3 çocukla boşanmak

Aileniz nerde? Bir süre kv misafiriniz olsun, iyi kötü bi denge kurar aranızda. Çocuklarla o ilgilensin ya da siz, adam işten gelince dinlensin rahat rahat tv izlesin. Belkide tek derdi budur. Adamın yaptığı kesinlikle yanlış ama inan diplomasız çalışılan işlerde on kişiyi memnun etmeye çalışmaktansa bir tek kişiyi idare etmek daha kolay. Bu arada maaşa başvurun ve biriktirin, çocuğun geleceği için birikim olsun.

Az önce tost yapmış sahur için hadi gel sahurunu yap dedi. Ben çocuk odasındayım ağlıyorum iftardan beri. Ben de ben yemek istemiyorum dedim. Kalk ye hadi aç aç tutulmaz hem emziriyorsun dedi. Ben de yemicem zaten sayende sutum kesildi dedim. İyi o zaman dedi gitti kendisi yedi. adam hala boğazını düşünüyor.

Ailem yok canım. Ablam var ama öyle samimi abla kardeş gibi değiliz. Ayda yılda bir telden görüşüyoruz. Yolda görsek tanımayız birbirimizi. teyze hala dayı amca arasam vardır illa bir yerlerde ama ben bilmiyorum nerdeler... Çok uzun çok kopuk hikayeler onlar. Destek olacak hiç kimse yok kısacası.
Kayınvalide gelemez kayınpederim var. O da çalışıyor baya uzak evleri.

Hemen kacmak yerine en azndan siz bir orta yol bulamaz misiniz? Yani tek tarafli mi oluyor bu isler? Ben esimle yasadigim sorunlarda orta yolu ben buluyorum bulamazsam o buluyor.Birbirinizi tamamlamayi denesinizz??

Sinir bozucu gercekten.

Adam için hayat devam ediyor. Yarın işe gidecek ve 17 saat oruç tutacak. He iyi yapıyor demiyorum. Keşke bir pişmanlık belirtisi bulsanız aradığınız gibi. Ama yoksa da kendinizi hırpalamayın.
Bence arkadaş gibi yaşamayı demeyin. Aranızda mutlaka yeni bir denge bulacaksınız.
Kin tutmamaya çalışarak başlayın, siz de hiç bir şey olmamış gibi davranın ve sinirlerinizi zorladığında bulunduğunuz odadan çıkın. Yada duymamazlıktan gelin..

Bence zaman tanıyın biraz daha asabileşmesinin nedenleri ne onlara bir yoğunlaşın varsa aile büyüğü veya dost onla bir konuşun eşinizle konuşsun
Yani ortamı yumuşatmayı deneyin
Küçük bayağı küçük bazen herşey altüst oluyor ama sonra dengeyi buluyor
Kvniz iyiyse bir onla konuşun oğluna nasihat eder belki

Hemen kacmak yerine en azndan siz bir orta yol bulamaz misiniz? Yani tek tarafli mi oluyor bu isler? Ben esimle yasadigim sorunlarda orta yolu ben buluyorum bulamazsam o buluyor.Birbirinizi tamamlamayi denesinizz??

10 yıllık evliyiz. Artık orta yol bulan kalmadı. Benim kafamda son aylarda hep bir yolunu bulup boşanıcam nasılsa diye bi bitirmişlik vardı. İnceldiği yerden kopsun diyordum ama cevaplardan sonra hiç yolunun olmadığını gördüm. BDV de açılan her konuda herkesi boşatıyorlardı. Benimkini kurtarasınız geldi.

Hay Allam ama bu ciddi bir karar ve ortada cok ciddi bir sorun yok aldatma siddet vs vs..
O yuzden halledilemicek bir sey de yok.Olumlu dusunun olumlu olsun.

Mesela bir örnek vereyim. Son zamanlarda genelde arkadaşlarıyla takılıyor. Çocuklardan haberi yok. Haftada 1 gün o çocuklara bakıyor ben çıkıyorum. Pazarları beraber bişeyler yapıyoruz. Ama çok az. Hem engelli çocuk hem bebek dışarda çok zor oluyor.

Oğlanın sınavı kotu gelmiş çocuğa kızdı. Ben de ona dedim ki arkadaşlarınla sokakta gezeceğine gelip çocuğu çalıştırsaydın.

Ya da geçenlerde ortancayı okula götürdü tırnaklarını kesmemişim bana bağırıyor çocuğun tırnaklarını niye kesmedin hocasını cırmaladı diye. Yaa yetişememişim işte kendin kes herşeyi benden bekleme diye bağırdım ben de. Böyle saçma sapan şeylerden kavga ediyoruz. Birbirimize tahammülümüz kalmadı.

Haa evde iş bölümü yaptık yıllar önce. O işleri aksatmaz. Benim yetişemediğim işleri de yapar. Yemek yapamazsam dışardan getirir ama son zamanlarda çocuk gibi her şeyde azarlıyor zoruma gidiyor benim de.

