- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
Kızlar bakın bakalım itirazı olan varsa üzerinden konuşalım.
3. TAKIM KURALLARI
1. Kilo bildirimleri her Perşembe en geç saat 16:00’ye kadar yapılır. Bu saati geçen üyeler için “bildirimde bulunmadı” yazılır. Listeye kiloları herkes hesaplayarak yazar.
2. Takım Listesi Her hafta cuma günü en geç 13:00 da yayınlanmalıdır. 1. derece sorumlu takım kaptanıdır. Kaptan yardımcısı eğer liste 13:00 de yayınlanmadı ise listeyi genel paylaşım alanında yayınlar. O da yayınlanmadı ise müsait olan herhangi biri yayınlar ve yayınladığına dair takım topiğine bilgi verir.
3. Mazeretsiz kilo bildirimi yapmayan üye, iki kere uyarılır, aynı davranışın üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.
4. Her hafta takım sonuç listesi Cuma günü yayınlanır. Takım sonuncusu olan üye bir sonraki hafta başlangıcı olarak kabul edilen Cumartesi gününden itibaren takımdaki mesajların takibinden sorumludur.
5.Takıma yeni davet edilen üyenin 2 hafta deneme süresi vardır. 2 hafta mesaj paylaşımı yeterli olan üyenin takımda kalmasına takımın çoğunluk kararı ile karar verilir. bunun için anket düzenlenir ve yarıdan fazla oy alan yeni üye takım listesine alınır.
6. Her üye günlük en az 5 mesaj yazmalıdır. Herkes yazdığı mesajın üstüne o mesajın numarasını yazar (Mesaj 1, Mesaj 2…. 5 mesajı doldurduktan sonra da mesajların üstüne “----“ şeklinde tire koyar. Bu kurala uymayan; yani mesajlarını saymayan ya da son 7 gün içinde 3 gün, günlük mesajlarını yazmamış olan üye iki kez uyarılır. Aynı durumun üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.
7. Mazereti olan üye önceden bilgi verdiği zaman mesaj kuralından istisna tutulur.
7. Her gün menü paylaşımı yapılır. Menüler gün sonunda toplu bir halde yazılabilir. Son 7 gün içinde 3 gün menü paylaşımı yapmayan üye iki kez uyarılır. Bu durumun üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.
8. 2 hafta habersiz gelmeyen üye diskalifiye edilir.
9. Her üyenin haftada bir gün 1 öğün kaçamak yapma hakkı vardır. 1 öğünden fazla kaçamak yapan üye aşşağıdaki listeden herhangi bir eğzersizi yapar ve yaptığını bildirir. Eğzersiz yapılan kalori ile orantılı olmalıdır. Eğzersiz listesi takım çoğunluk kararı ile güncellenir.
EGZERSİZ LİSTESİ..................(Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek..............................210
Bisiklete Binmek.......................200
Yüzmek....................................600
Voleybol...................................260
Yürüyüş....................................200
Rampalı yürüyüş.......................550*
Step/Aerobik............................400
Koşmak....................................550
Merdiven Çıkmak.......................400
Paten yapmak...........................120*
Eliptik bisiklet yürüyüşü.............400
Pilates......................................220
Bana ne oluyorsa, ben beğendim
Gözlerim boncuklamayı aradı ama bulamadım
Boncuk olaydı iyiydi
9. madde için sadece soru işareti; kaçamak kime göre neye göre?
Reçel bence kaçamaktır ama o üye yemezse şekeri düşer hasta olur mazallah yataklara düşer, o yüzden yer.
Simit kaçamaktır çünkü faydası yoktur ama o üye ekmek yerine yer durur.
Kaçamak kişinin uyguladığı kişisel diyetinin dışında kalanlarmı yoksa çok klasik olan çikolata, pasta ve baklava gibi şeyler mi yoksa sağlıklı beslenmeye hiç uymayan atıyorum poğaçasından, simidine, simidinden kısırına, ondan bala, ondan pekmeze mi?
Eğer sondaki olursa grubun spor yapmaktan feriştahı oynar demedi deme
Bir de bu kaçamağa üye mi karar verecek yoksa grup üyeleri ya da başkan mı?
Mesela ben yarım kavanoz nutella yedim.Şimdi bunu ben mi kaçamaktan sayıp spor yapacağım yoksa bir başkası mı bana ceza verip, beni kınayacak?
Başkası devreye girerse burada herkes destan gibi savunma yapar, yok o yüzden yedim yok bu yüzden yedim, onu yemezsem hastalanıyorum, benim için kaçamak değil vs vs diye.
Belki kırılanlar da olur, ne bilem bana bir bu madde hem çok güzel hem denetimi biraz zor geldi.
Ama hepsine bayıldım.Bence grubu çok aktif ve bol sporla bol yağların atılacağı günler bekliyor.