ya niye kimse birşey yazmıyor ya
ahanda menüm
Sabah:
2 yum
5 ceviz
Peynir, 5 zeytin
2 yk kayısı marmelatı
1 kuru incir
Ara:
1 cennet elması
Akşam:
1 kase sütlü çorba
Bamya
Bulgur pilavı
1 hurma
Ara: 1 elma, 1 mandalina
Spor: 30 dk yürüyüş
ben listede olucak mıyım bu hafta.
yeniden 50li kilolarda olabilecek miyim acaba
60lar bile çok uzak
Ahanda budur!
Eski mattika gelmiş, hoş gelmiş
Kimin öncülüğünde söylenmişti bilmiyorum da cildi en çok yorup yaşlandıran şeker meyve şekerindeymiş.
Bir hoca (belki karatay belki dukan belki başka bir akımdan biri) bunu çok önemseyerek anlatmıştı ya da ben okudum bu konuyu hatırlamıyorum.
he bir de (bunu montiden okudum eminim) yenen meyvedeki şeker 24 saatten önce vücuttan atılamıyormuş, o yüzden meyveyi akşam değil öğlen değil yiyecekseniz sabah hatta kahvaltıdan önce hiç bir şeyle karıştırmadan yiyin diyordu monti.
Ki ben 2sine de katılıyorum.
Meyveyi kalorisini de göz önüne alarak bir tane onu da mümkün mertebe şekeri azlardan seçip, her gün olmamak kaydıyla arada sırada kahvaltı öncesinde yiyorum.
Senin sabahki kayısını, incirini görünce duygulanıp yazıverdimde meyve şekerini anlatan Karatay hoca değil miydi ya?
Neyse..sabah şahane olmuş, böreği çöreği yok tam mattikalık, arada leptin hop hop çalışmış, akşam da şahane gitmiş.
İçimde kalmasın geçen menülerinde (atıyorum) ; bir tabak çorba, 2 dilim ekmek, salata, x yemeği yazıyordun ya onca şeyin hangi birinde o ekmeği ya da ekmekleri ısrarla yemiş, onca çeşit içinde ya da kuru yemeklerle ekmeğin ne alakası var, acaba bu tabakların hangi birinde ekmeği de zorla tepiştirmiş diye içimden kaynanalık yapıyordumEkmek olmaması hem karataya uymuş, hem montiye uymuş, hem de mattika'ya uyup çoook yakışmış bence
Anam şimdi akşam meyvelerini gördüm ya.
Neyse yukarda demek boşuna meyve hakkında onca yazmamışım işte varmış bir hayrı
Bence bırakaydın leptin çalışaydı, bırakaydın gece gece şekeri almayaydın, bırakaydın kaç çeşit yemek yemişsin extra meyvesi de kalaydı ama bu saatten sonra süt olsun, bebişe yarasın demekten başka çare yok.
Spor da şahane
Ben direkt boncuklama işine girmiş gibi oldum he
Niyeyse menünü görünce çok sevindim, içimden geldi, koyveriverdim kendimi
Gereksiz kaynanalık yapmışsan affola kardeş :26:
"Zeki Müren de bizi görecek mi?" gibi olmuş
Se-zen yarın geliyor sanırım, listeyle ilgili bilgi verir.
50ler, 60larsa senin karşında duramaz yıkılır zati, az istikrar tamamdır bitti
emeğine kalemine klavyene sağlık be winston
tatlı krizindeyim, eşim revani fln hiç yapmaz oldun dedi, git pastaneden al dedim.
adama sipariş verdim hurma, kuru incir, kuru kayısı, ceviz aldırdım. baya da pahalı şeylermiş. meyve şekeri falan ama en azından doğal şeker. yoksa şerbet yapıp içicem yani.
gün içindeki meyveler ve kuru meyvelerin açıklaması böyle. buraya yazcam diye aklıma geldikçe yemedim bi de sen düşün
sporu sabah yapamadım tam yürücem diye bacaklarımı ısıttım oğlan uyandı mızladı, akşam eşim geldikten sonra yürüyebildim. 12 de kahvaltı arada bi meyve, akşam 7 ye kadar aç kalınca yürüyüşün de etkisiyle fena acıktım. yemeği yedim kalktım ama doymamıştım, biraz vakit geçince doyma hissi gelir diye bekledim, gelmeyince yedim meyveyi. sonunda da doydum ama.
meyve şekerine kızan karatay, benim gibi meyve düşkünü biri için kabul edilebilir değil ama tıpkı karatayın kızdığı gibi akşam tv karşısında koca bi tabak meyve yiyen biriyken az az yiyorum en azından.
