3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Yorum yapıp yol gösterenlere teşekkür ederim. Kendimi anca toparlayıp yazabiliyorum. Biz görücü usulü tanışmadık ama malesef ben ona tanıştığımızın ilk haftası bekaretimi verdim. Sonra da evlenmek istemedi ama aileler girdi güzel bir başlangıç olmadığını biliyorum ama ben onu seviyordum. Yapım biraz sinirli ailesine düşkünlüğü de beni sevmediği için daha da sinirlendirdi beni. 5 yıl önce göğüs kanseri tedavisi gördüm. En iyi yerlerde yaptırdı tedavimi ama bana özel değil, aileden kim olsa yapardı merhametli çünkü. Başka biri olsa biraz belli olurdu telefonu hep çocuklarda benim 2 kuzenimi yanına işe almıştı orda hep onların gözü önğnde. Ama tabi bilemem kalbini yarıp bakmadım. Bu yaş ve 3 çocuktan sonra sanıyosunuzki böyle yaşlanıp gidicem şokumu anlayamazsınız. Evet büyük kavgalarda seninle yaşlanmıycam dedi bana daha öncede ama çocuklara o kadar düşkün ki gitmez diye düşündüm. Çocuklar ufakken birkere ilaç içmiştim bir tartışma sonrası işe gidince. Ama yıllar önceydi çok pişmanım. Ben bişey saklamıyorum çünkü gerçekten doğruyu yanlışı ayıramadığım için akıl istiyorum. Ailem yanımda olır ama abim çok sinirli çeker vururum demişti bikere konu açıldığında, bi de bunu kayınpederimi arayıp söylemiş. Böyle sorunlar işte. Protokolü düzenleyecek bir avukat bakıyım yeğenim gelince o da daha yeni mezun sayılır. Başka da sersem gibiym yataktan çıkmıyorum kaç haftadır

Esiniz en basindan beri istemiyormus. Sanirim artik bu evliligi kaldiramiyor. Ayrılmak icin illa insanin hayatinda baska birinin olmasi gerekmiyor. Mutsuz olmak, istememek yeterli bir sebep. Bosanmak icin cocuklarin büyümesini beklemis olabilir. Sizinde gecen 20 yil icinde bu evliligin bitecegini anlamaniz lazimdi, artik kabullenmelisiniz.
Cocuklar ve sizi magdur edecegini sanmıyorum. Makul bir protokol göndermiş sadece uzerinde duzenleme yapmak gerekiyor. Cekismeli dava ile ugrasirsaniz senelerce dava uzayacak, o sure icinde barinmaniz sorun olacak, tazminat almaya hak kazanamayabilirsiniz. Bu surecte de Sadece nafaka almaya baslayacaksiniz. Esiniz anlasmaya musait, makul birine benziyor.
Hak kaybina ugramamak icin kendinizi toparlayip, burada verilen önerileri not alin. Size iyi kotu bir ev alsin.

Sizde hata olarak gördüğüm iki şey var: ilki eşim istemiyor diye çalışmamanız. İşinize de gelmiş bu. Adam pekala bakıcı bulabilirdi. Zaten sorunlu şekilde evlenmişsiniz. Nasıl 20 yıl güvendiniz bu evliliğe?

İkincisi ise kilo vs konusunda kendinizi bırakmanız. Kimse için değil, kendiniz için kendinize bu iyiliği yapmalıydınız. 32 yaşını geçtim. Asla kilo sorunu yaşamadım. Yıllardır ağlasam da, depresyona da girsem ağlaya ağlaya yaptım o sporu. Kendime yatırım yapıyorum sonuçta. Bakın koca gider, hayat geçer ama kendinize yaptığınız yatırım baki kalır.

Bu evlilik iyi başlamamış ki, iyi devam etsin. 20 yıl sürdürmek için çok fazla bir süre. Sevgiyle başlayan evlilikler bile bu kadar sürmüyor. Sizi sevmeyen birini bu evliliğe mecbur etmek en büyük hatanız olmuş,diğer hatanızda sizi zamanla sevmesini beklemek. Siz sinirlenince, intihar edince sizi sevmezki. Eşinizle anlaşmalı ayrılmaya bakın. Ben de protokolün sizin lehinize olduğunu düşünüyorum. Çocuklar büyümüş. Yeni bir hayata başlayın. Sigortalı bir işe girin. Hem kafanız dağılır. Belediyelerin psikolog hizmetleri var. Çok cüzi bir fiyat. Bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. 38 yaşında olduğunuzu belirttiniz sanırım. Yaşınızda birşey yok. Hiçbirşey için geç değil. Artık ne kendinize ne eşinize işkence etmeyin. Durumu kabul etmeye ve geçen zamanı iyi olarak hatırlamaya bakın.

