3. Çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi geceler herkese, hemen konuya girmek istiyorum.

İki çocuğumuz var. Eşim 2. Çocuğu istemedi yeter dedi 1 tane. Hatta ikisi de benim istemem ve israrimla oldu gibi. Neyse, bundan yüz bularak hiç yardım etmedi. Hep yalnız bekar anne gibi büyüttüm çocukları. Okul vs. Herşey bendeydi. Büyük 12 küçük 8 yaşında.

Bugün gelmiş bana ne diyor? Arkadaşı 2 çocuk az demiş, sonradan olan küçük çocuk çok seviliyor Muş...

Bana 3. Çocuk iması yapıyor. Ben 35 yaşındayım. Aslında isterdim birçok çocuğum olsun. Ama anlattığım zorluklar sebebi ile yıldım.

Bu teklifle o geldiği için, her konuda yardım etmek durumunda kalacak bu arada. Yani diğer çocuklar da olduğu gibi kendimi heder etmem gerekmeyecek, ne düşünüyorsunuz bu durumda fikirleriniz çok değerli
kimsenin fikrine gore karar verilmez bu konuda, ayrica en cok sizin dusunmeniz gerekiyor, esiniz yardim edecegim dese bile tum yuk en cok sizin uzerinizde olur.

ayrica ucuncu cocuk gercekten zor. bir ve ikide idare ediliyor, cunku 2 ebeveyn 2 cocuk var ama 3. cocuk dumduz ediyor walla. o yuzden iyi dusunun

Bu profildeki adamin cocuk bakiminda rol oynayacagina hic inanasim yok. Yine butun isler size kalacak. O arada bi saat sevip pışpış yapacak. Goze aliyorsaniz 3-4-5 tane cocuk yapabilirsiniz ama bekletiniz olmasin bence.

Yani evet maddi olarak sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Yardımcı olmak konusunda bana yaptığıni yapacağımı, çocuğun genel sorumluluğunun onda olacağını söylemeyi düşünüyorum. Kabul eder büyük ihtimalle.
Maalesef öyle olmuyor büyük sorumluluk annede oluyor özellikle ilk 2 yıl o çalışacak bi de siz çalışmıyorsanız sorumluluk sizde olacak

Bu arada kızlar sunuda belirtmem lazım ki, ne anne ne kv hiç kimse yardıma gelmedi.

Eşim bırakın destek olmayı "ben istediğim için!" Devamlı terslik yaptı bağırdı çağırdı çocuklar için bana..
Ve siz acaba diyorsunuz.
Enteresan.

Pardonda siz bu çocukları birlikte yapmadınız mı ne demek sen istedin sen bakacaksın?
Ayrıca eşim çok yardımcı olmasına rağmen gerek ev gerek çocuklar konusunda yine de sorumluluğun fazlası annede oluyor.
Üçüncü bir çocuğunuzun olmasını istiyorsanız bakabilirim diyorsanız yapın ama şunu da söylemeden edemicem eşiniz bana biraz vicdansız geldi bu konuda ne olursa olsun onun çocukları sizde eşisiniz size ve çocuklarına kıyamamalıydı.

Ayrıca eşiniz diğer iki çocuğuyla ilgilenmemiş sonradan yapılan çok seviliyormuş falan diğer iki çocuğun suçu neymiş ki diğer iki çocuğunuz babalarının tavırları karşısında kendilerini kötü hissetmeyecekler mi?
Ne diyecek yani ikinizi annen istedi kardeşinizi ben mi diyecek?

İyi geceler herkese, hemen konuya girmek istiyorum.

İki çocuğumuz var. Eşim 2. Çocuğu istemedi yeter dedi 1 tane. Hatta ikisi de benim istemem ve israrimla oldu gibi. Neyse, bundan yüz bularak hiç yardım etmedi. Hep yalnız bekar anne gibi büyüttüm çocukları. Okul vs. Herşey bendeydi. Büyük 12 küçük 8 yaşında.

Bugün gelmiş bana ne diyor? Arkadaşı 2 çocuk az demiş, sonradan olan küçük çocuk çok seviliyor Muş...

Bana 3. Çocuk iması yapıyor. Ben 35 yaşındayım. Aslında isterdim birçok çocuğum olsun. Ama anlattığım zorluklar sebebi ile yıldım.

Bu teklifle o geldiği için, her konuda yardım etmek durumunda kalacak bu arada. Yani diğer çocuklar da olduğu gibi kendimi heder etmem gerekmeyecek, ne düşünüyorsunuz bu durumda fikirleriniz çok değerli
Sizin isteğinize önem vermeyip ikinci çocuğu zorla kabul eden biri başkasının lafıyla üçüncü çocuğu istiyor, sırf bu yüzden bile kabul etmezdim.
Ama sizin isteğiniz önemli ,şartlar müsaitse istediğinizi yapın.

