3. Çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi geceler herkese, hemen konuya girmek istiyorum.

İki çocuğumuz var. Eşim 2. Çocuğu istemedi yeter dedi 1 tane. Hatta ikisi de benim istemem ve israrimla oldu gibi. Neyse, bundan yüz bularak hiç yardım etmedi. Hep yalnız bekar anne gibi büyüttüm çocukları. Okul vs. Herşey bendeydi. Büyük 12 küçük 8 yaşında.

Bugün gelmiş bana ne diyor? Arkadaşı 2 çocuk az demiş, sonradan olan küçük çocuk çok seviliyor Muş...

Bana 3. Çocuk iması yapıyor. Ben 35 yaşındayım. Aslında isterdim birçok çocuğum olsun. Ama anlattığım zorluklar sebebi ile yıldım.

Bu teklifle o geldiği için, her konuda yardım etmek durumunda kalacak bu arada. Yani diğer çocuklar da olduğu gibi kendimi heder etmem gerekmeyecek, ne düşünüyorsunuz bu durumda fikirleriniz çok değerli
Cocuk esiniz icin arada sevmelik.sirin bisey. 3.yu istemesi.bu yuzden.cunku.surece hic dahil olmamis. Dogana kadar tamam.sorumluluk bende deyip sonra yapamiyorum dediginde napicaksiniz?

Eşiniz için sizin fikriniz önemli değil siz isteyince olmuyor ama başkası isteyince oluyor. Gerçekten rahminize dışarıdakinin birinin karışmasına izin mi vereceksiniz? İlla istiyorsanız bu sohbetin üzerinden baya bir geçtikten sonra düşünün, başkasının ipi ile kuyuya inmeyin.

Kocanız hiç güven vermedi. Sapasağlam çocukta bile kılını kıpırdatmamış. Bir sorun erken doğum bir rahatsızlık olsa diğer çocuklar da perişan olur.
Ayrıca çocuğumla ilgilenmeyen kocam eski kocam olur yani net. Bazı sınırlar keskin olmalı.

Bakici yardimci kadin tutarsan neden olmasın diyin.sart kosun bizim komsu 2.ye sart kostu kocasi tuttu kadin vala 2 sene

Destekten ziyade çocuklarınız bir nevi babasız büyüyor gibiler şu an anladığım kadarıyla. 3.nün farklı büyüyeceğine sizi inandıran nedir? Onunla da ilgilenmeyecek neticede, kendi eşinin yani ailesinin ısrarıyla yaptığı çocukla bile ilgilenmeyen adam arkadaşının lafıyla yaptığı çocukla neden ilgilensin ki

Yani evet maddi olarak sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Yardımcı olmak konusunda bana yaptığıni yapacağımı, çocuğun genel sorumluluğunun onda olacağını söylemeyi düşünüyorum. Kabul eder büyük ihtimalle.
Tabi kabul Eder , lafta söylemesi kolay ilk 2 çocuğa bakmayan 3. De hiç destek olmaz.. ilk 2 çocuğu kendi istemediği için değil işine gelmediği için yardımcı olmamış.bencil insan değişmez.. kocanızın yardımına güvenip bu işe girerseniz, sonu hüzün sonu hüsran olur. 3. çocuğuda tek başınıza büyütmeyi göze alıyorsanız yapın. Eşiniz yardım ederse ki ( ihtimal vermiyorum) süpriz olur. Not: bence hiç gerek yok.

İki çocuğumuz var. Eşim 2. Çocuğu istemedi yeter dedi 1 tane. Hatta ikisi de benim istemem ve israrimla oldu gibi. Neyse, bundan yüz bularak hiç yardım etmedi. Hep yalnız bekar anne gibi büyüttüm çocukları. Okul vs. Herşey bendeydi. Büyük 12 küçük 8 yaşında.

Bugün gelmiş bana ne diyor? Arkadaşı 2 çocuk az demiş, sonradan olan küçük çocuk çok seviliyor Muş...

Bana 3. Çocuk iması yapıyor. Ben 35 yaşındayım. Aslında isterdim birçok çocuğum olsun. Ama anlattığım zorluklar sebebi ile yıldım.

