Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Selam Kızlar.
öğlen salata malzemesi için markete gittim. Markette şalgam suyu gördüm ve hemen kalorisine baktım. Değerleri çok çok iyi geldi gözüme. Sonra da biraz araştırdım ve aşşağıdaki bilgileri buldum kızlar. Ben severim şalgam suyunu. Hem beni acayip tok tutuyor. Ay şöyle ekmek arası balığın yanına da güzel gider ama ama ton balıklı salata, tavuklu salatanın yanına da gider.

[Şalgam suyunun insan sağlığı ve vücuduna faydalarını sıralayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mesut Başak konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: "Antioksidan kaynağı olan şalgam suyu üretiminde kullanılan mor havuç, şalgam turpu, az tuz, bulgur mayası ve acı süs biberiyle iştah açıyor, vücuttaki toksinleri atıyor, sindirimi kolaylaştırıyor. Mide ve karaciğere faydalı, B grubu vitaminleri de içeren şalgam suyu kalsiyum ve potasyum yönünden çok zengindir. Bağırsakları çok iyi çalıştırarak günde mutlaka en az bir kez büyük tuvalete çıkmanızı sağlıyor. Fazla kiloların atılmasına yardımcı olan şalgam suyu insanları rahatlatıyor ve stresi gideriyor. Hücre yenileyici özelliği de bulunan şalgam suyunun içerisinde sıfır şeker bulunuyor. Özellikle bu yıl Ramazan ayında iftar ile sahur arasındaki sürenin kısa olması sebebiyle yemeklerle birlikte, yemeklerden önce veya sonrasında içilecek bir iki bardak şalgam suyu hazmı kolaylaştırıcı etkisiyle sindirim sistemini hızlandırıyor. Şalgamın mayalanması esnasında şalgam suyunun oluşması için içerisine konulan doğal bulgur mayası şalgamın içerisindeki şekerin tamamını parçalıyor ve böylece şalgam suyunun içerisinde bulunan şekeri sıfırlıyor. Şeker hastalarının da kolaylıkla tüketebileceği doğal bir içecek olan şalgam suyu kalori bakımından son derece düşük bir içecek olma özelliği taşıyor. Yüksek tansiyon hastaları ve hamileler şalgam suyu tüketim oranına dikkat etmeli. Yarım litre şalgam suyu içerseniz ancak 15 kalori alırsınız. Diğer yandan bol miktarda içerdiği kalsiyum elementi, metabolizmayı hızlandırıcı fayda sağladığı için ´Şalgam suyu zayıflatır mı?´ sorusunun cevabı kesinlikle evettir]

stargazete.com'dan alıntıdır.

sezen bacı bnde karabugdayı 2 gunluk denemeyı dusnuyodum bı ara demek gerı alınıyomus verdıklerın vazgectım ozman ya degısıklık olsun dıye bu ara amerıkan kalp vakfının dıyetını yapıyorum ben cok egelencelı bı dıyet dondurma fıla olanı varya:)

@Cedric bacı,
Nazar mı değdi bacım? Sana gidemezsin, olmaz, daha yeni geldin falan dedik diye hasetten mi sana kilo aldırdık
Bu kalp vakfı şeysi isveç gibi ameliyat öncesi obezlere verilen şey miydi acep?
Kolay gelsin bacım.

@Se_zen,
Bacım kaliteliyse riske atma derim ben, sonra arkamdan yedi ceddimin kulaklarını çınlatma da Dediğini anladım, siyah siyah olmaktan çıkmış ama çok da seviyorsun, parası neyse alırım yeterki aynısını bulsam diyorsun ama bulamıyorsun ve eski haline döndürmeye çalışıyorsun.Umarım işe yarar.

Benim minderler evet parladı da, dediğim gibi renk kısmı pek bir denişik oldu
Şimdi kolçakları komple keseceğim, yani koltuk sadece oturaktan oluşacak.Oturak ne la lağzımlık gibi neyse yanına ya mobilyadan kitaplık çakacağım, ya da antin kuntin başka şey.Kolçaklar deri ve yırtık.Kaplatsam kedi ısrarla tırnakları orada kaşıyor kumaş dayanmaz, lake mdfden rafsal bir şeyler yapsam lake çok tutar.Aslında çok çılgın fikirlerim de yok değil Komple camdan kolçak yapayım içine koy bambuları otu böceği ya da akvaryum gibi koy bas suyu at içine iki balık, akvaryumlu koltuk olsun

Benim gibi bir manyak için; bkz
Koltuk 12bin dolarmış bu arada.

waaaw resımdekı koltuk cok guzelll degısık fıkırrr. yok wınston bacım kılo almadım 59 da kaldım kılo weremmıorumm oyuzden amerıkan kalp wakfınının 3 gunluk dıyetını denıorm

waaaw resımdekı koltuk cok guzelll degısık fıkırrr. yok wınston bacım kılo almadım 59 da kaldım kılo weremmıorumm oyuzden amerıkan kalp wakfınının 3 gunluk dıyetını denıorm

