Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Mesaj konusunda oylama yapalım isterseniz.
Günde 3 mesaj zorunlu olsun mu, olmasınmı, serbest mi olsun, ne olsun bakalım.
Bir gün girip, diğer gün girmemeler, girince bile yazmamalar olmasın bence.

Balböcüü geçen okul başladı gündüz giremiyorum demişti, malum ejje de gündüz okulda oluyordu sohbeti kaçırıyorum demişti.
Ben Ejje adına geçen yazmıştım ama Balböcüü de onaylarsa ya da hep birlikte katılırsak şöyle bir önerim var.

Gündüz burada olanlar sonuçta chat şeklinde sohbet etmiyor.Birimizin yazdığı mesaja öbürü alıntı yapıyor fikir veriyor ya da menü yorumluyor falan.Ben derim ki gündüz giremeyen arkadaşlar gece girsinler.Ve her gün 3 mesaj (cumartesi pazar hariç) zorunlu olsun.

Gece vakti 11de girdim, ee kimse yok ben 3 mesajı nasıl kullanacağım derseniz, şöyle olabilir;bir mesaj o gün ne yediniz ne içtiniz sporunuz suyunuz falan.Diğer 2 mesajı da başkalarının menülerini yorumlamak ya da konuşulmuş konular hakkında fikir beyanı ile doldurulabilir.

Yazan kişiler hep aynı kişiler olunca bir süre sonra muhabbet donuyor, yazanlar sıkılıyor.
Herkes yazar ve katılırsa birbirimizi motive ederiz, paylaşımda bulunuruz, üzerinde konuşacak konular fazlalaşır,bu siteyi unutmayız doğal olarak diyetlerimizi unutmayız daha disiplinli oluruz.

Özel durumlar tabii ki olabilir o zamanlarda yazamayız ve açıklamasını yaparız ama eskiden nasıl sistematik bir biçimde her gün 3 mesaj yazdıysak bence şimdi de yazabiliriz.

bence gayet mantıklı. ben bazen yazacak bir şey bulamıyorum. muhabbet dönmüyor. böyle olursa daha çok fikir olacak daha çok muhabbet olacak

bence gayet mantıklı. ben bazen yazacak bir şey bulamıyorum. muhabbet dönmüyor. böyle olursa daha çok fikir olacak daha çok muhabbet olacak

Tabii bacım, 10 kişiyiz.3 mesajdan günde eder 30 mesaj.30 mesaja da yorumlayacak, konuşacak, üzerinde iki kelam edecek bir şey elbet buluruz.
Başkan ya da Se_zen grup anketine sunarlarsa kabul edilirse grup kararı olarak onaylanmış ya da onaylanmamış olur.

Şimdi kızlar, günde 3 mesaj yazma olayına kesinlikle katılıyorum. Ve bu mesajların tüm üyelerin kendileri mesaj yazarken başlık kısmına o gün için yazdığı mesaj sayısına göre sırası ile numara vermesini daha kolay buldum (berbat bir cümle oldu)
Ayrıca her cuma kilo bildiriminde üyenin kendisi o haftaki cuma ilk kilo bildirim mesajından itibaren sıfırlayıp bir sonraki hafta cuma ilk mesaja kadar olan toplam mesaj sayısını bildirmeli. Böylece kimsede fazlaca yük olmaz. Çünkü açıkcası ben çalışıyorum ve cuma günleri bile panik oluyorum bir de mesaj sayamam. Ayyy karışık oldu ya özet

1- günde üç mesaj zorunlu
2- her üye mesajlarını yazarken başlık kısmına numara verecek
3-haftalık mesaj sayısı da üye tarafından sayılacak
4- haftalık mesaj ve kilo bildiirmi birlikte yapılacak - sonra mesajlar yeniden 1 den başlayacak.
5-mazereti olanlar hariç iki hafta üst üste 20 (3*7=21'e göre) den az mesaj yazan üye uyarı alacak. ve durumu düzeltmezse takımdan atılacak.

Başkaca fikri olan varmı

Aklıma gelenleri yazdım. HErkes de fikrini söylerse (gerçi herkes söylemiyor hoş ama) oylama yapalım.

bu numara verme işine ne zaman başlıcaz bankacısın ya hemen numaratör sistemi oturttun dimi sezen..

3*7 =21 demişsin ya, benim olmayan matematiğim o 7yi gün olarak aldı bilmem doğru mu?
Cumartesi-pazar dahil olmasın derim ben kimse buralarda olmuyor.3*5=15 yapalım isteyen 21 mesaj da atabilir yani, ağanın eli tutulmaz olayı
Bir de bence mesaj toplam sayısından çok günlük mesaj toplamı önemli olsun.
Yani ne saçmalıyorum; pazartesi gelmedim yazmadım.Salı gelip dur 6 mesajı aradan çıkarayım diye sırf yazmış olmak için boş boş muhabbet yapmayalım, herkes mazereti olmadığı müddetçe her gün minimum 3 mesaj atsın, sonra toptan yazayım, bir kere gireyim 15 kişiden alıntılayayım ohh bitsin gitsin olmasın.

