Kızlar yine saçmaladım ben bugün.
sabah
2 yumurta
yoğurt
kıvırcık (sabah sabah amma uyumlu şeyler)
öğle
ızgara köfte, kaşarlı köfte falan (karışık köfte)
yoğurt
salata
üzerine de çikolata :26::26:
yine bir 3. takım klasiği yaşanmış ve takımdaki herkes aynı anda aynı olayları yaşamışvalla demek ki ben de evli olsaymışım ben de kocamla kavga etcekmişim
bu sabah tartıda cuma günkü kilomla aynı çıktım sonunda.vücut önce bi şaşırdı kilo aldı ama yeniden düzene giriyor inşallah.dün taze fasulye pişirdim akşam onu yedim.bu akşam da ondan yemeyi düşünüyorum.bi de ne farkettim biliyo musunuz?diyete başlamadan önce ağzıma yoğurt ayran fasülye vb sebzeleri sokmazdım.şimdi onlar olmasa ne yerim diye düşünüyorum.sabah doktorumda ayça kaya vardı yine onu izledim.şubat ayında bi aile gelmişti hepsi şişmandı şimdi 3 ayda toplam 107 kilo vermişler.benim tüm bu zayıflama işlerim bittikten sonra doktoruma çıkma isteğim var.acaba dedim ben de annemle babamı da alsam mı yanıma.biz de ailecek onlar kadar olmasa da iyiyiz yani.
babam:119du şimdi 101 kilo--18 kilo
annem:90dı şimdi 79--11 kilo
ben zaten 124ten 85e düştüm--40 kilo valla iyiymiş ya toplam 69 kilo
YA RABBİ ŞÜKÜR DEMEK;
Daima nimet ve ikram-ı Rabbaniye karşı duyulan minnet ve Mahcubiyetin ifadesidir.
Şükrün ifadesinde; Tekrarının, Devamının ve fazlalaşmasının arzu edildiği gizlidir.
Çok şükür denilince Ya Rabbi bunu devam ettir, bunu çekme, bunu kesme arzusu vardır insanda. Yemeği yedin çok şükür dedin, ne güzel. Ya Rabbi bunu yine devam ettir demektir.
YA RABBİ HAMD OLSUN DEMEK;
Hamd edersen Elhamdülillah Yani Ya Rabbi bu kadar kafidir, fazlasını arzulamam, Kanaat hududundan bir santim ilerlemesini istemiyorum demektir.
Beni bu aleme bıraktın, beni bu halime bırak isteği vardır Hamd’da.
Elhamdülillah dedin ‘’Buna teşekkür ederim, Yani yeter Kafi bana demektir’’
Halbuki Şükürde, kafi Ya Rabbi ama devam ettir vardır.
O Halde; İnsanın başına Musibet, Felâket, Sıkıntı, Güçlük, ve Bela geldiği zaman en büyük silah Hamd’dır burada.
Hamd edilecek yerde şükür yapmak, Şükredilecek yerde Hamd etmek caiz değildir. Hemde tehlikelidir.
Elhamdülillah diyen bir insan ne demek istemiştir?
Ya Rabbi Kudretlerin kaynağı sensin, her şey senin arzunla mümkündür. Ben halime razıyım, Belaya’da Saadete’de, Beni bu halimden bu halimi arayacak hale sokma demektir Hamd.
Elhamdülillah çok şükür demek ise; Halime razıyım beni bu halimi bana aratma, Peşinende, Ya Rabbi sana teşekkür ederim demektir.
Ben seni tanıyan, Sen beni tanıyan yarattın, bunlardan dolayı Hamd ediyorum, fena bir kul, Asi münkir bir kimse yaratabilirdin bu bana kafidir demektir. Hamd bütün belaların önüne set çekmektir.
Çok ince haller vardır, Hamd veya Şükrün hangisini yapmak gerekir noktasında hataya girebilir insan.
Bundan dolayı bu hataları yok etmek için ESTAĞFURULLAH demek lazımdır.
Onun için çok Şükür Elhamdülillah deyip ikisini birbirine karıştırdımı insan, Bunların ikisini birbirinden ayıran ESTAĞFURULLAH’tır. Demek ki tövbe ESTAĞFURULLAH demek lazımdır.
