Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Gırgırına beni en çok cezbeden de bir sayfada yorumları okudum. Bırakan devam etmeyen insanlar bile 6 ay sonra hiç kilo almamışlar. Ve de dikkat falan etmedikelri halde. Yani bence bu süper bir şey. Çünkü kalori yapsan bile en sağlıklı diyet o gibi gözüküyor. Yiyince hemen alıyorsun. Çünkü vücut öyle bir çalışıyor ki. Sen 5 ay boyunca 1000 kalori mi aldın. Vücut bir süre sonra bakıyor bana 1,500 kalori gelmiyor diye ben o zaman idareli kullanayım diyor. Bu sefer 1000 kalori aldığından daha yavaş çalıştığından diytei bırakıp 2000 kalori aldığında hemen yağ yapıyor. diyetisyenlere gidenlerin bırakınca sürekli kilo alması da bundan işte . Üstelikde diyet yaparken hep toksun ve kadın light ürünlere karşı, doğal olmayan şeylere karşı bu bence önemli bir şey. Tabii ama yağ serbest diye ben çok yemekten yana değilim. ne bileyim herşeyin yanına ceviz yenmemeli. Her sabah tereyağlı, paastırmalı yumurta bulmak zor yani pastırmanın kilosunu bilen insanlar için. Evde yapılan yemeklerden yenmeli, ekmek yenmemeli, meyve yenmemeli kısmı okey.

Sezencim
Ben disardayim suan ama listeyi saat 4 te de olsa mutlaka yapacam.

Öncelikle kilom; 72.300.
Sigara bırakma, tatil ve toto yaymadan sonra isveçle 4 günde anca bu kadar toparladım.
Devamı gelecek inşallah.
başkan, listeye sokabiliyorsan sok bacım, kastırırsa böyle de kalabilir, ben herşekilde sizle ve sezen ile kapışırım

@se-zen,
bebek arabası ne iş ya, adil değil ki bunlar, yok mekik aleti yok step aleti bunlar bimde bile var ve her evde aşağı yukarı var ama bebek arabası dediğin şey kedi kumu gibi, herkeste kemi kumu mu var allasen, hıh
Şimdi bebek arabası bul dur, hoş bulsam hatta biri bedava verse içine ne koyacam
Kediyle kargayı koyarım, ben de onları ittiririm, akşam 7 haberlerine de direkt girerim heralde

Hımm karataya da başlamışın farkettim ama bir badem 10 kalori kadar, 10 tane yesen 100 kalori o da 2 dilim ekmeğe eş değer.O yüzden mutlu oldum (Kalori manyağı winston)
O değil de hoca (hoca ne ya, bu da Adnan Hoca gibi oldu he ) işte zeytinyağı ve tereyağı candır, canandır kullanın demiş.Hadi zeytinyağını bizimkiler zeytin bahçesinden yaparlar o açıdan şanslıyım da, tereyağını da trfabzondan falan ne bilem köyden falan alırsanız bol bol yiyin demiş.Şimdi ben köy tereyağını ama mıncıklanmamışını, temizini, gerçekten gerçeğini nereden buılacam? Yoğurdu kendin yap, sütünü kendi mayala, peyniri sen yap tamam şahane de onca şeyi kendim yapsam totoma da bir boru takar aynı anda evi de süpüren isveç çakısı gibi bir şey olurdum.
Ama her şey de pek bir makul geliyor.Yani doğru.Banone yoğurt alıp 3 ay dolapta tutsan bile bozulmamasına kıllansan da yemek yerine her şeyini kendin yap, köy ürünleri kullan, karbonu kes, mutlu yaşa da işte o maharet ve para kısımlarında hoca yardımcı olacak mı o da ayrı soru.

Öff beynim bebek arabasında şu an...Hımm eşime geçen dediydim köpek alalım, sayesinde her sabah akşam koşarız diye, sonra da vazgeçtim, bana gelen köpek benden beter tembel çıkar, yayılır üçlü koltuğa kaldırana aşkolsun
Hımm bir şeyler düşünmeliyim..hımmm...

