3 haftalık evliyiz yatılı misafir

nasıl ya?? siz bunları kabul mu ediyorsunuz hiç mi yeter artık demediniz

İşte gelen insanın uyumu o kadar önemli ki. Eşimin ailesi her şeye karışıp durmadan yorum yaparlar yatma kalkma saatimize kadar, yatak odamıza girme sevdaları falan bir sürü şey... Kişilerin karakterleri de çok önemli böyle durumlarda yoksa melek gibi insanlar olsalar rahatsız olmakta ayıp olurdu

Benim kayınpederimde TV olan odada uyur genelde. Akşam 9 dedin mi odanın kapısını kapatır mal gibi ortada kalırız. Allah'tan onların burda 4 çocuğu var sadece bizde kalmıyor. En son 1 gece bizde kalıyorlar artık henüz yeni evliyim ama tecrübe ettiğim kadar iletiyorum genç kızlara, evlendikten sonra aileniz eşinizdir. 20 yılınızı aynı evde geçirdiğiniz anneniz bile size bir yerden sonra rahatsızlık verecektir. Lütfen susmayınız

Eğer ilk günden ipleri kocanın eline verirsen yakında kaynanan senin eve yerleşir demedi deme
Arkadaşım evlendi 3.gün kv habersiz çıktı geldi üstelik yalnızda değil ve bu hep devam etti kafasına estikçe geldi aylar kaldı sonunda boşandılar
Yani gözünü aç biraz sessiz kalma

nasil yaparsin bilmiyorum ama asla kabul etme. bastan sınırı koymazsan boyle drvam eder gider. ayrica o kalma 2-3 gun olmaz ben sana soyleyeyim. en az 10 gun kalirlar. kayinvalidenler sanki yillarca oglunun evlenmesini beklemis gibi sirf yatili kalma hevesi oldugu icin:) cok tuhaf ya yatili kalinca ne anliyorlar acaba

2.5 saat çok değil, sabah gelip akşam dönülebilir. Gelinin evinde kalma merakı nereden geliyor anlamıyorum, ellerine ne geçiyor, ne amaçlıyorlar acaba? Onlar gelse, saat geç olsa sizde anne bugün burada kalın diye ısrar etseniz neyse ama sırf yatılı için gelmeleri çok gereksiz.

Baştan yüz verirseniz ileride 2 gün 2 ay olur. Ona göre mesafe koyun. Eşiniz sizin rahatsız olduğunuzu anlayamıyorsa gerekirse onuda kıracaksınız.

Aklıma tek çözüm geliyor siz gidin 1 gece kalıp dönün. Başka türlü baş edemezsiniz normal değil tabi ki ama bunu onların düşünmesi en kötü eşinizin engel olması gerek.
İşe yaramaz ben denedim hafta sonu gidip kalmamiza rağmen ayın yarısı bendelerdi @suheydaelif bu arada sorun kayınvalide yada kayınpeder de değil direkt mesafe koymayı bilmeyen esinizde

Eşinin sınır koyması lazım

Ailesi evini görmek kalmak isteyebilir elbet de daha bismillah evleneli ne olmuş. Bide direkt geliyoruz demek ne yahu. O kırılır bu kırılır demeyin sonra olan size olur. Kv ye söyleyin daha yeni evliyiz müsait miyiz diye sormadınız bile deyin

Bu arada kırmak istemiyorum diye bisey yok. Ben yeni evli iken saçma sapan bir mevzuya çok kızmıştım farklı şehirlerde idik elimizde tek cumartesi vardı ve o zaman arabamız yoktu. Kv tutturdu yoğun bakımdaki hastaya gidin diye, kapıdaki bekleyeni yolda görsek tanımayız. Ve hasta iyi iken 2 defa ziyaret ettik hatta annemlede gitmiştik.
Ben bir cinnet herseyi çözer fikri ile bir başladım sakinlestigimde dedim ki bi halt ettin arkasında dur. Kendi eksiğini başkalarına kapattırmaya çalışan insanlara çok kızarım asla da maşa olmam. Öyle 5 dk lik mesafe değildi ve ztn kısa gitmemizi istemiyordu kapıda bekleyecekmisiz
Eşim geldiğinde pamuk gibiydi annesine çok kızdığını saçma bulduğunu söylediğini söyledi. Bir daha da ztn böyle saçma emrivaki gelmedi

Uzgunum ama evet o dediginiz olacak gibi. Kocanizla dusundugunuz kadar iyi anlasmiyorsunuz, aileye bakis aciniz arasinda dunyalar kadar fark var ve bu fark bir evliligin dinamitidir. Siz burada yatili misafir istemezken esiniz anamdir babamdir zaten su kadar kalacaklar diyip sizin degil anasinin babasinin keyfini dusunuyorsa bu evlilikte cok mutlu olmayi beklemeyin. Tabiki iki bas kaldiginizda mutlu sanacaksiniz kendinizi ama konu ne zaman anam babam olsa evinizde zerre huzur kalmayacak. Bence bastan cesaretinizi toplayio suan musait degiliz, yeni evlendik duzenimizi kurunca biz sizi cagiririz demelisiniz. Bunu demediginiz takdirde bu davranisi normal karsilamis sayilacaksiniz ve ikincide.reddetmek istediginizde daha buyuk tepki olacak. Cok uzuluyorum ama evlilik bu ulkedeki kadinlarin buyuk kismina mutluluk degil dert getiriyor. Siz de aramiza hosgeldiniz.

