Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

ben kabul demiştn gözden kaçmış demkki kabulllllllllyaptığım diyet 5 günde 5 kilo amaaaaaaaa ara vermedn yapıcamm tamamen bozmaktansa kendimce kaçamkalr yapıcam bi avuç üzüm gibi anca böle istikrralı oluyorum yoksa farkındayımm protein olmadığının tatlı olduğunun neys eböel böel yola gelicek benim irade

.Winston Evet ya sinirli ot ve çoban çökerten gerçekten çok güzel isimleri. Bende düşündüm çok aramışlar mı diye adlarını. Hazırları var bacım poşet şeklinde ama biraz pahalı sanırım. Bu aralar yeni ya ondan biraz pahalı sonra her marka yapmaya başlar ve fiyatı düşer. Bu arada ben de senin aksine hazırlarına karşıyım. Orjinalında ne var ne yok görüyorsun içinde ama hazırlarında öyle mi. Muhtemelen otlu böcekli makinaya atıp oradan el değmeden poşetleniyordur (ayyy ne fenayım artık poşetli çayları da içemiycem, sen içme zayıflama ben zayıflıycam ). Hem onlarda sonuçta el ile toplanıyordur. Liptonun falan özel gıda mühendislerine ellerinde eldivenle falan dağ tepe sinirli ot bulun, barut ağacını kesin de çaya katalım ya da yeşil çay lazım bi koşu gidinde çine hijyenik olarak toplayın falan dediğini sanmıyor. sonuçta bunların hepsini insanlar topluyor bacım. Hem içtiğimiz çayı bile köylerde teyzeler toplamıyor mu.
Şaraptan biliyorum bizim eşimin memlekette öyle mini bağları var. 10-20 asma var işte içinde. Orada insanlar üzümlerini toplar ve iyilerini kendilerine çatıda falan kuruturlar. Kötü ve ezilmiş olanlarda şarap fabrikalarına, meyve suyu fabrikalarına falan verilir. Kötüyüm ben kötüyüm kötüyüm kötüyüm.

Bu arada kızlar az önce kendime yaptığım sebze çorbamı içtim. Nasıl metebolizmam hızlandı anlatamam. Nerden biliyorum kulaklarıma kadar kızardım da oradan. İçine kattığım acı biber sayesinde. Hesapladım hatta hesabımın üzerine 150 kalori falan fazladan koydum oplamda 1 tencere çorba 500 kaloriye anca geliyor. Sanırım 10 dan fazla porsiyon eder. Bleki 20 bile eder. Bu durumda bir porsiyonu 50 kaloriye bile gelmeyecek ve üstelik çorbaların en kötü yanı kalorileri 100 bile olsa karbonhidratları tavan oluyor. Bunda öyle bir sorunda yok. Belki yapmak isterseniz diye yazayım dedim.
4 kabak
1 patlıcan
2 kuru soğan
2 acı sivri biber
2 kırmızı biber
1 avuç kadar dere otu
1 avuç kadar maydonoz
2 tane tavuk bulyon.

Hepsini pişirip blendırla ezdim. Katı yaptım dolapta fazla yer kaplamasın diye yerken 2-3 kaşık koyup üzerine su ekliyorum. Tadı bence gayet hoş oldu. Yani tabii ki mercimek falan kadar güzel değil ama çok seçici bir damak tadınız yoksa sevebilirsiniz. Daha önce de uzun yıllar yiyerek hem zayıfladığım hemde formumu koruma döneminde bana yardımcı olan, evde patlıcan yoksa, kereviz, o yoksa ne varsa içine kattığım bir çorba. Hemde doyurucu ve besleyici.

Ymeğimi yedim, doydum geldim

2 yk arnavut ciğer
2 minik mercimek köfte
yoğurtlu kabak ve mantar

Köfteler olmasa iyiydi aslında. Kabul arnavut çiğeride unlu oluyor ama ona dayanamıyorum onu çok seviyorum ben. Hemde kendimi öğlenleri çok fazla kısıtlamayacağım.