Kiloveren, kilosunu koruyan ya da alıp da sonra verecek herkese tebrikler..

Neden az yesek de zayıflayamıyoruz?
Sık sık bir şeyler atıştırılması ya da çok büyük porsiyonlar tüketilmesi sonucu insülin hormonu fazla miktarda salgılanacağı için, kan insülin düzeyi uzun süre yüksek olarak kalacaktır. İnsülin hormonunun sürekli olarak salgılanması, leptin hormonunun da sürekli olarak salgılanmasına neden olur. İnsülin ve leptin hormonlarının dolaşımda uzun süre yüksek olarak kalması, bütün dokularda bulunan insülin ve leptin hormonlarının komutlarını algılayacak olan hücrelerin, bu hormonların komutlarını işitemez hale gelmelerine neden olur.

Leptin hormonu pankreasta bulunan hücrelere etki edemez ve insülinin salgılanmasını engelleyemez. Leptin hormonunun mesajını algılayamayan pankreas hücreleri, insülin salgılamaya ara vermeden devam edeceğinden, yağların depolanması da sürer. Bu durumda ne kadar az yesek de yavaş yavaş yağlarımız ve kilomuz artar.

ya ben işte budur diyorum
aklımadan geçen acaba diyetisyenler müşetriyi kaybetmek içinmi biiz geçici çözümm olarakk az az yediriyorlar nasılsısa onlarsız yapamayıp tekrar onlara geri dönmemiz için sonuçta biz hasta değil müşetiriyizz diyetisyen için

sezen,bebeğin kaç aylık? bebek arabalı yürüyüşü ben de çok düşündüm bir zamanlar ama benim ufaklık bebek arabasında oturmaktansa onu sürmeyi tercih ediyor 1 ekimde 2 yaşında oluyor bu arada,ellerinden öper

evet canım,gerçekten güzel kilo verdiriyor..zaten protein ağırlıklı beslenme her zaman kilo verdirir..yaklaşık 2 yıl önce,doğumdan 1 ay sonra diyetisyene gittiğimde 74 kiloydum..sonra bir dolu farklı diyet deneyerek bugünlere geldim..(bugünler derken,yaklaşık 1 ay öncesine kadar 61-62lerde geziyordum,sonra araya tatil girince,anne faktörü,açık büfe vs. aldım biraz..
karatay diyetini hiç uzun süreli yapamadım,ara ara sadece birkaç günlük yapabildim..ve her defasında da kilo verdim..ama sorun şu ki,hamurişi yemeden olmuyor..evet,ben çok seviyorum pasta böreği..(bu arada yemek üstüne bir internet sitem de var,profilimden görebilirsiniz :) ailece makarna hastasıyız..eşim,ben ve iki kızım rahatlıkla 1 paket makarnayı bitirebilme kapasitesine sahibiz bir de sık sık pasta-börekli oturmalara gider ya da misafir ağırlarım..o durumda da yemesen olmaz..sonuç itibariyle,hamurişi kısmı bana uymuyor..ama bunun dışında,kitapta anlatıldığı kadar olmasak da organik besleniyor sayılırız..bahçemizde meyve ağaçlarımız var.sebze yetiştiriyoruz,yapabildiğimiz kadar..sebzelerin tohumlarını bulabilirsek,köyde yaşayanlardan buluyoruz,hazır tohum almamaya özen gösteriyoruz..tereyağımız yayladan geliyor yazları,dondurucuda saklıyorum..sütümüzü,güvendiğimiz insanlardan alıyoruz.çok gerekmedikçe hazır süt kullanmıyoruz.kendi yoğurdumu,reçelimi,turşumu kendim yapıyorum..vs. vs.. ama işte diyorum ya,beni yoldan çıkaran hamurişi..yoksa,karatay diyetine inancım tam