Yorum yapıp yol gösterenlere teşekkür ederim. Kendimi anca toparlayıp yazabiliyorum. Biz görücü usulü tanışmadık ama malesef ben ona tanıştığımızın ilk haftası bekaretimi verdim. Sonra da evlenmek istemedi ama aileler girdi güzel bir başlangıç olmadığını biliyorum ama ben onu seviyordum. Yapım biraz sinirli ailesine düşkünlüğü de beni sevmediği için daha da sinirlendirdi beni. 5 yıl önce göğüs kanseri tedavisi gördüm. En iyi yerlerde yaptırdı tedavimi ama bana özel değil, aileden kim olsa yapardı merhametli çünkü. Başka biri olsa biraz belli olurdu telefonu hep çocuklarda benim 2 kuzenimi yanına işe almıştı orda hep onların gözü önğnde. Ama tabi bilemem kalbini yarıp bakmadım. Bu yaş ve 3 çocuktan sonra sanıyosunuzki böyle yaşlanıp gidicem şokumu anlayamazsınız. Evet büyük kavgalarda seninle yaşlanmıycam dedi bana daha öncede ama çocuklara o kadar düşkün ki gitmez diye düşündüm. Çocuklar ufakken birkere ilaç içmiştim bir tartışma sonrası işe gidince. Ama yıllar önceydi çok pişmanım. Ben bişey saklamıyorum çünkü gerçekten doğruyu yanlışı ayıramadığım için akıl istiyorum. Ailem yanımda olır ama abim çok sinirli çeker vururum demişti bikere konu açıldığında, bi de bunu kayınpederimi arayıp söylemiş. Böyle sorunlar işte. Protokolü düzenleyecek bir avukat bakıyım yeğenim gelince o da daha yeni mezun sayılır. Başka da sersem gibiym yataktan çıkmıyorum kaç haftadır
Cok gecmis
Olsun, rabbim
Bir daha yasatmasin. Sirf buyuklerin gozunde bir hata yaptin diye apar topar bas goz edilirsen tabiiki bir zaman sonra patlak verecekti.. simdi anladim tum olayi..hata ustune hata olmus maalesef…buna ragmen annen kardesin biri yok mu sana akil verecek, kizim bari cocuk yapma ya 1 cocukta kal vs diyecek? Insan kendisi olaylarin icindeyken disardan bakan biri gibi yorumlayamiyor kendi durumunu.

Suan olan olmus zaten, o yuzden onune bakacaksin…orta yolu bulmaya calisip beraber,kendine gore bir is bulursun elbet.. yenilikler korkutur insani ama en guzel seyler asil o zaman baslar.

Sizde hata olarak gördüğüm iki şey var: ilki eşim istemiyor diye çalışmamanız. İşinize de gelmiş bu. Adam pekala bakıcı bulabilirdi. Zaten sorunlu şekilde evlenmişsiniz. Nasıl 20 yıl güvendiniz bu evliliğe?

İkincisi ise kilo vs konusunda kendinizi bırakmanız. Kimse için değil, kendiniz için kendinize bu iyiliği yapmalıydınız. 32 yaşını geçtim. Asla kilo sorunu yaşamadım. Yıllardır ağlasam da, depresyona da girsem ağlaya ağlaya yaptım o sporu. Kendime yatırım yapıyorum sonuçta. Bakın koca gider, hayat geçer ama kendinize yaptığınız yatırım baki kalır.
Ee kadin meme kanseri gecirmis ve kisiden kisiye degisiyor kemoterapiler.. her insanda farkli etkileri olabilir, kemoterapinin cinsi dozu kisiye ozel.. birak kilo vermeyi kilo aliyorsun sis oluyorsun vs.insanin tum
Hormon dengesi degisiyor. Yani normalde olsa ok hak verirdim sana ama hastalik baska sey.