2 bardak yeşil çay haşlanmış patatesimi yedim

hanımlar şu konuda fikrinizi almak isterim sizce sık sık ara öğünmü yenmeli yoksa karşı tez olan günde 2 öğün yani leptin hormonu için canan karatyın fikrimi

Kısıtlama bacım, canın ne istiyorsa öğlen ye hatta bol bol ye, çikolatalı falan şeyler ye özellikle
Poşet çay kısnı için çok haklısın bacım ama şöyle bir avantajı var; ne yapılıyorsa yapılıyor paketleniyor ve ben alana kadar temiz ve hijyenik yani kutusunda beni bekliyor ama aktardaki adam her canı sıkıldığında pis pis elleriyle o ot tenekeerini kuruyemişçi gibi ha bir karıştırıyor, elliyor, her daim müşteri geliyor, o otun kapağını gene açıyor, gene kapıyor gene ellerini daldırıp çıkarıyor öyyşş yazarken ürperdim, bu fikir bile beni dile ediyor üleeyn.Tabii ki poşetlenmişi, fabrika çıkışlısı daha kalitesiz, daha az ot parçacıklı ve de daha işe yaramazdır, daha kimyasaldır belki evet ama şu elle mıncıklanma fikri bende gerginlik yaratıyor.
Çorba tarifi için de sağol bacım.Aklıma yazdım.İlerde detokslanmak için falan çorba düşünürsem sezen bacının kabak çorbasını hemencecik yapacağım.

Se_zen'e sor o bilir.Zamanında bana leptin çalıştıran ayı demişliği bile var He bir keresinde de biz yarışmanın daha başlarındayken ben 3 kilovermiştim, bu sıska arkadaş 1,5 kilo vermişti ama yüzdeden dolayı o kazanmıştı, o listeye girmişti bireysellerde ben girememiştim.Ah o sezen yok mu o sezennnnn

Ben 7.buçukta yemekten kalkarım hacım, gece de 1den önce yatmam.İşte hatta aç kalkılan bir akşam yemeğinden sonra gece 1e kadar sadece su ve şekersiz çay ile geçmiş bir 6-7 saat içinde o mideden gelen sesler, o bağarsakların boş boş melül melül duruşu, arada kramp gibi kısa süreli sancıların girişi, göbeğin bile mutsuz olup içeri çekilişi, "açım uleyyn" diye evde gezmek.Ben yiyemiyorum bari sen ye diye eşe 2. dilim pastayı da zorla yedirmek falan filan yani leptin salgılatmak bence mantıklı.
Ha ne faydasını gördün desen bilimsel çalışma yapmadım tabii ama her 2 saatte bir yiyin, bir avuç fındık yiyin, sonra 1 avuç ceviz yiyin, sonra süt için sonra yumurta yiyin hööööh derim bu mantığa.
tabii bir de yapısal ve günlük hareketsel durum önemli bacım.Misal senin metabolizman çok hızlı çalışıyordur, bir de çok aktfisindir iş yerinde , yani sürekli hop ordan hop buraaya.O zaman sen az ama sık yiyebilirsin, ne de olsa sürekli hareket içindesin, yediğini yakarsın.
Ama ben mesela dersim olmadığında; 11de kalkarım kahvaltıdan sonra da akşama kadar yayar keyif yaparım koltukta yatakta orda burada.Şimdi benim her saat başı yediğim düşünülürse 3lü koltuklara sığamam demek olur bu.
Bir de metabolizma hızı da önemli, çok yavaştır, hiç çalışmaya gönlü yoktur misal, o zaman sık sık yiyip çalıştırmak lazım onu ama bu da tetkiklerle ortaya çıkabilen bir şey, öyle internetten 3 soru cevaplamayla günde ne yakıyorsun, kaç kalori azımlar da yalan işte.

Ne bilem; bana hala leptin mantıklı geliyor.Leptinden ziyade akşam yemeğini yedinmi 7de 8 de neyse , kalkacaksın sofradan ve bitki çayı ve şekersiz çay ve de su hariç yemeyeceksin bacım yatana kadar.Yok meyveymiş , yok tatlıymış, yok şuymuş , yok sütmüş hikaye.Bir bardak süt 100-150 kalori yani 3 dilim kepek ekmeği.Gece yatarken 3 dilim ekmek yemenin alemi ne, yat zıbar az miden boş kalsın değil mi? Yook illa yenilecek, içilecek.Adamı hasta etmeyin burada uleeeeyyn (Kendim yazdım kendim gaza geldim kendim kızdım sonunda )

