• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. sahış: Aile...

hemen hemen herkezde aynı sorun var galiba. bende işten geliyorum yemek yapıyorum zil çalıyor kv yemek getirmiş. karnıyarık tereyağlı pilav benim yemek çöp. iyilik mi yaptı şimdi. madem yemek getirceksin işten çıkmadan önce ara yemek yapma gel al diye. bende soylendım artık haber veriyor.
Benimki bunu ramazan disindada yapiyo hayir oglunuda gunduzden aramiyo onuda isten cikarken ariyo suc esimde dur bi sorayim yemek yapmissa gelmeyelim demiyo

çok doğru ve yerinde bir beklenti içine girmişsiniz. keza yemeğe oturmaya misafirliğe vb yerlere gidilmesi düşünüldüğünde erkek değil kadın bilg,lendirilr. kadında durumuna göre cevaplar konuyu eşiyle paylaşır.üstelik bebeğiniz varmış. belkide sizin hayır gelemeyiz deme olasılığınızı yok etmek için direk oğluyla irtibata geçmiştir
Oda olabilir Ama benim nelere sinir oldugumu cok iyi biliyo o aralar kaynimin keyfi borcu icin bizden uc bilezik istemislerdi bende verdirmemistim tabi esim verecem diye yirtinmisti o ayri onun uyuzluguna ogluna beni kotulemiyo ama boyle yaparak cileden cikartip baska konularda deli ediyo kavga ettiriyo

Gittide orada yemek yedirtmedim ezan okununca aradim hemen eve geliyosun dedim oda geldi tabi bi suru tartistik bide diyoki senin ailen yemege cagirirken benimi ariyo dedim iyimisin tabi beni arayacaklar ocakta yemek kaynatan benim Kim olursa olsun beni arayacak
valla öle canim gündüz seni ararsa sende eşinize haber verceksin. o konuda haklısın ama bi gün önceden haber verilmeli o gün degil. o gün haber verirse insanin başka bir işi çikiyor. belli de olmuyor ramazan aylarda bi hafta öncekinden ararlar.. eşimin ailesi hep böle yaparlar. annemlerde öleler

Oda olabilir Ama benim nelere sinir oldugumu cok iyi biliyo o aralar kaynimin keyfi borcu icin bizden uc bilezik istemislerdi bende verdirmemistim tabi esim verecem diye yirtinmisti o ayri onun uyuzluguna ogluna beni kotulemiyo ama boyle yaparak cileden cikartip baska konularda deli ediyo kavga ettiriyo
eşiniz kafadengi bir adammiş herşeyi kendisi yapmak istiyor unutmasin da o seninle evli herşeyi seninle planliycak kafa neye göre ya..
eşim banada yapsaydi ayni senin gibi çildirirdim cinnet çikarirdim vallaa

eşiniz kafadengi bir adammiş herşeyi kendisi yapmak istiyor unutmasin da o seninle evli herşeyi seninle planliycak kafa neye göre ya..
eşim banada yapsaydi ayni senin gibi çildirirdim cinnet çikarirdim vallaa
Ama iste kendilerini okadar hakli goruyolarki ben bile kendim icin supheye dusuyorum benmi kotu dusunuyorum diye

