Harika tarifler hepsi birbirinden güzel çok teşekkürler.
................................Patatesli çıtır börek
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket yaş maya
1 yumurta
Su
Tuz
İç harcı için:
3-4 adet patates
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Arası için: 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
Üzeri için: Yumurta sarısı
Yapılışı:
Unu derin bir kaba alıyoruz. Tuzu ekleyip karıtırıyoruz ve ortasını havuz gbi açıyoruz. Ortaya mayayı sütü koyuyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Kenardan un almadan önce ortada ki malzemeyi karıştırarak mayanın erimesini sağlıyoruz. Kenarlardan unu alarak yoğuruyoruz. Biraz su katarak kıvamını ayarlıyoruz. Hamur kulak memesi yumuşaklığın da olacak. Hmurun üzerini streç film ile kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu ara da patatesleri haşlayıp kavuruyoruz.
Hamuru 8 beze olacak şekil de ayırıyoruz. Tatlı tabağı büyüklüğün de açıyoruz. Aralara erimiş tereyağ sürüp 4 bezeyi üst üste koyuyoruz.
Eki Görüntüle 976316
Eki Görüntüle 976315
Sonrasın da elimizle genişleterek büyütüyoruz(merdane de kullanabilirsiniz).
Kavurduğumuz harcı hamurun üzerine yayıyoruz. Kalan 4 bezeyi de aynı şekil de aralara tereyağ sürerek açıyoruz ve harcın üzerine kapatıyoruz. 8 eşit parçaya kesiyoruz. Dilimleri alt kısmı birleşik kalacak şekil de uca kadar kesiyoruz.
Eki Görüntüle 976321
Eki Görüntüle 976322
Resim de görüldüğü gibi burup uçları birleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derece fırın da üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 976324 Eki Görüntüle 976325
................................................... Eki Görüntüle 976330
............................................................. Afiyet olsun
Canimcim bu ölcuden kac tane börek cikiyor bir de aralarini yagliyorsun ya biraz dolapta bekleticekmiyim? Cok güzel görünüyor denicem de ellerine saglik
Merhaba hanimlar... Burda 3 arkadas yani 3 hamaratMutfagimizda Yaptigimiz yemekleri ve tarifleri Sizlerle paylasacagiz umarim begenirsiniz...
kıskançlıktan çatlayımmı
şaka şaka takipteyim hayırlı olsun hepimize
topic hayırlı olsun!
tariflerde neler varmıs diye baktım hepsi resimli olunca pespese bakarken acıktım
hangi birini alıntılayıp tebrik edecegimi sasırdım,
hepinizin elinize saglık.... takipteyim
Kızlar ben topiği geç farkettim.Yarışmadan dolayı burayı boşladım galiba biraz.Hayırlı olsun topiğiniz.Vuslat son eklediğin lahmacun çok güzel.Bayılırım lahmacuna.Elinize kolunuza sağlık hepinizin.Takipteyim:)))
Teşekkürler canım, her zaman beklerizTariflerini de al gel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?