3. Çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabi her çocuk,her gebelik başlı başına hem risk, hem sorumluluk. Vazgeçtim
Ya bir de 8 sene önceki gebeliğinizle şimdiki aynı olmayacaktır. Daha zor geçebilir, hele doğduktan sonra uykusuz geceler başlayacak. Emeklemeye başlayınca bir dakika duramayacaksınız.
9 aylık bir yeğenim var, geçen birkaç saat baktım. Çocuk emekliyor ama o kadar hızlı ki bir dakika kafamı çevirdim düştü. 3 saat boyunca peşinde dolaştım durdum bebeğin. Ve şu an her yerim ağrıyor. Spor yapmış gibiyim. :110:
İki çocuktan sonra ben olsam şu yaşantıya heveslenmezdim.

Yani evet maddi olarak sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Yardımcı olmak konusunda bana yaptığıni yapacağımı, çocuğun genel sorumluluğunun onda olacağını söylemeyi düşünüyorum. Kabul eder büyük ihtimalle.

Diyelim kabul etti sonra da ilgilenmedi ne yapacaksınız? Eşinizin sözü kanun mu? Zorla mı baktıracaksınız sonra çocuğunuza? İki çocuğuna bakmayan adamın üçüncüye bakacağına sahiden inanıyor musunuz?

Diyelim kabul etti sonra da ilgilenmedi ne yapacaksınız? Eşinizin sözü kanun mu? Zorla mı baktıracaksınız sonra çocuğunuza? İki çocuğuna bakmayan adamın üçüncüye bakacağına sahiden inanıyor musunuz?
Zaten caydım. Dediğiniz gibi macera aramaya gerek yok. Çocukların dersleriyle falan daha çok ilgilenirim. Daha donanımlı yetişirler. Enerjimi birazda kendime harcarim. Hayırlısı olsun

Ya koskoca 2 cocuk babası adamın arkadaşının bir lafıyla 3.cocuk istemesi ne kadar zekice ?
Ve sırf seviliyor diye.
Diğer çocuklar sevilmiyor mu yani ne alaka ?
Ayrıca iki çocuğunuzu büyütürken sizi yalnız bırakan adamın 3.cocukta da ben sizi yine yalnız bırakacagini düşünüyorum.

Bu arada kızlar sunuda belirtmem lazım ki, ne anne ne kv hiç kimse yardıma gelmedi.

Eşim bırakın destek olmayı "ben istediğim için!" Devamlı terslik yaptı bağırdı çağırdı çocuklar için bana..
Esimi boşamali miyim deseniz evet derdim . Şu davranislarina siz cocuk diyorsunuz eee yapin uzmeyin o zaman yardimda edecekmis . Disardan akil alip gelmis ne guzel

Hayatını karartmak istiyorsan yap tabii 3.yu. her şey olmuş ateş pahasi. Başka bir konuya da aynisini yazmistim, tr de soyadiniz koç sabanci vs değilse çok cocuk yapmak büyük Luks artık. Bez mama masrafi değil kastettigim. Onlara güzel bir gelecek verebilmek. Buyudukce masraflari kat be kat artacak. Tabii güzel gelecekten ne anlasildigi önemli. Kimileri cocuk rizkiyla gelir deyip 2 3 4 Allah ne verdiyse doguruyor. Sofraya bir tabak daha koyabilmekle, rastgele her şeyin asgarisini yapabilmekle yetiniliyorsa sorun yok tabii. Sizin durumunuzda kocanizin bir anlik gaza geldiğini ve sayet 3.olursa asla bakımına destek olmayacagini soyleyebilirim.

Hayatını karartmak istiyorsan yap tabii 3.yu. her şey olmuş ateş pahasi. Başka bir konuya da aynisini yazmistim, tr de soyadiniz koç sabanci vs değilse çok cocuk yapmak büyük Luks artık. Bez mama masrafi değil kastettigim. Onlara güzel bir gelecek verebilmek. Buyudukce masraflari kat be kat artacak. Tabii güzel gelecekten ne anlasildigi önemli. Kimileri cocuk rizkiyla gelir deyip 2 3 4 Allah ne verdiyse doguruyor. Sofraya bir tabak daha koyabilmekle, rastgele her şeyin asgarisini yapabilmekle yetiniliyorsa sorun yok tabii. Sizin durumunuzda kocanizin bir anlik gaza geldiğini ve sayet 3.olursa asla bakımına destek olmayacagini soyleyebilirim.
Konu ekonomik değil. Zaten vazgeçtim.