Bir de bazen gelen geçmişi okuyayım diyor ya da şimdi okuyamayacağım diyor ya da boşver diyor.Ama orada mesela en basitinden şu günde 3 mesaj anketi burada kaçıncı kez açılıyor, kişi gelmiyor gelmiyor geçmişi de bir zahmet okumuyor arada kaynıyor.x vardı ne oldu ya da buna ne oldu falan filan birbirimizden de kopmuş oluyoruz.Bilmemkim bir mesajında gruptan ayrılacağını söylüyor sonra mesajlar arasında kaynıyor, günlük takip edilmediği için o arada kalıyor ya da sorulan sorular ya da birinin "ben tatile gidiyorum" yazısı gibi.Eğer her gün sadece 5 dakika ayırabilirsek buraya girmeye bence daha organize daha motive ve daha disiplinli oluruz.

Öte türlü onu bunu bahane edip 3 günde bir mesaj, sonraları cumadan cumaya gelip kilomu yazıp gideyim olayı başlıyor, bunu da yaşadık.Buna da tek ortak cevabı bulduk sanırım; cumadan cumaya gelip kilonu yazacaksan onu evde bir kağıda yazsan da olur, onun için neden internet parası ödüyorsun?
Eğer birbirimize destek olmayacaksak, motive etmeyeceksek, burada ortak bir amaç için bulunmayacaksak buranın bir anlamı kalmıyor.Tüm bunlar için de paylaşım yani mesaj gerekiyor.

Evet/hayırlı anket açalım ve up up diye yukarda tutalım herkes görene onaylayana kadar derim ben.

bu numara verme işine ne zaman başlıcaz bankacısın ya hemen numaratör sistemi oturttun dimi sezen..

Koptum valla, numaratör se_zen bacı he
Şu kırmızı logolu uyuz banka varya, geçen ona gittim geçen dediğim de mayısta mı neydi, basıyom basıyom numara vermiyo bana gıcık.
Meğet tc numaranı gir tc diye haykırıyormuş.
Öyle basınca adamdan sayıp numara bile vermedi.
Tcmi girdim de lütfetti numara verdi.Bankada 3 kişi vardık 45 dakika benim numara bir türlü yanmadı.
Kendi müşterileri numara aldı geçti aldı geçti, ben de amele pazarındaki şaban gibi "eee ben? ya beeen? beeen?" deyip durdum
En son "sen gelme ulan ayı" diye dile gelecekti numaratör de şükür sıra bana geldi

Son düzenleme:
Günde en az 3 mesaj yazılaak (hafta sonu dahil değil, ama yazılması tercih edilir), mesajlar numaralarla başlık kısmına yazılacak

S_A
Yakar76
winstonlight
Se_zen EVET
Gölge_çiçeği
Suhan2
Ejje89
Gırgırına
cedric
Balböcüü

Günde en az 3 mesaj yazılaak (hafta sonu dahil değil, ama yazılması tercih edilir), mesajlar numaralarla başlık kısmına yazılacak

S_A
Yakar76
winstonlight
Se_zen EVET
Gölge_çiçeği Evet
Suhan2
Ejje89
Gırgırına
cedric
Balböcüü

Kabul edilirse bu pazartesiden itibaren başlayalım derim.Se-zen'in dediği gibi herkes her mesajın tepesine mesaj sayısını yazar.
Aslında sayı da çok bir şey ifade etmeyecek ya neyse.
Geçende bu uygulamayı yaptığımızda vardı mesela, iki gün hiç girmeyip 3. gün girip 10 kişiye cevap yazanlar olmuştu.
Maksat çok yazmak değil, her gün 5 dakikamızı ayırıp günlük ziyarette bulunmak.Yoksa çarşamba akşamı girer 15 mesaj yazar hakkımı doldurur giderim madem 15 mesaj şartı varsa.
Bu arada pazartesi ben tatilde olacağım.
Mesaj yazılsın, zorunlu olsun diye tutturdum da ilk fireyi ben vereceğim

Neyse umarım topik daha da canlanıri daha da motive oluruz.

