3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

3 çocuk var. 3... Sadece kurtulmak için değildir o. Kadın hakkını alamadığı için çekişmeliye gidiyor. Babasının hayrına değil. Adam burada zaten hakkını veriyor. Niye çekişmeliye gitsin. Kadının üstüne şunu bunu istemesi zaten absürt onu başta dedik. Yani diyorum ki adamın ki can havli değil. Can havli olan insan 2 sene yatak ayırmış. Bekler mi? 2 sene... Kadının anlayıp boşanmak istemesini beklemiş. Ama bakmış olmamış. Ben hakkını vereyim sen yoluna ben yoluma demiş. Can Havli dediğiniz şeyde bir insan 2 sene beklemez. 20 yıl hiç beklemez. Adam çocuklarının büyümesini beklemiş resmen. Belki de maddi olgunluğa ulaştı.. Boşanınca maddi külfet olmayacağını düşündü bu zamanı uygun gördü. Sırf kadından kurtuldu demeniz saçma. Şaka değil 20 sene 3 çocuk. Adamın eli armut mu toplamış? O zaman vurulma tehditi gören adam şimdi görmeyecek mi? Cesareti nereden alıyor? Maddiyatından alıyor. Çocuklarına düşkün bir baba. Bunu uygun görmesi normal. Kaldı ki karısı kanser iken kadını en iyi yerlerde tedavi ettirmiş. Adam can havli falan dese böyle bir yaklaşımda bulunur mu? Sırf kadını eleştirmek için abartılı yorumlar yapmayın. Kadın sütten çıkma ak kaşık değil zaten. Ama adamda da öyle yeter ki gitsin bitsin durumu olmamış belli. Resmen çocukların büyümesini beklemiş. Maddi olgunluğa erince de kesin karar almış.
Kadın diyor ki 3-5 senedir maaşı çok iyi. Eee adam 2 senedir yatak ayırmış. Bu ne demek oluyor. Maddi güce erince o gücü kendinde gördü demek ki. Bir erkek için boşanmak kolay değil. Çok kötü karısı da olsa düzen bozmak. Yalnız kalmak. Çocuklarını aynı ortamda görememek. Bir çok etken. Şu an adam kimbilir neler düşünüyor. Kolay değil öyle 20 sene sonra iyi ya da kötü de olsa bir düzeni bozmak.
Adam tüm bu yazdığınız sebepler ve belki bilmediğimiz çok başka şeylerden dolayı yeterince beklemiş. Şartlar kendisi için elverişli hale gelince işi ciddiye bindirmiş.
Şimdiye dek defalarca bu evliliği sürdürmek istemediğini hanımefendiye iletmiş ama bu düşüncesi ciddiye alınmamış. Hazır iş bu noktaya, yani protokol şartlarını düzenlemeye kadar gelmiş, bir şey olup da vazgeçmesin diye elinden geldiğince her isteği kabul ediyor. Bence bunlar can havliyle verilmiş gereksiz imtiyazlar.

Hem pastam dursun hem karnım doysun diyen konu sahibimiz de nasılsa her istediğime evet diyor diye abartıyor. Ben de diyorum ki adamcağız bir an evvel boşanma gerçekleşsin diye tamam diyorken daha fazla üstüne gitmesin. İş çekişmeliye dönerse Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olur. Siz de kabul ediyorsunuz iyi niyeti suistimal ettiğini. Eeeee kim göz göre göre iyi niyetinin suistimal edilmesine rağmen ılımlı ve orta yolu bulmaya çalışır? Hem de avukata danışmışken?

İçki, kumar, şiddet, hakaret, aldatma vs şeyler olsa söyleyeceklerim çok farklı olurdu. Bunların hiçbiri yok ve yetişkin bir insan artık evli kalmak istemiyorsa kalmaz. Sorumluluklar paylaşılır herkes kendi yoluna gider. Üç çocuk deyip duruyorsunuz ikisi birlikte yaptılarsa sorumluluk da ikisinin.

