3 elti 3 kayinbirader kayinvalide kayinbaba ayni evde yasamak

Sormayin. Kardesim bn okucam para kazancam gezcem. Giyincem kusancam annemi de alip gezcem. Koca emrinde olamam diyen birisiydi. Noldu boyle bilmiyorum
Asiret diyince zengin geldi gozune galiba bilmiyorum.
Erkek ne kadar zengin olursa olsun, kadın çalışmalı kendi ayakları üzerinde durmalı. Yoksa erkek psikolojik, fizyolojik şiddet uyguluyor, aldatıyor ama kadın yine de boşanamıyor. Hele ki öyle bir aile çalışan bir kadını asla istemez, ilerde de boşanmasına izin vermez.
Şu an evlenen her 3 kişiden 1’i boşanıyormuş. Boşanmak istese nolacak? Ömür boyu istemediği bir hayat mı yaşayacak? Yoksa antidepresanlarla bilmem kaç çocukla kocasına, kayınvalidesine, kendinden yaşça büyük eltilerine kölelik yapmaya mı çalışacak?
Evlenme aşamasına gelince çocuk bir sürü şey vaadedecek, şöyle yaparız böyle yaparız diye ama evlenince hepsi fos çıkacak çoğu evlilik gibi.

Merhaba hanimlar.
Benim lise sona giden bir kardesim var.
Yakin zamanda biriyle tanisti.
Doguluymus , asiret torunuyum diyomus.
Ama muglada yasiyolarmis.
Cocuk iyi birine benziyo giyimi kusami hali tavri uslubu falan cok terbiyeli.
Ilk basta sevdim cocugu.
Ama gecenlerde kardesim sohbet arasinda soormus annen napyo falan diye.
Cocuk da gelinler ev temizliyo annem oturyo demis.
Nasil yani dedim hepsi ayni evde mi oturyolar yoksa aile apartmani falan mi var diye.
Kardesim bilmiyorum dedi.
Sormasi icin israr ettim.
Ertesi gun sormus.
Gercekten de ayni evin icinde yasiyolarmis hepsi.
Ve cocuk biz de boyle sonra evlenirsek bizde ayni evin icinde yasiycaz demis.
Kardesime boyle bisey mumkun degil olamaz dedim.
Birsey olmaz diyo.
Buraya fikrinizi neler olabilecegini yazin da gostereyim kardesime.
Simdiden cok sagolun .
Ohh ne güzel. Herkes birbirinin banyo ve yatak seslerini duya duya yaşayıp gidiyorlardır.

Yani herhangi bir insan sekiz yabancı insanla beraber yaşamayı düşünebiliyorsa, mantık mevhumu yoktur. Evlensin görsün denebilir ancak.
Milletteki cesarete bak.
Ben bir hafta kaynana kayınpeder bekar kayınbiraderi çekemiyorum. Bitse diye saat sayıyorum bazıları bir ömür yaşamayı düşünüyor.
Yani ne denir başka...

Kardeşinize şöyle yaptırın, burada bdv de ki kv, eş, elti bilmem ne ile ilgili bütün konuları okutun, ondan sonra bir şey olur mu olmaz mı anlar. Bunda çok ciddiyim yapın bunu.
Lise sonda Allah aşkına okumak ve geleceğini güzel bir şekilde biçimlendirmek olsun tek derdi, koca kaçmıyor bir yere.
Hep diyorum evlenmeden önce keşfetseydim keşke şu siteyi...

Evde zaten 4 aile birlikte yaşıyorlar. 5. Mi olmak istiyor? Daha çok genç evlilik için ve çok toy. Ne demek bir şey olmaz. 5 aile birlikte yaşarken özel hayat denen bir şey olabilir mi? İnsan şöyle bir haftasonu uyanınca kahvaltı edip televizyonun karşısında pijmasıyla ayaklarını uzatıp dinlenmek istemez mi? Eğer böyle bir evliliğe tamam derse istediği gibi giyinip evinde oturmak lüks olacak. Ayrıca 18 yaşında evliliğin gündeme gelmesi için çok erken.

Yeni gelin isimli bir dizi vardı onlarda Türkmen aşireti bir evde kb 3 kaynana 1 görümce 3 elti 3 kayın 1 amca hatta birkaç kişi daha vardı o dizi geldi aklıma yani kız kardeşiniz bu diziyi izleyip etkilenmiş olabilir mi ? O dizi çok absürt ve saçmaydı yani o dizi de bile şiddet entrika kaos ne ararsan vardı. Gerçekten buna mı özendi acaba.
Aa evet bn bakmiyodum ama kardesim bakiyodu ona cok sacma buluyodum o komik buluyodu. Bilmiyorum gercekten etkilenms olabilir

Erkek ne kadar zengin olursa olsun, kadın çalışmalı kendi ayakları üzerinde durmalı. Yoksa erkek psikolojik, fizyolojik şiddet uyguluyor, aldatıyor ama kadın yine de boşanamıyor. Hele ki öyle bir aile çalışan bir kadını asla istemez, ilerde de boşanmasına izin vermez.
Şu an evlenen her 3 kişiden 1’i boşanıyormuş. Boşanmak istese nolacak? Ömür boyu istemediği bir hayat mı yaşayacak? Yoksa antidepresanlarla bilmem kaç çocukla kocasına, kayınvalidesine, kendinden yaşça büyük eltilerine kölelik yapmaya mı çalışacak?
Evlenme aşamasına gelince çocuk bir sürü şey vaadedecek, şöyle yaparız böyle yaparız diye ama evlenince hepsi fos çıkacak çoğu evlilik gibi.
Yya zaten cocuk soylemis. Bizde bosanma yoktur diye. Ve bunu kardesim bana soyledi . Ustune ustluk hosuna gitmis bu soz bide. Şok oldum kizdim ama umrunda degil.

