- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
Ekmek fikrine bayıldım ama eşinin desteğine yani belki de aynı bilinçte oluşunuza daha da bayıldım
Benim eşim ekmek yapma makinasını hep alalım diye söyler ama çikolatalı ekmek, cevizli fındıklı ekmek ve bunun gibi fantazileri olduğu için yani sağlıklı beslenme faan hikaye.Şimdi alırsak ve o makinadan çikolatalı ekmek çıkarsa ben şu an ona hayır diyebilecek bilinç eşiğinde değilim, biraz zamanı var galiba onun
Ben de kahveyi, tatlandırılmış asitli asitsiz içecekleri çıkardım hayatımdan.Mayonezdi, ketçaptılar dahil salça, tuz, şeker, yağ, un, patates, pirinç, havuç, mısır vs vs yemiyorum.Çikolata ve yandaşları için ayda bir regl dönemimin bir gününün bir öğününde iznim var
Etimek için çok haklısın ama karbonhidrat krizlerimi engelleyen ekek türevi bir şeye ihtiyacım vardı.Eşim ekmek yemez evde o yüzden ben de kendim için ekmek almak istemiyorum, olursa belki gözüm kayar elim gider diye.Ama dediğim gibi haftada bir ya da en fazla 2 gün kahvaltıda bir dilim yiyorum, o da bayatlamaz akmaz kokmaz ve kalorisi ekmekten düşük diye etimek seçtim ama aslında yazarken bile sanki bahene bulup, savunma yapıyormuş gibi hissettim. :26:
haftada bir sabah kahvltısı için tek porsiyonluk düşük kalorili ama karbonhidrat nefsini köreltici bir şey geliyorsa aklınıza söyleyin bacılar.
Ha peynir için bir ara çok araştırmam olmuştu.Evde yapmayı gözüm kesmedi çünkü doğal süt bulma ve hijyen sıkıntım oldu (Aslında dağ tepe de gezip aramadım he, istesem bulamaz mıyım, bence bulurum :26:) şimdi 100 gramı 50 kalori olan bir lor buldum.Evet paketlenmiş, mıncıklanmış ama ben yapana kadar en yenilesi, en yağsız ve en hafifi bu.Gidip kaşarın dibine vurmaktansa, peynirse peynir arkadaşım diyorum.(tabii her gün değil) (Evet, özel peynir yeme günlerim var)
Yılbaşı ve özel gün durumları için haklısın.Az ve öz yemek ya da biraz kaçamak yapılınca sabahına hemen toplamak.
Sigarayı bıraktığım ilk 1-2 hafta bıraktım diyemiyordum kimseye, hani kendimden emin olamadığımdan.Şimdi neredeyse 6 ay olacak, göğsümü gere gere "işte ben oldum" diyorum, sigarayı bıraktım diyorum.
Ah şu sağlıklı beslenme ve bilinç konusunda da ben oldum diyebilsem, ah keşke :18:
@İlginnur,
Herkes kilosunu bugün bildirecek, bugün perşembe zaten.Yarına kadar bekleriz.Se-zen gelmezse ben yarın sabahtan hesabı kitabı yapar paylaşım alanına eklerim.Sorun yok.Siz sadece kilolarınızı söyleyin yeter.
Kilo verme olayına da takılma.Ama kızmazsan eğer, sana şunları söylemek isterim, bence senin bir çizgin yok.Yani ister kalori say, ister dukan yap ister monti yap ister x, ister y ama bir istikrarlı çizgin bir yolun olsun.Sen ne bulursan yiyorsun bacım.Spora falan da bir yere kadar.Mesela sabah yarım simit yemişsin sonra 1 saat spor yapmışsın.o bir saat sporla ancak o sabah kahvaltındaki simidi yakabilirsin hepsi bu.kaldıki eski yağların yakılsın, zayıflayasın istiyorsun ama mümkün değil.Simitleri, börekleri, reçelleri, balları, makarnayı, pilavı, öğlen akşam ekmeklerini çıkaracaksın hayatından.Özellikle karbonu çıkaracaksın.O yediğin cornfleksler hem karbon ve zararlı.O cornfleksler 2-3 kilo fazlası olan cılızların 2-3 ay kullanımla o 2-3 kilolarını vermelerine yarıyor, ama kilosu fazla kişilerde fazla karbon yüklemesine, kan şekeri dalgalanmasına sebep oluyor.Diyet yöntemleri topiği var mesela burada, orada bir milyon diyet yöntemi var, birini seç körlemesine git demiyorum.benim mesela denemediğim diyet kalmamıştır diyebilirim ama hepsinden de sonuçlar ala ala gittim çok şükür.sen de dene, sen de yenil ama geri kalk ve başla ve taaki kendine en uygun diyeti yani eslenme şeklini bulana kadar.Ama sabah simit yedim öğlen mısırgevreği yedim akşam ne bulduysam yedimlerle vücut ancak 200 gram verir, o yüzden bence kendini üzmek yerine kendine bir diyet programı bul ve ona start ver bacım.