Bacım 20 yıl içinde adam ne zaman bosanalim dese kadının abisi vururum demiş veya kadın intihara kalkısmış, kendisi anlattı...Demek artık o kadar dayanamıyor ki , ölümü de göze almış, belki sakinleşirler diye 60 bin olan maaşın 55 binini neredeyse ömür boyu kadına vermeyi kabul ediyor.....Daha ne olması lazım kurtulmak istediğini anlamak icin?
Amuda kalkıp 32 dilde sal beni demesi lazım herhalde. 🙄

Adam tüm bu yazdığınız sebepler ve belki bilmediğimiz çok başka şeylerden dolayı yeterince beklemiş. Şartlar kendisi için elverişli hale gelince işi ciddiye bindirmiş.
Şimdiye dek defalarca bu evliliği sürdürmek istemediğini hanımefendiye iletmiş ama bu düşüncesi ciddiye alınmamış. Hazır iş bu noktaya, yani protokol şartlarını düzenlemeye kadar gelmiş, bir şey olup da vazgeçmesin diye elinden geldiğince her isteği kabul ediyor. Bence bunlar can havliyle verilmiş gereksiz imtiyazlar.

Hem pastam dursun hem karnım doysun diyen konu sahibimiz de nasılsa her istediğime evet diyor diye abartıyor. Ben de diyorum ki adamcağız bir an evvel boşanma gerçekleşsin diye tamam diyorken daha fazla üstüne gitmesin. İş çekişmeliye dönerse Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olur. Siz de kabul ediyorsunuz iyi niyeti suistimal ettiğini. Eeeee kim göz göre göre iyi niyetinin suistimal edilmesine rağmen ılımlı ve orta yolu bulmaya çalışır? Hem de avukata danışmışken?

İçki, kumar, şiddet, hakaret, aldatma vs şeyler olsa söyleyeceklerim çok farklı olurdu. Bunların hiçbiri yok ve yetişkin bir insan artık evli kalmak istemiyorsa kalmaz. Sorumluluklar paylaşılır herkes kendi yoluna gider. Üç çocuk deyip duruyorsunuz ikisi birlikte yaptılarsa sorumluluk da ikisinin.
Bu yoruma da katılıyorum. Mantıklı yaklaşım. Adam sabırlı biri imiş. Makul da biri imiş. Adamı anlayan biri yokmuş karşısında. Kadından bir şikayet duymadık. Uyuyorsun falan dışında. Kadın zaten başlı başına kendine silah sıkmış. Adam da harcanıp gitmiş. Kadın hem adamı hem kendini harcamış. Akıl veren de mi olmamış. Cidden okuduğum ve ilgi alanıma giren çok ilginç ibretlik bir vaka.

Piraye dediğine katılıyorum. Ama şu var. Şartları olgunlaşmamış Daha 5 sene önce kanser tedavisi görmüş bu kadın. Adam bırakmamış. Kadının düzelmesini beklemiş. Adam zaten belli merhametli. Sırf tehdit ile duracak bir adam değil bu. Ben adamın vaziyetini az çok anladım. Bu tip erkek az. Çoğu erkek boşanma sırasında çirkefleşiyor. Başka erkek olsa tehditle de durmaz. Vuracaksa vursun der.. Dağ başında yaşamıyoruz. Burada üzücü durum şu. Adama üzüldüm ne yalan diyeyim. Bazı kadınlar ellerindeki imkanı değerlendiremiyor. Çoğu iyi kadında hödüklerin elinde parçalanıyor. Neden kurtulmak için demiyorum biliyor musunuz. Adamın merhametinden dolayı. Eğer merhametsiz biri olsaydı bunca sene tehdit falan gözü görmezdi. Sonuçta bu adamın da bı ailesi var. İlla ki devreye girerlerdi. Bence adam sabırlı biri imiş. Ben çocukları için katlandığını düşünüyorum. Tehdit falan değil. Vazifesini bitirmiş ve gidiyor.
Ben de tehdit sebebiyle can havli demedim zaten. Kaç yaşında adam bundan korkmaz. Vuracak olsalar bekaretini verdiğini söylediği zaman yaparlardı. Mesele şu, adamın önünde hep başka engeller varmış. Kendince bitiş çizgisine ulaşmak üzere. Neden karşı tarafı kırıp üzüp süreci uzatsın ki? Yeterince zaman kaybettim, giden para olsun deyip eski karısına bile bakmayı kabul ediyor. Ben konu sahibinin yerinde olsam derim ki bu adam sahiden beni istemediği için işi yokuşa sürmüyor. Ondan ayrılıp yoluma bakmam lazım. Elbet bir karşılığı olacak, ülkemizde kadınla erkeğin boşanması ne yazık ki bir olmuyor. Fakat sorumluluk alma zamanı gelmemiş mi sizce? Hadi adam işsiz kalsa, Allah korusun vefat etse ya da çalışamayacak duruma gelse? Ne olacak bu kadının hali? Çalışma gibi bir fikri aklının ucuna getirmiyor. Çok ilginç geldi bu kısım bana.