Heralde aşiret deyince sarayda yaşayacak, hizmetçileri olacak, elini sıcak sudan soğuk suya sokturmayacaklar, manikür pedikür spa yaptırarak günlerini geçirecek, eve terzilerin biri gelecek biri gidecek filan zannediyor. Aç gözünü be yavrum son gelen gelin o evin hizmetini en çok üstlenir. Elinin kınası çıkmadan don yıkamaya koyulacaksın. Özel hayatın olmayacak. Herkes herkesin kaç gün arayla hangi saatte ne yaptığını bilecek. Gerçekten kendine layık gördüğün hayat bu mu?

Daha çok küçük evlilik falan düşünmesin sınavlara odaklanmasını sağlayın... Ayrıca aynı apartmanda oturanlar dahi bu kadar huzursuzken, aynı evin içinde bu kadar kalabalık ve “hizmet bekleyen” insanlarla yaşamak için bir şey olmaz diyen kardeşiniz sabah akşam yürek yiyor heralde...

Bu yaşlarda karşısına çıkan kişileri evlilik gözüyle bakılıyor. Ben artık büyüdüm ciddi bir ilişkim var hemde aşiret demek cazip geliyor. Siz baskı kurmayın şuan evlilik sürecine girene kadar. Baskıyı kurdukça kıymete binecek ablam bana bunu dedi diye ağlanacak çocuğa çocukta iki güzel sözle aklını daha çok çelecek. Ona herşey toz pembe gözüküyor. Siz güven verin. Sizden bişey saklamamasını sağlayın. İllaki kavgalar olacak o kavga anında sizinle dertleşmek için geldiğinde çaktırmadan alttan alttan gözünü açın.

Aa evet bn bakmiyodum ama kardesim bakiyodu ona cok sacma buluyodum o komik buluyodu. Bilmiyorum gercekten etkilenms olabilir
Gecmis olsun kardeşine o zaman ona hayaller ve hayatlar konusunda bir konuşma yapın çünkü evleneceği hayat 60 70 bölümlük dizi olmayacak boş hayaller bunlar.

Yya zaten cocuk soylemis. Bizde bosanma yoktur diye. Ve bunu kardesim bana soyledi . Ustune ustluk hosuna gitmis bu soz bide. Şok oldum kizdim ama umrunda degil.
Çok sevdiği için, ayrılamayacağını düşündüğü için boşanamayacağını düşündü heralde. Halbuki töre, namus muhabbeti yüzünden boşanmak yasak diyorlar.
Adam dövse de aldatsa da hayatından nefret etse de boşanamayacak. Her şeyi göze aldığında da cinayete kurban gidecek. Tv de görüyoruz. O zaman da hoşuna gidecek mi acaba? Şu çağda birlikte yaşamayı nasıl kabul eder bir insan gerçekten aklım almıyor.
Bence kayınvalidesiye birlikte yaşayan bir kişi bulun ve kardeşinize nasıl yanlış yolda olduğunu ve yaşayacaklarını ona anlatsın bir bir.
Kendi hayatı üzerinde duran kadınları ve modern evlilikleri, bir de eşine ve ailesine kölelik eden eski usül evlilikleri gösterin kardeşinize.
Doğulu olmasalar ve boşanamama muhabbeti olmasa evlensin görsün diyeceğim ama evlenirse hayatı kayacak, engel olunması lazım.

Msj atan herkesten Allah razi olsun . Hepinizin msji ayri ayri cok onemli. Hepsini gostercem kardesime.
Bu yaşlarda karşısına çıkan kişileri evlilik gözüyle bakılıyor. Ben artık büyüdüm ciddi bir ilişkim var hemde aşiret demek cazip geliyor. Siz baskı kurmayın şuan evlilik sürecine girene kadar. Baskıyı kurdukça kıymete binecek ablam bana bunu dedi diye ağlanacak çocuğa çocukta iki güzel sözle aklını daha çok çelecek. Ona herşey toz pembe gözüküyor. Siz güven verin. Sizden bişey saklamamasını sağlayın. İllaki kavgalar olacak o kavga anında sizinle dertleşmek için geldiğinde çaktırmadan alttan alttan gözünü açın.
Aynen sizin dediginiz gibi davraniyorum ama inanin gece gozume uyku girmiyo. Kardesim benden 9 sene sonra oldu. Ne bileyim cok sevdik cok. Boyle sevgiye acmıs gibi davranmasi cok zoruma gidiyo

Merhaba hanimlar.
Benim lise sona giden bir kardesim var.
Yakin zamanda biriyle tanisti.
Doguluymus , asiret torunuyum diyomus.
Ama muglada yasiyolarmis.
Cocuk iyi birine benziyo giyimi kusami hali tavri uslubu falan cok terbiyeli.
Ilk basta sevdim cocugu.
Ama gecenlerde kardesim sohbet arasinda soormus annen napyo falan diye.
Cocuk da gelinler ev temizliyo annem oturyo demis.
Nasil yani dedim hepsi ayni evde mi oturyolar yoksa aile apartmani falan mi var diye.
Kardesim bilmiyorum dedi.
Sormasi icin israr ettim.
Ertesi gun sormus.
Gercekten de ayni evin icinde yasiyolarmis hepsi.
Ve cocuk biz de boyle sonra evlenirsek bizde ayni evin icinde yasiycaz demis.
Kardesime boyle bisey mumkun degil olamaz dedim.
Birsey olmaz diyo.
Buraya fikrinizi neler olabilecegini yazin da gostereyim kardesime.
Simdiden cok sagolun .
Whaaaaaaaaaatttttttttt😤😤😤

Back
X