Baba olarak bir bebeğin bakımını ne kadar yüklenebilir Allah aşkına adama güvenerek ( hem de 2 çocuğunu büyütürken bi haber adama) çocuk yapacaksınız.Çocuğun hele de bebekken %100 herşeyi anneye bağımlı neredeyse. Bu adama 2. Bile çokmuş.

İyi geceler herkese, hemen konuya girmek istiyorum.

İki çocuğumuz var. Eşim 2. Çocuğu istemedi yeter dedi 1 tane. Hatta ikisi de benim istemem ve israrimla oldu gibi. Neyse, bundan yüz bularak hiç yardım etmedi. Hep yalnız bekar anne gibi büyüttüm çocukları. Okul vs. Herşey bendeydi. Büyük 12 küçük 8 yaşında.

Bugün gelmiş bana ne diyor? Arkadaşı 2 çocuk az demiş, sonradan olan küçük çocuk çok seviliyor Muş...

Bana 3. Çocuk iması yapıyor. Ben 35 yaşındayım. Aslında isterdim birçok çocuğum olsun. Ama anlattığım zorluklar sebebi ile yıldım.

Bu teklifle o geldiği için, her konuda yardım etmek durumunda kalacak bu arada. Yani diğer çocuklar da olduğu gibi kendimi heder etmem gerekmeyecek, ne düşünüyorsunuz bu durumda fikirleriniz çok değerli
İlk 2 çocuğa yardım etmeyen adam kendi gelip istedi diye 3.ye yardım edecek öyle mi? Yapın bence de...

Bu arada kızlar sunuda belirtmem lazım ki, ne anne ne kv hiç kimse yardıma gelmedi.

Eşim bırakın destek olmayı "ben istediğim için!" Devamlı terslik yaptı bağırdı çağırdı çocuklar için bana..
Valla hiç hakkı değil 3. Çocuk. Dikkatinizi çekerim 3. Çocuğu da sizin değil arkadaşının isteğiyle olsun istiyor. Size sormuyor bile muhtemelen siz istemiş olsaydinizcocuk lafını ağzına bile almaz.

Evet aileler konusunda ikimizde sıkıntılı durumlar yaşadık maalesef. Onları bosverdim.

Ya şöyle çocukları gerçekten çok seviyorum. Aslında içimde ki çocuk sevgisi beni bu konuda düşünmeye itiyor.
Yoksa aslında bende farkındayım eşimin çocuk konusunda Sorumluluk almak istemediğinin, bana yıkıp bekar gibi davranmayı tercih ettiğinin.

Çocuklarla arası iyi denebilir. Bizim türk babası popülasyonuna göre.

Gerçekten sizin mesajı cevaplarken çok düşündüm yazdım sildim defalarca. Kendimle yüzleştim.

Son dönem aldığım kararlar, dediğiniz gibi dik durmam falan kafam çorba oldu hepsini aynı anda düşünmek yorucu geldi
Ne güzel cocuklari buyutmussunuz biraz rahat edin artik. Hobiler edinin kurslara gidin dolaşın mis mis

İn

İkinci çocuğumu "kendim için" doğurdum aynı dediğiniz gibi. Hatta kendine güvenmeyen çocuk yapmayacak erkek hiçbir konuda yardımcı olmuyor diye düşünüyordum. Ama bakıyorum başka babalar arada sırada da olsa bı el atıyor. Ben en hasta hallerim de bile tek başına dik durmak durumunda kaldım. Arkadaşlar çok haklı, Bu sebepten hiç düşünmemek daha iyi galiba. Benim açımdan delilik olur.
Aman bir de dikkat edin sabotaja kurban gitmeyin

Başkasının lafı ile çocuk yapmaya kalkan adam...
Daha evvelki çocuklara elin çocuğuymuş gibi davranan adam...
Otursun evdekileri sevsin.
Çok saçma böyle sen bakacaksın ben bakacam muhabbeti.
Tamam her iki ebeveynin de görevleri veya iş bölümleri falan olur da böyle keskin çizgilerle kurallar konulur mu yahu, çocuk bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X