Bu teklifle o geldiği için, her konuda yardım etmek durumunda kalacak bu arada. Yani diğer çocuklar da olduğu gibi kendimi heder etmem gerekmeyecek, ne düşünüyorsunuz bu durumda fikirleriniz çok değerli
Emin olun yardım etmeyecek

Dediğim gibi ben bu kadar zorlanmasaydim, yıpranmış olmasaydım, daha fazla çocuğum olsun isterdim. Resmen onun dayatması yüzünden bu konuyu rafa kaldırdım.

Bu arada kendide aynı fikirde olmasa asla söylemezdi. Bundan önceki çocuklara ilgisizliği tamamen politik davranıp sorumlulugu bana yıkmak içinmiş diye düşünüyorum.
Boyle bisey olabilirmi inat icin yillarca cocukla ilgilenmedi size bagirdi cagirdi bunu iatiyor diye melek olucak herseyiyle ilgilenecek buna gercekten inaniyorsaniz cok safsiniz demektir boyle bemcil bir adama hala cocuk yapayimmi diyosunuz pes

Çok sacma degil mi,sanki başkasının çocuğu,hic ilgilenmemis,bakmamış, sen istedin sen bakacaksın demek nasıl bir zihniyet ve şuan arkadaşı 3.iyi olur dedi diye 3. Çocuk imasida bulunuyor ve siz onun kendi istedi diye o çocuğun her şeyini ustlenecegini yardım edeceğini dusunuyor ve inaniyorsunuz,bana acikcasi pek inandırıcı gelmedi 3. Dogsada yine bakmaz.siz yine kendi başınıza debelendiginizle kalirsiniz
Kesinlikle katılıyorum, babalık duygusu adamda farklı çalışıyor… 3. Yü istedim ver bakayım yapmaz, belki bir iki sefer gazını alır o kadar 👍

Haklısınız Arkadaşlar. Diyecek bir şeyim yok. Bu kadar mantıklı sözden sonra. .. gerçekten üzgünüm

Kusura bakmayın ikinizde suclusunuz o çocukların günahına girdiniz sen istiyon o istemiyor o istiyor sen istemiyon ne kadar cahilce ya sizin anlayışınız nasıl anlayış çocuklarına ilgi alaka sevgi gostermeyen şahısa hala çocuk yapma derdindesiniz ben olsam o adamdan asla çocuk yapmazdım niyetiniz doğurmak zaten

Esiniz çok bencil asla 3. Çocuğu yapmayın yazık olur size..

Esinize soylenmesi gereken herseyi arkadaslar soylemis zaten. Olurda 3.cocugu yaparsaniz beceremiyorum, sen daha tecrübelisin deyip yine bakimini sizin ustunuze atacaktir. Tek basiniza 3.cocuga bakabilecek misiniz?

Birde ben cok cocuk konusunda nedense hep şunu düşünüyorum. Eşim ölse, tek basima calisarak 2.cocuga yetebilir miyim? Cevabim hep hayir oluyor.

Haklısınız Arkadaşlar. Diyecek bir şeyim yok. Bu kadar mantıklı sözden sonra. .. gerçekten üzgünüm
Diğer 2. Çocuğunuz yeterince kıymetli değilmi eşiniz 3.ü istediğince aklınız karıştı?
Onların suçu günahı neydi? Heleki 2.çocuk baba tarafından istenmeyen ve değer görmeyen çocuk olarak büyürken vicdanınız rahatmıydı?
Eşinizin vicdanını sorgulamiyorum, yok çünkü

Bu arada kızlar sunuda belirtmem lazım ki, ne anne ne kv hiç kimse yardıma gelmedi.

Eşim bırakın destek olmayı "ben istediğim için!" Devamlı terslik yaptı bağırdı çağırdı çocuklar için bana..
Şimdi böyle bir adama 3. Çocuk yapmak neden arkdasi demis çok seviliyormus. Allah akıl fikir versin eşinize!!!

Ben farklı düşünüyorum eğer siz istiyorsanız eşinizden beklenti içinde olmamak kaydıyla bir çocuk daha düşünebilirsiniz. Sonuçta çocuğu sadece eşimize doğurmuyoruz kendimiz için de doğuruyoruz. Enerjiniz varsa maddiyat zorlanmayacaksa ona inat uğruna neden isteğinizden vazgeçesiniz? Ayrıca bazen erkeklerin babalık duyguları ileri yaşlarda uyanmış olabiliyor bu sefer gerçekten farklı olabilir, tabi farklı olmayabiliri esas alarak yola çıkmak lazım :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X