Ayrıca kaçıp küsmek yok.
El ee verdik hepbirlikte zayıflayacağız.
Yakar76 64,7
se_zen 55
Suhan2 Kendi isteğiyle ayrıldı
Gırgırına (84,0 /84,0 /%0,00 kilo aynı
nidah (60.3
Ilginnur (78.7-78.5 oldu)
Hilal60300 ( 71,0 / / / % ) İzinli
mattika (74.7- hamilelik sebebiyle x etabında ayrıldı vs vs bilgisi.)
Se_zen çarşamba döneceğim demişti sanırım, bu gece gelirse düzenler olmadı yarına birlikte düzenleriz.
Yakar ve Nidah ve Sezen bacılar şimdilik kilo bildirmediler
Bir de yeni üye vardı ama 2 gün önce yazdı yazdı, 2 gündür yok? Gerçi yeni üyeydi, 2 hafta deneme süresi olacaktı, o yüzden listeye almadım.Gelip paylaşım yaparsa 2 hafta sonunda değerlendirirlir durumu.
hakikaten çok bilinçli sin bravoeşim pirinç pilavı sevmiyo artık, tavuk yemez olduk köy tavuğu bulamadığımızdan.
doğumdan sonra lokum püsküüt dağıtılıyo burda, lokumlar mısır şurubu göründü gözümüze.
bi peynir kaldı hazır aldığımız, ona çözüm bulamadık, 2 parça yesem ölüyorum tuzundan.
ekmek yapma makinesinde tam buğday ekmeği yapıyorum, beyaz ekmek onun lezzetinin yanında halt etmiş.
neskafe içtim üniversite yılları boyunca, işlenmiş olduğundan zararlı olduğunu, ödem tutup kilo yaptığını bilmezdim, şekersiz içiyorum diye fincan fincan götürürdüm. şimdi türk kahvesi içiyoruz, emzirmesem hergün içerim.
çikolata, şerbetli tatlı vs. yani şeker olmadan yaşanıyomuş. ben gördüm. çikolata denince içim bayılıyodu. yine öyle olucam bakalım.
iş sadece kilo vermekte değil sağlık daha mühim.
bir de ben böyle doğal beslenebildiğimde kendimi iyi hissediyorum, yaş pasta yerken güzeldi sadece yedikten sonra ağırlık yapıyo başımda. net hissediyorum bunu.
seni olumlu etkilemişsem zamanında, ne mutlu bana.
etimek yiyorum demişsin, haftada 2 dilimden bişey olmaz ama o da işlenmiş ürün sonuçta. sana evde yaptığım ekmekten yollamak istedim.
bütüm bunlara hamilelikte uysaydım 3-5 kilo fazlam olurdu şimdi. ama öyle bi iştahım vardı ki durduramadım, sonra da direnmedim zaten. okulda arkadaşlara hamile olduğumu söylemedim göbek çıkana kadar, bi arkadaş bişeyler yiyişimden tahmin etti hamile olduğumuhürrem gibi
yılbaşında sağlıklı şeylerden oluştur menüyü, yine tıka basa ye ama sağlıklı olsun. öyle ömür boyu sebze yoğurt da yenmiyo, arada bi abartıp yemekte sakınca yok, sonraki gün devam etmedikten sonra tabi.
ne bilinçli hatunmuşum be, yılbaşına kadar kaç kilo veririm acep
ins oyledir ama yemiyorum sanarak yemişim p baksanaspor olarak ne yapıyosun, hangi sıklıkta yapıyosun? spor ilk başlandığında kilo aldırır kas yaparsın çünkü. salona gidip spor yapıyosan su kas yağ ayrı ölçen bi tartıda tartıl. büyük ihtimal yağdan gitmiş kas yapmışsındır.