Ben de tehdit sebebiyle can havli demedim zaten. Kaç yaşında adam bundan korkmaz. Vuracak olsalar bekaretini verdiğini söylediği zaman yaparlardı. Mesele şu, adamın önünde hep başka engeller varmış. Kendince bitiş çizgisine ulaşmak üzere. Neden karşı tarafı kırıp üzüp süreci uzatsın ki? Yeterince zaman kaybettim, giden para olsun deyip eski karısına bile bakmayı kabul ediyor. Ben konu sahibinin yerinde olsam derim ki bu adam sahiden beni istemediği için işi yokuşa sürmüyor. Ondan ayrılıp yoluma bakmam lazım. Elbet bir karşılığı olacak, ülkemizde kadınla erkeğin boşanması ne yazık ki bir olmuyor. Fakat sorumluluk alma zamanı gelmemiş mi sizce? Hadi adam işsiz kalsa, Allah korusun vefat etse ya da çalışamayacak duruma gelse? Ne olacak bu kadının hali? Çalışma gibi bir fikri aklının ucuna getirmiyor. Çok ilginç geldi bu kısım bana.
Zaten ben baştan beri sizin gibi düşünüyorum. Bunu yazdım da. Sorun adam değil. Sorun adamın kadına baştan beri bosanalim diyen bir adamla 20 yıl geçirmesi. İnsan hiç mi duymaz. Boşanalim diyen erkekle durulur mu? Çalışmaz o. Onu anladık. Kolay değil 20 yıldan sonra sabahları kalkıp işe gitmek. Fikren hazır değil ki vücut hazır olsun. Gittiği yere kadar diyor demek ki. Yaşı ilerlesin kafasına dank eder. Pişman da olur

Yorum yapan destek olan herkese teşekkürler. Benim de hatalarım var kabul ediyorum. Ama burda 3-5 mesajla 20 yılı anlatmam mümkün değil. Protokolde 50000 ler nerden geldi bilmiyorum. Bidaha tekrarlıyım asgari ücret benim nafaka miktarım. Çocukların herbirine1.500 er lira. Kira yardımı da beş yıl 5000 lira. Bir tane çocuğum özel okula gidiyor şuan , onu da karşılayacak. Bir de tabi çocukların giyimini harçlığını eksik etmez diye düşünüyorum. 2-3 yıl sonra 2 çocuğum 18 ine girecek nafakaları kesilecek. 5 yılın sonunda da kira yardımı. Benim de rahat içinde yüzeceğimi düşünenler için söylüyorum bunları. Onun için de yeni bi ev kurmak eşyalar almak çocuklar belki özel üniversiteye gidecek onları karşılamak kolay değil onu da biliyorum. Ama beraberken daha kolay olan yolu istemiyor zorla tutamayacağımı biliyorum artık. Nakit para bozulan altınlarımın bedeli. Bir eski araba tazminat miktarı çok geliyorsa da size Allah kimseyi düşürmesin birşey demiyorum. Kendisi ile son durum arabayı ekleyecek protokole. Nakit miktarı artırayım ben uğraşmak istemiyorum dedi ama almasını tercih ettiğimi söyledim. bugün yarın getirir imzalanır sonra da herhalde dava uzamaz

Yorum yapan destek olan herkese teşekkürler. Benim de hatalarım var kabul ediyorum. Ama burda 3-5 mesajla 20 yılı anlatmam mümkün değil. Protokolde 50000 ler nerden geldi bilmiyorum. Bidaha tekrarlıyım asgari ücret benim nafaka miktarım. Çocukların herbirine1.500 er lira. Kira yardımı da beş yıl 5000 lira. Bir tane çocuğum özel okula gidiyor şuan , onu da karşılayacak. Bir de tabi çocukların giyimini harçlığını eksik etmez diye düşünüyorum. 2-3 yıl sonra 2 çocuğum 18 ine girecek nafakaları kesilecek. 5 yılın sonunda da kira yardımı. Benim de rahat içinde yüzeceğimi düşünenler için söylüyorum bunları. Onun için de yeni bi ev kurmak eşyalar almak çocuklar belki özel üniversiteye gidecek onları karşılamak kolay değil onu da biliyorum. Ama beraberken daha kolay olan yolu istemiyor zorla tutamayacağımı biliyorum artık. Nakit para bozulan altınlarımın bedeli. Bir eski araba tazminat miktarı çok geliyorsa da size Allah kimseyi düşürmesin birşey demiyorum. Kendisi ile son durum arabayı ekleyecek protokole. Nakit miktarı artırayım ben uğraşmak istemiyorum dedi ama almasını tercih ettiğimi söyledim. bugün yarın getirir imzalanır sonra da herhalde dava uzamaz
konu sahibi nakit ve araba parasi yerine 1+1 alsan daha iyi degil mi ? 5 yil sonra kira yardimi bitince cok zorlanirsin