merhaba arkadaşlar
Eş ararken ailesi de önemli degilmi işte ben bunu yazmak istiyorum.
tanişiyorsun aşık oluyorsun evleniyorsun tam mutlu olacakken devreye aileler giriyor onlar üçüncü sahiş...
eşlerin kavgalarin boşanmalarin sebebi AİLE...
çünkü sizi ailen yetişiyor.. eşini de ailesi yetişiyor onlara göre büyüyorsunuz degilmi..
örf ve adetlere uygun biriyle evlenmelisin diyelim biri erzurumda digeri izmirde.. örf ve adetleri uyumlu mu HAYIR...
işte ben bunu anlatmaya çalışıyorum kendinize göre kafadengi birini ariyosun evlilik tam çok güzel giderken aileler giriyo onlar kendi istedikleri gibi olsun istiyor
kimse kimsenin fikirleri uymak istemez herkes kendi bildikleri yapmak ister degilmi bizde yoruluyoruz resmen bizde bilmiyoruz de abarttıkça abartiyorlar. patlamamiz normal şeyler..
keşke karı koca beraber fikir verseler onlar bu fikirleri saygı duysalarr.. işte diyorum onlar kendi istedikleri olsun istiyolar o zaman ailenize SÖLEMEYECEKSİNİZ.. Kendiniz verdiği kararlari ailenize danişmayin!!
evliliğinizi sorunlari ailenize anlatmayiniz... karı koca arasinda olan kavga sorunu kendiniz kalsin.. bu şekilde sorunuz kendiniz çözün...

eş ararken aileye bakin.. niye mi
kaynanaya bakin.. kaynana kötüyse eşinde kötüdür sorun çikarirsin aman kaynanam kötü eşim arkamda diyosunuz. bu iş nereye kadar sürecek arkadaşlar en iyisi mesafe olun.
günümüze evlilik daha kötüleşti. aileler çocuklar evliliği bilmiyor diye karişmaya koyuluyor insani sinir olmak ne elde!!... dur daha yeni evlendik düzeni oturmaya çalışıyoruz!!!
tabiki bende sinir oluyorum karişinca onlar herşey biliyorlarmiş da biz bilmiyormuşuz.. kavgalarimiz çoğu aile oluyor hep neredeyse..yoksa normalde başka türlü herşey yolunda...
haklı degilmiyim kızlar...
Ne kadar yanlış bir bakış açısı.
Alimden zalim,zalimden de alim doğar.Aile elbette ki önemli ama bir yere kadar.Bir yerden sonra birey kendini kendi yetiştirir.Ne iyi ailelerin ne kötü huylu evlatları,ne cahil ailelerin mükemmel evlatları oluyor.Bir de evlilik tek taraflı değil.İki tarafında birbirini tamamlayacak olgunlukta olması gerekir.Aileleri karıştırmamak veya belirli bir sınıra kadar müdahil etmek iki tarafın elinde.Yoksa Erzurum luymuş,İzmir liymiş bunlar hikaye.Gelenek görenek bilmem ne...İnsan kendini yetiştirmiş,saygılı ve bakış açısı ileri olsun.Yoksa adet törelerle o onu dedi bu bunu istedilerle hayat geçmez.

Ama iste kendilerini okadar hakli goruyolarki ben bile kendim icin supheye dusuyorum benmi kotu dusunuyorum diye
senin süphen yok.
onlar kendileri hakli görmüyor görse böle davranirmiydi..
geline aramak lazim önce onu arayayim diye düşünsün yani
evlendi mi kafasina göre hareket yok o bekar hayatini özlediği için böle davraniyor olabilir mi.. bizde bekarlığı özlüyoruz o halde bizde kendi kafamiza göre davranalim da eşimin tepkisi nolurdu... aynı bizim kızdığım gibi kızardi.. erkek aile reisimiş miş o eskidendir..
o bekarlık geride kaldi çocuk olcak büyüycek ee çocuk babasina çekermi onu düşünmek lazim.
kaynanamgil önce oğlunu ararlar oğlu da hemen bana ulaşır. eşime bi söleyeyim sora size söleyeyim diyebiliyor.
benim kabul edecegimi de biliyor tamam diyebiliyor. ama iyi degilse söleyeyim diyo.yada sölemeden kabul etmiyo.
o akışından eşimin fikirlerine katılıyorum çok şükür sorun olmuyor. herşeyi beraber yapariz beraber yapacagimizi aileleri sölemeyiz.. eşimin BMW araba düşkünlüğü var mesela. çok şükür BMWmiz varda o daha modellerden almak istiyor. bende ev yapalım sora diyip geçiriyorum. kv de benim fikirime katılıyor. o konuda iyiyiz.. işde aileler karişiyor napcak işde.. biz kendi işimizi yapsa kafa rahat olucaz da çocuklar büyüycek evlencek karişma işi yine bize düşecek neredeyse bilemeyiz o günleri:/