Evet de 12bin dolar çok.Kenara iki plastikten kutu kesmiş, üstüne klozet kapağı gib plastik kapak koymuş, içine de 3 dal yaprak atmış.Koltuğun diğer kısımları zaten plastik.Pehhh..Tasarım şeysi dedikleri bu olsa gerek.
Geçen bir yerde dolanıyordum nette, et bıçağı gördüm.Hani şu meyve bıçağı gibi minik olanlardan.400küsür liraydı.özelliklerini okuyorum "et bıçağı" yazmışlar.Len altın kaplama değil, okunmuş değil, el verilmiş deği, bildiğin bıçak ama tasarım işiymiş.Lafa gel.
Ya da şu kıyafet satan sitelerde de var ya, almış kumaşı bluz yapmış iki düğme koymuş özel tasarım bluz olmuş fiyatı da 800 lira.
8 liraya satsa kimse almaz da işte tasarım diye alanlar var demek.

Arkadaş ne çemkirdim ha, işte zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış dedikleri bu olsa gerek.
varsa paran al, yoksa sus otur

Neyse ben çorbamı ısıtayım.

Senin de bir kilon kalmış yani he? Cumaya kadar verirsen cuma gidiyor musun ?:44:
Cumaya mezuniyet mi görecek bu gözler he?

58 olunca mezun olup ara vercem bıraz dıyet ıslerınede cumaya kadar verırmıyım bılmıyorum bacım bu aralar sabıtlendı 59 ınmıyo asagı suhanda 48.6 lara kadar fılan gelıp mezun olcam derken kılo aldı korkuyorum valla:18::18:

winston koltukları çok beğendim süper olmuşlar.ben ilk başta resimleri görmeden koltukları boyuyorum dediğinde kenarları mobilya onları boyuyosun sandım artık nasıl okuyosam okuduğumu da nasıl anlıyosam neyse sonuç olarak çok beğendim hem değişiklik iyidir.eee eşin ne dedi beğendi mi?

beni soracak olursanız haftasonum cumartesi dedemlere koltuk almak için çarşıya çıkarak akşamı da düğüne giderek geçti.pazar günü de klasik avm gezileri ve pazar alışverişi işte tabii ki arabayı ben kullandım lcw den iki tane eşofman altı aldım evde veya sporda giyecek bir tane alt kıyafetim yoktu.daha almam gereken o kadar çok şeyim var ki babama da söyledim sen yeter ki zayıfla alırız hepsini dedi.bugün de bir hamarattım ki sormayın.annem her yaz kavanozlara domates rendesi yapıyo dolaba biber miber koyuyo bugün bereaber onları yaptık.yarın da sabahtan yine dışarı çıkıcam artık bursada son günlerim olduğundan her gün dolanıyoruz.bütün bunları yaparken diyetle hiç ilgilenmediğimi söylememe gerek yok herhalde

Dün gece diyor ki "yarın öbürgün sen 2 liralık sarı boya alır, beni de Hans yaparsın boyayıp"
Valla az biraz aklı noksan olduğumu eşim de bilir, şaşırmadı.
Bir de koltuklardan çok bunaldığımı da biliyor.
Mobilyası yani iskeletei odunu falan çok iyi çıktı koltukların, eh kumaşı desem bir üstüne kezzap dökmedim hala taş gibi.Bir de 2,5 senedir mütamadiyen üstünde oturuyoruz, üstünde yemek yiyor, üstünde çay içiyoruz.Bir de balkonda gezip gezip patileriyle hoop koltuğa atlayan ve orada ayaklarını silen kediyi de ekleyince bunca zulme koltuk pes etmedi arkadaş ya, ne yapayım bende saygı duydum valla

Neyse eşim şimdilik hayran hayran bakıyor, o da bu sonucu beklememiş şaşırdı epey ama bu daha başlangıç.
Daha koltuk kenarları değişecek, tv ünitesi değişecek, masa ve sandalyeler değişecek, değişecek oğlu değişecek
Bunların hepsini de 2-3 liralık zımbırtılar ve Derya Baykal edası ile yapasım var ama bilmiyorum o kadar ucuza salonu değiştirebilir miyim

NE HANS MI. Acep uğraşsak Kıvanç Tatlıtuğ'da olur mu kız.

Valla benimkini sarıyla değil yavru ağzıyla boyasan da Kıvanç olmaz da, sizinkileri bilemem
Denemesi neredeyse bedava.
(Deneyenler az sirke katsın kalıco olsun, sonra vay adamın sarısı aktı, alttan İbrahim tatlıses göründü diye şikayet etmeyin )

...Hanımların dikkatine, bey boyama makinası ayağınıza geldi.Sevgiliye, kocaya, nişanlıya, babaya boya atılır, beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir.Hanımların dikkatine...

doyduğumu kim söyledikii dün akiam evd edeli gibi bağırıyodum hangi kanalı açsam yemek yiyolarr reklamda yemek diizde yemek
aç olduğum için algıda seçicilik başaldı direk sofraları görüyorum

sezen senin aldığın sigara bırakam hapı ne kadar winstonunki 65 di demi bide menunmsuusn sen ikisinide kulandınya hangsini tavsiye edersin
bide hüseyin hapsız bırakıcam ben diyip diyip duruyo ısrarcı olmalmıyım hap için yoksa öle diyosa üsütüne gitme hapın etkis yok zaten kendi bırakırmı deriniiz fikrinizi alayım hanımlar winston sezen irade idollerim benim

