3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Al al senin olsun.
Bizim gibiler yüzünden evlenmiyorlarmış ya.
Şu güne kadar bir erkeğin beş kuruşuna tenezzül etmedim ben çok şükür ihtiyacım da yok .
Ailemin durumu iyi ve çalışıyorum.
Babamdan kalan bir sürü mal varlığım var.
Ben konudaki kadına üzüldüm senelerce bu evlilik bitmesin diye uğraşmış durmuş.
Paracı oldu bilmem ne oldu haddinixi bilin biraz yeter
Önce siz bana karşı bilin, ben kendime düşeni yaparım 😂 al bütün erkekler senin olsun derken ki imanın da farkındayım. Ancak ağzımı bozmayacak kadar gram takmıyorum sizi. Kendi kumunuzda kendinizle oynayın. Mideniz bulanmıştı zaten çıkın daha fazla durmanıza gerek Yok

Kadının zaten canı yanmış boşanıyor.
Bide çocuk yapmasaydın yok bilmem ne bu ne ya.
Burda biri konu yazmaya korkuyor artık.
Bir linçleme insanları.
Gergin ben değilim ben desteğimi verdim çıktım konudan bir baktım yüz tane bildirim bırakın peşimi diyorum hala yazıyorlar.
Tamamdir, sadece merak etmiştim

Önce siz bana karşı bilin, ben kendime düşeni yaparım 😂

Mesele bu değil. Dövmek, sövmek her şey değildir. Bir erkek nikahlı karısına sürekli boşanma talep ediyorsa isterseniz 10 çocuğunuz olsun orada durulmaz. Adamın ne sebeple boşanmak istemesi önemli değil. Önemli olan boşanma kelimesini ağzına alabilmesi. Adam sakız etmiş ağzında. 3 çocukla boşanmayı göze almış. Kadının çalışmaması sorun değil. Çocuklarını düşünebilir. Ama 20 sene boyunca boşanmayı duymuş kulaklar başta neden başının çaresine bakmadı? Madem ailesine para yediren biri idi bu adam belli idi değişecek miydi? Buradan çıkarılması gereken ders: 20 sene de geçse bir erkek boşanmayı kafaya koydu ise onu dillendiriyor. Peki neden adam boşanmadı? Kadının bariz hatası yoktur. Onun boşanmak istemesini beklemiştir. Kadın da boşanmayınca devam etmiştir.
E boşansaymış zamanında o zaman.
Neden şimdi.
Bulmuştur birini o yüzden bunu yapıyor.
Olay çok net yani

Yazılan yorumları okumadım ama ben sizin yerinizde olsam bu kadar kolay boşanmam. Şu anki duruma bakmayın, artık kariyerini yapmış o. Bundan sonra kolay kolay daha düşük maaşa çalışmaz. 300 binlik araba çok düzgün bir şey değildir. Mehirinizi düşünecek olursak 250 bin nakit para da normal geldi bana.
Siz 19unuzda daha gözünüz açılmadan evlenmişsiniz, çocuktan dolayı ne kariyer yapmışsınız ne eğitim doğru düzgün. Valla olan böyle durumlarda kadına oluyor. Siz çoluk çocuk için uğraşırken o eminim yeni bir hayata başlayacak.
Ülkemizde maalesef kadın boşanınca dul, erkek boşanınca bekar oluyor.

Konu sahibi ablamız, bütün iyi niyetimle yazıyorum, bu adam gitmiş bir daha dönmez, çünkü birden gitmemiş ,yıllardır acikca söylemiş. Adam kötü bir adam değil onu zıvanadan çıkarmayın ,makul bir anlaşma yapın,
Şu kısma neden katılıyorum? Ben burada daha farkli bir bakış getirmek istiyorum. Katılmak istemeyenler de olabilir. Şimdi adam kötü niyetli değil demişsiniz. Bu fikre katılıyorum. Peki neden? Kötü olan adam kadından çocuk yapmaz bu bir. İkincisi 20 yıl dile kolay o kadınla yaşamaz bu iki. Üçüncüsü çocuklarının her masrafını karşılamıs, özel okullara göndermiş. Bu sorumsuz biri olmadığını gösteriyor. Peki neden korunmamış çocuk yapmış diyorlar? Adam baştan hep söylüyormuş bunu üstüne almayan kadının hiç mi hatası yok? Hiç mi düşünmez bu beni bugün istemiyor. Yarin da istemez. Bence temel sıkıntılar var ama konu sahibi detaya girmiyor.

