Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Yahu leptin dedik, aç gezilmez dekik bir sürü şey dedik ama 25 kilo veren birini gördüm ya nasıl aklım çelinmesin benim yahu.
Bırakanların bile hiç biri kilo almamış. ekimin ilk haftasına 5 kilo verebilirmiyim hatta 6 bilmiyorum ama hiç verememektense ben karatay yapayım diyorum be ya. dün söylediğine insan bugün ters düşermi 25 kilo veren birini görürse canlı kanlı düşer. hiç ayıplamayın beni. :44: Valla haftada 1 kilo versem 4 kilo vermiş olurum Ekimin ilk haftasına kadar. Birde regli oluyorum o hafta artı 1 eder. 50 kilo anca gelirim. Ama olsun vereyimde 53 kilo gitmeyeyim ben razıyım. Kim bilir sıkı yaparsam belkim daha fazla da verebilirim. :44: Bence ben rahat veririm yahu. amannn işte kafam karışık.

Karatay'ı unuttum da ekmek yerine sabahları ceviz yiyin diyordu.Karbonhidrata mı karşıydı unuttum.Leptin kısmı makul de, öyle kıymalı yumurta yap yanına ceviz ye, menemen yap yanına fındık ye bana uymaz bacım.Ekmeği banamadıktan sonra, güzelce bir tost yiyemedikten sonra, kepek bile olsa ekmeği bir ömür hayatımdan çıkardıktan sonra isterse açıkbüfeden 50 çeşit tabağıma koyayım ekmek yok ne anladım bu işten.Bir ömür yapamam yani.Doymam demiyorum ama bir ömür gitmez, öyle beslenme alışkanlığı olmaz bende yani.Bir dilim bile olsa ekmek kahvaltıda yenmeli bence.

Bana uzun vadede en çok monti uygun geldi.Sabah ekmek ye sonra yeme, meyveyi erkenden ye sonra yeme, tabağında da pro ile karbonu çarpıştırma yeter, herşey ölçülü her şey serbest.İşte bunu bir ömür yaparım gibime geliyor, bunda da en son 7de yiyince misal bir daha yemem akşam al sana leptin çalışsın dursun, arada da egzersiz falan tamamdır.Ama önce sabitlemek istediğim kiloya ineyim, sonrası kolay.

Şimdi bakındım da hatırladım bacım , şu meşhur doğal özgür gezen köy tavuğu olayıydı.Yoğurdunuzu kendiniz yapın,peyniri siz yapın, tavuk doğal, yumurta doğal olsun, o organik bu doğal olsun diyordu.Hem bulması zor olabilir hem de ekonomik olarak zorlayabilir.
(İnsanın hevesini kırmakta başarılı olan winston oturduğu yerden bildirdi )

Gel sen monti yap bacım, hem bana da menülerinle, öğrendiklerinde ışık tutarsın (Cingöz winston )
Hem sen ki kahvaltı dendi mi çoğunlukla tost yiyen insansın, bir ömür ekmeğe veda edip maymun gibi fındık fıstık mı yiyeceksin bacım ya..Gel gel kartele gel, karteldekiler kankardeşler..(Böyle bir grup vardı deli deli tipler, ne oldu acep onlara )

günaydın tartıldım 81,200 çıktım giden 800 grm
dünkü menüm
sabah 1 bardak süt
öğle 1 bardak süt
akşam 1 salkım üzüm
2 bardak yeşil çay
20 dk yürüyüş

gunaydın kızlar yaptıgım şoklama nedenıyle gramcıklar almıs durumdayım 60.3kılom

Aaa,bugün tartı günü müydü? Hemen tartılıp geliyorum ama 1 büyük bardak su içtim şimdiye dek,200 gr. çıkarım ona göre

günaydın kızlar
geçen hafta 61,70
bu hafta 63,10
mezun oluyum dedim die benim vücut tepki verdi sanırsam burayı çok seviyo...özür dilerim...