Erzurum'luların örf ve adetleri nelerdir gelin aldıklarında bilen var mı ? :KK51:

Erzurum'luların örf ve adetleri nelerdir gelin aldıklarında bilen var mı ? :KK51:
ben erzurumlu degilim ama erzurumlular güzeldir:) iyi insanlar :)
örf ve adetleri hiç bilmiyorum:) her şehirin örf ve adetleri ayni mi acaba?

senin süphen yok.
onlar kendileri hakli görmüyor görse böle davranirmiydi..
geline aramak lazim önce onu arayayim diye düşünsün yani
evlendi mi kafasina göre hareket yok o bekar hayatini özlediği için böle davraniyor olabilir mi.. bizde bekarlığı özlüyoruz o halde bizde kendi kafamiza göre davranalim da eşimin tepkisi nolurdu... aynı bizim kızdığım gibi kızardi.. erkek aile reisimiş miş o eskidendir..
o bekarlık geride kaldi çocuk olcak büyüycek ee çocuk babasina çekermi onu düşünmek lazim.
kaynanamgil önce oğlunu ararlar oğlu da hemen bana ulaşır. eşime bi söleyeyim sora size söleyeyim diyebiliyor.
benim kabul edecegimi de biliyor tamam diyebiliyor. ama iyi degilse söleyeyim diyo.yada sölemeden kabul etmiyo.
o akışından eşimin fikirlerine katılıyorum çok şükür sorun olmuyor. herşeyi beraber yapariz beraber yapacagimizi aileleri sölemeyiz.. eşimin BMW araba düşkünlüğü var mesela. çok şükür BMWmiz varda o daha modellerden almak istiyor. bende ev yapalım sora diyip geçiriyorum. kv de benim fikirime katılıyor. o konuda iyiyiz.. işde aileler karişiyor napcak işde.. biz kendi işimizi yapsa kafa rahat olucaz da çocuklar büyüycek evlencek karişma işi yine bize düşecek neredeyse bilemeyiz o günleri:/
Annesinin sihirli cumlesi var her biseyde Ben sizi babasiz buyuttum bi tek esimde ise yariyo

merhaba arkadaşlar
Eş ararken ailesi de önemli degilmi işte ben bunu yazmak istiyorum.
tanişiyorsun aşık oluyorsun evleniyorsun tam mutlu olacakken devreye aileler giriyor onlar üçüncü sahiş...
eşlerin kavgalarin boşanmalarin sebebi AİLE...
çünkü sizi ailen yetişiyor.. eşini de ailesi yetişiyor onlara göre büyüyorsunuz degilmi..
örf ve adetlere uygun biriyle evlenmelisin diyelim biri erzurumda digeri izmirde.. örf ve adetleri uyumlu mu HAYIR...
işte ben bunu anlatmaya çalışıyorum kendinize göre kafadengi birini ariyosun evlilik tam çok güzel giderken aileler giriyo onlar kendi istedikleri gibi olsun istiyor
kimse kimsenin fikirleri uymak istemez herkes kendi bildikleri yapmak ister degilmi bizde yoruluyoruz resmen bizde bilmiyoruz de abarttıkça abartiyorlar. patlamamiz normal şeyler..
keşke karı koca beraber fikir verseler onlar bu fikirleri saygı duysalarr.. işte diyorum onlar kendi istedikleri olsun istiyolar o zaman ailenize SÖLEMEYECEKSİNİZ.. Kendiniz verdiği kararlari ailenize danişmayin!!
evliliğinizi sorunlari ailenize anlatmayiniz... karı koca arasinda olan kavga sorunu kendiniz kalsin.. bu şekilde sorunuz kendiniz çözün...