Annem? soruyu bana sorduysan annem bu diyeti yapmadı yaptığım karatay diyetleri sadece birkaç günlük olduğu için verdiğim kilolar da öyle çok değildi..ama dedim ya,çok çeşitli diyetler yaptım..ve sonuç: uzun süre 61-62lerde kaldım,son bir ayda kilo aldım tekrar..o da abartılı ve zamansız yemekten.. sanmıyorum ki,hiç bir diyet sonradan fazla yediğinde kilo aldırmasın..gece yatmadan yarım ekmekle sucuklu yumurta yer de yatarsan,istersen en ala diyeti yap,yine kilo alırsın..ama inandığım şey şu:
az kalorili diyetler yaparsan,sonra kilo verip diyeti bırakır,daha fazla kalorili beslenmeye başlarsan tekrar kilonu geri alırsın..çünkü vücut,az kaloriyle yetinmeyi başarmıştır,fazlası yağ olarak depolanır..bu yüzden karatay ve bunun gibi diyetler bana daha mantıklı geliyor.

bu arada pc başında oturduğumda daha fazla yeme ihtiyacı hissediyorum..ufaklığı uyutmuşken kalkıp ortalığı toparlayayım ben..malum,haftaya kadar 1.5 kilo vermeye and içtim

Allah allah buraya mesaj attik olmamis yaa sezencim ben listeyi mutlaka hazirlicam saat 4 te olsa yapacam mutlaka

merhaba arkadaşlar
öncelikle sorayım hala takım damıyım yoksam şutlandım mı . şutlandıysam anlayışla karşılarım 2 haftadır hiç paylaşımda bulunumudım.bayramın 2. günü memlekete gittim ordan yaylaya . gittiğim yerde internet olmayınca paylaşım ve bildirim yapamadım. kusura bakmayın .

Son düzenleme:
@Bal böcüü,
Se_zen'in kızı 2 yaşında falan, bebek arabası sırf beni gıcık etmek için yoksa kızı anası gibi aerobiktir, leslie ile jimlastiktir hepsini yapıyor maşallah öyle yürümeyecek kadar küçük değil yani.

Bu arada "aylık " lafı geçti ya, benim çok merak ettiğim bir şey var, hazır anneler buradayken.
Bebeğin ya da işte çocuğun kaç yaşında dersin, cevap şudur; 25 aylık, 37 aylık, 62 aylık (tamam 62yi salladım )
Benim gibi matematiği kıt olan hemen başlar; hımm 25 aylık çocuk, hımm bir yılda 12 ay var, 25 ise 24 aydan hesapla 2 yıl artı 1 ay, bu çocuk 2 yaşında hah tamam buldum.Peki anne neden benim çocuğum 2 yaşında demez de 25 ay, 72 ay gibi ev kredisi taksit sayısı gibi hesaplamayı da işin içine sokup karşı tarafı kısa süreli bir 4 işleme sokar?
Hamilelik de öyledir mesela, kaç aylık hamilesin, dikkat soru kaç aylık diye sorulur, hamile cevap verir 17 haflalık+8 günlük.Hımm 4 hafta bir ay etse 4 ay için 16 hafta lazım olsa, bu abla 17 hafta dedi o zaman hımm hümm, arkadaş şuna 4 aylık hamileyim desen olmaz mı yani?
Ne bilem çocuk 7 aylıktır şimdi onu 1 yaşında diyemezsin, ay hesabı orada işe yarar da, çocuk 3 yaşına gelmiş hala sen ona 3 yaş demeyip de benimki 36 aylık diyorsan ben bunun mantığını anlamıyorum.