Yakar76 64,7--64.5
se_zen 55
Suhan2 Kendi isteğiyle ayrıldı
Gırgırına (84,0 /84,0 /%0,00 kilo aynı
nidah (60.3
Ilginnur (78.7-78.5 )
Hilal60300 ( 71,0 / / / % ) İzinli
mattika (74.7- hamilelik sebebiyle x etabında ayrıldı vs vs bilgisi.)
Nidah ve sezen hariç tamam.
allahtan uyumlu bi eşim var, revani istedi ama yapmam, bişey de demez, çok istiyosa hazır alsın yesin napayım.
yoksa evde varken yememek çok üst bi level, ben asla ulaşamam, tadına bakarım en azından.
çikolatalı ekmek nasıl olur ki, hmm
sigarayı bıraktın kilo da verdin, kırk bin kere maşallah diyorum
sigarayı hamile kalınca bıraktım, şimdi de süt mevzusu var. hiç başlamayayım diyorum bakalım becerebilirsem.
kilo verip emzirme bitmeden 2. çocuk mu yapsam o zaman sigara düşünemem bile
Evet sezen ile birlikte kapışıp sigarayı bıraktık bacım birlikte.
Şimdiki planımız birlikte mezun olmak, seneye de bebe yapacaz birlikte
Sonrada senin bebenin dişi, benim bebemin ibişi diye bebeleri yarıştıracağız
He bu arada doğumdan sonra sezenle gene bu gruba gelip tahmini 2 sene de burada takılacağız.
O yüzden sezen benim kankam oldu artıkın
Birlikte el ele menapoza girip , gelinlerimize "biz gençken 40 kiloyduk" diyeceğiz ohoo ne planlar ne planlar.
Rabbim sağlık sıhhat versin, inşallah muhabbetlerimiz devam eder uzun yıllar.(He zayıflama gruplarında değil ama)
Uzunca debelenmemin bir sebebi de sigarayı bırakmak oldu bacım.O dönem 5 kilo aldım.Hoş bayram geldi kilo aldım, sigarayı bıraktım kilo aldım, tatile gittim aldım diye bahaneler bitmez gerçi ama sigaradan sonra fındık, fıstığa çok sardım kendimi ondan kilo aldım neyse sigara içmiyorum ya o 5 kilonun canı sağolsun diyorum
Senin doğumdan sonra içmemende iyi olmuş.
Benim yeğenim küçükken beni örnek alırdı, çok severdi.
Benim adım Ayşe olsun misal, ve mevzu sigara olsun.
Hemen totosunda kendi kadar büyük bezle ayağa kalkıp "Ayşeler sigara içmez" derdi.
Garibim bana yakıştırmazdı, ben çok iyiyim, bilinçliyim falan hesabı..
O yüzden ben de mattikalar sigara içmez diyorum, o kadar !
ay çok sağol ya süper motive ediyorsun insanı bayılıyorum sana doğru onları da bırakmalıyım bir an önce
Bacım iltifat mı ettin, laf mı ettin anlamadım.
Çünkü yazımdaki son cümle hariç pek motive edesi bir şey yazmamışım :26:
Ama inan kötü niyetle yazmadım. :26:
Biz bu saçı sakalı burada bir yılda ağarttık bacımbunun 6 ayı birbirimize "ye koçum, yarasın koçum, ay olsun yarın eritirsin, öbür gün yakarsın, yarasın bacıma" laflarıyla geçti ve biz hala buradayız.
O yüzden sana da "amaaan boşver" demek kolay ama ben çok duydum bunları ve çok kendimi kandırdım ve süreç çok uzadı.
Sen de bir an önce toparlan ve kenndine bir yol çiz anlaında demiştim.
Kötü niyet yoktu ay üzüldüm şimdi :26:
ya canım benim o kilo mun yanındaki oldu yazısı ne için aha buda oldu ılginnur sonunda 78.5mu oldu demek :-D ha ha ha ha ha
Yüzde hesabını araştırmam lazım, sonra sezen ya da ben okurken, 2 değer var yani bu kişi kilomu almış, kilomu vermiş eksimi artımı anlaşılmaz diye şu iken bu oldu anlamında yazmışım ama yanlış yoruma sebep olmuş
Ayrıca 78 ne demek, ben zatıaliniz 90ı görmüş insanım, 70ler bana saygı duyulası bir kilo olarak gelir hala.
