Adam tüm bu yazdığınız sebepler ve belki bilmediğimiz çok başka şeylerden dolayı yeterince beklemiş. Şartlar kendisi için elverişli hale gelince işi ciddiye bindirmiş.3 çocuk var. 3... Sadece kurtulmak için değildir o. Kadın hakkını alamadığı için çekişmeliye gidiyor. Babasının hayrına değil. Adam burada zaten hakkını veriyor. Niye çekişmeliye gitsin. Kadının üstüne şunu bunu istemesi zaten absürt onu başta dedik. Yani diyorum ki adamın ki can havli değil. Can havli olan insan 2 sene yatak ayırmış. Bekler mi? 2 sene... Kadının anlayıp boşanmak istemesini beklemiş. Ama bakmış olmamış. Ben hakkını vereyim sen yoluna ben yoluma demiş. Can Havli dediğiniz şeyde bir insan 2 sene beklemez. 20 yıl hiç beklemez. Adam çocuklarının büyümesini beklemiş resmen. Belki de maddi olgunluğa ulaştı.. Boşanınca maddi külfet olmayacağını düşündü bu zamanı uygun gördü. Sırf kadından kurtuldu demeniz saçma. Şaka değil 20 sene 3 çocuk. Adamın eli armut mu toplamış? O zaman vurulma tehditi gören adam şimdi görmeyecek mi? Cesareti nereden alıyor? Maddiyatından alıyor. Çocuklarına düşkün bir baba. Bunu uygun görmesi normal. Kaldı ki karısı kanser iken kadını en iyi yerlerde tedavi ettirmiş. Adam can havli falan dese böyle bir yaklaşımda bulunur mu? Sırf kadını eleştirmek için abartılı yorumlar yapmayın. Kadın sütten çıkma ak kaşık değil zaten. Ama adamda da öyle yeter ki gitsin bitsin durumu olmamış belli. Resmen çocukların büyümesini beklemiş. Maddi olgunluğa erince de kesin karar almış.
Kadın diyor ki 3-5 senedir maaşı çok iyi. Eee adam 2 senedir yatak ayırmış. Bu ne demek oluyor. Maddi güce erince o gücü kendinde gördü demek ki. Bir erkek için boşanmak kolay değil. Çok kötü karısı da olsa düzen bozmak. Yalnız kalmak. Çocuklarını aynı ortamda görememek. Bir çok etken. Şu an adam kimbilir neler düşünüyor. Kolay değil öyle 20 sene sonra iyi ya da kötü de olsa bir düzeni bozmak.
Şimdiye dek defalarca bu evliliği sürdürmek istemediğini hanımefendiye iletmiş ama bu düşüncesi ciddiye alınmamış. Hazır iş bu noktaya, yani protokol şartlarını düzenlemeye kadar gelmiş, bir şey olup da vazgeçmesin diye elinden geldiğince her isteği kabul ediyor. Bence bunlar can havliyle verilmiş gereksiz imtiyazlar.
Hem pastam dursun hem karnım doysun diyen konu sahibimiz de nasılsa her istediğime evet diyor diye abartıyor. Ben de diyorum ki adamcağız bir an evvel boşanma gerçekleşsin diye tamam diyorken daha fazla üstüne gitmesin. İş çekişmeliye dönerse Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olur. Siz de kabul ediyorsunuz iyi niyeti suistimal ettiğini. Eeeee kim göz göre göre iyi niyetinin suistimal edilmesine rağmen ılımlı ve orta yolu bulmaya çalışır? Hem de avukata danışmışken?
İçki, kumar, şiddet, hakaret, aldatma vs şeyler olsa söyleyeceklerim çok farklı olurdu. Bunların hiçbiri yok ve yetişkin bir insan artık evli kalmak istemiyorsa kalmaz. Sorumluluklar paylaşılır herkes kendi yoluna gider. Üç çocuk deyip duruyorsunuz ikisi birlikte yaptılarsa sorumluluk da ikisinin.