3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Evet hatta elektriği beni fazla boğdu kotuyum diyor ama aşırı ozguven ile ciddiye almadım diyor hatta 3. Çocuk yine bir sorunun ardına çıkıp gelmiş belki de..
Aileden gelen akıllar çocuk yap üzerine olmuş olabilir
Ben adama çok üzüldüm ya, hala derdini anlatmaya çalışıyor
Aileler nasıl öğrendi mesela çok garip bir konu ilk msjda bunlar paylasilsa nasıl yorumlar gelirdi Allah bilir.
Bana orasi da muamma geliyor ,bekaret verme olayı nasil oldu mesela zorla mi ,sevgililer miydi ,adam zorladı mi?Aile bunu nerden ogrendi ,nasil ogrendi ,adam bence hic istememis ,kadına sanki hiç aşık olmamış gibi hissettim.Konu sahibinden özür diliyorum kırmak istemiyorum ama bana gecen duygu sanki adami hep kapana sıkıştırmış, adamda bir uckurunun hevesine yanmış gitmis

Her zaman söylerim kadin sevmeli evet ama bir ilişkinin yürümesinin en önemli koşulu erkeğin çok sevmesi ve yürütmeye gönlünün olmasi.Erkegin istemediği ne ilişki ne evlilik yürümüyor .Kadin emeğe bakiyor ,merhamete bakiyor vs seviyor ,sığınıyor ama erkek aşık degilse ne yaparsa yapsin kendini kqptiramiyor

Bana orasi da muamma geliyor ,bekaret verme olayı nasil oldu mesela zorla mi ,sevgililer miydi ,adam zorladı mi?Aile bunu nerden ogrendi ,nasil ogrendi ,adam bence hic istememis ,kadına sanki hiç aşık olmamış gibi hissettim.Konu sahibinden özür diliyorum kırmak istemiyorum ama bana gecen duygu sanki adami hep kapana sıkıştırmış, adamda bir uckurunun hevesine yanmış gitmis

Evet normalde aileden korkması gerekirken aileler öğrendi deniyor çok garip bir konu

Her zaman söylerim kadin sevmeli evet ama bir ilişkinin yürümesinin en önemli koşulu erkeğin çok sevmesi ve yürütmeye gönlünün olmasi.Erkegin istemediği ne ilişki ne evlilik yürümüyor .Kadin emeğe bakiyor ,merhamete bakiyor vs seviyor ,sığınıyor ama erkek aşık degilse ne yaparsa yapsin kendini kqptiramiyor
Kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum. Bir evliliği yürüten erkektir. Yuvayı dişi kuş yapar derler. Ama kadın ağzı ile kuş tutsun erkeğin gönlü yoksa o evlilik bitiyor. Bitirmeyen kadının ömrü heba oluyor. Bitiren cesur kadınlar ise kendini topluyor.

konunu başından beri bana hiç mağdur kadın vibe'i geçmiyordu, diyordum bana hiç öyle gelmedi bu konu diye.
şimdi ayrıntılar ortaya çıkınca neden öyle hissettiğimi daha iyi anlıyorum

bir bekaret = nikah + 20 sene bakım

bence deal yani, yeterince iyi bir anlaşma olmuş bu zaten. ama süresi dolmuş artık yani.

adamın hatası o aile ortamına sahip, bu kafada bir kızla 1 haftada sevişmek olmuş...yüksek ihtimalle onun da ilk veya ilklerden ilişkisiydi, bilemedi böyle başını yakacaklarını. yaşı 20lerin başı o zamanlar karşı da çıkamadı. evlenmek zorunda kaldı sevmeye istemeye. bi' uçkur derdine gelinen yere bak.

sanki o ilişkiyi adam tek başına yaşadı. bedeli adam ödüyor ama...e yeterince ödememiş mi? daha ne yapacak bu adam? metres tutsa ona ev açsa çemkirirdik ama adama resmen zorla bu yolu açar boşanmasa...

