3 haftalik Nisanlimdan ayrildim-Sebeb ailesi!Ben nasil bas edecegim bu ihanetle?

Bosverrr...Kurtulduğuna şükret ...

Durumunuzda üzülecek birsey yok. Allah'in sevgili kuluymussunuz ki ucurumun kenarindan dönmüssünüz. Sadece ask sevgi mi önemli olan? Bu kadar istenmediginizi hatta nefret edildiginizi bile bile bu aileye girmek istemenizin israrini anlayamadim. Yine sevmesinler istemesinler ama ogullari yumrugunu masaya vurup, ben seviyorum evlenmek istiyorum. İster kabul edin ister etmeyin, ister sevin ister sevmeyin ama tek kelime konusursaniz beni yok bilin deseydi anlayabilirdim.

Anne babama diyecegim ki beni istemeye gelecekler ama ailesi benden nefret ettikleri icin aracilar gelip isteyecek. Zaten söylemeye cesaret edemezdim de ne onlari bu kadar asagilatip utandirirdim ne de kendimi. İsterse gökten zembille insin, son erkek kalsin. Aileniz nasil kabul etti ki bunu? Bütün bu olacaklarin habercisi bu olay aslinda. İsteme, söz, nisan, ailelerin gelip gitmemesi hepsi olayli. Bu size tecrübe olsun. Önce saygi duydurun kendinize ailenize.

Koca kadin kardesi sözleniyor diye hüngür hüngür agliyor. Sanki kardesi dönülmez yollara, mechule gidiyor. Ayrica size bir tavsiyede bulunacagim. Yurtdisinda yasayan bu eski kafali aileler ogullarini kizlarini evlendirmek icin muhakkak memleketlerinden birilerini getirtiyorlar bulunduklari ülkeye. Yol, iz, dil bilmeyen, gözü acilmamis evden disari cikartmayacaklari, hizmetci gibi kullanacaklari, arkasinda ana babasi olmayan zavallilari kandiriyorlar. Dikensiz gül bahcesi sözü veriyorlar. Sizin gibi, yurtdisinda onlarla esit sartlarda olan, kültürlü, egitimli sosyal kizlarimizi da tehlike olarak görüyorlar ve asla kabul etmiyorlar.

Ah ah önce bilmedim hep bahane buluyordu yok bizim adetler böyle yok ailem cok gelenecekci yok gerikafalilar iclerine kapaniklar. Hep alttan al hep hosgör diyordu yoksa cok iyi insanlar seni tanisalar cok severler felan filan. Is remi olursa nisan veya nikah olursa seni kabullenecekler bana güven diyordu yeminler ediyordu. Güven bana ailem cok iyi sadece geri kafalilar sende seveceksin kabullenince.Eski nisaninlimin söyledigine göre diger gelinlerinde problem cikmis ama o akraba türkiyeden gelmis ama sonra kabullenmisler.Kendilerine köle ariyor böyleleri...
Ama cektigim cahillikleri cirkeflikleri bir ben bilirim!

Ailem cok zorlandi kabullenemedi ama insanlari hor görmeyelim, cahiller görmemisler belki zamanla anlarlar iyi niyetimizi diye diye bu duruma geldik! Birde benim ve eski nisanlimin sevgisine güvendiler sözden sonra gözümün yasi durmadi sözü attik yine araciyla geldiler sözde özür dilediler iste ozaman eski nisanlim evde masayi yumruklamisti baska kiz istemem yok nikah kiyarim siz engel olursunuz diye vs.vs... Bana yalvarmisti nisanlanalim hersey düzelecek söz veriyorum diye ama hersey dahada beter oldu ayrilmak istedigi söyledigmde tamam en iyisi diye kabul etti.

Nisani atali 2 hafta oluyor ne o eski nisanlim aradi ne ailesi hic bir insan evladi sormadi neden bitti ne oluyor diye? Araciyla altinlari ve esyalari bana verdigi sakladigim ciceklere sinema biletlerine kadar gönderdim!
Onlar esyalari geri göndermediler hem istemiyoruzda sadakamiz olsun!

Cok ilginc bi durum yeni yeni kendime geliyorum kac gece kabullenememkten agladim yatamadim yemek yiyemedim hep kustum afedersiniz!

Adamda isinde gücünde keyfinde sanki hicbirsey olmamis. Millete ben onu cok sevdim o bi melekti ama o pes etti diyormus birde aslinda ben ondan ayrilacaktim bi kiz olarak gurur incinmesin diye bekledim demis lafa bakarmisiniz! Allah onu bildigi gibi yapsin! Ailedede seref diye birsey yok insan bi arkasina bakar elin günün icin bukadar kolaymi bi kizin duygulariyla bi ailenin onuruyla oynamak?

