konunu başından beri bana hiç mağdur kadın vibe'i geçmiyordu, diyordum bana hiç öyle gelmedi bu konu diye.
şimdi ayrıntılar ortaya çıkınca neden öyle hissettiğimi daha iyi anlıyorum
bir bekaret = nikah + 20 sene bakım
bence deal yani, yeterince iyi bir anlaşma olmuş bu zaten. ama süresi dolmuş artık yani.
adamın hatası o aile ortamına sahip, bu kafada bir kızla 1 haftada sevişmek olmuş...yüksek ihtimalle onun da ilk veya ilklerden ilişkisiydi, bilemedi böyle başını yakacaklarını. yaşı 20lerin başı o zamanlar karşı da çıkamadı. evlenmek zorunda kaldı sevmeye istemeye. bi' uçkur derdine gelinen yere bak.
sanki o ilişkiyi adam tek başına yaşadı. bedeli adam ödüyor ama...e yeterince ödememiş mi? daha ne yapacak bu adam? metres tutsa ona ev açsa çemkirirdik ama adama resmen zorla bu yolu açar boşanmasa...
eyvallah karşılığında kadın da adama ütü mütü yapmış diyebiliriz. kadın kalkıp kahvaltı hazırlamıyor, uyuyor ediyor pek öyle dört dönen bir tip değil --olmak zorunda da değil sadece olayı anlaşmaya çevirdim ya tarafların edimlerine bakıyorum.
adama kızdığım tek nokta neden çocuktu...
sanıyorum ki adam başlarda ayrılacak aşamaya gelemediği için çocuklar da peşpeşe olduğu için öylece sürdürmüş gitmiş hayatını. adam ancak şimdi boşanacak kuvvete erişmiş, her ne kadar fikren hep istese ve hep bunu söylese de gücü yetmemiş. adam bence bu kadının yetiştirdiği çocuktan bile kendine pişmanlık payı çıkartıyordur, boşa pişman olur orası ayrı (bunu neden söylediğimi daha önce örneklerle açıkladım)
e çocuk yapmış diye kızıyoruz da. öyle nasıl olurdu düşünelim. mesela aile zoruyla evlendik bak ama 2 sene evli kalalım sonra sen yoluna ben yoluma deseymiş keşke, en baştan. (tam yaz dizisi!)
işte acaba o zaman da mı vururlardı? ya da bu kadın olmaaaz ben dul kalamaaam diye intihar mı ederdi? bu kadın kocasıyla kavga etse, hooop intihara giden bir kadın. 20-25 yaşındayken boşanmaya kalksa adam ne olurdu düşünün artık....
"neden çocuk yapmış o zaman" diyoruz da öyle bir ortam ki saçma geliyor bir yerde bunu sormak.
bu arada kadın bir de kanser tedavisi görmüş, adam kanserli kadını nasıl bırakacaktı arkadaşlar? ne denirdi o durumda? (hepimiz derdik)
şu anda adama kızdığım nokta neden çocuk da değil de, kadına boşanacaz sen bunu ciddiye almıyorsun ama al kendini hazırla diye ciddi bir gözdağı vermemiş olması. adam ailelere itaat etmiş, adam merhametli, adam uçkurunun derdine girmiş bir olaya işte, kaderimmiş deyip sonsuza kadar böyle yaşar gider sanmış konu sahibi.