Selam kızlar
Telefondan giriyorum nete pek kopyalama falan beceremiyorum ben ikiyüz gr vermişim ne bekliyorsam sabah öğle diyet yap akşama kitlik varmış gibi ye iki gündür bir daha diyet yapmayacagim de yeneceğimizeyip ne bulduysa yedim çatlayana kadar desem doğrudur dün akşam ben ne yapıyorum bu halim ne yedim yedim ne oldu koca bir göbek pislik ve hazımsızlık aldım elime defter kağıt yaptığım hataları yazdım evet ben bir daha yeneceğimize söz verdikçe daha beter yiyorum önce yeme hataları diye liste yaptım sonra karşısına doğruları yazdım önce kuaföre gidip saç sakal tirasıoldum saçımı boyadım kendime bir diyet listesi buldum ayça kaya nın hafta da 3.5 kilo verdiren listesini buldum onu listeye ekledim yani kendince birşeylere başlangıç yaptım içinden çok laf var icraat yok diyenler olmuştur bende öyle düşünüyorum cunki
Saç sakal traşına koptum bacım
Sıhhatler olsun, giden saçlar gibi yağlar da gitsin tez zamanda inşallah.
İcraat kısmı için de az icraat görmedik senden bacım, kendine yüklenme.
Senki zamanın mekik şampiyonu, senki sabah 5te kalktım koşu bandına çıktım diyen insan, senki kahvaltıda bir balya maydanoz yedim diyen insan ve bireysel derecelere girmiş zat, demek ki yapınca oluyormuş.
Ben bu ara hep şey diyorum; çok şükür zayıflayabiliyorum.Hani bazı insanlar var ve bazı rahatgsızlıkları var onca diyet yapıp onca spor yapıyorlar gene de gitmiyor da gitmiyor.Ama bizler az boğazı tutup, az totoyu oynatınca gidiyor fazlalıklar.Bu bile bir lütuf, bir güzellik.(Çakma Winston Hatipoğlu gibi oldu ama ne bilem öyle düşünüyorum)
İcraat istersen, şenlik ateşini yakabilirim mekik kategorisinde.(Şu an aletin üstünde eşimin yarına ütüleyeceğim gömleği asılı, o derece aktif ve sadece spor için kulllanıyorum kendilerini yani)
eşim pirinç pilavı sevmiyo artık, tavuk yemez olduk köy tavuğu bulamadığımızdan.
doğumdan sonra lokum püsküüt dağıtılıyo burda, lokumlar mısır şurubu göründü gözümüze.
bi peynir kaldı hazır aldığımız, ona çözüm bulamadık, 2 parça yesem ölüyorum tuzundan.
ekmek yapma makinesinde tam buğday ekmeği yapıyorum, beyaz ekmek onun lezzetinin yanında halt etmiş.
neskafe içtim üniversite yılları boyunca, işlenmiş olduğundan zararlı olduğunu, ödem tutup kilo yaptığını bilmezdim, şekersiz içiyorum diye fincan fincan götürürdüm. şimdi türk kahvesi içiyoruz, emzirmesem hergün içerim.
çikolata, şerbetli tatlı vs. yani şeker olmadan yaşanıyomuş. ben gördüm. çikolata denince içim bayılıyodu. yine öyle olucam bakalım.
iş sadece kilo vermekte değil sağlık daha mühim.
bir de ben böyle doğal beslenebildiğimde kendimi iyi hissediyorum, yaş pasta yerken güzeldi sadece yedikten sonra ağırlık yapıyo başımda. net hissediyorum bunu.
seni olumlu etkilemişsem zamanında, ne mutlu bana.
etimek yiyorum demişsin, haftada 2 dilimden bişey olmaz ama o da işlenmiş ürün sonuçta. sana evde yaptığım ekmekten yollamak istedim.