Neden şimdi.
Olay çok net yani
Birini bulmak değil her şey. Birini bulsaydı karısı anlamaz mıydı? Hadi kadın aldatıldı ve bunu anladı. Böyle birinin yanında niye kaldı?

Neden şimdi.
Olay çok net yani
kadinlarin geneli cok duygusal dusunuyor. Ben cocuklugumda zorlugu gordugum icin farkli düşünüyorum. Bir kadin yalniz kaldiginda bakabilecegi kadar cocuk sahibi olmali. Erkegin hayati daha kolay oluyor, artık kendine ayirabilecek vakti kaliyor geziyor takiliyor. Cocuk ise kadinla kaliyor. Kac cocuk icin gece kalkabilirim, kac cocuga maddi olarak yetebilirim, kac cocuk ile ise gidebilirim, maalesef kadinlarin en kotu ihtimali düşünüp harkeet etmesi lazim. Bu sadece bosanma olmayabilir, eş vefat edebilir. Benim babam vefat etti mesela. Babaannemler ev verip, maddi olarak desteklemeseydi annem bana hayatta bakamazdi cunku anneannem ve dayimlarin umrunda bile olmadi.

Arkadaşlar ayıp etmeye başladınız artık. Baştan belirteyim, hekimim. Hamilelikten beri çalışmıyorum bebeğim 9 aylık. İşe dönmeyi elbette düşünüyorum. Ama bu sitede çalışmak istemeyen ya da çalışmayan kadınlara karşı artık mobbinge varan mesajlar yazılmaya başladı.

Yok çalışmayan her kadının sonu bu, yok kocalarınız kaçmış çok ayıp laflar bunlar. Hepimizin anneannesi babaannesi çalışan kadındı herhalde böyle şeyler yazdığınıza göre. İnsanlar işbölümü yapabilir. Biri çalışır, diğeri ev işi/çocuk bakımı yapabilir. Bu iki insanın kendi aralarında vereceği karardır. Sonu da baştan bilinemez. Elbette herkes acil durumda para kazanabilecek durumda olmalı ama herkes çalışmak zorunda ve çalışmazsa da kocası kaçar saygı duymaz falan diye bir şey yok.

Ben çalışırken ev kadınlarını çok kıskanırdım. Artık sizin nesajlar da benim kıskançlığım gibi görünüyor haberiniz olsun.

Al al senin olsun.
Bizim gibiler yüzünden evlenmiyorlarmış ya.
Şu güne kadar bir erkeğin beş kuruşuna tenezzül etmedim ben çok şükür ihtiyacım da yok .
Ailemin durumu iyi ve çalışıyorum.
Babamdan kalan bir sürü mal varlığım var.
Ben konudaki kadına üzüldüm senelerce bu evlilik bitmesin diye uğraşmış durmuş.
Paracı oldu bilmem ne oldu haddinixi bilin biraz yeter
Bak kardeşim ben de boşandım 2 çocuğumla. Gerçekten çok zor bir süreç insan aklını kaybedecek gibi oluyor. Ama burda konu sahibi eşini sevmiyor, derdi evliliğin bitmesi değil konforun gitmesi. Ben boşanma sürecinde para pul hiç düşünemedim kendim de çalışıyordum getiriyordum eve kendi hakkımı bile düşünemez durumdaydım. Çocukları kullanıp olayı kendi lehime çevirmeye çalışmadım. Aşırı da duygusal biriyim. O pisliği de çok severek evlenmiştim. Bir gece ayrı uyumamıştım mesela. O nedenle aşırı yaralanmıştım.
Burda adam 2 yıl yatak ayırıyor ona rağmen kadın takılmıyor. Halbuki bitmiş evlilik zaten. Ne zaman ki boşanma gündeme geliyor ortalık karışıyor. Yani konu sahibi konforu gidecek diye üzgün.
Ha adam da düzgün pabuç değil belli. Madem sevmedin 3 çocuğu ne diye yaptın??
Burda en mantıklı şey adamdan alabileceklerini alıp makul ölçüde boşanmak.
Ama işte konu sahibinin kafası başka çalıştığı için farklı şeyler deneyecek belli ki