Son düzenleme:
Ben abartılı bulmadım. Sadece konu sahibinin çalışmaya başlaması lazım.
3 çocuğun masrafı 15 bin etmez mi? Eder tabiki. Bu çocuklar bu düzende yaşamaya alışmış şimdi ikişer bin nafakayla mı hayatlarını sürdürecek?
Kadın üç çocuğun peşinde hiç iş tecrübesi edinmemiş, bu saatten sonra şanslıysa asgari ücretle iş bulur.
Peki baba? Çocuklar büyüdü, kadının üzerine attı. 60 bin gelirin 10 binini bunlara verdi. 50 binle keyif mi çatacak? Hiç adil olmaz bu. Çocuklarının her türlü masrafını karşılamak zorunda. Nihayetinde bu kadın da çocuk olmasa belki bugün iyi yerlerde bir işe sahip olacaktı.

Son düzenleme:
Hiçbir yorumu okumadan yazdım bu arada üstteki yorumu.
Çocukların velayetini babaya vermeyi teklif edin bakın bakalım 15 bin masrafla kurtulabiliyor mu o zaman? Boşanmaktan bile vazgeçeceğine adım gibi eminim.

Ben abartılı bulmadım. Sadece konu sahibinin çalışmaya başlaması lazım.
3 çocuğun masrafı 15 bin etmez mi? Eder tabiki. Bu çocuklar bu düzende yaşamaya alışmış şimdi ikişer bin nafakayla mı hayatlarını sürdürecek?
Kadın üç çocuğun peşinde hiç iş tecrübesi edinmemiş, bu saatten sonra şanslıysa asgar ücretle iş bulur.
Peki baba? Çocuklar büyüdü, kadının üzerine attı. 60 bün gelirin 10 binini bunlara verdi. 50 binle keyif mi çatacak? Hiç adil olmaz bu. Çocuklarının her türlü masrafını karşılamak zorunda. Nihayetinde bu kadın da çocuk olmasa belki bugün iyi yerlerde bir işe sahip olacaktı.
Adam 10 bin vermiyor ki ,hicbir şeyden kaçmıyor, o yaşa gelmis bir adamın bir zahmet kendine de bir alan yaratabilecek bir parasi kalmali bu suc degil ayıp degil

Çocukların velayetini babaya vermeyi teklif edin bakın bakalım 15 bin masrafla kurtulabiliyor mu o zaman? Boşanmaktan bile vazgeçeceğine adım gibi eminim.
Baba zaten velayet istiyor, kadin adami zor durumda bırakmak için vermiyor.Adam cocyklari verirsen nafakqni da attırırım demis

Adam 10 bin vermiyor ki ,hicbir şeyden kaçmıyor, o yaşa gelmis bir adamın bir zahmet kendine de bir alan yaratabilecek bir parasi kalmali bu suc degil ayıp degil
Ben ilk sayfayı okudum sadece. Konu sahibi 15 bin nafaka istediğini söylemiş. Toplu para vs onları geçiyorum. 15 ya da 10 bin her neyse üç çocuğun bir aylık masrafını karşılamaz.

Hayir baba cocuklarin velayeti konusunda cok israrciymis, istiyor. 5 sene boyunca 5000tl kira yardimi yaparim demis. Her sene asgari ucret tutarinda nafaka artisi verecek, 8500tl ile basliyor. Cocuk basina 1500tl + cocuklarin okul masrafini karsilarim demis. Konu sahibine bosanma sonrasi 3 ay icinde de 250.000tl verecekmis toplu nakit para. Daha ne yapsin? Kim bu sartlarda bosaniyor? Ayrica konu sahibi calisamazmis, ailesinin yanina Rize'ye de donemezmis. Bu arada isteyerek degil, cinsellik yasandigi icin aile zoruyla evlenmisler.

