3 Hamarat Lezzet Topigi... (Vuslat79 _Rüzgargülü_ Tweety)

Benim favori kurabiyemi de paylasiyim sizlerle :)
Cogunuz biliyorsunuzdur yinede paylasalim, yapimi kolay tadi ise mukemmel :)

Hindistan Cevizli Kurabiye

1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 su bardağı hindistan cevizi
2 adet yumurta

Hazırlanışı

Margarin, vanilya, pudra şekeri, bir yumurtanın tamamı, ikinci yumurtanın akını ayırarak sarısını kabartma tozuyla karıştırın. Sonra içine dört kaşık hindistan cevizi ve un ilave ederek yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yuvarladıktan sonra önce ayırdığınız yumurta akına sonra da kalan hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizin. Fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet Olsun

ETLI EKMEK

Hamuru için: Goz karari un ile mayali bir hamur yapiyorum (maya,tuz,su ve un)

Kiymali harc için: Hamura gore kiymayi cikartiyoruz buzluktan :) icine robattan gecirilmis 2 kuru sogan,2 domates,2 dis sarimsak,ve ince kiyilmis 2 biber ve maydonozu son olarakta baharatlari ekliyoruz.. (tuz,karabiber,pulbiber)
Kiymanin miktarina gore malzemeleri ayarlayabilirsiniz..
Robot yoksa rendeleyin
Sonra,Karistiriyoruz guzelcene :)
Kiyma yagsizsa zeytinyagi gezdirin uzerine biraz.. Hamurun uzerine surerken kolay surulmez yagsiz olursa..

Ben goz karari yapiyorum bu tarz hamurislerini olcu hic kullanmadim

Hamurdan parcalar koparip uzunlamasina aciyoruz ve uzerine harctan kasik yardimiyla yayiyoruz.

Kenarlarini bu sekilde kiviriyoruz ice.
Yagli kagit serilmis firin tepsisine koyup 200°C de pisiriyoruz alti ve ustu pisene kadar..
Ben lahmacun makinasinda yaptim ama firin tepsisinde siz pisme suresini ayarlayin..
Bu kadarcik. Sonra ister dilimler halinde ister butun olarak migdeye indirin limon esliginde :)

................................Patatesli çıtır börek

Malzemeler:

4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket yaş maya
1 yumurta
Su
Tuz

İç harcı için:
3-4 adet patates
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Tuz

Arası için: 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ

Üzeri için: Yumurta sarısı

Yapılışı:

Unu derin bir kaba alıyoruz. Tuzu ekleyip karıtırıyoruz ve ortasını havuz gbi açıyoruz. Ortaya mayayı sütü koyuyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Kenardan un almadan önce ortada ki malzemeyi karıştırarak mayanın erimesini sağlıyoruz. Kenarlardan unu alarak yoğuruyoruz. Biraz su katarak kıvamını ayarlıyoruz. Hamur kulak memesi yumuşaklığın da olacak. Hmurun üzerini streç film ile kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu ara da patatesleri haşlayıp kavuruyoruz.
Hamuru 8 beze olacak şekil de ayırıyoruz. Tatlı tabağı büyüklüğün de açıyoruz. Aralara erimiş tereyağ sürüp 4 bezeyi üst üste koyuyoruz.

Sonrasın da elimizle genişleterek büyütüyoruz(merdane de kullanabilirsiniz).
Kavurduğumuz harcı hamurun üzerine yayıyoruz. Kalan 4 bezeyi de aynı şekil de aralara tereyağ sürerek açıyoruz ve harcın üzerine kapatıyoruz. 8 eşit parçaya kesiyoruz. Dilimleri alt kısmı birleşik kalacak şekil de uca kadar kesiyoruz.