bütüm bunlara hamilelikte uysaydım 3-5 kilo fazlam olurdu şimdi. ama öyle bi iştahım vardı ki durduramadım, sonra da direnmedim zaten. okulda arkadaşlara hamile olduğumu söylemedim göbek çıkana kadar, bi arkadaş bişeyler yiyişimden tahmin etti hamile olduğumuhürrem gibi
yılbaşında sağlıklı şeylerden oluştur menüyü, yine tıka basa ye ama sağlıklı olsun. öyle ömür boyu sebze yoğurt da yenmiyo, arada bi abartıp yemekte sakınca yok, sonraki gün devam etmedikten sonra tabi.
ne bilinçli hatunmuşum be, yılbaşına kadar kaç kilo veririm acep
Ah winston ah ben bile kendine inanmazken bu güzel sözlerin bana moral oldu hele bugün yazdikların tam da ben aydınlanmaya çalışırken bir iyi geldi sorma
Bugünde az yedim deyip sadece gün hesabı yapacağım bugün az yedim bugün kaçamak yapmadim gibi telkinler yapacağım mekik e geri başlıyorum 1000 çekemem belli ama günlük 500 e varım neden dersen ben ben pek sıkıya gelemiyorum çabuk şu kayntırım
Bakalım kaç gün dayanacağım ne olur kızlar bana destek ol un
Ah winston ah ben bile kendine inanmazken bu güzel sözlerin bana moral oldu hele bugün yazdikların tam da ben aydınlanmaya çalışırken bir iyi geldi sorma
Bugünde az yedim deyip sadece gün hesabı yapacağım bugün az yedim bugün kaçamak yapmadim gibi telkinler yapacağım mekik e geri başlıyorum 1000 çekemem belli ama günlük 500 e varım neden dersen ben ben pek sıkıya gelemiyorum çabuk şu kayntırım
Bakalım kaç gün dayanacağım ne olur kızlar bana destek ol un
ha bir de winston ; ekmeği pilavı küllün hayattan çıkarmak olmaz bacım ya. sebzeli bulgur pilavı meselaa.az tereyağıyla ,yanına bol salata , yenir yani arada
taam bugd ekmeği veya tam bug unuyla yağsız krep(ramazanda sahurda çok yapmıştım acaip tok tutuyodu)
esmer pirinç denemedim hiç ama bulursam denicem.beyazı da malum çocuk çok seviyo.haftada 1 yiyoruz.
velhasılı kelam dozunda azar azar her sağlıklı gıdadan tüketilmeli.gerçi siz winston ve mattika iyi kilo vermiş hatunlarsınz.saygılr sunarım
hiç yapmadıysan evvelinde,500 le başlama bence 200 fln anca olur yani başlangıç için.yine sen bilirsin de canım.
ya ben mekik aleti ALCAktım hala aklımda ama yaparmıyım ondan emin değlim
Selam kızlar,
Özledim valla sizi.
İnanılmaz yoğun ve yorucu 6 gün geçirdim. Bu günde işe döndüm ama yine çok yoğundum. Arada bir gelip geçmişi okudum ama bugüne ancak gelebildim. Sohbetler muhabbetler akmış. Benim hitler yardımcım kırmış, geçirmiş ortalığı.
Liste için çok sağol winstonum. Sen bi tanesin.
Mattika yeniden hoş geldin, iyi ki geldin aramıza. Grubumuza yeni kan gelmiş. Yeni can gelmiş.
Liste sanırım bitmiş bile. Yarın ben yayınlarım. Mattika bacının da ne zaman ayrıldığını bulabilirsem her şey tamam olacak.
Diyet konusuna girmiyorum bile çünkü eğitim açık büfe otelde yapıldı bacılar. Bende de o irade bugünlerde olmadığından yedim de yedim. Ama belediye sağolsun metrobüs- metro yollarını maratona hazırlamak için yapmış milleti yürümekten helak oldum. Neyse kızlar uzun uzun yazacağım günler gelecek inşallah. Ben şu eski listelere bakayım. Mattika bacıyı bulayım.
500e ben de varım.ben de uzun zamandır dansa verdim kendimi, mekik aleti de küçük çamaşır asma yeri olarak salonun kenarına iteklenmiş vaziyette mahsun mahsun bana bakıyor.
Daha önce de yaptık, gene yaparız bacım.
Çatlasın 48likler
Hoşgeldin bacım.
Biz de seni özledik
Gezdiğin ettiğin yerler senin olsun, ne yedin sen onu anlat acuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?