Yorum yapan destek olan herkese teşekkürler. Benim de hatalarım var kabul ediyorum. Ama burda 3-5 mesajla 20 yılı anlatmam mümkün değil. Protokolde 50000 ler nerden geldi bilmiyorum.
Çunku hesap kitap bilmiyorsunuz...Adamın protokolde verdiklerinin toplamı aylık en az 50000 tutuyor ablacım...Zaten tek tek yazmışsin, hepsini topla bak kaç çikacak...

Evi söyledim aylık ödemeleri 30-40 bin çıkıyormuş alabilsem bu yaşa kadar alırdım dedi yanaşmıyor. çocukları daha iyi okutmak için girmemiş o borca şimdide masrafları artacak diyo üniversiteler yaklaşıyor vs. Off çıkmazda hissediyorum. Önüme 300.000 atıp ayda 10.000 lira vererek çıkıp gidecek aklınca. Ceketimi alıp çıkıyorum diyo bi de also eşyayı çok istiyosa.çocuklar konusunda çok istekli blöf değil ama asla vermem
Aslında cocukları vermelisiniz. Sizin de bi hayatınız var gencsiniz . kendınıze yeni bir hayat kurabilirsiniz. Eşiniz başkasıyla birlikte olur dıye kıskanclıktan deliriyorum demişssiniz. Bosanınca baskasıyla siz de evlenebilirsiniz. İslami yönden bakarsak cocuklar babaya nispeten anılır. Verin babaya cocukları nafaka ve tazminatınızı alıp hayatınıza bakmalısınız bence.

Çunku hesap kitap bilmiyorsunuz...Adamın protokolde verdiklerinin toplamı aylık en az 50000 tutuyor ablacım...Zaten tek tek yazmışsin, hepsini topla bak kaç çikacak...
Üşenmedim , toplu para hariç aylık ödemeleri hesapladım

8500(cep harclığınız)+
4500 (iştirak nafakası)+
5000 (kira yardımı)+
20000 ( 1 özel okul taksidi, 3 çocuğun harçliğı, kıyafetleri, okul ihtiyacları , servisleri, kırtasiyeleri -minimum hesaplandi- )+
16000 araba kredisi taksidi (devlet bankalarının 300 binlik ikinci el araca şu anda verdiği en düşük faizi baz aldım)....

Aylık toplam (minimum): 54000... Bir de toplu para alacaksınız tazminat olarak, onun için de kredi çekecekse bir 15000 de ihtiyaç kredisi taksidi ekle....

Sizin küçumseyerek hesaba katmadiginiz (belki de hayatınız boyunca hiçbirsey odemediginiz için bedava zannettiginiz) ikinci el araba ve biri özelde okuyan üç çocugun eğitim, kıyafet,kırtasiye, harclik, kurs gibi masrafları bile tek başina 35000 aylık ödeme gerektiriyor...farkında mısınız?

Son düzenleme:
Üşenmedim , toplu para hariç aylık ödemeleri hesapladım

8500(cep harclığınız)+
4500 (iştirak nafakası)+
5000 (kira yardımı)+
20000 ( 1 özel okul taksidi, 3 çocuğun harçliğı, kıyafetleri, okul ihtiyacları , servisleri, kırtasiyeleri -minimum hesaplandi- )+
16000 araba kredisi taksidi (devlet bankalarının 300 binlik ikinci el araca şu anda verdiği en düşük faizi baz aldım)....

Aylık toplam (minimum): 54000... Bir de toplu para alacaksınız tazminat olarak, onun için de kredi çekecekse bir 15000 de ihtiyaç kredisi taksidi ekle....

Sizin küçumseyerek hesaba katmadiginiz (belki de hayatınız boyunca hiçbirsey odemediginiz için bedava zannettiginiz) ikinci el araba ve biri özelde okuyan üç çocugun eğitim, kıyafet,kırtasiye, harclik, kurs gibi masrafları bile tek başina 35000 aylık ödeme gerektiriyor...farkında mısınız?
Farkında değil büyük ihtimalle.
Bir de 300binlik araç sorun çıkarabilir. Onun dışımda vergisi,kaskosu, benzini var onları nasıl karşılayacağının farkında mı?
Belki o masrafları da adamın karşılayacağını düşünüyordur.