eyvallah karşılığında kadın da adama ütü mütü yapmış diyebiliriz. kadın kalkıp kahvaltı hazırlamıyor, uyuyor ediyor pek öyle dört dönen bir tip değil --olmak zorunda da değil sadece olayı anlaşmaya çevirdim ya tarafların edimlerine bakıyorum. :KK70:

adama kızdığım tek nokta neden çocuktu...
sanıyorum ki adam başlarda ayrılacak aşamaya gelemediği için çocuklar da peşpeşe olduğu için öylece sürdürmüş gitmiş hayatını. adam ancak şimdi boşanacak kuvvete erişmiş, her ne kadar fikren hep istese ve hep bunu söylese de gücü yetmemiş. adam bence bu kadının yetiştirdiği çocuktan bile kendine pişmanlık payı çıkartıyordur, boşa pişman olur orası ayrı (bunu neden söylediğimi daha önce örneklerle açıkladım)

e çocuk yapmış diye kızıyoruz da. öyle nasıl olurdu düşünelim. mesela aile zoruyla evlendik bak ama 2 sene evli kalalım sonra sen yoluna ben yoluma deseymiş keşke, en baştan. (tam yaz dizisi!)
işte acaba o zaman da mı vururlardı? ya da bu kadın olmaaaz ben dul kalamaaam diye intihar mı ederdi? bu kadın kocasıyla kavga etse, hooop intihara giden bir kadın. 20-25 yaşındayken boşanmaya kalksa adam ne olurdu düşünün artık....
"neden çocuk yapmış o zaman" diyoruz da öyle bir ortam ki saçma geliyor bir yerde bunu sormak.

bu arada kadın bir de kanser tedavisi görmüş, adam kanserli kadını nasıl bırakacaktı arkadaşlar? ne denirdi o durumda? (hepimiz derdik)

şu anda adama kızdığım nokta neden çocuk da değil de, kadına boşanacaz sen bunu ciddiye almıyorsun ama al kendini hazırla diye ciddi bir gözdağı vermemiş olması. adam ailelere itaat etmiş, adam merhametli, adam uçkurunun derdine girmiş bir olaya işte, kaderimmiş deyip sonsuza kadar böyle yaşar gider sanmış konu sahibi.
İntihar da etmiş zamanında.

İntihar da etmiş zamanında.
intihara kalkışmış evet

o yüzden ben adam 3 çocuk yaparken neredeymiş 20 sene neredeymiş eleştirilerini biraz boş buluyorum.

adam da gençmiş, adam da tüm ömrünü hesapla kitapla geçirecek değil, kadın intiharlara filan kalkışıyor, aileler psikopat, adam çocuklarını seviyor + eskiden bu kadar maddi gücü de yokmuştur. bir de kadının tedavi süreci var.

yani adamı melek çıkarmak gibi bir çabam yok da, bu kadın daha ne istiyor ben anlamış değilim...

intihara kalkışmış evet

o yüzden ben adam 3 çocuk yaparken neredeymiş 20 sene neredeymiş eleştirilerini biraz boş buluyorum.

adam da gençmiş, adam da tüm ömrünü hesapla kitapla geçirecek değil, kadın intiharlara filan kalkışıyor, aileler psikopat, adam çocuklarını seviyor + eskiden bu kadar maddi gücü de yokmuştur. bir de kadının tedavi süreci var.

yani adamı melek çıkarmak gibi bir çabam yok da, bu kadın daha ne istiyor ben anlamış değilim...

Genelde kendi başlarından geçen ve çocuktanda kaçan insanlardan o tarz yorumlar geldi sanırım
Oysa burada gayet ilgili bir baba var zaten beyanlarda o yönde

Benim bi tanıdığım da asla kendiyle evlenmeyecek adamla yatıp sonrasında devreye ailesini sokarak onunla evlenmişti. Aynı sizin gibi mutlu değil hala... Kardeşim vurur ne demek. Silah zoruyla evlilik mi olurmuş. Detaylar geldikçe adama daha da üzülmeye başladım. Yani cidden her boşanma konusunda 'donuna kadar al' diyen beni bile böyle düşündürdünüz tebrikler.

