Pisihero benim düşüncelerimi yazmış. Sokak hayvanlarına karşı duyarlığı için teşekkür etmek isterim. Benim de elimden geldikçe destekte bulunduğum bir konu bu...
Para biriktirmeyi isteyip de biriktiremeyenler için bireysel emeklilikler çok cazip. parayı geri çekmeyeceğinize emin iseniz, yaptırabilirsiniz(erken çekmek istediğinizde kesinti fazla oluyor.) Aylık ücreti biraz yüksek tutarsanız daha çok paranız birikir. İşiniz ile ilgili bir sorun yaşarsanız, emekliliğinizi dondurursunuz, rahatlayınca ödemelere devam edersiniz...
Her ay altın almak yerine, altın hesabı açtırmanız daha iyi olur. Özellikle altınların evde saklanmasını çok güvensiz buluyorum. Aksi bir durumda, tüm emekleriniz boşa gider... Hesaplar daha güvenli oluyor...
Ben sigara kullanmıyorum. Canımın istediği şeylerde kendimi kısıtlamıyorum bu yüzden, sigara parası gibi düşünüyorum.
5 liralık ürünü 50 liraya satan yerden alışveriş yapmam sadece. Dükkan kirası, gümrük vergisi yerine, ürüne para vermeyi tercih ederim...
Dikkatli harcamalar yapsaydım, ciddi bir birikimim olurdu benim de...
Giden TL yerine, gelecek TL lere odaklanın bence.
Gelirinizin %20 sini biriktirmeye çalışırsanız(kaç TL aldığınız önemli değil), çok özel durumlar dışında, geliriniz her zaman size yeter...