Adam istemediği bir evliliği 20 yıl sürdürmüş, size elinden gelen en iyi şartları sağlamış
Endişelerinizde haklısınız ancak o cezasını çekmiş, halen size ılımlı yaklaşıyor bundan sonra size düşen onurlu davranmaktır
Bu işi çekişmeliye döndürürseniz hüsrana uğrarsınız, kanun sizin düşündüğünüz gibi işlemiyor, bir örnek anlatayım size belki fikir olur :
15 yıllık evlilik , 11 ve 6 yaşında iki çocuk, çalışmayan bir ev hanımı... Adam boşanma davası açıyor mahkeme reddediyor, sorunlar devam edince bu kez kadın boşanma davası açıyor, herkes kadına gaz veriyor donuna kadar alırsın, şöyle alırsın böyle alırsın. Bu anlattığım olay 14 yıl önce oluyor, adam diyor ki gaz verenleri boş ver evimi sana vereyim, 20 milyar nakit vereyim, aylık nafakanı da vereyim boşanalım bitsin. Hayır diyor kadın süründüreceğim seni donuna kadar alacağım peki diyor adam. Çok uzatmayayım dava sonucu şu, evi iki çocuğunun üzerine tapuda şerhli olarak veriyor adam, kendi yaşadığı sürece satılmamak ve aile konutu olarak kullanılması kaydıyla, ölümünden sonra tapu çocuklara geçecek, kadına kalacak bir mal yok yani. İki çocuğuna maaşına oranla bir nafaka bağlanıyor. Dava süresince şahitler dinleniyor, telefon kayıtları vs... mahkemenin istediği tüm deliller inceleniyor, sonucunda kadın kendi açtığı davada haksız bulunuyor nafaka ve tazminatsız boşanma gerçekleşiyor. Boşanmada kadın 37 yaşında, zaman geçiyor çocukların nafaka süresi bitiyor, çalışmaya başlıyorlar kadın hala çalışmıyor şimdi çocukları bakıyor eve. Bunun gibi bir sürü örnek anlatabilirim size, çekişmeli dava hüsrandır her zaman, makul şekilde anlaşın, dik durun ve boşanın, bu iş sizi çok yorar, en iyi avukatın bile kanun karşısında yapacağı bir yere kadardır. Çalışmamakta bir kaybınız var ama imkansız değil, iş arayın hatta eşinizden yardımcı olmasını isteyin. Şirketin konutu belirsiz bir durumdur, evinizi barkınızı ayarlayın, eşinizle uzlaşın, sizde çalışın. Hayata tutunmak zorundasınız, çocuklarınız çok küçük değil, bir yerden başlamanız gerekli. Konfor alanınızdan çıkmak istememenizi anlıyorum ama gerçekler çok başka, lütfen toparlanın, hayatınızı kurun sizi sevmediğini bas bas bağıran bir adama paspas olmayın.

Adam 60,000 TL alıyor o kadar astronomik değil. 20 yıllık evlilikte 250,000 çok da uçuk değil, adam yıllarca ailesine yedirmiş onların borcunu, batağını ödemiş. Ailesine yedirmeseydi çoktan ev sahibi olurlardı, bir evin 4'te biri bile değil o para. Kendi ailesini, çocuklarını düşünmediği paraya saysın.
Nafaka da alacak tabi ortada 3 tane çocuk var.

İş konusuna gelince bu devirde gençler bile bulmakta zorlanıyor kadın 20 yıl aradan sonra hemen şıp diye bulamaz.
Hayatım tamam alsın...Daha çok alsın tabii ki hakkıdir, ama allahaskina 5-6 yıldır bana bosanalim diyen adam, bosanirken ve kendi üstüne çop yokken niye kredi çekip ev araba alsın ? 10 yıl ev araba kredisi + yüksek nafaka+ 3 çocuğun tüm masrafiı+tazminat.....60 bin değil 600 bin alıyor olsa verirdi belki ama hesap ortada...alacak tabii demek kolay da neyi alacak belli değil...

Ben yapılabilecek herseyi yazdım ztn, bu saatten sonra yapmanız gereken şey önce tıbbi destek almak sonra yataktan çıkıp hayata karışmak genceciksiniz 20 yıl hatası günahı ile bitmiş ama hayat bitmemiş
Çocuklarınız en zor en çetrefilli dönemde onlara umut neşe dolu olmaktan başka çareniz yok elele asabilirsiniz
Kimsenin gazına gelmeyin 2 senelik avukat ile bu iş olmaz aile ile olmaz çok zor durumda kalırsınız
Hiç birikmiş paranız varmi?
Zorla kimseyi yanınızda tutamazsınız olmamış gerekirse ailenizi siz yatistiracaksiniz öyle vururum ederim size umut olmayacak akan sakin kimsenin gazına ne gelin ne gaza getirin

Konu iyice dizi senaryosuna dönmüş. Evlenmeden birlikte oldunuz diye zorla kıyılan nikah,yapılan 3 çocuk. İki tarafta biz bu çocukları niye yapıyoruz diye düşünmüyor tabi niye düşünsün.