Canım oğlunun yuvasını görmek sizinle vakit geçirmek istiyorlardır yeni gelinleri olmuş 2 günden birşey olmaz hem onları memnun etmiş olursun hemde eşini
O zaman boyle soylesinler, musait oldugunuzda gelelim haber verin desinler. Insanlar.kalpsiz degil anani babani ay kenara demiyor ama herseyin bir usulu var.

yok artık. 2 - 3 gün uzun bir süre değil ama 3. haftadan olması çok saçma ve asla istemezdim ben hemen plan yapardım gelmesinler diye şuraya gidelim bunu yapalım veya işim var ertelesek olur mu falan diye sonra yine bir iş çıkarırdım en azından ertelerim anlarsa anlarlar anlamazsa da ileri ileri atarım yani. bende yeni evlendiğimde akşam oturmalarına geliyolardı baktım haftada 2 3 e çıktı hemen akşamlar için başka planlar yapmaya başladım.

Eşimin ailesi de 2 haftalık evliyken gelip kalmışlardı. Geliyoruz dediler geldiler sormadılar bilet almışlar 10 saatlik yolda oturuyorduk. 1 hafta kaldılar gittiler 1 ay sonra gene geldiler. Böyle 3 4 ay sürdü tabi benim sabrım da bitti sinir krizi geçirdim ve bir daha almadım eve. Her ay bir bahaneyle gelmek istediler yok dedim. Şimdi aynı ildeyiz kolay kolay evime almam onları.Evime kalmaya gelemediklerinde benden kötüsü olmadı eşimi doldurup durdular sürekli onlar yüzünden kavga ettik. Şimdi yıpranmış bir evliliğim var sayelerinde ve tiksiniyorum kendilerinden ölseler üzülmem.
Şimdi eve alırsanız bunun sonu gelmeyecek sizin sınırlarınızı deniyorlar sınırlarınızı net çizin.

Çok can sıkıcı bir durum .

Eşinizle yüz göz olmaya şimdiden başlarsanız ilişki bağlarınız zedelenir.Hiç bir şey eskisi gibi olmuyor sonrasında ,bi zaman sonra şefkatli konuşma dili de bırakılıp karşı tarafa duyulan öfkeyle eşe hücum edilirse arada saygı da kalmıyor .

(En başından ayaklarını alıştırmayın cümlesi kullanılıyor ama eşinizle ilişkiniz zarar görmeden o şekilde çözülebilecek bir konu degil bu.)

Eşinize gelip kalmalarını istemediğinizi söylediniz mesela ,ne kadar bu konuya ılımlı gibi davranıp size anlayış göstermiş bile olsa sonuç olarak hem ailesine bi tepki de bulunamayacak , hem de iç dünyasında size karşı pasif bi öfke oluşacak zamanla. Hatta bazı erkekler ailesi hissetmesin eşinin istemediğini diye ,aileye daha çok ilgiyi arttırıyor ,daha çok mahcup hissediyor kendini .

Eşiniz kendisi fark edip bir şeyler yaparsa, gelecekleri güne program koymak gibi ya da farklı farklı mazeretlerle belki biraz biraz mesafe çizilebilir ama bu konu da eşiniz bi sorun görmez ise tek başınıza kimse ile de kötü olmadan çözeceğiniz bir konu değil .

Siz sadece sevgi pıtırcığı olmayarak ve mesafenizi koruyarak onların çekinmesini bi nebze sağlamış olabilirsiniz .
Oraya gidip gelmeniz ,kalmanız onların size gelmeyeceği anlamına gelmez ,her zaman iadeyi ziyaretleri olacak ve her zaman gelmek isteyecekler . Oraya gittiğiniz de seyrek kalmanız da mesafeyi koruyabilir .Dolaylı bir mesaj içerir.

Ancak Türkiye de kocalarla beraber aileleri ile de evleniliyor .Kocayı alıp çekileyim yok.Ki zaten sürpriz olmamış kv gereken sinyalleri vermiş size .

8 senelik evliyim hiç bi zaman aman eşim kırılmasın diye düşünmedim. Ben buyum huym bu kabul ediyorsan böyleyim dedim. Bazen tartışmalar tabi ki oluyor ama kalıcı bisey zaten değil. Alın karşınıza konuşun ben kendimi rahat hissedemem sıkılırım bunalirim falan deyin. Baktınız ailem bisey diyemem derse gece kocanizla biraz gürültü yapın belki utanır giderler

eşin yapacak bunu
hiçbir zaman sana bırakmayacak madem çok iyi biri bunu da düşünmesi lazım

Mutluluklar diyarı, evlilik arenasına hoş geldiniz.

Siz Türkiyede yaşadığınızı unuttunuz galiba sadece kocanızla değil bütün aile ile evlisiniz. Sizi şimdi merak ediyorlar..

Düğünden sonra ailelere gittiniz mi ya da onlar geldi mi? Genelde 1 haftadan sonra yemeğe çağırmalar gitmeler başlar. Sizinkiler 3 hafta iyi dayanmışlar.

El öpmeye mi geliyorlar? 3 haftalık evli insanlar kukumav kuşu gibi kaynana, kayınpederle oturacak şaka gibi… Eşinle tartışacaksın konu sahibi, kavga et demiyorum tartış kendini doğru kelimelerle ifade et “eve, seninle yaşamaya, yemek yapmaya, çarşıya, pazara yeni yeni alışıyorum, biraz daha beraber vakit geçirmek istiyorum biz müsait olunca çağıralım” gibi gibi alttan alırsan devamı gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…