canım valla ben 50 bedenden düştüm buralara şuan 42 yim 10-15 kilo beni 38 bedene indirebilir zannımca umarım kısmet
Çok dikkat et kendine bacım. İnsan hasta iken diyeti falan düşünemez tabii. Ve bende hasta olmanın en çok o tarafını sevmiyorum. Balk pekmez yemekten içim kıyılıyor resmen.
Canım geçen hafta ben görmemiştim senin kilonu. Bu hafta onu da katarak tahmini bir şey yaz istersen. Akşam en geç 4:30 da listeler yayınlanmış oluyor çünkü.
Yapılan bilimsel araştırmalar, aynı miktarda enerji alsalar da 3 öğüne göre 6 öğün beslenenlerin daha kolay kilo verdiğini göstermektedir. Öğün sayısının artırılması, mideyi dolu tutarak bir sonraki öğünde fazla ve hızlı yemeyi engellemektedir. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırıcı etkiler göstermektedir. Aksi taktirde azı ile yetinen metabolizma biraz fazla yenilmesi durumunda depolama eğilimine başlayacaktır.
ya bu memlekette niye bi doktorun dediğiyle diğer doktorun dediği tutmaz
yine niye bu memlekette bi din adamının diğer din adamıyla dediği tutmaz
anlamış değilim kuranıkerim 1 tane insna vücudu 1 anatomide
hay Allahımya bu canan karataymı yanılıyo şimdi kime inanaıyım ben ya
sağol canım aynen öle valla mide bi tuhaf oldu benim kaçgündür...
canım biliyosun ben bi ara diyetisyene gittim hatta yeni bıraktım diytisyeni ve hızla kilo alıyorum çünkü 6 öğünü bıraktım normal öğünlerde çok yiyorum düşük kalorili diyetlerdede az bi fazla yediğinde vücudun depo ettiğini arkadaşımın gittiği diyetisyende söylemiş benimki söylemiyordu sakın sakın deneme diodu sade ama bak bilimsel gerçekmiş...
winston canım çok teşekkür ederim evet gerçekten çok çok güzel bir duygu ya :)
Birde senin kilon geçen haftada 1,7 kilo aldı olarak bildirilmiş. bu haftada aynısınımı yapacam yani?
geçen hafta sen 72,3 tün şimdi 74 mü yazacam? yoksa aynı olarakmı bildireyim?
ben tahminen seni aynı bildireyim. eğer yanlışsa paylaşım alanında düzeltirim
@s_a,
bir de kazın ayağı öyle değil tatlım.
Hani yiyorsanız da az hareket yapın, dondurmaysa yerine x yiyin demişsin ya, sen 10 günlüğüne adana'ya gidip +5 kiloyla geri dönmüştün.biz orada sana pekmezli kahvaltılar etme,börekten yeter artık yeme, bari onu yeme bunu etme derken sen ısrarla limitsizce yemiş ve acaba hamilemiyim +5 kiloyla döndüm diye günlerce pişman pişman gezmiştin.
Yani demem o ki bu yazılanlar kadın dergilerinden çıkma şeyler , evet doğru da.
Ama pratikte ne kadar uygulanabilir, işte sorun bu.
Zaten bu kadar bilinçli, sağlıklı ve de bu konularda hassas kişiler olsak hiçbirimiz koca totomuzla, göbeğimizle buraya gelmezdik.
Demek ki yemeğe karşı zaafımız var.
Demek ki eşimizle tartışınca yiyoruz, çocuğumuz hastalanınca üzüntüden yiyoruz, işsiz kalınca yiyoruz, sevgilimizden ayrılınca yiyoruz, kaynanamıza sinirlenince yiyoruz.
Ha bunlar iyi mi, güzel mi ya da doğru mu? Değil tabii.
Ama dönem dönem sıkıntılarımız oluyor.o sıkıntının içinde bari çok yiyorum spor yapayım, kocamla tartışırken elime geçeni yemişim dur şurada egzersiz yapayım ya da 6 ay sonra memlekete gidip kocama kavuşmuşum dur egzersiz yapayımlar ne kadar uygulanabilir işte o tartışılır.
355 gün it gibi çalıştıktan sonra 10 gün tatil yaparken ay çok yedim gidip de 3 saat şurada yüzeyimler, açık büfeden 2 dilim baklava aldım 4,5 sat yüzüp eriteyimler evet şahane mantık ama kazın ayağı öyle olmuyor. (en azından bende)
tabii ki bunları yapsak şahane olur ama bir de bireylerin psikolojisi, ekonomik durumu, fiziksel ihtiyaçları vs vs de devreye giriyor.
Ve her şey herkeste yazıldığı gibi tavsiye edildiği gibi birebir gitmiyor, uymuyor.
Kilo verilmiyorsa da bari kilo alınmasın, aynı kalınsınlarda falan haklısın.
Takım başkanı olarak grubun yüzdeleri, başarıları senin için önemli.
Ama dediğim gibi her şey yazıldığı kadar kolay ve herkes için her daim geçerli olmuyor.
özellikle eşiniz izinliyse falan filan dediğin için üstüme alınarak cevap yazdım, evet kilo da alarak takımın yüzdesini düşürdüğüm için başta senden ve diğer gruptaki arkadaşlarımdan özür diliyorum.
Tavsiyelerini birebir alt alta ajandama yazdım, artık tatile de çıksam ne yapacağımı biliyorum, eşim evde izinliyken de ne yapacağımı biliyorum.tavsiyelerin için sağol, allah razı olsun bacım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?