şu emzirme işi olmasa neler yapıcam ben neler.
uzun zaman aç kalınca akşam süt azaldı, kızdı oğlan bu memeden niye süt lık lık akmıyo diye, yapıştırdım memeye, düşünce gücümle süt olcak diye inandım. neyse ki doycak kadar geldi süt. karatayın püf noktalarından biri uzun açlıklar ama yapmam mümkün değil. kafama göre uyarlıyorum bakalım sonuç ne olcak
ha o akşam yemeğinde ekmeği nasıl yedin demişsin, brokoli yedim, içim bi hoş oldu bastırsın diye yedim. sonra da brokoli pişirmeyi sordum ama gördüm ki haşlayıp yemek dışında bi alternatif yokmuş
son olarak sen aşmışsın bacım, nefsini iyice köreltmişsin. ne mutlu sana
günaydın kızlar bana hiç günaydın olmadı gerçi iyi gecelerde diye bilirdim şahura kalktım şahur yiyecem tartılayımda öyle şabah çok çıkar dedim akşamda en şon yemek yemiştim ne meyve ne çay içmewden yattım topu topu 200 gr vermişim benBu hafta onca şpora yememeye buyşa inanın morelim hiç almadı şazen gelşin ben ayrılmayı düşünüyorum kızlar beni beğenmeyen eşimde beğenmeşin durşun gitşin yeni karı alşın ben kızımla hayatıma devam ederim şahur şahur bağıra bağıra ağlamak geldi içimden birde dün komşu yüzün külo almış çok hoşolmuşşun demezmi camdan atlayaşım şpora gittiğim günlere işyannn edeşim geldi neyşe başınızı daha fazla ağrıtmayayım ne zayıflarım ne bişey En iyişimi kalabalık yapmayayım
Ilginur bu kadar çabuk pes edilirmiyaaa ozman benim çoktan kaçma lazımdı hoş ben değil herkes için geçerli bi duurm bazen iradesiz yada beynmiizn midemize hükmedemediği anlar oluyoo hatta bizde çok oluyoki bu hale gelmişiz lafın özü bak ben hala yarın diiyip diiyp duruyom klasik bi cümle var ya hani dibe vurunca sıçrar daha çok yükselirisn o misall sabret vazgeçme yarınla çuvalamı girid başalrsın yine :)
eşim pirinç pilavı sevmiyo artık, tavuk yemez olduk köy tavuğu bulamadığımızdan.Yanıtları ve yorumları tahmin etmiştim, hem seni tanıyorum hem de emzirme sürecindendir yani fiziksel, hormonal açıklamaları vardır demiştim.
Benim aşmışlığım ise yavaş yavaş sağlıklı beslenmeyi araştırmak, öğrenmek aşamasında bacım yoksa aşmışlık falan yok.
Benim bu "bilinç" anlamında belki Karatay'ın kafama baştan beri çok yatması, belki işlenmiş gıdalara senin kadar benim de antipatimin olması belki senin kilo vermendeki istikrarlı gidişin falan seni benim gözümde idol haline getirdi.
Bak winston neskafe içilmeden ölünmezmiş, bak onda katkı maddesi bak bunda şu bu diye senin yazdığın yani zamanında muhabbeti geçmiş 3-5 zararlı şeyi hayatımdan tamamen çıkardım , sırf bu yüzden bile Allah senden razı olsun bacım diyorum.
Kendimde geliştirmek istediğim şeyse bu bilinç işte.Ne zararlıdır, ne faydalıdır, ne işlenmiş, ne arıtılmış, eve ne sokulmalı, ne sokulmamalı, neyi yemezsek ölmeyiz ama neyi yersek ölürüz, bayram sofrasına oturduğumda, tatile açıkbüfeye gittiğimde neler seçmeliyim, neye hayır demeliyim falan filan.
Yani öyle bir bilinç eşiğine geleyim ki, misal şimdi ben yılbaşı gecesini düşünüyorum.Hoş öyle eller havaya olmasa da bir masa kurarız.O gece mesela yemek yiyeceğim.Ha geçen seneki gibi 20 çeşit ve patlayana kadar değil.Geçen seneki gibi 10 meze 3 gün kaldı dolapta ben de yılbaşından sonra 3 gün onları dana gibi yedim şeysi olmayacak.Ama o gece kabak da yemeyeceğim.
Yani hani bayram geldi sapıttım, tatile gittim sapıttım, yok doğumgünüydü, kaynanamın helvasıydı diye hayatıma bahaneler sokmak ve yarın yokmuşçasına bu dönemlerde yemek istemiyorum.Bayramda da, tatilde de her şeyden az ve ölçülü yemek, bayram bittiğinde de aynı kiloda olmak istiyorum.Sürekli kilo al ver, o tatili bahane et, bunu bahane etlerle hayatımın geçmesini istemiyorum.