Şu kısma neden katılıyorum? Ben burada daha farkli bir bakış getirmek istiyorum. Katılmak istemeyenler de olabilir. Şimdi adam kötü niyetli değil demişsiniz. Bu fikre katılıyorum. Peki neden? Kötü olan adam kadından çocuk yapmaz bu bir. İkincisi 20 yıl dile kolay o kadınla yaşamaz bu iki. Üçüncüsü çocuklarının her masrafını karşılamıs, özel okullara göndermiş. Bu sorumsuz biri olmadığını gösteriyor. Peki neden korunmamış çocuk yapmış diyorlar? Adam baştan hep söylüyormuş bunu üstüne almayan kadının hiç mi hatası yok? Hiç mi düşünmez bu beni bugün istemiyor. Yarin da istemez. Bence temel sıkıntılar var ama konu sahibi detaya girmiyor.
Adam küçük yaşta sevmeden evlenmiş, kadinin yasi da küçük ama adam ve kadının evlenme ve olgunlaşma yasi kesinlikle aynı degil bence.Adam cabalamis bence ,akışına bırakmış, kadına cocuklara kotu bir sey yapmamış.Yedirmis ,icirmis ,harcamış. Bugun de halen hümanist bir şekilde anlaşmaya çalışıyor. Sevmemiş ya demekki 40indan sonra da olsa adam yapamiyorum diyor, kendisine baska bir hayat istiyor.Karsi tarafi madur edecek bir adam yok bu profilde.Adam peygamber mi peki ,tabiki degil.Ama dürüst ve çocuklarınıza seviyor.Bence burda kadin ısrarla yıllardır adamin sinyallerini görmezden gelmis ,simdi de isini zora sokarak onu yildiracagini saniyor oysa kendi ayağına sıkıyor

kadinlarin geneli cok duygusal dusunuyor. Ben cocuklugumda zorlugu gordugum icin farkli düşünüyorum. Bir kadin yalniz kaldiginda bakabilecegi kadar cocuk sahibi olmali. Erkegin hayati daha kolay oluyor, artık kendine ayirabilecek vakti kaliyor geziyor takiliyor. Cocuk ise kadinla kaliyor. Kac cocuk icin gece kalkabilirim, kac cocuga maddi olarak yetebilirim, kac cocuk ile ise gidebilirim, maalesef kadinlarin en kotu ihtimali düşünüp harkeet etmesi lazim. Bu sadece bosanma olmayabilir, eş vefat edebilir. Benim babam vefat etti mesela. Babaannemler ev verip, maddi olarak desteklemeseydi annem bana hayatta bakamazdi cunku anneannem ve dayimlarin umrunda bile olmadi.
Ben zaten bir çocuk istiyorum en fazla.
Ama olan olmuş bu konuda erken evlenmiş eğitimini tamamlamamış konu sahibi.
Erken evliliğe de karşıyım zaten sonu böyle oluyor.
Benim kızdığım şey adam aklandı kadına saldırı o yüzden tepki verdim.
Birde bir tanesi kadına destek verdim diye sizin gibiler yüzünden erkekler evlenmiyor diye hafsizlik yapıyor.
Bide bana yani kimsenin beş kuruşuna tenezzül etmeyen ben ki zaten ihtiyacım da yok.
Tanıyıp bilmeden bana laf sallıyor ordam.
Al bütün erkekler senin olsun deyince de AAA hakaret etti bana eee sen ne dedin bana.