Günde en az 3 mesaj yazılacak (hafta sonu dahil değil, ama yazılması tercih edilir), mesajlar numaralarla başlık kısmına yazılacak

S_A
Yakar76
winstonlight EVET
Se_zen EVET
Gölge_çiçeği EVET
Suhan2
Ejje89
Gırgırına
cedric
Balböcüü

Günde en az 3 mesaj yazılacak (hafta sonu dahil değil, ama yazılması tercih edilir), mesajlar numaralarla başlık kısmına yazılacak

S_A
Yakar76
winstonlight EVET
Se_zen EVET
Gölge_çiçeği EVET
Suhan2
Ejje89
Gırgırına EVET
cedric
Balböcüü

UYUMLU OLMAK ADINA EVET DEDİM GERÇEK FİKRİM ŞUKİ MECBUR TUTULMAK KENDİMİ, ZORUNLU HİSSETMEK BENİ KASIYOR HATTA İTİCİ GELİYOR İİNADINA YAZASIM GELMİYOR
NEDEN BİZ İNSANLAR İLLAKİİ MECBUR BIRAKILINCA SORUMLLUKLARIMIZI YAPIYORUZ BUNU ANLAMIYORUM YANİ BU TAKIMDA BULUNMAYI İSTİYOR MOTİVE AMACI GÜDÜYORSAN PAYLAŞIMDA BULUNMA MECBURİYETİNİN OLDUĞUNUNDA FARKINDA OLMALI GÖREVİMİZİ YAPMALIYIZ TAKIMIZ DEMİ TAKIM
AMA YOK SANKİ HEPİMİZ ÇOCUK İLLA MECBUR KOŞULUYO AA 3 MESAJ YAZMAM LAZIMM DİYİP YAZMAYA BAŞLAMAK ÇOK SAMİMİYETSİZ GELİYOR BANA YA

AMA DEDİĞİM GİBİ TEK SEÇENEĞİMİZ BU KALMIŞSA EVET
HE DİĞER SEÇENEK NEMİ BAŞKAN DİREK DİYCEK TAKIM RUHUNA SAHİP DEĞİLSİN DİYİP YOLU GÖSTERİCEK FAZLA MÜSAMMA RAHATLIĞI GETİRİYOR BİZDE BENCE

ben gıremeıdgım zaman ne cok sohbet dönuyo ya masallah keramet bnde galıba bn hıc gırmıyım bacılar:):)

Bacım adı üstünde anket zaten.Ne güzel yazmışsın fikrini.Ben bu yaşta zora gelmek, rapt zapt altında tutulmak istemiyorum oyum hayır diyebilirsin.Burada sonuçta hepimizin fikri önemli.
Ben sen yoktun sanırım "yok sizi eşleştireceğim yok boncuklamayı başlatıyorum" gibi direktiflere zamanında karşı çıkmıştım çünkü fikir sorulmamıştı, oya sunulmamıştı, zorla başlatılmaya çalışılmıştı.Ki fikirlerimi sundum, katılmayacağımı belirttim.Sağolsun başkan ve arkadaşlarlar da beni anladılar, kimse ısrar etmedi.
O yüzden sen de istemiyorsan uyumu falan boşver, istemiyorum de.Ona göre başka çözümler bulalım.
Maksat burası aktif olsun, bol bol mesaj paylaşım olsun.Motivasyon olsun.
Bunu farklı şekillerle de yapabiliriz.
Ne bileyim şimdi uydurdum; her hafta birisi nöbetçi olur.
Nöbetçi haftalık mesajlaşmayı yönlendirir, aktif rol oynar, o hafta atıyorum 50 mesaj yazmakla görevlidir, yeni yeni konular açar, sorular sorar, o haftayı o şenlendirir, o yazar eder.Grubu hep yeni sorularla, oyunlarla, bilmece bulmaca ne bilem şebekliklerle canlı ve aktif tutar.Sonraki hafta başkası mesaj başkanı olur, o 50 mesaj yazar grubu sohbete teşvik eder.
Ne bilem bu da bir seçenek, bunun gibi bazı başka şeyler de uydurup oya sunabiliriz.
İlla se_zen istedi, winston istedi diye şeetme bacım.
Kendimi bir şeyi zorla kabul ettirmeye çalışan despot diktatör gibi hissettim valla.

ben gıremeıdgım zaman ne cok sohbet dönuyo ya masallah keramet bnde galıba bn hıc gırmıyım bacılar:):)

Gece gece güldüm he
Öyle denk gelmiş.
Başkan da dünden beri yok.
Şimdi yarın girecek geçmişi okuyayım, geleceğe bakayım, kilo tablosuna koşayım diye iki ayağı bir pabuca girecek.
İşte o yüzden hergün sadece 5 dakika girmek hem tüm konulara, yeni kararlara, o günkü sıkıntılara, yeniliklere hakim olmayı sağlıyor hem de sonrasında olabilecek telaşeyi azaltır-bence-.

Herkese hafif bir cuma diliyorum.
İyi geceler.

günaydın kızlar

S_A
Yakar76
winstonlight EVET
Se_zen EVET
Gölge_çiçeği EVET
Suhan2 -EVET
Ejje89
Gırgırına
cedric
Balböcüü
haklsınıız ben kendi adıma konuşuyorum yeterince ilgilenemedim burayla bundan sonra daha düzeli yazmaya çalışıcam kızlar umarım en kısa zamanda bu rehavetten kurtuluruz sayfamız eski canlı haline döner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…