Hep bir kontrol, hep bir özdisiplin kazanmak istiyorum.
Bu yüzden de sen ve senin gibi arkadaşların öğretici bilgilerine, benim yanlış bildiğim doğrulara, rol modellere, atıyorum evinde işlenmiş x'i hiç kullanmayan ama onu kendisi yapan arkadaşların tariflerine, sağlıklı menü paylaşımlarına, kısacası iyi örneklere ihtiyacım var.Hani hep dediğim "x olmadan da yaşanıyormuş" mottosunu bir çok zararlı besin için hayatıma sokmak, bunları kullanmayan insanların da varolduğunu okumak, bilmek beni şevke getiriyor.
O yüzden başta sen olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.
El ele kol kola hep birlikte bu mapusluktan tez zamanda kurtulak inşallah
günaydın kızlar bana hiç günaydın olmadı gerçi iyi gecelerde diye bilirdim şahura kalktım şahur yiyecem tartılayımda öyle şabah çok çıkar dedim akşamda en şon yemek yemiştim ne meyve ne çay içmewden yattım topu topu 200 gr vermişim benbu hafta onca şpora yememeye buyşa inanın morelim hiç almadı şazen gelşin ben ayrılmayı düşünüyorum kızlar beni beğenmeyen eşimde beğenmeşin durşun gitşin yeni karı alşın ben kızımla hayatıma devam ederim şahur şahur bağıra bağıra ağlamak geldi içimden birde dün komşu yüzün külo almış çok hoşolmuşşun demezmi camdan atlayaşım şpora gittiğim günlere işyannn edeşim geldi neyşe başınızı daha fazla ağrıtmayayım ne zayıflarım ne bişey en iyişimi kalabalık yapmayayım
Yakar76 64,7
se_zen 55
Suhan2 Kendi isteğiyle ayrıldı
Gırgırına (84,0
nidah (60.3
Ilginnur (78.7-78.5)
Hilal60300 ( 71,0 / / / % ) İzinli
mattika (se_zen gelince sorarız bu hafta giriyormu diye)
Bunlar geçen haftaki kilolar.
Alıntılayıp yeni kilonuzu yanına yazarsanız kolay olur kızlar.
eşim pirinç pilavı sevmiyo artık, tavuk yemez olduk köy tavuğu bulamadığımızdan.
doğumdan sonra lokum püsküüt dağıtılıyo burda, lokumlar mısır şurubu göründü gözümüze.
bi peynir kaldı hazır aldığımız, ona çözüm bulamadık, 2 parça yesem ölüyorum tuzundan.
ekmek yapma makinesinde tam buğday ekmeği yapıyorum, beyaz ekmek onun lezzetinin yanında halt etmiş.
neskafe içtim üniversite yılları boyunca, işlenmiş olduğundan zararlı olduğunu, ödem tutup kilo yaptığını bilmezdim, şekersiz içiyorum diye fincan fincan götürürdüm. şimdi türk kahvesi içiyoruz, emzirmesem hergün içerim.
çikolata, şerbetli tatlı vs. yani şeker olmadan yaşanıyomuş. ben gördüm. çikolata denince içim bayılıyodu. yine öyle olucam bakalım.
iş sadece kilo vermekte değil sağlık daha mühim.
bir de ben böyle doğal beslenebildiğimde kendimi iyi hissediyorum, yaş pasta yerken güzeldi sadece yedikten sonra ağırlık yapıyo başımda. net hissediyorum bunu.
seni olumlu etkilemişsem zamanında, ne mutlu bana.
etimek yiyorum demişsin, haftada 2 dilimden bişey olmaz ama o da işlenmiş ürün sonuçta. sana evde yaptığım ekmekten yollamak istedim.
bütüm bunlara hamilelikte uysaydım 3-5 kilo fazlam olurdu şimdi. ama öyle bi iştahım vardı ki durduramadım, sonra da direnmedim zaten. okulda arkadaşlara hamile olduğumu söylemedim göbek çıkana kadar, bi arkadaş bişeyler yiyişimden tahmin etti hamile olduğumuhürrem gibi
yılbaşında sağlıklı şeylerden oluştur menüyü, yine tıka basa ye ama sağlıklı olsun. öyle ömür boyu sebze yoğurt da yenmiyo, arada bi abartıp yemekte sakınca yok, sonraki gün devam etmedikten sonra tabi.
ne bilinçli hatunmuşum be, yılbaşına kadar kaç kilo veririm acep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?