ESTAĞFURULLAH ne demek; Ben bilemedim, kestiremedim, fakat Ya Rabbi niyetim halistir, fakat senden isteme edebini Kul olduğum için layıkıyla bilemedim, Bundan dolayı hatalarımı bağışla Ya Rabbi! !
arzusu vardır.
nedir.antoloji.com'dan alıntıdır kızlar. Aklınızda bulunsun istedim.
sezennnnnnn hiç aklıma gelmezdi yanlışş algıladığım yanlış kullandığım evet bunun içn önce estağfurullah diyorum sonra sanada çok teşekkür ediyorum bunu çevremdeki herkese sölicem şükür etmek kelimesini sıkıntı belada kulanmamaları gerektiğini hani biz genelde isyan oolmasın buda yaradandandır diye şükredenler olabilir benim gibi yanılarak
Evet bacım bende eskiden herşeye şükür edenlerdendim. Sonra öğrendim ve şimdi dikkat etmeye çalışıyorum. Ve mümkün olduğunca etrafımdaki insnalara da dikkat edip onları da uyarıyorum. Herkesde ilk duyduğunda çok şaşırıyor. Her şey yerinde güzel değil mi ama
YA RABBİ ŞÜKÜR DEMEK;
Daima nimet ve ikram-ı Rabbaniye karşı duyulan minnet ve Mahcubiyetin ifadesidir.
Şükrün ifadesinde; Tekrarının, Devamının ve fazlalaşmasının arzu edildiği gizlidir.
Çok şükür denilince Ya Rabbi bunu devam ettir, bunu çekme, bunu kesme arzusu vardır insanda. Yemeği yedin çok şükür dedin, ne güzel. Ya Rabbi bunu yine devam ettir demektir.
YA RABBİ HAMD OLSUN DEMEK;
Hamd edersen Elhamdülillah Yani Ya Rabbi bu kadar kafidir, fazlasını arzulamam, Kanaat hududundan bir santim ilerlemesini istemiyorum demektir.
Beni bu aleme bıraktın, beni bu halime bırak isteği vardır Hamd’da.
Elhamdülillah dedin ‘’Buna teşekkür ederim, Yani yeter Kafi bana demektir’’
Halbuki Şükürde, kafi Ya Rabbi ama devam ettir vardır.
O Halde; İnsanın başına Musibet, Felâket, Sıkıntı, Güçlük, ve Bela geldiği zaman en büyük silah Hamd’dır burada.
Hamd edilecek yerde şükür yapmak, Şükredilecek yerde Hamd etmek caiz değildir. Hemde tehlikelidir.
Elhamdülillah diyen bir insan ne demek istemiştir?
Ya Rabbi Kudretlerin kaynağı sensin, her şey senin arzunla mümkündür. Ben halime razıyım, Belaya’da Saadete’de, Beni bu halimden bu halimi arayacak hale sokma demektir Hamd.
Elhamdülillah çok şükür demek ise; Halime razıyım beni bu halimi bana aratma, Peşinende, Ya Rabbi sana teşekkür ederim demektir.
Ben seni tanıyan, Sen beni tanıyan yarattın, bunlardan dolayı Hamd ediyorum, fena bir kul, Asi münkir bir kimse yaratabilirdin bu bana kafidir demektir. Hamd bütün belaların önüne set çekmektir.
Çok ince haller vardır, Hamd veya Şükrün hangisini yapmak gerekir noktasında hataya girebilir insan.
Bundan dolayı bu hataları yok etmek için ESTAĞFURULLAH demek lazımdır.
Onun için çok Şükür Elhamdülillah deyip ikisini birbirine karıştırdımı insan, Bunların ikisini birbirinden ayıran ESTAĞFURULLAH’tır. Demek ki tövbe ESTAĞFURULLAH demek lazımdır.
ESTAĞFURULLAH ne demek; Ben bilemedim, kestiremedim, fakat Ya Rabbi niyetim halistir, fakat senden isteme edebini Kul olduğum için layıkıyla bilemedim, Bundan dolayı hatalarımı bağışla Ya Rabbi! !
arzusu vardır.
nedir.antoloji.com'dan alıntıdır kızlar. Aklınızda bulunsun istedim.