Hayatım tamam alsın...Daha çok alsın tabii ki hakkıdir, ama allahaskina 5-6 yıldır bana bosanalim diyen adam, bosanirken ve kendi üstüne çop yokken niye kredi çekip ev araba alsın ? 10 yıl ev araba kredisi + yüksek nafaka+ 3 çocuğun tüm masrafiı+tazminat.....60 bin değil 600 bin alıyor olsa verirdi belki ama hesap ortada...alacak tabii demek kolay da neyi alacak belli değil...
Son detaydan sonra konuya bakış açım değişti. Adam zorla evlenmiş ve 20 yıl çocuklar büyüyene kadar sabretmiş. O zaman çocuk niye yaptı derler ama adam herhalde hayatım artık böyle devam etmeli diye düşündü. Yaş ilerledikçe insanda eski sabır kalmıyor o da zaten iki yıldır yatakları ayırarak göstermiş.

Kendimi düşünüyorum eskiden uzun tartışmalara girerdim ama şimdi bende o enerji yok. Artık gırgıra vurarak direkt konuyu kapatıyorum. Konu sahibi çok kavga ettiklerini söylüyor, eve gelme saati gelince adamın ayakları geri geri gidiyordur.

Çalışmamak haricinde ben konu sahibinin endişelerini çok iyi anlıyorum. Ve destekliyorum. 3 çocuk niye yaptı gerçi orası ayrı. Ama sonuçta 3 çocuğu var , 4 muydu yoksa , neyse.. bu adam konu sahibinden bosanirsa ve çocukları da ihmal ederse , konu sahibi asgari ucretle ev mi tutacak , çocukları mi okutacak , ihtiyaçlarını mi karsilayacak vs vs. İşin içine adama akıl verenler art niyetliler olursa daha kötü olur durum. Dünyanın binbirturlu halı var. Adamın insifiyatine bırakılmamalı. Ben sizin yerinizde olsam , asgari ücret nafakayı kabul ederim , toplu parayı arabayı istemem. Bir ev isterim ve çalışırım. Çocuklarin masraflarını zaten karşılıyor. Eğer bu şekilde yapmazsanız ilerde çok sıkıntı çekersiniz. Daha fazlasını alabiliyosaniz alın . Niye alamayacaksınız ki , yıllardır size çalışma demiş, zaten bunun için bile tazminat hakkınız var diye biliyorum ama cekismeliye girmeyin , sadece bunu dile getirip bir ev talep edin

Benim konuya dair anlamadığım şey 1 hafta içinde birlikte olunup bu durum ailelere kadar nasıl intikal etti ?
Neden 3 çocuk yapıldı bu saçma sapan evliliğe.
Ya tanıdığımın da başına geldi işte. Bildiğin plan yapılıyor bununla ilgili. Kız ilk hamleyi yapıyor sonra devreye ailesini sokuyor. Her şey belli yani.

Tanıdığımın olayı şöyle oldu. Çocuk evlenmeyi düşünmediğini açık açık söylüyor kız tamam diyor. Sonra kız dağın başında bir yeri söyleyip pikniğe gidelim diyor, yol geçmez izci bilmez bi yer. Orada yakınlaşma oluyor ve o da ne. Kızın babasının oradan 'tesadüfen' geçeceği tutuyor. Tabi olay anının şokuyla babaya söz veriyor namusunuza sahip çıkıcam falan, evleniyor mecburen. Evlenmese nolacak, namusumuz kirlendi diye vurur geçerlerdi. Bunu yapan aile de köyde yaşayan muhafazakar bir aile. Bir gün mutlu olmadılar, adamın evde hiç gözü yok. Karısı da sırf konu sahibi gibi nikah altında kalayım rahatım bozulmasın hesabı ses çıkarmıyor.

