- 16 Mart 2019
- 1.541
- 3.230
- 133
nasıl ya?? siz bunları kabul mu ediyorsunuz hiç mi yeter artık demedinizAynı şekilde ilk haftadan geldiler eşimin ailesi. Sonra her hafta sonu kalmaya geldiler ve fizan değildi aynı şehirde farklı ilçelerde oturuyorduk. Yol toplasan 20 dk etmiyor eltimler çocuk çoluk bize kalmaya geliyor bana kim soruyor kimse. Eşin birşey demiyorsa birşey de diyemiyorsun öyle b*ktan bir durum. Burada iş eşte bitiyor gelene müsait değiliz diyecek. Bir kaç ayınız size özel kalsın. Sınır çekin ayrıca baştan sınır koymazsanız sonra koyulmuyor bir bardak soğuk su içersiniz.
İşte gelen insanın uyumu o kadar önemli ki. Eşimin ailesi her şeye karışıp durmadan yorum yaparlar yatma kalkma saatimize kadar, yatak odamıza girme sevdaları falan bir sürü şey... Kişilerin karakterleri de çok önemli böyle durumlarda yoksa melek gibi insanlar olsalar rahatsız olmakta ayıp olurduYani tabiki mesela annemler geliyor, annem herşeye çok müdahale eden bir insan. Allah'tan eşimde bende çalışıyoruz yoksa 2 günü bir arada geçiremezdik. Ben evde yokken evi toparlar temizler. Yazlık yada kışlık hazırlıklarımı yapar akşamda gezer ederiz.
Eşim benim annemin gelmesini daha çok seviyor açıkçası. Kayınpederim geldiği zaman yapılan masrafın haddi hesabı yok çünkü. Birde kayınpederim hep evde oturmak isteyen bir insan hepimiz evde sıkılıyoruz. Annem gelince her akşam biryerlerde oluyoruz ve annem genelde pek masraf yaptırmayı seven bir insan değil aksine kendi masrafının üstüne daha bize de yapar. Katlanılabilen bir insan olsa ara sıra gelmeler göz ardı edilebilir. Ancak, daha evlenir evlenmez gelinmesi tabiki doğru değil. İlk geldiklerinde bende biraz rahatsız olmuştum. Tabiki birşey diyemezsin aile sonuçta, ancak eşimle yinede ufaktan konusunu konuşmuştuk yani
Benim kayınpederimde TV olan odada uyur genelde. Akşam 9 dedin mi odanın kapısını kapatır mal gibi ortada kalırız. Allah'tan onların burda 4 çocuğu var sadece bizde kalmıyor. En son 1 gece bizde kalıyorlar artıkİşte gelen insanın uyumu o kadar önemli ki. Eşimin ailesi her şeye karışıp durmadan yorum yaparlar yatma kalkma saatimize kadar, yatak odamıza girme sevdaları falan bir sürü şey... Kişilerin karakterleri de çok önemli böyle durumlarda yoksa melek gibi insanlar olsalar rahatsız olmakta ayıp olurdu
2.5 saat çok değil, sabah gelip akşam dönülebilir. Gelinin evinde kalma merakı nereden geliyor anlamıyorum, ellerine ne geçiyor, ne amaçlıyorlar acaba? Onlar gelse, saat geç olsa sizde anne bugün burada kalın diye ısrar etseniz neyse ama sırf yatılı için gelmeleri çok gereksiz.Merhaba değerli kk hanımları.
Ben henüz 3 haftalık evliyim ve kocamın annesi ve babası yatılıya gelmek istiyorlar. Aramızda 2 buçuk saat mesafe var, bize gelip 2-3 gün duracaklarmıṣ. Ya ben anlamıyorum. Daha 3 haftalık evli bir çifte yatılıya gelmeleri normal mi?
Niṣanlıyken de sürekli kayınvalidem diyordu iṣte sizde yatılıya kalmak için çarṣaf aldım diye. Eṣimin diğer kardeṣleri çok daha uzak mesafede oturuyorlar.
Eṣimi çok seviyorum aramız çoook çok iyi. Hiç bir zaman (sevgililik dönemi ve niṣanlılık dönemi boyunca) tartıṣmadık.
Ama bu yatılı kalma beni fazlasıyla sinir ediyor. Daha balayı tatilinden yeni geldik, normal mi sizce bize hemen yatılıya gelmeleri? Ben mi abartıyorum?
Üstelik babası çok tuhaf bir adam nerde ne denilceğini bilmiyen birisi, aṣırı karıṣıyor herṣeye. Ne yapmam lazım? Eṣimi de kırmak istemiyorum, çok mutluyuz.
İşe yaramaz ben denedim hafta sonu gidip kalmamiza rağmen ayın yarısı bendelerdi @suheydaelif bu arada sorun kayınvalide yada kayınpeder de değil direkt mesafe koymayı bilmeyen esinizdeAklıma tek çözüm geliyor siz gidin 1 gece kalıp dönün. Başka türlü baş edemezsiniz normal değil tabi ki ama bunu onların düşünmesi en kötü eşinizin engel olması gerek.