eş ararken aileye bakin.. niye mi
kaynanaya bakin.. kaynana kötüyse eşinde kötüdür sorun çikarirsin aman kaynanam kötü eşim arkamda diyosunuz. bu iş nereye kadar sürecek arkadaşlar en iyisi mesafe olun.
günümüze evlilik daha kötüleşti. aileler çocuklar evliliği bilmiyor diye karişmaya koyuluyor insani sinir olmak ne elde!!... dur daha yeni evlendik düzeni oturmaya çalışıyoruz!!!
tabiki bende sinir oluyorum karişinca onlar herşey biliyorlarmiş da biz bilmiyormuşuz.. kavgalarimiz çoğu aile oluyor hep neredeyse..yoksa normalde başka türlü herşey yolunda...
haklı degilmiyim kızlar...
Yazdıklarınız çok doğru ama bu dünyada artık bi kanun haline gelmiş gibi sanki biz de bu kanuna bu yasaya karşı çıkıpta ses çıkarıpta yalnız kalanlardanız sanırım.

Yazdıklarınız çok doğru ama bu dünyada artık bi kanun haline gelmiş gibi sanki biz de bu kanuna bu yasaya karşı çıkıpta ses çıkarıpta yalnız kalanlardanız sanırım.
kanun haline gelmiş ama anayasaya yazilmamiş bir kurgu.
aileleri büyüklerimiz. herşey bilirim halde bizde kırmamak için bişey diyemiyorum hee tamam diyorum geçiyorum ama yorgun düştüm.. karışmayin bize diyemiyoruz.. ne diyebilir ki?

kanun haline gelmiş ama anayasaya yazilmamiş bir kurgu.
aileleri büyüklerimiz. herşey bilirim halde bizde kırmamak için bişey diyemiyorum hee tamam diyorum geçiyorum ama yorgun düştüm.. karışmayin bize diyemiyoruz.. ne diyebilir ki?
Biz karışmayın desek kötü evlat kötü es kötü kadın kötü gelin oluruz. Dünyada bilinen bir kanun ama dediğiniz gibi anayasaya yazılmamış saçma bir kurgu. Onlara göre de yeni nesil böyle cahil işte deniyo. Ben artık saldim kendimi inanırmısıniz ben de çok yorgun bitkin düştüm her kafa aynı olunca sen farklı olsanda doğruyu aslında sen biliyo yapıyo olsanda bu kanunlaşmış sacmalıga inanıp uyguladıkları için biz de buna uymadigimiz sürece sanırım yalnız kalmaya mahkumuz

geçenlerde kaynanama bagirdim ya eşim bana kızmişti o günden göre kaynanam benim hatami ariyor.
eşimim bana kızdığı hoşuna gittiği gördüm.
eşimin kendilerine bağlı olsun diye uğraşiyor
farkina vardim buna.
bendeki hatayı arayip eşime sölüyor. eşimde bana kızinca kavga ordan geliyor!!!!!
Eşim böyle 1 hatayı ilk ve son kez yapmıştı farkında olmadan ve ben dururmuyum yaptım yapacağımı..

Eşim böyle 1 hatayı ilk ve son kez yapmıştı farkında olmadan ve ben dururmuyum yaptım yapacağımı..
Evet hep eşime söylüyor çünkü ben kiziyormusum sinirleniyormuşym fevri cvp veriyormusum o yüzden bana demiyor Bari hic demesem daha iyi yani.