Farkında değil büyük ihtimalle.
Bir de 300binlik araç sorun çıkarabilir. Onun dışımda vergisi,kaskosu, benzini var onları nasıl karşılayacağının farkında mı?
Belki o masrafları da adamın karşılayacağını düşünüyordur.
Bunları da adamın karşılamak zorunda kalacağını ben bile anladım...Cocukları kullanarak herşeyi catır çatır ödetir...Asla cebinden (cep harcliğından) bir kuruş harcamaz bence....

Son düzenleme:
Cocuklariniz okursa nafakalari kesilmeyecek. Ayrica kesilecek diye hesabini yaptiginiz para cocuklarin nafakasi, sizin degil. Babalari cikarir birer ek kart koyar ceplerine.
5 Sene sonra barinma ihtiyacinizi nasil karsilayacaksiniz, planiniz nedir?

Cocuklariniz okursa nafakalari kesilmeyecek. Ayrica kesilecek diye hesabini yaptiginiz para cocuklarin nafakasi, sizin degil. Babalari cikarir birer ek kart koyar ceplerine.
5 Sene sonra barinma ihtiyacinizi nasil karsilayacaksiniz, planiniz nedir?
Ya dostum bu adam bu kadına ömür boyu asgari ücret bağladı zaten, daha da güzeli 5 yıl sonra çocuklardan en az biri Ankara'da üniversite seçerse (ki neden seçmesin? konu sahibi de mutlaka çocuklara okul seçimlerinde yardımcı olur :-) ) bu adam çocukları için zaten çozecek eğitimleri bitene kadar barınma sorununu....Bu yüzden konu sahibinin barınma sorunu gibi bir sorunu yok , hayatı boyunca da olmayacak, o da bunu bildiği için hiç girmiyor o konuya....

Evet ben de onu anlamadım, 5 yıl sonra ne olacak konu sahibi? Bence koşullar yine de ağır baba için, umarım çevresinden bir akıl vereni çıkar ona da. Yeni bir hayat kursa tekrar çocuk sahibi olsa , hatta belki çocuklarını da yanına alsa bile ödemeye devam edecek bu borçları. İşini sağlığını kaybetme ihtimali herzaman hepimiz için var. Benim bildiğim yoksulluk nafakası tüm geçimi sağlamak üzere değil ki, zaten çocuklarına bakacaksa bence asıl o nafaka miktarını daha düşük tutmalı. Sizi de belki çalışmaya teşvik eder bu

Ya dostum bu adam bu kadına ömür boyu asgari ücret bağladı zaten, daha da güzeli 5 yıl sonra çocuklardan en az biri Ankara'da üniversite seçerse (ki neden seçmesin? konu sahibi de mutlaka çocuklara okul seçimlerinde yardımcı olur :-) ) bu adam çocukları için zaten çozecek eğitimleri bitene kadar barınma sorununu....Bu yüzden konu sahibinin barınma sorunu gibi bir sorunu yok , hayatı boyunca da olmayacak, o da bunu bildiği için hiç girmiyor o konuya....
Hic boyle dusunmemistim 🤦‍♀️ simdi bile cocuklarla beraber aglama seanslari yapildi. O zamanda evsiz kalacagim diye vicdanlarina oynar

Evet ben de onu anlamadım, 5 yıl sonra ne olacak konu sahibi? Bence koşullar yine de ağır baba için, umarım çevresinden bir akıl vereni çıkar ona da. Yeni bir hayat kursa tekrar çocuk sahibi olsa , hatta belki çocuklarını da yanına alsa bile ödemeye devam edecek bu borçları. İşini sağlığını kaybetme ihtimali herzaman hepimiz için var. Benim bildiğim yoksulluk nafakası tüm geçimi sağlamak üzere değil ki, zaten çocuklarına bakacaksa bence asıl o nafaka miktarını daha düşük tutmalı. Sizi de belki çalışmaya teşvik eder bu
Çok ağır konuşuyorsunuz...Ne demek az nafaka verip calışmaya teşvik filan...konu sahibi 3 çocuk doğurmus, yüksek standartta bir kadın...ezik değil...niye çalışsin? ne münasebet? 3 çocuk doğurmuş....55000 nafaka çok mu? neyine yetecek...kadın kadının düşmanı gerçekten....Allah kimseyi sizin elinize düşggfsfghsssffh

Back
X