Eşinin sınır koyması lazımnasil yaparsin bilmiyorum ama asla kabul etme. bastan sınırı koymazsan boyle drvam eder gider. ayrica o kalma 2-3 gun olmaz ben sana soyleyeyim. en az 10 gun kalirlar. kayinvalidenler sanki yillarca oglunun evlenmesini beklemis gibi sirf yatili kalma hevesi oldugu icin:) cok tuhaf ya yatili kalinca ne anliyorlar acaba
Boşanıyorum canım bir önemi kalmadı artık kendisine ma aile mutluluklar istediği kadar onlarla olabilir şimdi.nasıl ya?? siz bunları kabul mu ediyorsunuz hiç mi yeter artık demediniz
Uzgunum ama evet o dediginiz olacak gibi. Kocanizla dusundugunuz kadar iyi anlasmiyorsunuz, aileye bakis aciniz arasinda dunyalar kadar fark var ve bu fark bir evliligin dinamitidir. Siz burada yatili misafir istemezken esiniz anamdir babamdir zaten su kadar kalacaklar diyip sizin degil anasinin babasinin keyfini dusunuyorsa bu evlilikte cok mutlu olmayi beklemeyin. Tabiki iki bas kaldiginizda mutlu sanacaksiniz kendinizi ama konu ne zaman anam babam olsa evinizde zerre huzur kalmayacak. Bence bastan cesaretinizi toplayio suan musait degiliz, yeni evlendik duzenimizi kurunca biz sizi cagiririz demelisiniz. Bunu demediginiz takdirde bu davranisi normal karsilamis sayilacaksiniz ve ikincide.reddetmek istediginizde daha buyuk tepki olacak. Cok uzuluyorum ama evlilik bu ulkedeki kadinlarin buyuk kismina mutluluk degil dert getiriyor. Siz de aramiza hosgeldiniz.Soranlar için... eṣim diyor ki zaten sadece 2-3 kalacaklar.
Birde babasının bir huyu var onlara gidince illa onlarda yatılı kalınır.
Aramız ailesi yüzünden bozulsun istemiyorum ama gerçekten çok sıkıcı bir durum. Herhalde ben bo*u yedim.
ZAten sormadılar da, sadece biz geliyoruz dediler...
O zaman boyle soylesinler, musait oldugunuzda gelelim haber verin desinler. Insanlar.kalpsiz degil anani babani ay kenara demiyor ama herseyin bir usulu var.Canım oğlunun yuvasını görmek sizinle vakit geçirmek istiyorlardır yeni gelinleri olmuş 2 günden birşey olmaz hem onları memnun etmiş olursun hemde eşini
yok artık. 2 - 3 gün uzun bir süre değil ama 3. haftadan olması çok saçma ve asla istemezdim ben hemen plan yapardım gelmesinler diye şuraya gidelim bunu yapalım veya işim var ertelesek olur mu falan diye sonra yine bir iş çıkarırdım en azından ertelerim anlarsa anlarlar anlamazsa da ileri ileri atarım yani. bende yeni evlendiğimde akşam oturmalarına geliyolardı baktım haftada 2 3 e çıktı hemen akşamlar için başka planlar yapmaya başladım.Merhaba değerli kk hanımları.
Ben henüz 3 haftalık evliyim ve kocamın annesi ve babası yatılıya gelmek istiyorlar. Aramızda 2 buçuk saat mesafe var, bize gelip 2-3 gün duracaklarmıṣ. Ya ben anlamıyorum. Daha 3 haftalık evli bir çifte yatılıya gelmeleri normal mi?
Niṣanlıyken de sürekli kayınvalidem diyordu iṣte sizde yatılıya kalmak için çarṣaf aldım diye. Eṣimin diğer kardeṣleri çok daha uzak mesafede oturuyorlar.
Eṣimi çok seviyorum aramız çoook çok iyi. Hiç bir zaman (sevgililik dönemi ve niṣanlılık dönemi boyunca) tartıṣmadık.
Ama bu yatılı kalma beni fazlasıyla sinir ediyor. Daha balayı tatilinden yeni geldik, normal mi sizce bize hemen yatılıya gelmeleri? Ben mi abartıyorum?
Üstelik babası çok tuhaf bir adam nerde ne denilceğini bilmiyen birisi, aṣırı karıṣıyor herṣeye. Ne yapmam lazım? Eṣimi de kırmak istemiyorum, çok mutluyuz.
El öpmeye mi geliyorlar? 3 haftalık evli insanlar kukumav kuşu gibi kaynana, kayınpederle oturacak şaka gibi… Eşinle tartışacaksın konu sahibi, kavga et demiyorum tartış kendini doğru kelimelerle ifade et “eve, seninle yaşamaya, yemek yapmaya, çarşıya, pazara yeni yeni alışıyorum, biraz daha beraber vakit geçirmek istiyorum biz müsait olunca çağıralım” gibi gibi alttan alırsan devamı gelir.Merhaba değerli kk hanımları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?