Resim de görüldüğü gibi burup uçları birleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derece fırın da üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

...................................................
............................................................. Afiyet olsun

ÇİKOLATA ŞELÂLESİ

Malzemeler:

1 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kakao
120 gr. bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı portakal suyu
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Tereyağını da eritip çikolataya ilave edip karıştırdıktan sonra yumurta ve şeker karışımına ekliyoruz.
Tahta kaşık ve ya spatula ile karıştırıyoruz. Portakal suyunu ekliyoruz.
Ardından un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek harcımıza ilave edip spatula ile karıştırarak malzemeyi birbirine yediriyoruz.
Kek kalıplarına hafif un serpiyoruz ve harcımızı kalıplara paylaştırıyoruz.
190 derece fırın da 10 dakika pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Evde dondurmanız varsa yanın da süper gider

Afiyet olsun

Son düzenleme:

Canimcim bu ölcuden kac tane börek cikiyor bir de aralarini yagliyorsun ya biraz dolapta bekleticekmiyim? Cok güzel görünüyor denicem de ellerine saglik

Canimcim bu ölcuden kac tane börek cikiyor bir de aralarini yagliyorsun ya biraz dolapta bekleticekmiyim? Cok güzel görünüyor denicem de ellerine saglik

8 adet çıkıyor canım... Yağladıktan sonra dolaba koymadan tezgahta 10-15 dakika dinlendiriyorsun
Beğenmene sevindim canım, teşekkürler

SİMİT

Malzemeler:

4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya ve ya 1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Su

Üzeri için:

Yarım su bardağı pekmez
1 su bardağı su
Kavrulmuş susam

Yapılışı:

Unu kaba alıyoruz. Tuzunu ekleyip ortasını havuz gibi açıyoruz.
Mayayı, şekeri ortaya koyuyoruz ve biraz su ile mayayı eritiyoruz.
Maya eridikten sonra kenarlardan unu alarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesinden çok az daha sert bir hamur elde ediyoruz.
Üzerini streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamuru bezelere bölüm uzun çubuklar yapıyoruz. Uçları birleştirip buruyoruz ve simit şekli veriyoruz.

1 su bardağı kaynamış sıcak suya yarım su bardağı pekmezi ekleyip karıştırıyoruz.
Susamı tava da 5-6 dakika kavurup soğuması için başka bir kaba alıyoruz.
Simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye alıyoruz.

230 derece fırın da üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun

topic hayırlı olsun!
tariflerde neler varmıs diye baktım hepsi resimli olunca pespese bakarken acıktım
hangi birini alıntılayıp tebrik edecegimi sasırdım,
hepinizin elinize saglık.... takipteyim

FINDIK LAHMACUN

Malzemeler:

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya(10 gr. kadar)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Su

İç harcı için:

300 gr. yağsız kıyma
3 adet sivri biber
3 adet domates
1 baş soğan
1 tutam maydonoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
Pul biber, tuz

Yapılışı:

Mayayı ve şekeri kase de az suyla eritiyoruz. Unu kaba alıp tuzunu ekliyoruz ve karıştırıp ortasını havuz gibi açıyoruz.
Erittiğimiz maya şeker karışımını unun ortasına döküyoruz. Azar azar su ekleyerek yoğuruyoruz. Ekmek hamuru kıvamın da bir hamur elde ediyoruz.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcı için, domateslerin kabuklarını soyup çok küçük doğruyoruz.
Soğan, maydonoz ve biberleri de aynı şekil de küçük doğruyoruz.
Hepsini kıymaya ekliyoruz. Salça, sıvı yağ ve baharatı da ilave edip yoğuruyoruz.
Mayalanan hamuru küçük bezelere bölüp çay tabağı büyüklüğün de genişletiyoruz.
Üzerine harcını koyup yayıyoruz.

230 derece ısıtılmış fırın da 10-12 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Bu da artan hamurdan çıkan

Kızlar ben topiği geç farkettim.Yarışmadan dolayı burayı boşladım galiba biraz.Hayırlı olsun topiğiniz.Vuslat son eklediğin lahmacun çok güzel.Bayılırım lahmacuna.Elinize kolunuza sağlık hepinizin.Takipteyim:)))

Teşekkürler canım, her zaman bekleriz Tariflerini de al gel

Tarifleriniz çok güzel , hepinizin ellerinize sağlık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…