Bu forumu boşanma konumuz başladığından beri takip ediyorum. Şimdi artık geldi çattı benim de sizin fikirlerinize ihtiyacım var. 3 çocuğum var; 8,15 ve 16 yaşlarında . 20 yıllık evliyim. 2 yıllık önlisans mezunyum ama hiç çalışmadım. Eşim elektrik mühendisi şuanda iyi bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyor. Çok çalışkan dürüst bir insandır çocuklarına da çok düşkün ama boşanmayı yıllardır dile getirir. Artık bu yıl evden de ayrıldı dönem dönem açıkça konuştu birkaç kez ayrılalım diye. Ne kadar dirensem de kararlı artık ben de kabullendim. Eş dost arkadaşlarıma fikir almak için sordum. Anlaşmalı boşanmada neler istemeliyim diye ona da söyledim ama fazla geldi. 15000 tl nafaka, 300.000 civarı bir araba , 250.000 tl nakit para istediğimi söyledim. Çocuklardan biri özel okulda onların kıyafet okul masrafını da karşılamasını istedim. Bunlara ses çıkarmadı ama nafakayı ve toplu parayı fazla buldu. Buarada evi arabası yok. Oturduğumuz evin tüm masrafını şirketi karşılıyor lüks yeni bir site, 4+1 ev burdan çıkmak istemiyorum tabiki. O da çık demedi ama bu işyerinden ayrılsa bu ev imkanı olmayacak bu kafama takılıyor. Sizce taleplerim çok mu, ekonomi ortada böyle bile geçinmek zor olacak bizim için. Çekişmeliye mi dönmeliyim
Valla pes. Siz boşandıktan sonra bile eşinizin sırtından geçinmeyi düşünüyorsunuz. Baba olarak zaten çocukları için elinden geleni yapar okulmuş,kıyafetmiş ne gerekirse !
Siz resmen araba istemişsiniz. Pardon da girin bi işe çalışın. Kundakta bebeğiniz yok. Alışmışsınız rahatlığa valla.

Bak kardeşim ben de boşandım 2 çocuğumla. Gerçekten çok zor bir süreç insan aklını kaybedecek gibi oluyor. Ama burda konu sahibi eşini sevmiyor, derdi evliliğin bitmesi değil konforun gitmesi. Ben boşanma sürecinde para pul hiç düşünemedim kendim de çalışıyordum getiriyordum eve kendi hakkımı bile düşünemez durumdaydım. Çocukları kullanıp olayı kendi lehime çevirmeye çalışmadım. Aşırı da duygusal biriyim. O pisliği de çok severek evlenmiştim. Bir gece ayrı uyumamıştım mesela. O nedenle aşırı yaralanmıştım.
Burda adam 2 yıl yatak ayırıyor ona rağmen kadın takılmıyor. Halbuki bitmiş evlilik zaten. Ne zaman ki boşanma gündeme geliyor ortalık karışıyor. Yani konu sahibi konforu gidecek diye üzgün.
Ha adam da düzgün pabuç değil belli. Madem sevmedin 3 çocuğu ne diye yaptın??
Burda en mantıklı şey adamdan alabileceklerini alıp makul ölçüde boşanmak.
Ama işte konu sahibinin kafası başka çalıştığı için farklı şeyler deneyecek belli ki
Valla adamın durumu hiç umrumda değil.
İstemediği bir evliliği yirmi yıl sürdürmesin
Şimdi durumu düzelmiş kariyerinin zirvesinde.
Evdekini beğenmiyor genç kadın peşine düşmüş.
Klasik yani.
Siz bu adamcağıza acımayın bence ben bunları çok iyi bilirim
Biraz para kazanmaya başlayınca kaç yıllık karısını çocuklarını ortada bırakıp giderler.
Herkes de kadın konforuna düşkünmüş diyor.
Adam yolun başında ne kazanıyordu da konfor yaşattı acaba kadına.
Yıllar geçip tecrübe kazandıkça o paraları kazanıyor insanlar.