Yardımcı olmak konusunda bana yaptığıni yapacağımı, çocuğun genel sorumluluğunun onda olacağını söylemeyi düşünüyorum. Kabul eder büyük ihtimalle.
Kabul etse ne fark eder? İki çocuğuna doğru düzgün babalık yapmayan adam buna da yapmaz. Tamam der yapmaz. Böyle çocuk mu yapılır? Eşiniz uydum akıllı, sizin de ondan aşağı kalır yanınız yok gibi.

Bu arada kızlar sunuda belirtmem lazım ki, ne anne ne kv hiç kimse yardıma gelmedi.

Eşim bırakın destek olmayı "ben istediğim için!" Devamlı terslik yaptı bağırdı çağırdı çocuklar için bana..
Böyle bir adamdan hadi birinciyi yaptınız ikinci çocuk bile olmamalıymış.
Çocuklar sanki başkasının çocuğu, çok istemiyorsa korunsaydı, olunca bağırıp çağırmak, yardımcı olmamak ne demek?
Eşiniz merhametsiz, bencil biri. Arkadaşı birşey dedi diye üçüncü çocuğu isteyecek kadar uydum akıllı üstlelik.
Siz bunda yardım eder diyorsunuz ama öncekiler gibi rahatım bozulmaz karım tek başına bakar diye düşünüyordur.
Sizin eşiniz gibi birinin lafıyla üçüncü çocuk konusunda tereddüt etmeniz de enteresan.
İşin maddi boyutuna girrmedim bile.

dogurun.
ucuncu cocukla beraber esinize bir aydinlanma gelecek. evine, cocuklarina bagli, saygili, kibar ve her konuda size kosulsuz yardim eden biri olacak.
altin caginizi yasayacaksiniz.

Eşiniz diğer çocuklarınıza göstermediği ilgiyi ve sevgiyi üçüncü çocuğa gösterdiğinde nasıl hissedeceklerini hiç düşünmediniz mi?

Ayrıca siz de çocuklarınızın baba sevgisinden yoksun büyümesinde en az eşiniz kadar suçlusunuz. Net bir şekilde çocuk istememesinden anlamalıydınız iyi bir baba olamayacağını. Yalvar yakar iki tane yapmışsınız bir de pes.

Böyle birine kesinlikle daha cocuk yapmayin. Sizinde ikinci icin israr etmeniz dogru degildi, ama oda o zaman korunacakti. Böyle biri ile evli kaldiginiza sükretsin.

Ve siz bu adama 3.çocuk vermeyi düşünüyorsunuz.

Siz istediğiniz için ilgilenmemesi, kötü davranması eşinizin kötü biri olduğunu gösteriyor. Sanki başkasının çocuğu. Ayrıma bak hele, kendi istiyor diye 3.çocuğa iyi davranacak ilgilenecekmişşşşşşş. Ben diğer çocuklarıma bunu yapamazdım. Bu adamı da baba etmezdim orası ayrı konu da neyse.

Eşiniz şuan nasıl ? İnsanlar değişebiliyor çünkü. Çocuklarıyla şuan nasıl o önemli bence. Benimde üçüncü çocugum sizinkilerle benzer yaş aralığında doğdu. Gerçektende çok seviliyor evin neşesi oldu. Ama zor tabiki birde büyütüp rahata alıştıktan sonra zorlanıyor insan. Ve 30 üstü yaşlarda maalesef yirmi yaş enerjisi kalmıyor diğer iki çocuğumda yorgunluk nedir bilmez sabah akşam iki bebeyle gezerdim parktan eve girmezdik :) şimdi o kadar enerjim yok ama dediğim gibi eve tekrar bir neşe gibi girdi büyük cocuklarimda çok seviyor sürekli oynuyorlar elden ele büyüyor :)

Ben eşinizin yardımcı olacağını düşünmüyorum. Çocuğun bakımı ve sorumluluğu yine size kalır. Ülkenin ve dünyanın durumu belli iken 3. Çocuğu düşünmek te pek mantıklı değil.

Dediğim gibi ben bu kadar zorlanmasaydim, yıpranmış olmasaydım, daha fazla çocuğum olsun isterdim. Resmen onun dayatması yüzünden bu konuyu rafa kaldırdım.

Bu arada kendide aynı fikirde olmasa asla söylemezdi. Bundan önceki çocuklara ilgisizliği tamamen politik davranıp sorumlulugu bana yıkmak içinmiş diye düşünüyorum.
Cok saçma cocuk sevgisi olsa gösterirdi ilk ikisinde ve hala gösterebilir iki çocuk ta az değil onlarla ilgilenmek vs. Yeni olunca ne değişecek

Siz istediğiniz için ilgilenmemesi, kötü davranması eşinizin kötü biri olduğunu gösteriyor. Sanki başkasının çocuğu. Ayrıma bak hele, kendi istiyor diye 3.çocuğa iyi davranacak ilgilenecekmişşşşşşş. Ben diğer çocuklarıma bunu yapamazdım. Bu adamı da baba etmezdim orası ayrı konu da neyse.
Aynen hiç oyle birşey de duymamıştım bu senin istediğin cocuk bu benim istediğim ne bu siparis gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X