He bir de bunun yaşlı kişilerde şu versiyonu vardır; 8.ayın 22si.Hadi aylar bu bağlamda daha akılda kalan şeydir de, şuna 11. ayın 3ü diyeceğine kasımın 3ü desen de 11.ayın ne olduğunu illa hemen çıkaramayan vardır, karıştıran vardır, daha net olsa ya da 8.ayın 22si diyeceğine 22 ağustos demek daha hızlı ve az yorucu ama aynı anda daha anlaşılır değil midir?

Hımm hayat garip, vapurlar filan

izinli olarak gösterildin bacım ama epey merak ettik seni vallaha.
İyi olmana sevindim.
Buralar hep aynı bacım.
48liklerden hala 48e yaklaşan bir sonuç yok, zati onlar da kabul etti, sesleri de çıkmıyor
Biz se_zen ile epey bir kaynaştık, günde en az 10 mesaj karşılıklı alıntılayıp yazışıyoruz, öyle böyle değil "bu sevda bitmez" modunda birbirimizin mesajlarını beğenerek uzaktan uzağa birbirimizi de gazlayarak, aynı sporsal aktiviteleri birbirimize önererek falan gidiyoruz.Öyle böyle değil yani. Mekiği falan bıraktım, se_zen'in çorbalarını not alır oldum.
Çok değiştim be ortak çoook.
Senin yokluğunda kandırdılar beni
Şimdilerde kemiklerimi yontup, 48 olmayı bile düşünüyorum bacım
Tez yetişesin diyorum, daha da bir şey demiyorum.

Balböcüü (doğru mu yazdım bilemedim) kızım 3 yaşında. Yani kocaman öyle bebek arabası ile gezecek kıvamda değil. Küçükken hiç binmemişti bu yaz binmeye başladı bebek arabasına. Ama yanıma alıp yürümeye kalktım mı yolda oyalana oyalana yürüdüğü için yürüyüş olmuyor bu. ordan atlıycam, ordan zıplıycam, orda boncuk var, anne bak ağaca derken aheste aheste geziyoruz biz. O yüzden onu bebek arabasına bindirip hızlı hızlı sürüp hem daha fazla enerji harcıycam hem de daha çok zorlanıcam hemde belki hoşuna giderde benimde spor yapamıyorum diye bahanem kalmaz.
Bu arada ne kadar şanslısın. Bahçeli ev. Resmen ağlıyorum bahçeli ev diye (tamam abarttım ) ama çooookkkkk istiyorum. Olsa bende kesinlikle herşeyimi yetiştiririm. Her şeyimi kendim yaparım. ama hamur işi düşkünlüğü olmamış işte.

Yakar bacı düşman bacı nerelerdeydinn....... Ösledik merak ettik bacım senin. Düşmanım bile olsann merak ettik. Hala takımdasın bacım. Kilon 2 ye bölüncek sadece.

winston sen tabii ki takımdasın. Sensiz takım olur mu seninde kilon 9'a bölüncek. 9 hafta önce 70,6 ile ayrılmışsın aramızdan. Bu arada bende anlamam o ay hafta hesabından. Hamile iken 2-3 ay mecbur etrafımda herkes hafta diye konuşurdu ondan hafta ile konuştum sonra bıraktım. Kızım doğduğunda da 1 yaşına kadar ay hesabı yaptım sonra takip edemedim. Ama bazen bana da kaç aylık şimdi diye soruyorlar bende hesaplıycam diye epey uğraşıyorum. Bu arada da karatay için söylediklerine katılıyorum seninde evet bulamayız belki herşeyi ama bu demek değil ki cips yiyebiliriz. İşin aslında hazır paketli ürünlerin yasak olması yatıyor. Geri kalanlarında sen bulduğunu ye. Hani light yemede normal yoğurt ye. Normal peynir ye. 1 kilo süt alıp en azından içine yarım bardak sirke kat olsun sana lor peynir. Olmadı hazır lor al. kola içme, meyve suyu içme.

