana çok garip geliyo sağlıkla ilgili bi problem yoksa en az 2 isteyen gerisi kendi tercihi kardeşi olan çocuklar paylaşmayı daha iyi biliyo ya insan bi derdi olsa en çok kardeşine sığınıyo tabi yetiştirmek de önemli kimi kardeşler var düşman birbirine çocuklara iyi örnek olup güzel şeyler öğretmek gerek

Yerinizde olsam yapardsım benimde biri 4 e diğerinin de 2 ye girmesine az kalan bir kizim bir oğlum var seneye universite sınavına giricem kazanamazsam 3. Istiyorum:)) olurda kazanırsam bu hayali bi muddet erteleyeceğim ama vazgecmeyecegim nasipse hatta benim düşüncem 4 sezeryanin hakkıni tamamlamak:) evimde sesleri neşeleri eksik olmasın kardeşler birbirlerine destek olsun
İlki sezeryan değil mi sezeryan 3diye biliyorum o yüzden bende keşke ikiz üçüz olsa 3. derim ben seneye ssvd için doktor araştırcam önce ailem izin verirse sezeryan doğum benim için riskli ilki hatalı dikim olduğu için ikinci zor geçti dr üçüncüyü ne bünyen ne vücudun kaldırmaz dedi ama ben istiyorum tabi önce dr kontrolüyle canım önemli değil ama bana bişey olursa onlara kim bakacak diye

İlki sezeryan değil mi sezeryan 3diye biliyorum o yüzden bende keşke ikiz üçüz olsa 3. derim ben seneye ssvd için doktor araştırcam önce ailem izin verirse sezeryan doğum benim için riskli ilki hatalı dikim olduğu için ikinci zor geçti dr üçüncüyü ne bünyen ne vücudun kaldırmaz dedi ama ben istiyorum tabi önce dr kontrolüyle canım önemli değil ama bana bişey olursa onlara kim bakacak diye
4 e kadar yolu yar galiba bende derim ikiz olsada 4 öyle tamamlasam belki delice ama seviyorum banada tek cocuk fikri kötü geliyor tek olsun herşeyi olsun ne kadar yanlış cocuk istediğini kolayca elde edebiliyor peki büyüyünce nolacak ailenin yetişemedi durumlar hayır kelimesini duymayan bi cocuk bu durumla karşılaştığında ne olacak
Ssvd yi bende araştırıcam ama büyük ihtimalle olmaz gibime geliyor benim sizinde riskiymiş iyice ölçun tartın konuyu eşinle doktorla

Ben Yazdığım cümlede herhangi yanlış Hatalı Gibi bir ibarede bulunmuş muyum ?
Bence hiç gerek yok . Malum devir kötü 2 Çocuğunuz da varmış zaten onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışın .
Sanırım bir tane de oğlumuz olsun düşüncesindesiniz .

Nedense birden fazla çocuk isteyene ilk sorulan soru, oğlunuz mu olsun istiyorsunuz?
Sizin de ilk mesajlarınızda bunu ima ettiğinizi düşünüyorum. Yada önyargılı bakıyorum bilmiyorum.

Nedense birden fazla çocuk isteyene ilk sorulan soru, oğlunuz mu olsun istiyorsunuz?
Sizin de ilk mesajlarınızda bunu ima ettiğinizi düşünüyorum. Yada önyargılı bakıyorum bilmiyorum.
2 kızı varsa üçüncü çocuğu Kişilerin isteme sebebi genelde bir tane de oğlumuz olsun arzusu oluyor ya da tam tersi 2 oğlu varsa üçüncü genelde kız olsun isteniyor ve o amaçla da birazcık Dünya'ya getiriliyor . Insan kız ve erkek çocuk her iki duyguyu da yasamak ister . Bunda kötü ne var ki ? Oğlu olanın bir sonraki sefere kız , kızı olanında erkek istemesi çok normal birşey bence

Yıllardır kadınlar kulübüne üyeyim, gördüğüm ennnnn büyük suç, kızı olanların erkek evlat istemeleri. Tersinde çok müdahale olmuyor nasıl iş anlayamadım

fıkrınıze ıznınızle katılmıyorum...cok unlu bir sınema sanatcının yegenıne bile bakıcı dehsetı yasatıldı...duymussunuzdur..parayla alalade bakıcıda degil...tabırı caızsse en ıyısını tutmuslar sonuc....demekkı parada herşeyı cozmuyor..

Yok canim duymadim ama cok üzüldüm.
Benim önerim konusahibine özeldi. Kendisi şuanda evde ve yanına bir bakici veya yardimci alabilir.

Malasef belirli bir zamandan sonra çocuklarımızı koruyamiyoruz. Kreş, okul derken 1001 türlü riskler ortaya cikiyor.
Almanyada yaşanan bir olayda alt komşu 6 yaşındaki çocuğu eve cekip günlerce işkence yapip sonunda öldürdü yavruyu :(
Demek istediğim kimseye güven yok bu devirde. Sonucda aile ici taciz olayinida göz önünde bulundurursak kimse cocuk doğuramaz.