Sayın unutmayan winston
1,5 kilo olayını hala unutmamış yahu. Hem ben sana öyle leptinli bilmem ne falan da demedim. Ay ben kibar insanımdır demem öyle. Lafın gelişini sen öyle anladın bi kerem. Ama ya valla yalan mı. Karatay hoca kendi anlatıyor. Ayılarda keşfedilmiş ilk bu leptin. Ayılar yazın yerlermiş kış uykularında da aç kaldıklarından leptin çalışırmış da yakarlarmış işte bende ondan bahsetmek istemiştim.
Ben dönem dönem fikir değiştirsem de bana az az sık sık yemek işe yarıyor. Ama mesela ne gibi. Kabak çorbam gibi. 50 kalorilik maksimum bir çorba ile hem ara öğün yapıp hem metobolizmamı canlı tutuyorum hem mutlu oluyorum, hem mesut oluyorum. Ayrıca kendime dönüp baktığımda daha önceki (ay iyiki bi 15 kilo vermişim 5 sene önce 30 kilo versem kesin kitap yazarmışım. dönüp dönüp öyle yaptım da böyle yaptım da diyip duruyorum, almanyadan dönen türkler gibiyim anlata anlata bitiremiyorum) zayıflama maceramda ben valla bu çorbayı gece 11 de bile yiyordum. Aralarda falanda sürekli yiyorum. Yani hep yiyordum ve hayatım boyunca en çok yemeği ben o zaman yemiştim. Eşim her gördüğüne anlatırdı "bizim karının pazarına yetişemiyoruz, ilçede kaç pazar varsa hepsine gidiyoruz gene de doyuramıyoruz" diye. O yüzden ben mutlu mutlu zayıflıycam şimdi de.

@sezen,
unutmadım tabii kasım sonu ya da aralık başındaydı, seneyi devriyesinde karalar bağlayıp, avatarımı siyah fiyonk ile taçlandıracağım.
3 kilo dile kolay sen ver, 1. olacağım dünya şampiyonu olacağım diye umutlan, ama sıskanın biri 1,5 kilo versin listeye girsin peeh..Adil değilsin dünya

Ayı fikri makul. Ona bakarsak inek olayı da var.Sürekli ot yiyip duruyorlar ama ben kadar kocamanlar.Eee hani otta kalori azdı, kilo yapmazdı.Ya da yunuslar falan.Yediği hepi topu balık, onda da omega var,hani balık az kalorili çok faydalıydı.Ayrıca filler ağaç kabuğu, ot böcek yiyor, hayvan gibi de koşturuyorlar işlerine geldimi ama hala fil kadarlar. :26: Doğuştan yani genetiği öyle derseniz, ben 4.5 kilo doğmuşum o zaman ben de bir fil gibi asla zayıflayamayacak mıyım üleeeyn..

Öff darlandım, gideyim 4 otlu çayımı içeyim.

Merhaba!
Balböcüü de bir cee-ee dedi kayboldu diyeceksiniz..hatta belki dediniz Evet,dün sabahtan beri çıtım çıkmıyor.ama sorun bakalım neden çıkmıyor
Dünyevi işlere daldım,kiloyu unuttum :18:
Dün misafirimiz vardı,kebap yemeye götürdük onları...bn biraz..yok,birazdan biraz fazla..amaaannn yedim işte
Bugün de kendimi hiç diyet havasında göremedim..cuma günü tartılıp bir şoklanmak istiyorum..baskülde kilomu tavan yapmış göreyim ki sonra vicdan azabıyla iştahtan kesileyim..
se-zen,bu çorbanın içinde hiç yağ yok mu? yani küçük bir fındık kadar bile tereyağı olma mı?