Şimdi bacım aslında şöyle. Karatay ve monti birbirinin aynı neredeyse. Çok ufak değişiklikler var. Karatay hoca evet herşeyin organiğinden yana ama ben tutupta organik yumurta tavuk peşinde koşamam. Sonra her ikiside diyor ki Glisemik indexi düşük beslenin insülin direncini kırın. Yani mantık burada da aynı. Karatay hoca ev yapımı ekmeğe karşı değil sadece hızlı kilo verme evresinde yemeyin diyor. Ama köy ekmeği yiyebiliyorsun. kilo verdikten sonra. Ayrıca karatayın kilo verme evresinde bile lahmacun var. Monti amca da da entegral ekmek denen, bugday unu, kepek böcek ile yaptığın ekmeği yiyorsun zaten. Kuruyemiş her ikisinde de var zaten. Monti de kitapta geçiyor kuruyemiş ama hızlı kilo vermek için yapanlar pek yemiyor. Yani hızlı kilo verme evresinde ekmek ve kuruyemiş olayını saymazsak tamamen aynı bacım. Her ikisinde de ara öğün yok. Leptin çalışıyor. Karatay bence montinin türklere uyarlanmış şekli. İki kitabıda okudum. İkisinin forumlarını da takip ettim. İkisinde kötü karbonhidrat yok, iyi karbonhidrat var. Ağırlıklı olarak protein. Yumurta vazgeçilmez. herşeyin yanında yoğurt ve salata. Ama monti light derken karatay light ve yapay herşeye karşı.
He bu arada hergün ekmek yiyen bendeniz iki sene boyunca ekmeğin ucundan kırıpta ağzıma atmamış insanım bacım. Ben normalde de öğlen ve akşam hiç ekmek yemem. Ekmeğin yanlızca tost halini severim ben. Yumurta ile aramam öyle banma huyum yoktur.Ben otelde kaldığımda açık büfeden bugüne kadar hiç ekmek almamış insanım. Diğer şeyleri yerim hep bolca ve ekmeksiz. (sıskalığımın sırrı diycem ama o zaman da burada ne işim var olacak ) İşte aslında zaten dönem dönem fazla ekmek yediğim için ve bir süre sonra alıştığım için kilo alıyorum. Ama 1 ay falan yemezsem yeniden eski halime dönüyorum ve tıkır tıkır gidiyor kilolar.

Kızlaaaaaaar ben 79.5 kiloymmmmmm yarim kilo gitti bugünden utibaren hayatima sporuda ekliyorum :))

Ve neolur neolur herkes kilosunu bi an ôncpaylassinnn annem simdiden turturdu carsiya gidelim diyeee

Günaydın kızlar benim kilo aynı. Omu bumu derken gene aynı kilodayım.
ama kendime acayip bir spor buldum kızlar. Bugünden itibaren başlıyorum artık. Bebek arabalı yürüyüş yapıcam. Kızımı bebek arabasına koyup hızlı hızlı bir saat her akşam mahallede gezicem artık. Normalin iki katı falan yorulurum sanırım böylece.

winston gel de iki sataş bana yana. kimse yediğime içtiğime laf etmiyor. (kavgacımıyım neyim)
saat 12 oldu 8 de kahvaltımı yaptım 4 saat oldu. Leptinim çalışıyor. öğlen yemeğimi de 12 de yiyimde leptin 1 saat çalışsın bari.
Çalışsın çalışsın iyidir.
Bu arada kahvaltım

2 yumurtadan omlet
1 avuç içi kadar beyaz peynir
6 zeytin
10-15 badem - kavrulmamış
5-6 minnacık domateslerden (onlar doğal bi tek. serbest güneş yiyen domatesler )

Öğlende bakalım ne yemek varmış.
Akşama da yeşil mercimek olcak sanırım onu yerim sonra da 1 saat bebek arabalı yürüyüş (şimdi winston kesin kendine bebek arabası alır diycem ama hatun yürümeyi sevmiyor, boş ver boş ver sevme bacım. yürüme yürüme iyi değildir bacakları kalınlaştırır)

kilomu bildireyim önce geçmişi sonra okuyayım zaman kaybetmeyeyim.ne yazık ki ilk defa kilo almış bulunmaktayım.bu izin bana hiç yaramadı.
kilom 79.8

dün bi akrabamızın ikiz bebeklerini sevmeye gittim.bursada deniz kenarı bi yer var kumla diye oraya gittik uzak olduğundan sabah 8de yola çıktık akşam 8de geldik.gelince de alelacele annemle yemği sofrayı falan hazırladık sonra da suskunlar başladı onu izledim bitince de hemen uyuyakalmışım televizyonun karşısında sabah da hava biraz bozuktu burda karanlık diye 9buçukta anca kalkabildim dün yediklerimi yazayım:
sabah:1 dilim kepekli ekmek
1 haşlanmış yumurta
1 kk peynir
öğle:1 kase tarhana çorbası
3 yk bamya
yarım dilim ekmek
akşam:3 adet köfte
2 yk domatesli pilav
2 parça fırında patates

şu canan karatayı okuyorumda bana çok mantıklı geldii fikirleri
benim hep dediğim bişey vardır benim yedikçe yiyesim geliyor diyee sanırım bu insülündemiş oo yanii aç kaldımı vücudum sık yediğimdeki kadar açlık hissetmiyorum
balböcüü sanırım sen yapmışsıon karaty diyetini sayfada seni gördüm yorumların vardıı sonuç olarak memnun kaldınmı senin fikirlerin nedir

kilomu bildireyim önce geçmişi sonra okuyayım zaman kaybetmeyeyim.ne yazık ki ilk defa kilo almış bulunmaktayım.bu izin bana hiç yaramadı.
kilom 79.8

eje nazarmı ettik kız seni yoksa aman dikkat et bu ara vermelerş toparlamk çok zor oluyooo

hemen geri aldımı devam etmedimiii2 aya yda verdiği kilo yağdanmıydı acep sen gözle görülür bi beden incelmesi gördünmüü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…