Üzülme tatlım ,heryer böyle şahsiyetsizlerle dolu ,ailesi onlar onun
hiç uğraşma boşver ,geri geirse kov kesinlikle barışma
bende bunların aynısını yaşadım ,erkek aileleri acaip hal ve tavırlara giriyor ,psikolg git ,arkadaşlarınl görüş aa onu unut salla gitsin

erkek milletine güven olmaz .ne aglamalarına ne sızlanmalarına acıyın

tecrubeye sabittir .hele bi'de ona aılesı "sana yuklu para verecegız

iş kurmana yardımcı olacagız "dedıler ıse ,her karaktersız erkek gıbı

o da parayı secmıstır .sızı yarı yolda bırakmıstır .valla erkekler boyle

annesı babası destek cıkmazken sevdıklerı kız dunyaları olur

ama annesı babası yakın cevreden destek gorduklerı anda o sevdıgı

kız bırden yabancı oluverır .

bukadar olumsuzluğa nıye ses çıkarmadın anlamıyorumm bu kvdelerin oğullarıda bu aralar amma kıymete bındı benımde oğlum var inş. böle kaynana olmam bu arada

kurtulduğunuza dua edin bence... ya evlenseydiniz çocuk filan olduktan sonra gerçek yüzlerini görseydiniz... ayrılık acısı en fazla 1 yıl sürer kendi hayatınıza bakarsınız sizin değerinizi bilecek, ailenize yakışacak biri çıkar karşınıza inşallah.

bukadar olumsuzluğa nıye ses çıkarmadın anlamıyorumm bu kvdelerin oğullarıda bu aralar amma kıymete bındı benımde oğlum var inş. böle kaynana olmam bu arada

Bilmiyorum bu güne kadar cok seciciydim ve bu benim ilk iliskimdi deneyimsizlik belkide ,ciddi olsun sonumuz olsun diye cabaladim beni seviyor sandigim icinde sabrettim. Ne kolay harcadi beni...Hep Türk Filmlerinde olur zannederdim böyle seyleri!Kendimi Iffet filmindeki Müjda Ar gibi hissediyorum! Benim onun yüzünden psikolojim bozuldu derslerimde isimde kötüledim ama o üstünü silkeler gibi arkasina bakmadan gitti birde kendilerini hala hakli görüyorlar!
Nisani attim kafayi yedim hazmedemedim simdi haftanin 3 günü ayni ortamda olmaliyiz onu görmemek icin dua ediyorum herzaman!

Daha önce böyle seyler yasayip sonradan mutlulugu bulan varmi? Ben bir daha erkeklere güvenebilecegimi sanmiyorum canim cok yandi bi Melek yüzlü seytana inandim!

Bende hemen hemen aynı şeyleri yaşadım neredeyse. Üzülüceksin elinde olmadan, ağlayacaksın da. Zamanla hafifleyecek acın ama unutmak gerçekten zor. Hep birşeyler karşına çıkacak sana onu hatırlatan. Ben ayrılalı 2 sene oldu, senin konunu okuyunca aklıma geldi mesela. Zaman zaman yine aklıma geliyor, üzülüyorum. Ama değmeyecek insanlar için kendini harap etmene gerek yok. Çok sevdiğim bir cümle var, ve doğruluğuna çok inandığım;

"İstediğin kadar inançlıyım de namaz kıl, sadaka ver.

Umut verip, güven aşılayıp da yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını her iki dünyada da veremezsin."

Kimsenin ahı kimsede kalmaz, merak etme. Seni bu kadar üzen birini düşünmek yerine, kendini düşün.

Kendimi nasil dizginlerim teselli ederim bilmiyorum yaptiginiz yorumlar icimi rahatlatiyor acip okuyorum herkese güven olmuyor bu devirde!

Insallah hepsi hakettigini bulur!
Ben kurtulduguma seviniyorum ama icimde aciyor hala dügün tarihimiz belliydi,salon tutulmustu evimiz bile hazirdi mobilya bakiyorduk! Gelinlik bakiyor Kinalik diktiriyordum o neyapiyor hic birsey olmamis gibi kendi keyfinde herseylerini iade ettik birkez aramadilar özür dilemediler! Aileme ve bana büyük haksizlik saygisizlik yapildi basta o eski nisanlim olucak haysiyetsiz!

Arkamdan o benim gibi birini bulamaz biryere gelemez demis. Benim ilk sevgilim oldugu icin sanki kimse beni istememiste o kurtarmis sevgilisizlikten bekarliktan!!

Kizlar canim cok yaniyo her an onu görücem diye korkuyorum nasil davranacagimi bilmiyorum icimde okadar öfke ve üzüntü varki...

bende evlenmden önce kayınbabam az cektirmemişti,kendi kendine triplere girmişti
ama sağolsun ne eşim ne de ben onu umursamadık
hayatı bize zindan ettirmişti,adamın niyeti megersem zengin akrabalarının kızını almakmıs,ama eşim restini cekti
asla bırakmam anne babayı silerim dedi,utanmadn kayınbabam gelin bizim oğlana yular geçirmiş istediği yere cekiyor demiş, eşimin bana aşık olduğunu düşünemedi,derdi paralı dünür almakmış
evliliktede burnumuzdan getirdi,eve gelmeye kaçç defa yüzü olmadı,sonra bir büyük ameliyat geçirdi ve kişiliği degişti,melekleşti eski halinden eser kalmadı
şimdi de oğlumdan öncesi öz kızım gibisin diyor
ama kırılan kalpler öyle kolay onarılmıyor,saygısız asla olmadım,ama asla da baba demedim demem de, o tren kaçtı gecmiş olsun

seninde gözün aydın diyorum git şeker falan dağır cocuk sevindir

Kizlar canim cok yaniyo her an onu görücem diye korkuyorum nasil davranacagimi bilmiyorum icimde okadar öfke ve üzüntü varki...