Şimdi ikisini de karşılaştırayım.
Zyban yani 65-75 TL arası olan bir kere adamın psikolojisini bozup sersem salak yapıyor. Kullananların çoğunda uykusuzluk ve garip garip rüyalara yol açmış, iştahsızlık yapıyormuş, baş ağrısı yapıyor çok. Ben ne yaşadğıma gelince; İlk üç-dört gün salak oldum resmen, anlayamadım kimseyi, salak salak suratlarına baktım, cevap veremedim, görüntü bile bulandı nerdeyse, acayip başım ağrıdı, sonra bir gece uyuyamadım. Sigaranın tadını değiştirdi ama öyle "ayyy tiksindim, bi daha da ağzıma sürmem" falan olmadı. Ben okuduğum onca yorumdan o sonucu bekledim. 20 gün kullandım. Sonuç sigarayı arttırdım. Bende çok yan etki yapmadı ama gördüğüm kadarı ile kullananlarda daha çok yan etki yapmış.

Champix'e gelince. Daha düşük dozdan başlayıp 0,5 mg ile, 7. günde 1 mg'a çıkıyorsun. Başladığım günden beri kullanır kullanmaz 1 saat acayip midem bulanıyor ama çıkaracak kadar falan da değil. Onun dışında hiç bir yan etkisi yok. Ama mide bulantısı yüzünden berbat haldeyim. Gerçi dün sigarayı bıraktım ve o kadar bulanmadı midem. bugünde göreceğiz bakalım. Bunun dışında da yine aynı şekilde " ayyy tiksindim, ayyy bi daha içemem" falan bunda da olmadı. Ama dün bırakınca ne oldu sigarayı bırakınca oluşan nikotin eksikliğinden kaynaklı ortalama 3 ya da maksimum 7 gün süren sinirlilik ve baş dönmesi hali olmadı. Ama acaba hangisi daha iyi baş dönmesi ve sinirlilik mi yoksa 3 ay boyunca ilacı kullanarak mide bulantısı mı ya da henüz ortaya çıkmayan diğer haller mi? çünkü sanırım ben en az etkilenenlerdenim. Katır gibi bünye var bacım. Ya da ne bileyim acaba nikotin bantları mı denense. Ya da dediğin gibi milyonlarca insan kendi iradeleri ile bırakıyor sigarayı.

Kısacası beni öyle tiksindirmeyecekse, sigaradan soğutmayacaksa falan Champix'i tercih ederim daha az yan etkisi var. Fiyat olarak biri 65-75-80 TL arasında diğerini ben 190'a aldım. Devam paketi falanda 500 TL civarındaymış diye duydum. Değer mi dersen bu kadar para vermeye. Günde 1 paket sigara içen biri ayda ortalama 200 TL veriyor. 3-4 aylık sigara parasını vermekte benim için hiç bir sakınca yok. Yeterki kurtulayım da bu illetten.

Bu arada erkek arkadaşına bir de Allen Carry' mi ne bi adam var 1 saatlik bir videosu var. Madem irada yöntemi ile bırakcak onu izlemesini açıkcası daha çok tavsiye ederim. Ben ilacın son günü yani bırakmadan önceki gece uyumadan önce onu izledim sanki ilaçtan falan daha etkili gibi.

Yok yok bacım benimkinden de olmaz. Aman olmasın zaten. Sonra o baktı, bu laf attı, bu bilmem ne dedi diye düşünür dururuz.
Ayyy şu slogan. Allahım saat 10'da geçmeye başlıyor bizim ordan ya. Kafayı yiycem bi gün. Sevgili overlok makinası. YA bi de hep düşünürüm. İnsanların hergün mü ihtiyacı oluyor bu makinaya. Altı üstü halı yani. Kim haftada bir halısına overlok yaptırır ki. Hem ne kadar kazanıyorlar da bu kadar benzin harcıyorlar benim aklım almıyor.

Geleleim dünkü yediklerime

Sabah
2 yumurta az peynirli salata

Öğle
Haşlanmış tavuk gögsü ve salata
yanına 1 bardak şalgam suyu

Ara
yarım bardak şalgam suyu

Akşam
2 kaşık ciğer ve salata

Ve gece 3-4 kayısı 3-4 ceviz biraz badem. (yemiyim dedim ama akşam olunca oyalanacak bir şeyler aradım valla.Neyse çok abartmadım)

Twist&shape'mı da kullandım. 15 dakika falan yaptım ama acayip terledim.
Günden güne arttırıcam böyle.

Bugünde
Sabah
2 yumurta az peynirli salata

Öğle
Ton balıklı salata+ şalgam

Ara belki ayran

Akşam bilmiyorum. Muhtemelen tavuklu salata
bu akşam atıştırmak yok kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…