Kocaniz dizinin mağdur,merhametli kahramanı, şimdi diziye onu anlayıp sevecek bir kadın kakter lazım. Onu da ortaya çıkarır sonlara doğru eklersiniz bence ,hersey tam olur.

Yahu 9 aylık bebeğim için çalışmıyorum derken buraya ev hamımlarını koruyan insanları “senin de kocan kaçıyor, zorla eve geliyor” diye “ev hanımı” olarak görme mantığının yanlış olduğunu belirtmek için yazdım. Yani konu sahibi gibi bir ev hanımı değilim :p kocam kaçmadı :p eve somurtarak gelmiyor anlamında.

Anneanne/babaanne karıştırmamın nedeni kimi aşağıladığınızı bilin diye bilinç oluşturmak içindi. Eskiden “işbölümü” denilen bir şey yapılırdı yani bu tarihte ilk kez olan bir şey değil. İsteyen hala işbölümü yapar isteyen de evdeki tüm bireyleri çalıştırıp ev işlerini de yarıya böler. İşbölümü yapmak aşağılanacak bir durum falan değil.

Çalışmayan kadının boşanmada etkilenmesi de tercih. Yani kadın çalışmamayı tercih ederek zaten bu riski alıyor. Aynı şey erkek için de geçerli. Benim teyzemin kocası hiç çalışmadı. Ev işi yapıp çocukları büyüttü. Boşandılar. İkisinin de hayat standartı düştü. Biri çocuk nafakası ve yarı zamanlı iş parasıyla geçiniyor (Almanya) biri de çocuk nafakası verdiği için zar zor geçinip bir de ev işi yapmak zorunda kalmaya başladı. Yani ev işlerinin ve çocuk bakımının da bir bedeli var. Çalışan taraf için de konfor kaybı oluyor. Boşanmalar da çoğu insan konforunu genel olarak kaybediyor. Türkiyede bir de işsizlik olduğu için ev hanımlarına çok daha zor. Ama tercih meselesi. Yine tiye alınıp aşağılanacak bir durum yok. Bu işbirliği çok mutlu bir ömür de gidebilir ki istatistiksel olarak 3te 2 si gidiyor.

Ev hanımlarını çok kıskanıyordum çünkü ben hiç çalışmayı seven bir insan değilim. Mecbur olduğumdan çalışıyorum. Mottom çalışmak güzel bir şey olsa üstüne para vermezlerdir :) yani çalışmayı yüceltemem. Tek yararı para kazanmak. Bana işte insanlık için çalış para alma desinler, o gün kaçar giderim. Bazıları çalışmayı sever. Sosyaldir, insan görüyorum der, işini sever vs vs. O yüzden çalışmak zorunda olmayan insanları elbette çok kıskanırdım. 1,5 yıldır onlardanım. Gerçekten de kıskanmakta haklıymışım. Yani demek istediğim neredeyse her konuda çalışmıyor diye aşağıladığınız ev hanımları olunca bir de nefretle saldırınca (yok kocan eve mutsuz gelir, yok kocan kaçmış vs) “buradan kıskanç görünüyorsunuz haberiniz olsun”du. Yapmayın şunu gözünüzü seveyim.

Elbette artık konu sahibi çalışmalı çünkü bizim gibi “mecbur” kategorisine düştü. Maalesef direnmenin anlamı yok nafakası iyi olsa da farketmez. Adamın ölme ihtimali var her şeyden önce. Ama yok sen de yatmışsın yuvarlanmışsın, kocan kaçmış şöyle böyle vs çok ayıp ediyorsunuz.

Ev hanımı olmadığınızı zaten belirtmişsiniz de neden ev hanımları hakları savunucusu olduğunuzu anlamadım. Anneanne/babaanne dönemiyle kıyasınızı hala çok alakasız buluyorum. O zaman iş bölümü vardı evet tek işçi maaşıyla 6 çocuk okutan biliyorum. Şimdi tek maaş ile kaç çocuk bakılıyor onu bırakın geçinmek mümkün mü? Ne alaka gerçekten anneannemiz de ev hanımıydı demek?
Çalışmayan kadının tercihi bu olduğuna göre tercihinin sonucu da bu işte. Dümdüz bir denklem. Herkes bunu yazıyor zaten.