Kayınvalide iyidir de çok görüşmeyiz. Bayramdan bayrama. İşte bu gün iftara çağırdılar kavga ettik yanlarında. Onlar gelir arada. Öyle anne baba sözü dinlemez hiç.

Arkadaşım öncelikle durumuna gerçekten cok üzüldüm. Insallah hakkınızda hayırlısı olur. Ben sosyal hizmet uzmaniyim. Engelli cocugun icin maas alabilirsin. Ama bunun sarti ailedeki kisi basina dusen gelirin asgari ucretin net tutarinin 2/3 unden az olmasi. Suan şartı saglayamiyorsan da bosanirsan muhakkak alirsin. Engel durumunun da ağır olmasi gerek. Bakım raporu verirler ve sana maas baglarlar. Ayrica aile ve sosyal politikalar bakanliginin sosyal ekonomik destek yardimi var. Calisamiyorum bosandim cocuguma bakiyorum dersen engelli olmayan diger cocuklarindan biri veya her ikisine de devlet destek verir. Bu da cocuk başına 750 lira. Bir de engelli maasin olur. Mahkeme esine de nafaka baglar muhakkak

Ben senin yerinde olsam boşanmazdım. En azından evde iş bölümü var ve sana destek oluyor. Aileden yana da şanslı değilsin. Boşandığın takdirde engelli maaşı artı nafakalarla belki çalışmana gerek kalmaz. Ama 3 çocukla yalnızlık seni bitirir. ...

Tost yapması, çağırması , emziriyorsun ye demesi bile bir adım aslında.Neden inatla gitmediniz ?
Kafanizda bitirdiginiz için her yaptığı her söylediği batıyor sanırım.
Şu boşanma fikrini bir kenara bırakın . Biraz daha alttan almaya çalışın...Baktınız bir tartisma çıkacak gibi hemen cevap vermemeyi seçin,yada haksız olduğunuzu kabul edin...Birakin konuşsun konuşsun sussun.En azindan çocuklar için yapın bunu.
10 yıllık evlilik,3 çocuk,son bir kaç ay artan kavgalar.Evliliginize şans verin,belki ilk yıllar gibi aşk dolu olmaz ama saygı çerçevesinde yurutebileceginizi düşünüyorum.
Çocukları alip vurup kapıyı çıkın demek buradan çok kolay,ama görünen köyde kılavuz istemez.Bu sizinde çocuklarında zararına olur.

Tost yapması, çağırması , emziriyorsun ye demesi bile bir adım aslında.Neden inatla gitmediniz ?
Kafanizda bitirdiginiz için her yaptığı her söylediği batıyor sanırım.
Şu boşanma fikrini bir kenara bırakın . Biraz daha alttan almaya çalışın...Baktınız bir tartisma çıkacak gibi hemen cevap vermemeyi seçin,yada haksız olduğunuzu kabul edin...Birakin konuşsun konuşsun sussun.En azindan çocuklar için yapın bunu.
10 yıllık evlilik,3 çocuk,son bir kaç ay artan kavgalar.Evliliginize şans verin,belki ilk yıllar gibi aşk dolu olmaz ama saygı çerçevesinde yurutebileceginizi düşünüyorum.
Çocukları alip vurup kapıyı çıkın demek buradan çok kolay,ama görünen köyde kılavuz istemez.Bu sizinde çocuklarında zararına olur.

Hay Allam ama bu ciddi bir karar ve ortada cok ciddi bir sorun yok aldatma siddet vs vs..
O yuzden halledilemicek bir sey de yok.Olumlu dusunun olumlu olsun.

Ya diyorum ya hani kafamda bitmişti ben hep illa bir yolu vardır diyordum.
Hatta konuyu da açarken kesin bir çözüm verirler sabaha giderim diye açtım.
Şiddet yok şimdilik ama olabilir...
Çıksam gitsem çok zor çok korkuyorum ama bu şekilde nasıl devam edeceğim.

Canım arkadaşım, ben kk yı bekarken okurdum çünkü burada tecrübeli kadınlar vardı, bundan ayrı ders çıkarılması gereken çok hikaye vardı, bdv de boşan denen konularda genelde adamın ev ile alakası yok şiddet aldatma hepsi bir arada oluyor yoksa genelde yapıcı cevaplar görüyorum. Bak sosyal hizmet uzmanı hanım yazmış, bir çok devlet koruması var, bunlara başvurusun boşandıktan sonra ama bu sorumluluğun fazlası sırtına binecek bunu da unutma.

Sanırım çok sorumun cevabı sizde var. Yarın özelden yazayım inşallah çok sağolun bilgiler için. Bir ışık açıldı sanki. Devletin diğer çocuklar için yardımdan ziyade bakıcı kreş ayarlasa bile yeter. Ne bileyim illa bi iş bulurum ya.

Ama sürekli de çocuk gibi azarlıyor. Her şeyde suçluyor. Diyorum ya hani şimdiye kadar bi düşüncem vardı ama bu gün üzerime yürüyünce iyice bitti gözümde. Kaç saattir ağlıyorum. Onun umurunda bile değil. Gidecek yeri yok bana muhtaç ayaklarında sanki hiç düşünmeden kırabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…