Kendimden utandım valla, çok basit şeyi bile araştırıp öğrenmemişim ya da bize zamanında 85 sureden sınav yapan hocalar, en azından bunu anlatsaymışlar ya.
Ben de mesela kaza olur, dert sıkıntı olur, "Çok şükür hayattayız, çok şükür bu bela da gitti" derdim, meğer şükredince gene ver , gene ver ifadesi varmış, yani ben habire daha beterini, daha fazlasını istiyor kısaca kaşınıyormuşum
Bak ben sana tee ne zaman yazdığım şiirde hacı se_zen demiştim, boşa dememişim.
Dini bilginle aydınlattın beni, zayıflattın beni, sigarayı da bıraktıracaksın ohhh daha ne isterim ben senden?
(Bu arada sigarayı bıraktın mı? İlaca falan başladın mı? Merakta koma beni)
selam kızlar
demek gene topluca heriflerin canını okumuşuz.
kızlar sbahtan başlayayım sabah kalktım benimkiler uyuyorken lesli bacı ile zıpladım tam 10 dakika oldu benimkiler uyandılar neyse diyip kahvaltı işine giriştim. kahvaltıdan önce 1 kayısı ve 1 erik ve 1 bardak su
kahvaltıda 1 yumurta 1 dilim ekmek çok az peynir ve maydanoz yedim.
işe geldim yallah köye dediler. köye gittim. öğlen eve gelince benimkiler miskin miskin oturmuşlar pc başına 1 türk kahvesi içip kendime geldim . açtım lesli bacıyı 30 dakika hopladık baktım benim herif ve kızda bana katıldılar ama onlar anca 20 dakika dayandılar. duş alıp öğlen yemeği hazırladım. kızıma hazırladığım 1 köftenin yarısı 3-4 kaşık tazefasulye ve 1 kase cacık içtim . işe geri döndüm. cuma gününden beri 1,100 gram vermişim. cumaya kadar aldığım 2 kiloyu vermem lazım. akşama dışarı çıkıp yürüyelim dedi eşim ama pek güvenmiyorum . akşam olunca hemen yorgun oluveriyor . bende koşu bandında 1 saat yürürüm. cumaya kadar kendime ceza verdim. ne var her zaman böyle hırslı olsam ah ah.
heza geçmiş olsun. bende yeni atlattım. yazın hastalıkta hiçç çekilmiyor bee.
evet kızlar bu hafta şaha kalkma haftası geçen hafta hepimiz iyice yaymıştık totoları. bu hafta derece lazım takıma .
Kızlar yine saçmaladım ben bugün.
sabah
2 yumurta
yoğurt
kıvırcık (sabah sabah amma uyumlu şeyler)
öğle
ızgara köfte, kaşarlı köfte falan (karışık köfte)
yoğurt
salata
üzerine de çikolata :26::26:
sigara için ilaca hala başlayamadım bacım. bu hafta sonu da geçsin istiyorum ya. ne bileyim ilaç şimdi su tutar falan. Zaten regli öncesi şimdi. depresyon ilacı ya şimdi ben kabuslarla falan boğuşur, ne bileyim yemeğe sararım diye başlayamadım. bu hafta sonu başlayıp 10 gün sonra bırakırım inşallah. Zaten şişiyorum sürekli. en azından zayıflayabildiğim kadar zayfılayayım istiyorum çünkü bir sonraki hafta sanırım diyete tamamen ara vericem. sonra da dikkat etmeye başlayacağım. 48 olamıyorum sanırım. BEn çocuk falan doğurmadan olabilmiştim ama sanırım benim vucüt epey değişti ki bu kadar uğraşmaya 48'e yaklaşamıyorum. Sanırım bu durumu kabul etmem lazım. Netice de 1 tane çocuğum var ister istemez hamilelikte falan vucut bir takım değişikliklere uğramıştır. ama yine de benim akrep burcu olmamın ve inatçılığımın sayesinde pes edemiyorum. Son güne kadar umut içinde mucize bekliyor olacağım. Zaten dukan amca bile senin maksimum olabileceğin kilo 54 demişti. Hoş ben o sınırı kırdım ama daha ne kadar neyi kırabilirim bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?