Hayır mesleğiniz başka bir şey olsa anlayabilirim ama senelerce bu uğurda emek vermiş bir hekimin sadece para için çalıştığını söylemesi bence hiç hoş bir durum değil. Siz insan tedavi ediyorsunuz. Savunduğunuz şey de insanların üretimden çekilip evinde oturması. Okuduğunuz onca seneye üzüldüm inanın.

Hanımefendi ev hanımlarının neyini neden kıskanayım? Bu cümlemdeki amaç küçük görmek asla değil sadece ulaşılabilir bir mevki olması. Bir istifa dilekçesinde bakar sonra isteyen ev hanımı olur evinde istediğini yapar. Bu kadar istiyorsunuz madem size de öneririm.

Ben hiç aşağılayan bir yorum okumadım, siz okuduysanız yorumu yazanın şahsını alıntılansaydınız ulusa sesleniş gibi ortaya yazmak yerine. Hatta şikayet ederseniz daha iyi olur.

Haklısınız hızlıca toparlanmak zorundayım. Hemen ev değiştirmeyi ve kirayı karşılamasını istiycem şirket evine güvenmiyorum. Ankarada kiralar yüksek ama yine 5-6 bin liraya bir ev bulabilirim. Araba konusunda ısrar edicem avukata da danışıcam imzalamadan. Çocukların okul masraflarını ekleyecek protokole zaten. Yazdıklarınızı okudum ailem bana o durumda hayatı zindan ederdi. Zaten mecbur kaldım anlatmaya tek taraflı bi hata değil onu da kabul ediyorum. Ben sonuçların daha çok bana yüklenmesini istemiyorum. Biraz daha destek olması lazım çocuklarımın alışkın olduğu bi hayat var, arabadan servisten başka bişeyle gezmediler ben yine onlar için istiyorum arabayı. Paragöz gibi görmüş bazılarınız herkes yaşadığını bilir, bi insanla yükselip o yolu beraber alıp aşağı bırakılmak ne demek kimse yaşayıp öğrensin istemem.

Ev hanımı olmadığınızı zaten belirtmişsiniz de neden ev hanımları hakları savunucusu olduğunuzu anlamadım. Anneanne/babaanne dönemiyle kıyasınızı hala çok alakasız buluyorum. O zaman iş bölümü vardı evet tek işçi maaşıyla 6 çocuk okutan biliyorum. Şimdi tek maaş ile kaç çocuk bakılıyor onu bırakın geçinmek mümkün mü? Ne alaka gerçekten anneannemiz de ev hanımıydı demek?
Çalışmayan kadının tercihi bu olduğuna göre tercihinin sonucu da bu işte. Dümdüz bir denklem. Herkes bunu yazıyor zaten.

Hayır mesleğiniz başka bir şey olsa anlayabilirim ama senelerce bu uğurda emek vermiş bir hekimin sadece para için çalıştığını söylemesi bence hiç hoş bir durum değil. Siz insan tedavi ediyorsunuz. Savunduğunuz şey de insanların üretimden çekilip evinde oturması. Okuduğunuz onca seneye üzüldüm inanın.

Hanımefendi ev hanımlarının neyini neden kıskanayım? Bu cümlemdeki amaç küçük görmek asla değil sadece ulaşılabilir bir mevki olması. Bir istifa dilekçesinde bakar sonra isteyen ev hanımı olur evinde istediğini yapar. Bu kadar istiyorsunuz madem size de öneririm.

Ben hiç aşağılayan bir yorum okumadım, siz okuduysanız yorumu yazanın şahsını alıntılansaydınız ulusa sesleniş gibi ortaya yazmak yerine. Hatta şikayet ederseniz daha iyi olur.

:p tamam bir daha aşağılayanları alıntılayayım :p

Bu arada hala bu devirde tek maaşla ev de geçindiren, çocuk da okutan var. Bir sürü sanayici, üst düzey yönetici var. Dolayısıyla yapan yapar diyorum. Hatta isterse sürünürler de yaparlar. Milletin keyfine karışacak halimiz yok. Bunun sonucu da bu işte değil. Böyle olan var, bir ömür mutlu mesut yaşayan var. Çalışanlardan da böyle olan var, bir ömür mutlu mesut yaşayan var.