Bu olaya cok benzediği için konu sahibinin zihniyetini çok iyi anlıyorum. Her şey keyfine göre olsun kimse ses çıkarmasın. Adam başından beri zorbalık görüyor. Hele silahla tehdit etmeleri çok aşağılıkça. Evlenmezse vururlar boşanırsa vururlar bu nedir ya. İstemiyor işte zorla mı. Boşanmamak için sarfettiği eforu kendini geliştirmek için harcasa belki adamın gözünde farklı bir yeri olurdu. Ama yok konu sahibinin uzun saatler uyuması lazım. Kahvaltı hazırlamam kendime bakmam 🤦🏼‍♀️

Bu paraları verse bile 500 bin gibi rakamla ev almanız imkansız.Bu adam paraya kavuşunca evdeki kadını beğenmeyen cinsten.20 yıldır ev almayan adam inanın boşanınca alacak ve orda yeni karısıyla oturacak ve sizin ona 3 çocuk vermeniz, onları buyutmeniz, 20 yılınızı ona vermeniz hepsi çöpe gidecek..Bu adam neden sizi istemiyor biraz ona odaklanın,kendinizi değiştirin ve geliştirin, güzel güçlü bir kadın olun,o sizi kaybetmekten korksun..ziraat mezunuymuşsunuz, dönem tarım dönemi,devlet kadınlara destek de veriyor,birşeyler üretin tarım konusunda..ailesinin desteğini de alın manevi olarak,ailesi de istemez herhalde oğulları 3 çocukla boşansın..eşinizi seviyorsanız hemen pes etmeyin..

İş fırsatlarını bizde söyledik, çalışamam çocuklarım var diyor. Çocuklar 8-15-16 yaşlarında. Millet bebeğini kör karanlıkta bakıcılara bırakıp işe gidiyor. Çeşme akarken dolduralım çocuklar büyüdü ben de çalışayım da bir ev alalım niye dememiş? En son ne yaparsa yapsın nikahında kalayım diyordu. 4 senedir karı koca ilişkisi yok 2 senedir adam kanepede yatıyor.

Adam hiç bir şeylerini eksik etmemiş, her şeyin en iyisini almış, çocuklarını özel okulda okutmuş, lüks hayat yaşatmış. Hem bunlara hem ev kredisine nasıl yetişsin tek maaşla? Aynı anda özel okula iki çocuk göndermek kira ödemek + bebek masrafları kolay mı?

Adam da 20 yılını vermiş. Kadın çocukları neyle bakıp büyütmüş, kocasının geliriyle. Daha önce boşanmasın diye intihara kalkışmış şimdi de abisi vururum öldürürüm diyor. Konu sahibi çocuklarını bile doldurmuş ağlamışlar baba boşama annemi diye.
Herkes bir kere geliyor hayata. Adam bıkmış olamaz mı? Pes etmeyin yazmışsınız da kocası kaç defa boşanmak istemiş. Kendisine eşlik etmeyen evden çıkmak istemeyen bütün gün yan gelip yatan birini istememe hakkı yok mu kimsenin? Tesettürlü kilolu olmak sosyal hayata karışmaya engel mi? O kadar şen şakrak kilolu veya tesettürlü kadınlar var ki. Cıvıl cıvıllar. Kendisi yazıyor kocasının iyi giyindiğini kendine baktığını. Kim ister öğlene kadar uyuyan eşi? Hatta çocuklara kahvaltı hazırlamayacak derecede uyuyor ki kocası söylenmiş.

Gaz vermeyin kadına. Adamın sadece kuru bir maaşı var. Ev araba arsa altın vs yok. Bugün işten çıkarılsa hepsi dımdızlak ortada. Hazırlanan protokol gayet iyi. Çocuklarına sahip çıkmayan ilgilenmeyen bir baba değil. Şimdiye kadar hiç eksik etmemiş adam.

yıllardır size çalışma demiş, zaten bunun için bile tazminat hakkınız var
Bence bu da doğru değil. Kadının ailesi tepelerinde, abisi vururum ederim diye tehdit ediyorken kocası çalış ya da çalışma nasıl desin? Tehditle evlenmişler kadın her türlü üstünmüş ve bence ilk günden çalışmak istememiş. Yoksa ön lisans da olsa üniversite mezunu bir kadın.

