Çok teşekkürlerTarifleriniz çok güzel , hepinizin ellerinize sağlık..
Hainsin abla.. zalımsın abla... benim diyete girmemi beklediniz demi
Bunları hep not ediyorum yanına gelince yoklama yapacam hangilerini bana yaptın diye bir zayıflayımda
Sen gel yeter ki canım benimBen sana sultan sofrası donatırım
Sonra verdiğin kiloları tekrar depolayıp gönderirim
Verip tekrar geri almak daha bir zevkli olur bee.Zaten bu ara çok kaçamak yaptım senin yanına tıka basa yemek yiyipte gelmem lazım
Yok öyle gelipde yemeden gitmekSahil de bir kaç tur atarız hiç bir şey kalmaz
Biz bu gidişle ist. buluşucaz.Bir taşınmadın ki yamacıma
Geçen yine esime dedim İst.a taşınmaktan vazgeçersem Samsun a taşınırız
Sûkut etti
Selam kızlar.
Tarifimi de aldım geldim.Bu tarifi yaparken tepsiye yağlı kağıt sermeniz önerilir.Çünkü tahinli karışım biraz akıyor.
TAHİNLİ RULO
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yufka
1 yumurta sarısı
Fındık
Tahin,şeker ve sıvıyağ bir kapta karıştırılır.Yufka serilip bu karışımın yarısı yufkanın içine yayılır.Sonra diğer yufka da serilip kalan tahinli karışım yayılır.Fındık serpilip rulo yapılır.Sonra verev kesilerek tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecede pişirilir.
kizlar harikasiniz ellerinize saglik
Bu keki nette gördüğümden beri aklımda.Sen de çok güzel yapmışsın canım.Benim kalpli kek kalıbım yok.Alırsam mutlaka deneyeceğim.Eline sağlık.
Bu pasta da çok güzel.Süt reçelim vardı bitti.Kurabiye yapıp onda kullanmıştım.Biraz uğraştırıcı bir pasta.Sen pasta işinde çok başarılısın canım.Eline sağlık.
Teşekkür ederim canımBeğenmene çok sevindim
Beni en çok süt reçeli uğraştırdı, 1,5 saat başında durmaktan belim koptu
Ama süt reçeli nefis bir tat, bir çok tarifte de kullanılabiliyor
Medovik ( Rus Pastası )
Eki Görüntüle 1030941
Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşı karbonat ( silme )
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( ben ölçerek yaklaşık 5,5 su bardağı kullandım )
Arasına sürmek için: Süt reçeli
( Süt reçeli yapmak için: 1 litre sütü derin bir tencereye alıp 10 dakika kaynatıyoruz.
1(silme ) tatlı kaşığı karbonat ekleyip karıştırıyoruz. (Tencerenin derin olmasına dikkat!)
Karbonatı ekleyince fazla köpürüp kabarıyor. Köpük inince 1 su bardağı toz şeker ekliyoruz ve devamlı karıştırıyoruz.
Yaklaşık 1- 1,5 saat pişiriyoruz. Koyulaşıp karamel kıvamı bir renk alınca ocaktan alıp cam bir kaba aktarıyoruz. Bir gece buzdolabında beklettikden sonra kullanmaya hazır oluyor.)
Eki Görüntüle 1030942
Pasta hamuru yapılışı
Yumurtaları şekerle birlikte çırpıyoruz. Balı sosluk ya da tavaya koyup ocağa alıyoruz.
Biraz ılıdıktan sonra karbonatı ekleyip köpürene kadar karıştırıyoruz. 1-2 dakikada köpürüyor zaten.
Eki Görüntüle 1030943 Eki Görüntüle 1030945
Ocaktan alıyoruz ve biraz ılıdıktan sonra şeker yumurta karışımına ekleyip çırpıyoruz.
Tereyağını eritip ekliyoruz. Vanilyayı da ekleyip iyice çırpıyoruz.
Son olarak unu azar azar ekleyip kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru 6 bezeye bölüp 10 dakika dinlendiriyoruz.
Eki Görüntüle 1030955
Unlanmış tezgahta bezeleri kalın olmayak şekilde açıyoruz. Çatalla hamura delikler açıyoruz.
180 derece fırında tek tek pişiriyoruz. 2-3 dakika pişmesi yeterli.
Pişen hamurları küçük ya da orta boy bir tencere kapağına göre kesiyoruz.
Eki Görüntüle 1030956 Eki Görüntüle 1030957 Eki Görüntüle 1030958
Hamurların her katına süt reçelinden sürüyoruz. Kalan süt reçeliyle pastanın tamamını kaplıyoruz.
Kestiğimiz hamur kenarlarını robottan geçirip pastanın üzerine ve yanlarına serpiyoruz.
Eki Görüntüle 1030959 Eki Görüntüle 1030960
Son olarak çikolata sos ile süslüyoruz.
..............................................Eki Görüntüle 1030961
Afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?