Bu arada BEN çalışmayı sevmiyorum herkes sevmiyor demedim. Yani ben sadece ama sadece hayatımı finanse etmek (para kazanmak) için çalışıyorum. Pasif gelirim olsa, babam zengin olsa 1 gün çalışmam diyorum. Bu “insanlar üretimden çekilsin evde otursun” demek değil :p isteyen çalışsın, istemeyen çalışmaktan kaçınabiliyorsa çalışmasın. 3 günlük dünya mutlu olmaya çalışsın diyorum. Ev hanımlarını kıskanmaktan kastım o mertebeye ulaşamamak değil, birinin çalışmak zprunda kalmadan parasının olması, hayatı istediği gibi zorlanmadan yaşamasını kıskanmak. Konu sahibi mesela 20 yıl mutlu mesut evinde kalmış, iş stresi çekmemiş, evlatlarını doya doya büyütmüş ve bu sırada para derdi olmamış. Buna nefret kusunca buradan “kıskanıyor görünüyorsunuz” diyorum.

Aaaa aynı şeyleri yaz yaz dur valla sıkıldım :p hayatı kendi bakış açınızdan görüp insanları yargılamak çok mantıklı değil. Siz kariyer, çalışmak seviyorsunuz belli ki, para kazanmak bağımsızlık sizi mutlu ediyor. Konu sahibini de evde oturmak çocuklarına bakmak mutlu etmiş. İkisi de NORMAL, ikisi de DOĞAL, ikisi de İNSANİ. İki tarafı seçen de sonunda pişman olabilir, çok mutlu da olabilir. Ben çalışırken mutlu olmam ama mecburumdur, dolayısıyla çalışmaya “mecbur” olmayan insanları kıskanırım. Onu diyorum siz madem çok memnunsunuz (siz derken bu arada ev hanımını aşağılayan insanlardan bahsediyorum, böyle bir şey yapmadıysanız madem siz de niye üstünüze alınıp bana cevap verdiniz :p -burada madem ortaya yazma da onları alıntıla demenize gönderme yaptım. Anlaşılmıyor herhalde ki dediklerimi açıklıyorum-) neden nefret dolu mesajlar atıyorsunuz? Buradan kıskanıyor gibi görünüyorsunuz çünkü konu sahibinin 20 yılını cennnette gibi geçirip şimdi mutsuz olması burada hiçbirimizin hayatını etkilemiyor. Şöyle yap, böyle yap der geçeriz normalde. Yok kocalarınız kaçıyor, yok ben çalıştığım için kocam mutlu geliyor sen ev hanımısın diye somurtuyor vs çok çirkin laflar diyorum 3tür.

Hala anlatamadıysam yapacak bir şey yok :p

Alıntılar da bunlar istek üzerine:

Hayatını bir erkeğe teslim eden her kadının sonu bu. Ben burda hatayı erkekte bulmam kadında bulurum.

Bak yine ceza yiyeceğim ama gram da umrumda değil. Ben senin ve senin düşümcene sahip kocasına ihtiyacı olan kadın değilim. Kocam beni şuan boşasa yarın ayaklarımın üstünde kocamdan çok daha iyi şartlarda yaşarım neden biliyor musun. Annem bunu öğretti. Bi tane erkeğe hayatımı bağlamamayı, kendi kendine geçinebilmeyi. Yaşayabilmeyi öğretti. Olay ben gibilerle evlenmeye gelirse, kocama sor balım nasıl mutluymuş. Adam eve koşa koşa geliyor 😂😂 valla kusura bakma yani kocam evde kalsın diye çocuk yapcam bide dicem gel bana bak. Adam der bu seferde ben önüne geçeyim sen yap diye. Ne kadar terbiyesiz saygısız bi insansan sana anlayacağın bi dilde konuşuyorum. Son olarak sen ben gibilerine kurban ol. Kudurun hiç bi zaman biz gibi ayakları üstünde duranlardan olamayacağınız için. 😂😂😂

Yaşasın omurgalı ve güçlü kadınlar, dikkat edin hepimizin kocası eve koşarak geliyor ,neden çünkü karşısında gururlu ve güçlü kadın var

Son düzenleme:
Back
X