Teşekkür et kendisine...Ailesini seçip, bir sürü şahsiyetsizden seni kurtardığı için...
Teşekkürünü yüzüne tükürdükten sonra da edebilirsin..Tercih senin..

Ne insanlar var ya...İnsan bir karıncaya bile dikkat ederken, insanları böyle ezmek, parçalamak niye? Yazıklar olsun...
Sadece Şükret...

Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste...Kim bilir nasıl çıkacak...Dilerim, Allah ne hale geldiklerine seni de şahit eder...

Aile önemli ya sonuçta karşımızdaki evlenceğimi insan ailesinden uzakta kuzey kutbunda yaşamayacak o ailenin içinde büyüyorlar öyle ya da böyle biz her ne kadar yok öyle değil ailesi gibi değil desek de damarlarında onların kanı canı var mutlaka bir tarafı çekecek yani.

Kendimi nasil dizginlerim teselli ederim bilmiyorum yaptiginiz yorumlar icimi rahatlatiyor acip okuyorum herkese güven olmuyor bu devirde!

Insallah hepsi hakettigini bulur!
Ben kurtulduguma seviniyorum ama icimde aciyor hala dügün tarihimiz belliydi,salon tutulmustu evimiz bile hazirdi mobilya bakiyorduk! Gelinlik bakiyor Kinalik diktiriyordum o neyapiyor hic birsey olmamis gibi kendi keyfinde herseylerini iade ettik birkez aramadilar özür dilemediler! Aileme ve bana büyük haksizlik saygisizlik yapildi basta o eski nisanlim olucak haysiyetsiz!

Arkamdan o benim gibi birini bulamaz biryere gelemez demis. Benim ilk sevgilim oldugu icin sanki kimse beni istememiste o kurtarmis sevgilisizlikten bekarliktan!!

Böyle insanlari Alllaha havale edeceksin cok yüzsüzmüs!
Buarada canim bizde Almanyada yasiyoruz ve benim yegenimde ayni seyleri yasadi cok zor bi durum ama atlatacaksindir insallah! Söz verip yari yolda birakandan ne beklenirki!!!

bende evlenmden önce kayınbabam az cektirmemişti,kendi kendine triplere girmişti
ama sağolsun ne eşim ne de ben onu umursamadık
hayatı bize zindan ettirmişti,adamın niyeti megersem zengin akrabalarının kızını almakmıs,ama eşim restini cekti
asla bırakmam anne babayı silerim dedi,utanmadn kayınbabam gelin bizim oğlana yular geçirmiş istediği yere cekiyor demiş, eşimin bana aşık olduğunu düşünemedi,derdi paralı dünür almakmış
evliliktede burnumuzdan getirdi,eve gelmeye kaçç defa yüzü olmadı,sonra bir büyük ameliyat geçirdi ve kişiliği degişti,melekleşti eski halinden eser kalmadı
şimdi de oğlumdan öncesi öz kızım gibisin diyor
ama kırılan kalpler öyle kolay onarılmıyor,saygısız asla olmadım,ama asla da baba demedim demem de, o tren kaçtı gecmiş olsun

seninde gözün aydın diyorum git şeker falan dağır cocuk sevindir

Pismanmisiniz esinizle evlenip bunlari cektiginize?

Teşekkür et kendisine...Ailesini seçip, bir sürü şahsiyetsizden seni kurtardığı için...
Teşekkürünü yüzüne tükürdükten sonra da edebilirsin..Tercih senin..

Ne insanlar var ya...İnsan bir karıncaya bile dikkat ederken, insanları böyle ezmek, parçalamak niye? Yazıklar olsun...
Sadece Şükret...

Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste...Kim bilir nasıl çıkacak...Dilerim, Allah ne hale geldiklerine seni de şahit eder...

Umarim Rabbim nasip eder o günleri! Benim ardimdan Allahindan hakettigini buldu demisler, madem oglumuzu seviyordu katlansaydi fedakarlik yapsaydi demisler. Neymis onlara dogru düzgün "gelinlik" yapmamisim...
Simdi hepsi mutlu mesut ayirip basardiklari icin ogullarinida baslarina calsinlar o onlarda bin kat daha karaktersizmis!

@melekyavrum

Cok sagol ablacim cevabin icin.özelden mesaj yazamiyorum henüz.
Allah kimseyi kötüye düsürmesin dayanmak cok zormus.

Adamın bile kalitelisi varya :) Ben bunları okudukça kendi nişanlımı başıma taç ediyorum

Back
X