Yaparsaniz yapin. Yarin birgun is icin Cinli Hintli patronlarain kapisinda surundurmek istiyorsaniz.
Yahu siz nasil ogretmensiniz? Bu cocuklarin geleceginin egitiminin cok mu kaliteli olacagini zannediyorsunuz?
Yeter artik vasat, vasifsiz insan yetistireceginize o iki cocugun gelecegine yatirim yapin, en iyi okullara gonderin, Avrupa'yi ogretin, gercek dunyayi ogretin, bunun icin cok para lazim!
Dunya nasil hizli degisiyor, ekmek artik aslanin agzinda degil kalin bagirsaginda!
Sagduyu.. gel sagduyu neredesin,,,,

Yok canim duymadim ama cok üzüldüm.
Benim önerim konusahibine özeldi. Kendisi şuanda evde ve yanına bir bakici veya yardimci alabilir.

Malasef belirli bir zamandan sonra çocuklarımızı koruyamiyoruz. Kreş, okul derken 1001 türlü riskler ortaya cikiyor.
Almanyada yaşanan bir olayda alt komşu 6 yaşındaki çocuğu eve cekip günlerce işkence yapip sonunda öldürdü yavruyu :KK43:
Demek istediğim kimseye güven yok bu devirde. Sonucda aile ici taciz olayinida göz önünde bulundurursak kimse cocuk doğuramaz.
maleseff...bende korkar oldum ...maddıyatı gectimde kımden nasıl koruyacagız sasırdım kaldım

Burdan fikir almayin bence buna siz karar verin. Genetik bir hastalik varkrn o bebegin de bu hastalikla dogma ihtimali i dusunerek alin kararinizi.
2. Olsa tamam da 3. Cocuk olunca ben olsam istemezdim. 2 yasinda cocuk biraz once kolumu kiracakti az daha :) o kadar hareketli fena bir evladim var ki sizin gibileri hayretle izliyorum. Demek ki cocuklariniz kolaydi. Benim iki yillik hayatimi anlatsam ogretmenligi birakirsiniz 3. Cocugu yapmayi birak:) Allah saglikli uzun omurler versin hepimizin yavrusuna.

Burdan fikir almayin bence buna siz karar verin. Genetik bir hastalik varkrn o bebegin de bu hastalikla dogma ihtimali i dusunerek alin kararinizi.
2. Olsa tamam da 3. Cocuk olunca ben olsam istemezdim. 2 yasinda cocuk biraz once kolumu kiracakti az daha :) o kadar hareketli fena bir evladim var ki sizin gibileri hayretle izliyorum. Demek ki cocuklariniz kolaydi. Benim iki yillik hayatimi anlatsam ogretmenligi birakirsiniz 3. Cocugu yapmayi birak:) Allah saglikli uzun omurler versin hepimizin yavrusuna.
:KK48: Allah omur versin bu yaramaz sipalarimiza:-)

Sizi korkutmak istemem belki bilimsel bi aciklamasi bile yoktur ama bizim 3 komsumuz vardi ucunun de ailesinde kalitsal hastaliklar vardi sizin gibi ve ucunun de tam 3.cocugunda hortladi hastaliklar..ayni donemin cocuklari ve ucu de sakatlar..yine en iyisini Allah bilir kimseyi o dertle sınamasın..bana gore 1 yada en fazla 2 cocuk yeterli erkek kiz farketmez saglik olsun

Yaparsaniz yapin. Yarin birgun is icin Cinli Hintli patronlarain kapisinda surundurmek istiyorsaniz.
Yahu siz nasil ogretmensiniz? Bu cocuklarin geleceginin egitiminin cok mu kaliteli olacagini zannediyorsunuz?
Yeter artik vasat, vasifsiz insan yetistireceginize o iki cocugun gelecegine yatirim yapin, en iyi okullara gonderin, Avrupa'yi ogretin, gercek dunyayi ogretin, bunun icin cok para lazim!
Dunya nasil hizli degisiyor, ekmek artik aslanin agzinda degil kalin bagirsaginda!
Sagduyu.. gel sagduyu neredesin,,,,
Sizin anksiyete bozukluğunuz mu var?

Öyledir tabi ama daha çabuk ayağa kalkıyor insan. Sezeryandan sonra duyulan acılar Of felaket. Bir de ben kendimi normal Doğuma hazırladığım için baya bi şoka girdim. :)
Adi uzerinde ameliyat..tabii ayaga kalkma isi daha cabuk ve adi uzerinde normal dogum.. olmasi gereken bu aslinda...iste normalde dogurmasi cok zor, sezeryanda iyikesmesi dedigin gibi...

Benim 2.çocuğumda genetik bir hastalık çıktı ki bildiğimiz hiçbir akrabamızda yoktu. Doktor kardeş planlanmasoçı durumunda mutlaka genetik test yapılması gerektiğinden bahsetti. Benim ilk çocuğum olsaydı sanırım 2.ye bile cesaret edemezdim. Hastane dönemleri tedaviler vs oldukça zorlu süreçler ki konu insanın yavrusu olunca hiç kıyamıyor. Normalde ben de kalabalık aile isterdim hep. Sizin bahsettiğiniz rahatsızlık da oldukça ciddi sonuçları olan bir durum. Ha Allah yazdıktan sonra sonradan da bir şeyler çıkabilir amenna ama benim bile isteye çocuk yapmaya cesaretim yok. Siz illa düşünürseniz de öncesinde mutlaka genetik test yaptırmanızı öneririm.

Back
X