Hayatınızda hiç çalışmadan bütün bunlara sahip olmak istemek normal geliyor mu size? Anlıyorum çocukların düzenini bozmak istemiyorsunuz. Üzgünüm ama çalışmak zorundasınız.
Okuduğum en doğru yorum…İyi bir üniversiteden iyi bir bölümden mezunum.Bir yıldır evliyim sahip olduğum tek şey bir araba ve onu da ailem bekarken almıstı öğrenciyken.Ekonomi bu haldeyken senelerce calıssam da bir araba bile alamam kendime..Ki calısıyorum da.Sırtımı eşime dayayıp ev istiyorum araba istiyorum demiyorum ne hakla diyeyim ki?Bulunmaz hint kumaşı mıyım?
Calısarak kendi ihtiyaclarımı karsılayıp,eve de destek oluyorum.
Bir bosanma durumu olsa mahkemenin bağladığı nafaka dısında bir sey isteyemem,cocuk yoksa onu da istemem..
İnsanların 20 sene bir gün bile calışmadan,lüks bir araba bir ev ayrıca toplu paralar ayrıca yüksek bir maaş gibi nafaka istemesi nasıl bir kafa anlayamadım…
Acaba bizim yaptığımız mı doğru onlarınki mi?Ciddi ciddi bunu sorgular oldum artık…

İstiyor çocukları işte ama baktı ki ben kararlıyım protokele koymadı. Ben biraz fazla uyuyorum kahvaltı vs herzaman hazırlayamıyorum ağzını açtı mı hep bunla başlar. Brad pit diyemem ama karizmatik yaşına göre. Bi de kariyerli işte . Ben koca bi 0
Kusura bakmayın ama bizler hem calısıyoruz hem eve yetişiyoruz ,hem kahvaltıya yemeğe, yetişebildiğimiz kadar.Hem de kazandığımızla da eve destek oluyoruz.Sizin hayatınız i,rahatlığınız süpermiş.0 sorumluluk cok uyuyorum nedir ya?Koskoca kadın…
Sabah 7 de kalkıyorum yine de coğu zaman eşimle birlikte kahvaltı hazırlamaya gayret ediyoruz sırf o zararlı pastahane poğcalarını yememek icin,yani kendimiz icin..
İnsan istedi mi her seye yetişiyor kusura bakmayın.Sizinki sorumsuz bir hayat.
Rahatımı bozmak istemeidğim icin boşanmak istemiyorum diyorsunuz..Ne ala hayat.Resmen adam finansmanınız olmuş..Ve de sevmediği biriyle beraber şu sartlarda sevmesi de zor zaten…Hic bir sorumluluk almayan,cevreye evine katkısı olmayan birini kim nereye kadar sever ki? acımasızca yorum yapmak istemezdim ama bunları bide marifetmişcesine burada,bu rahatlıkla yazmanız…..
Neyse..
Herkes emeğinin ekmeğini yer…

Okuduğum en doğru yorum…İyi bir üniversiteden iyi bir bölümden mezunum.Bir yıldır evliyim sahip olduğum tek şey bir araba ve onu da ailem bekarken almıstı öğrenciyken.Ekonomi bu haldeyken senelerce calıssam da bir araba bile alamam kendime..Ki calısıyorum da.Sırtımı eşime dayayıp ev istiyorum araba istiyorum demiyorum ne hakla diyeyim ki?Bulunmaz hint kumaşı mıyım?
Calısarak kendi ihtiyaclarımı karsılayıp,eve de destek oluyorum.
Bir bosanma durumu olsa mahkemenin bağladığı nafaka dısında bir sey isteyemem,cocuk yoksa onu da istemem..
İnsanların 20 sene bir gün bile calışmadan,lüks bir araba bir ev ayrıca toplu paralar ayrıca yüksek bir maaş gibi nafaka istemesi nasıl bir kafa anlayamadım…
Acaba bizim yaptığımız mı doğru onlarınki mi?Ciddi ciddi bunu sorgular oldum artık…

Valla canım evlendiğimiz günden beri maaşımdan ortak birikime para atıyorum. Ama mesela şu an kullandığımız araç eşimin eline işten gelen yüklü bir meblağ ile alınmıştı. Ve benim biriktirdiğim onun yanında devede kulak kaldığı için arabayı sahiplenmiyorum bile. Ki benim de bekarlıktan kalan arabam vardı. Evde iki araç olmasın masraf diye satıp ortak birikime koydum 🥲
Bence bu bizim saflığımız ya. Tepemize bindiriyoruz adamları böyle.

Back
X