- 3 Haziran 2015
- 36.935
- 119.097
- 798
- 36
bence ayrı tutun..Merhaba kızlar,
Bende sizin gibi üçüncü şahıslardan şikayetçi olanlardanım.1,5 yıllık evliyim fakat 1,5 yıllık evlilik surecimde eşimle sürekli ailesi yuzunden tartışmak zorunda kaldım.İyi oldum olmadı,şakayla laf vurdum olmadı,tartıştık yine olmadı..Şu an evlenecek olan herkese söylüyorum aile çok önemli bir unsur..Ben nişanlıyken bak bu böyle olmayacak değil mi evlenince vs dediğimde hayır olur mu öyle şey kapımız ayrı yolumuz ayrı deniliyordu bana eşim tarafından.Fakat öyle olmadı.Ben Türk bir ailede yetiştim ama eşim Diyarbakırlı ve Zaza.İnsan ayrımı yapmak dinimizde bile yok dedim ailem yalvardı yapma etme bak bunlar bize uygun değiller dillerini bilmezsin biizim yaşantımız farklı onlar farklı diye dinlemedim.Çok aşığım seviyorum vs derken evlendik eltimle altlı üstlü oturuyorum her zaman için bana uzaylı gibi baktılar tanışmaya gelen insanlar bile sen yabancımısın ? diye sorup duruyorlardı.Velhasılı kocam çok sessiz ailesine karşı bi ton da eltim görümcem kaynım vs var..Dert bir değil yani o bişey der öbürü bişey der ama benim kocam ağzını açıp da ya siz benim eşim için neden böyle yorum yapıyorsunuz ? O yapmadı etmedi demedi diyip de tavrını koyamaz.Ben konuşuyorum sürekli ama dinlemiyorlar diyor.Bana gelince ailesi yüzünden tavır yapmayı ağlatmayı biliyor ama onlara gelince saygı,saygı,saygı.İnanın maddi gücüm olsa o evden de çıkıcam ne halleri varsa görsünler.Eltim zaten onların akrabaları herşeyi ne duysun duymasın kaynanaya uçuruyor hemen,gözde gelin ya..Ama kocam o kdar pasif ki gel burayı kiraya verelim biz başka yerden aynı meblada kiraya ev tutalım diyorum annesinden korkusundan diyemiyor bile..
ayrı ev tut da ayni şehirde tutmayin uzak olsun gerekirse şehir dişinda olsun.
zor oluyor işte.. eşiniz diyarbakirli olmasi orasini örf ve adetleri farklıdır.
peki sen nerelisin?
üçnücü sahiş her zaman AİLE!!! eşimle hep aile yüzünden tartişiyorum bende ya.:/
aileler çok önemli olsada işine karişmaya gelmesinler bizim huzurumuzu bozmasinlar öle degilmi..