Makul olan ne sizce peki akşam gelecek anlaşma metni için. Muhtemelen o da bişeyler belirler gelmeffn arkadsşı avukatı zaten. Ben minimum neye tamam demeliyim
bir ev alınsın ama çocukların üzerine olsun
eşiniz ödesin

benim etrafımda boşananlardna bunu yapan oldu. ben bunu yaygın bir yöntem diye biliyorum (evlilik süresinde ev yoksa böyle yapıldı hep)
ev sizin olmaz, eşiniz ölse de çocuklarına kalacak zaten ev.
ben olsam bunu talep ederim.

birikmiş para filan istemem
Minimum sizin üzerinize olan bir eve tamam demelisiniz bence. Nafakada zaten adamın söylediği miktar iyi gibi, siz de çalışırsanız gayet geçinirsiniz ev kirası olmadan. Zaten çocukların eğitim masraflarını da karşılayacakmış nafaka harici.
Araba ve nakit para yerine ev istemeniz daha mantıklı değil mi?

250 bin + 300 bin nakit ve arabayı almayan adam kadının üzerine ev almaz bence. ki ben olsam ben de almam. alsa belki çocuklara alır.
Sağlık diyenler olmuş ama artık işsizler için zorunlu sgk var diye biliyorum. Aylık düzenli para ödüyorsunuz ve böylece devletten sağlık harcamalarınız ödenir. Bunu da nafakanızdan yaparsınız.
o konuyu çok diyen olmuş da
kadının babası vardır herhalde, daha 39 yaşında babasından yararlanır ki. ama he türlü artık bir zahmet edip kendi hayatını düzene koyması lazım.

Konu sahibi bence is kurmak falan da istemez ,cocuklari da vermez😅evde oturup her sey devam etsin ,adaminda burnu sürtsün, pisman olsun geri kapısına gelsin ister.Ne demek ki adam boşanmak istesin ,o kim köpek😅
ya bana da öyle geliyor
hatta dam çocukları bana ver demiş

adam belki bu kadının yetiştirdiği çocuktan bile pişman...
var benim de öyle bildiklerim...zamanında erkenden evlenmiş çocuğu yapmış gözü açılana kadar da çocuklar büyümüş. şimdi "en büyük pişmanlığı çocuklarımı o kadın yetiştirdi, bana daha hayatta ne ceza gerek, Allah vermiş cezamı zaten" diyorlar. (biri hadi tek çocukla kurtardı kendisi de, birinin aynı buradaki hikaye çok çocuk adam mühendis, senede milyon kazanıyor, senelerdir anne çocukları göstermiyor, çocuklar hep büyümüş vs vs vs)

Ben zaten bir çocuk istiyorum en fazla.
Ama olan olmuş bu konuda erken evlenmiş eğitimini tamamlamamış konu sahibi.
Erken evliliğe de karşıyım zaten sonu böyle oluyor.
Benim kızdığım şey adam aklandı kadına saldırı o yüzden tepki verdim.
Birde bir tanesi kadına destek verdim diye sizin gibiler yüzünden erkekler evlenmiyor diye hafsizlik yapıyor.
Bide bana yani kimsenin beş kuruşuna tenezzül etmeyen ben ki zaten ihtiyacım da yok.
Tanıyıp bilmeden bana laf sallıyor ordam.
Al bütün erkekler senin olsun deyince de AAA hakaret etti bana eee sen ne dedin bana.
Yazımı tekrar tekrar tekrar oku çünkü ya algıların kapalı yada algılama sorunun var. Böyle zihniyete sahip kadınlar yüzünden dedim. Sen kendini o kefeye koydun 😂 şahsına asla hakarette bulunmadım senin aksine.

Birini bulmak değil her şey. Birini bulsaydı karısı anlamaz mıydı? Hadi kadın aldatıldı ve bunu anladı. Böyle birinin yanında niye kaldı?
Birini bulmadıysa bende hiçbir şey bilmiyorum bu hayatta buraya yazıyorum

Back
X