ah kardeş yaylalarda yayladım . tereyağ kaymak bol organik bal (reklamlardakinden değil ha) bol bol özgür tavuk ve yumurtası yiyip üstüne 3 kilo alıp geri geldim.
geçmişi okuyamadım kızlar özür dilarim.
hepiniz iyisinizdir inşallah çol çolçocuk afiyettedirler inşallah.beni soracak olursanız gayet iyiyim ama eve gelip tartıya çıkıp 64,400 ü görünce annemi epey bir pataklayasım geldi. burda yiyin evinizde rejim yaparsınız dedi durdu. kanıma girdi .
an itibariyle diyet aramaya ve spora başlıyorum.
demek 48likler hala 48 olamadı. hoş 2023 yılına kadar da olamazlar ya neyse o sonraki mevzu
evet geldim hemde gümbür gümbür(bu ses yürürken yağlarımdan geliyor yanlış anlaşılmasın)
ben biraz araştırma yapayım eski defterleri karıştırayım. hepinizi hasretle öper selam ederim.

sizin gibi vefalı düşünceli düşmanlar dost başına ani kararla gittim. not yazamadım kusuruma bakmayın .

Düşmansın müşmansın ama yiğit hatunsun severim seni (takımın hanım ağası se_zen )
Gel Karatay yap. Hazır yemişsin doğal doğal şeyleri . Aynı doğallık devam etsin. Ben karatay'a başladım bacım bu akşamda bebek arabalı yürüyüşe başlıyorum.

Açıklamalar için saol bacım, boşuna sana ilan-ı aşk etmiyorum aynı kafadanız işte.
Hey gidinin 70 kilosu 9 a değil 19a bölünse de gene hezimet ama ossun sen bu takımda bu sıskalıkta oldukça ben 70in bile altına düşerim be heytt
Hazır paket kısmına da katılıyorum.Aslında karatay senle yazıştıkça, kafamızdaki şeyleri cümlelere döktükçe daha da aklıma yatıyor.Bir de ne yalan söyleyeyim, eşimin babası bize geçen sene 1 çuvala yakın ceviz, 3-5 kilo da fındık almış. (Artık aklından ne geçmişse )Ben de onları meyve sunum tabakları var ya koca koca kaseler, onlara döktüm, bir kısmı salonda, bir kısmı çuvalda, bir kısmı mutfakta.Kardeşim geçen geldiğinde taslara bakıp bakıp "hayrola abla, sincap mı besliyorsun şimdi de?" demişti
Kırmaya da üşeniyoruz ee bir de zaten kilolu çiftiz diye yanından da geçmiyoruz derken heder olacaklar.
O yüzden karataydaki ceviz özellikle evdeki stoğu eritmede de işime yarayabilir.
Ama şu peynir yapma, sütü alınası inek bulma, yoğurt yapma ne bilem kendime güvenemiyorum.
Bir de bu teyze omega hapı veriyordu, bir ömür hapçı da olmak biraz soru işareti verdi bana.
Ne bilem işte, sigarayı bırakmak istersin de daha tam bırakamaz, biraz zamana ihtiyacım var dersin ya, heh tam hazır olamazsın ya, işte ben de şu an o moddayım , az biraz daha araştırmam lazım.
Sen bugün itibari ile başladın sanırım?

2 yaşına kadar bebek sayıldıkları için,ay hesabı çok mantıksız gelmiyor aslında..bir de bu ay hesabının mantığı aslında,çok küçük çocuklarda 1 ayın bile farketmesindendir..mesela 17 aylık bir bebekle (1.5 yaşından 1 ay eksik:) ,18 aylık (tam 1.5 yaş) arasında bile çok fark oluyor..
aylar konusuna imzamı atıyorum

64.4 müü? ben de bu sabah itibariyle 64.5 tum..gel yarışalım
tabii ben yeniyim,henüz takıma bile alınmadım,deneme sürümüyüm ama olsun
boyun kaç arkadaşım? ben 1.60.. kilon kiloma uygun,umarım yaşın da yaşıma boyun da boyuma uygundur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…