Evet hep eşime söylüyor çünkü ben kiziyormusum sinirleniyormuşym fevri cvp veriyormusum o yüzden bana demiyor Bari hic demesem daha iyi yani.
Sen de deki oğluna söyleme o bana söylüyor zaten ne istiyorsun de arayı kızıştırmakla sevinme kavga etmiyoruz de umursamıyor bile de

benim sevgilim ailesine, özellikle de annesine çok düşkün. kadının burnu kanasa oturup ağlayacak derecede...

geçenlerde konu evlendikten sonra ev alma olayına falan geldi. başta dedi hemen kendi evimizi alırız rahat ederiz kiraya para vermekten daha iyidir diyerek. sonra konu nasıl olduysa ailesinin müstakil evine bir kat daha çıkıp orada oturmaya geldi :oha: dedim canım hayırdır hani ev alıyorduk ? işte, benim ailem çok anlayışlıdır seni çok severler falan filan... dedim yoo dostum, olmaz. ben ayrı ev isterim. yok öyle aileyle bir arada oturmak.

demem o ki...

haklısın.

benim sevgilim ailesine, özellikle de annesine çok düşkün. kadının burnu kanasa oturup ağlayacak derecede...

geçenlerde konu evlendikten sonra ev alma olayına falan geldi. başta dedi hemen kendi evimizi alırız rahat ederiz kiraya para vermekten daha iyidir diyerek. sonra konu nasıl olduysa ailesinin müstakil evine bir kat daha çıkıp orada oturmaya geldi :oha: dedim canım hayırdır hani ev alıyorduk ? işte, benim ailem çok anlayışlıdır seni çok severler falan filan... dedim yoo dostum, olmaz. ben ayrı ev isterim. yok öyle aileyle bir arada oturmak.

demem o ki...

haklısın.
bizde üst kata çikicaz.
daha çok sorun olur mu hiç bilemiyorum.
benim bekarken aldığım kendi evim var çok şükür anneme de çok yakin.
eşim buna hiç razi gelmiyor. :KK43: kiraya vedim o evimi.

Merhaba kızlar,
Bende sizin gibi üçüncü şahıslardan şikayetçi olanlardanım.1,5 yıllık evliyim fakat 1,5 yıllık evlilik surecimde eşimle sürekli ailesi yuzunden tartışmak zorunda kaldım.İyi oldum olmadı,şakayla laf vurdum olmadı,tartıştık yine olmadı..Şu an evlenecek olan herkese söylüyorum aile çok önemli bir unsur..Ben nişanlıyken bak bu böyle olmayacak değil mi evlenince vs dediğimde hayır olur mu öyle şey kapımız ayrı yolumuz ayrı deniliyordu bana eşim tarafından.Fakat öyle olmadı.Ben Türk bir ailede yetiştim ama eşim Diyarbakırlı ve Zaza.İnsan ayrımı yapmak dinimizde bile yok dedim ailem yalvardı yapma etme bak bunlar bize uygun değiller dillerini bilmezsin biizim yaşantımız farklı onlar farklı diye dinlemedim.Çok aşığım seviyorum vs derken evlendik eltimle altlı üstlü oturuyorum her zaman için bana uzaylı gibi baktılar tanışmaya gelen insanlar bile sen yabancımısın ? diye sorup duruyorlardı.Velhasılı kocam çok sessiz ailesine karşı bi ton da eltim görümcem kaynım vs var..Dert bir değil yani o bişey der öbürü bişey der ama benim kocam ağzını açıp da ya siz benim eşim için neden böyle yorum yapıyorsunuz ? O yapmadı etmedi demedi diyip de tavrını koyamaz.Ben konuşuyorum sürekli ama dinlemiyorlar diyor.Bana gelince ailesi yüzünden tavır yapmayı ağlatmayı biliyor ama onlara gelince saygı,saygı,saygı.İnanın maddi gücüm olsa o evden de çıkıcam ne halleri varsa görsünler.Eltim zaten onların akrabaları herşeyi ne duysun duymasın kaynanaya uçuruyor hemen,gözde gelin ya..Ama kocam o kdar pasif ki gel burayı kiraya verelim biz başka yerden aynı meblada kiraya ev tutalım diyorum annesinden korkusundan diyemiyor bile..

Back
X