Dogru diyosunuzda ben senelerdir hep susuyorum kadin iyice dozu yukseltiyo zamaninda kufurde etti herseye burnunuda soktu bikere bile bak bu kizda cevap vermiyo artik yeter demiyo hep dahada ileriye tasiyo is este bitiyo bizi sustururken hakliyken haksiz duruma dusururken hatali olana goz yumuyolar
kaynana konuş gelinler sus.. kaynanaya karşı gelinmezmiş işte böleymiş adetleri öleymiş de öle davranilirmiş....
bende bu adetleri beğenmiyorum kimsede beğenmez...
abartiyorlar iyice..
köyde gelin iş yapılır kaynana oturulur..hiç iş yapamaz.. yardim edilmez bizim de eşimin de adetleri neredeyse hemen hemen ayni..
valla ben hiç işine karişmiyorum girmiyorum da arkamda laf sölüyor X' in gelini oturdu iş yapmadi gibi bi bişey yapma bi ton laf ederlermiş..
bende alinmiyorum işde banane ne dese desin
sora bana diyo şunu bunu yap da millet laf etmesin diye.
gelinde hakli da haksiz da olsa susacakmiş.. hiç sesini çikarilmazmişş miş..
kaynana herşey bilirmişş bildiklerine göre davranirmişmişş.
yahu bizi rahat biraksinlar banane bildiklerinden...
modern insanlariyiz onlar bizi modern olsun istemiyor yaşlaninca eski kafali olacakmişiz. hee dedim aman yoruldum.
insan onlarin dedikleri yapınca yorulmaz mi..
patliycak durumuna gelmez mi..
aaa yeter be diyemez mii...
bize karişmasin da biz işimize gücüme bakalim degilmi
kararlarimizi bile hiç söleyesim de gelmiyo hataya düşeriz diye sölüyoruz da saygı duymuyor bakalim yok felan.
evde çok bilmiş görümcem var. herşey o yetişir lafa.. ben ona mucit derim

ben herşeyi bidiklerimi sölemem.. az konuşur çok dinlerim.. iyi böle ama çok konuşan çok yanilirmiş.. ee doğru..
sırlari bile sölemem eşimle aramda.. hatta ailemle olanlari da sölemem banane er ve geç duysunlar... bilmiyorum derim geçerim işte.