çok az yenecekse sık yemekte fayda var..ama hani biraz doyulabiliyorsa bence ara öğün gereksiz..zaten yediğini 2-3 saate sindiremezsin ki... (yılların diyet tecrübesiyle konuşuyorum:)

Hadi bakalım. ama öyle nasıl olsa diyet yapmıyorum diye ucunu bırakmak yok. Kebaplar içinde afiyet olsun, yağ olmasın.
Çorbada hiç yağ yok zaten belli bile olmuyor. bu zamana kadar hiç koymadım ben valla bir şey diyim nasıl oluyorsa sebzelerin kendi yağı bilmem nesi vardır ya. Bazen çorbanın üstünde öyle parlak tabaka oluyor. Hani yağ koymuşsun gibi. Aklına felan gelmiyor. Anlamıyon olmadığını.

inşallah gidersin sen de çok güzel koyları var harika valla evvet artık burdayım ama daha tam gaz olamadım ne yalan söyleyeyim.midem büyüdü sürekli bişeyler yemek istiyorum.kendimi zor tutuyorum vallahi.bu arada ben yarın sabah erkenden evden çıkıcam ancak akşam gelebilirim buraya.kilomu ne zman yazayım?cuma günü mü bildirim yoksa yarın mı?

gruba hoşgeldiniz.kendimi tanıtayım.23 yaşında üniversite öğrencisiyim.aslen bursalıyım ama istanbulda okuyorum.bekarım.11 ayda 124 kilodan 80e düşmüş bir diyet savşçısıyım şu sıralar biraz aheste seyretsem de okulun açılmasıyla yani tam olarak düzene girmemle diyet ve spor ikilisiyle ilişkim eski günlerine geri dönecek.

şu 9 otlu cayı ıkı gun kulanıp bıraktım yaw gunde kac bardak ıcsek ıse yarıomuskı:)bu arada bugunde ıyıcene sokladım vucudu yarın dıyet we spora dewammmmmmmmm:)

günaydın dün akşam 1 satt yürüyüşümü yaptım bugünde sütümü aldım süt çeceğim
şu mekik çekmeye bi türlü başlayamıyorumya

hoşbuldum ejje
44 kilo ha!!! kocaman tebrikler! uzun uzun anlatmanı isterim aradaki farkı..kendindeki ve çevrendeki farklılıklardan mesela...bir de doktor kontrolünde mi verdin kiloyu? senden tam 11 yaş büyüğüm ama idolümsün bundan böyle ssz

günaydın dün akşam 1 satt yürüyüşümü yaptım bugünde sütümü aldım süt çeceğim
şu mekik çekmeye bi türlü başlayamıyorumya

günaydınn
ya ben geçen günkü 12 dakikalık yürüyüşle kaldım..sabah kızlarım uyuyorken yürüdüm yürüdüm,sonra fırsat bulamıyorum ki ufaklık bugün 6.30 gibi uyandı..
bu arada geçen sormuştun,cevaplamamışım..koşu bandıyla yürüyorum... benim de kesinlikle bölgesel zayıflamam lazım ve bana da mekik şart ama yapamıyorummm

gel bugün başlayalım her reklamda mekik çekellim valla bakk başladımmı geriis gelicek zaten başlamsı mesele

Günaydın kızlar.
dün akşam dışarı çıktık arkadaşlarla. minik dürüm ekmekleri var ya marketlerde satılan arkadaş et dürüm söyledi. Sadece onun yarısını yedim. Ama valla doymadım. Bu arada dün gözüme haç malzemeleri satan bir yerden sürme aldım. Çok faydalıymış gerçek sürme böyle toz gibi bir şey. Akşam sürdüm sonra da banyo yaptım ve şimdi çok güzel ve doğal oldu. Banyoda falan çıkmıyor. Böyle hafif kalıyor ve çok doğal gösteriyor gözleri. Bir çok şeye iyi geliyormuş hem sünnet biliyorsunuz. Çok hoşuma gitti. Birde yine kına aldım bu akşam bi daha kına yakıcam saçlarıma. Saçlarım gürleşti resmen.

Gelelim bu sabaha
salata yiyordum ama bu sabah kocam bana domatesli yumurta yapmış biraz ondan yedim biraz dediğimde kesin 2 yumurta yemişimdir.
Bu mesajı yazarken yarım kalmıştı. Aşşağı kata indim. Bir müşterimiz geldi. Adam bir zayıflamış gözlerime inanamadım. Nasıl zayıfadınız böyle dedim. Karatay yapmış 2 öğün yemiş günde. 25 kilo vermiş 2,5 ayda kızlar.

Ya ben aslında yazdığımı okurken utandım reklam arsı 6 dk olsun 13 dk biizm kzılar 3000 adet falan çekiyolar cedric düşün yanii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…