sağol canım aslında ben o nun mantigini anladım hoca demek istemiş ki benim dediklerimi harfiyen tutarsanız omega 3kilo aldırmaz verdirir ama ben kalkıp 8den sonra yiyip reçel bal yersem kilo aldırır elbet birde sana birşey sormak istiyorum sen niye misafir dobiş sin bizim gibi olsana birde haftada kaç kilo veriyor sun hepsi merak yalnis anlama
Ben geçen sene katıldım buraya,aktif ve resmi bir üyeydim.Sonra daha doğrusu antin kuntin bir çok diyetten, vazgeçişten, yiyişten, geri başlayıştan sonra depresif zamanlarım oldu bu arada sigarayı bıraktım üstüne kilo aldım sonra tatiller falan filan derken biraz uzaklaşmak istedim ve kendi isteğimle ayrıldım bacım.Ama buradaki arkadaşları çok sevdim, vaktim de var, ve hala zayıflamaya devam.Dedim varsın adım listelerde geçmesin ama iki kelam öğreneyim, diyet kafasından çıkmayayım ve gaza geleyim hesabı burada takılmaya devam ediyorum.
Haftada kaç kilo veriyorumlar değişiyor bacım.Bir hafta kalori arttırıp, diğer hafta azaltıyorum, ya da günlük farklılıklar yapıyorum.Dün az yediysem bugün normal, bugün normal yediysem yarın az, sporu da böyle farklı dağıtıyorum günlere.Dünle bugün arasında yarım kilo da oynadığı oluyor, 100 gram fazla çıktığım da.Artık zor gidiyor kilolar.Bir de kısacak bir şeyim kalmadı; şeker yok yağ yok un yok tuz yok, karbonhidrat olabildiğince yok, tatlı yok, baklagil yok, patates ve nişasta dostları yok, havuç ve türevleri kan şekeri açısından yok, meyve neredeyse yok, fastfood yok, kaçamak yok vs vs.Şu ara amacım 70i vücuda oturtmak.Zaten hedefim 68di, varsın o 2 kiloyu 2 ayda vereyim acelem yok ama bir yandan da 65e neden olmasın diyorumKafam karışık.
69u sabitleyerek bir hafta en azından fix göreydim, önüme daha net bakardım ya, neyse bakalım.
Kendi isteğiyle ayrılanlar bir daha dönemiyor muydu ya da 6 ay mıydı acep, hımm :26:
Hepimize hafif ve booool sporlu bir gün diliyorum
o sık sık emzirme olayı olmasa çocuk aç kalıcak zaten. sık sık emziriyorum işe yarıyo. ama büyüyo artık 2-3 saat uyuduğu oluyo süt azalmasın diye uyandırıp durayım mı bilemedim.günaydın kızlar
gün benim için her zaman erken başlıyor .10 yıldır saat 9a kadar uyuduğğumu bilmem. ya çocuklar uyanır ya işe gidilecek. haftasonu oldu bu defa koconın nöbeti oldu. yani ben hep erken kalktım.
geçmişi okudumda winstona çok hak veriyorum ben uzun süredir diyetteymiş gibi yapıyor ama canım ne istiyorsa yiyordum. sonuç alınan kilolar ve ben niye kilo veremiyorum diye depresyona girmeler.ben eleştirilerinden hiç rahatsız değilim. aksine beni kendime getiriyor. iyi ki varsın bacım.
bak 500 mekikle dün başladım allahın izni ile gerisi gelecek. matikanın hırsı azmi winstonun iradesi bana baya bir gaz verdi bacılar.ya pes edip büyük beden mağazasına gidecektim (2 gün öyle karar verip öyle yaşadım.) yada ya allah bismillah deyip bu işi bitirecektim.
klişe bir laf varya herşey kafada bitiyor diye. dün akşam evdekilere börek yaptım . herkes şapırdata şapırdata yerken benim hiç canım çekmedi. aklımda olan ne kadar yağlı ne kadar kalorili .dişarı cıktık eşim çikolata aldı bana uzattı gene tek düşüncem her karesi 50 kalori deymez .
bunları şunun içinyazıyorum. kafamda kilo vermeyi gerçekten istediğime inandım. sonuç güzel hiç olmazsa ikiyüzlülük yapmıyorum . gelinler gibi hem ağlarım hem giderim. bende ki gibi hem diyetteyim hemde canımın istediğini yerim diye
2 çocuğum var ama bende göyüs ucu tam gelişmediğinden emzirme olayı bende tam bir işkenceydi süt var ama emzirecek uç yok varda yok yani. slikon uçlarla 3 ay emzirdim ama gerisingeri çocuk çocuk ememediği için süt kesildi. odönemde dr un söylediği ne kadar çok emzirisen o kadar çok süt salgılanır. süt az aman yetmiyor deme 2 saate bir emziriyorsan 1 saate düşür bak ozaman nasıl artacak demişti. bir dene istersen matika belki faydası olur.
ben gideyimde 500 mekik çekeyim
herkese güzel bir haftasonu diliyorum kızlar
9 aylık olmasını bekleyemem bunalımlara girerim. 2,5 aylık daha. su 4 lt içiyorum.ben bebek 9 aylıkken diyete başlamıştım. günde 3 litre su içerdim,bazen daha fazla.süt azalmamıştı çok şükür.
mattika senin bebişine de bol sütlü günler dilerimsağlıkla büyüsün..
Emzirirken 20 kilo falan veren bir kadın okadar çok su içiyordum ki diyor bebek emerken bile şu içerim diyorduo sık sık emzirme olayı olmasa çocuk aç kalıcak zaten. sık sık emziriyorum işe yarıyo. ama büyüyo artık 2-3 saat uyuduğu oluyo süt azalmasın diye uyandırıp durayım mı bilemedim.
9 aylık olmasını bekleyemem bunalımlara girerim. 2,5 aylık daha. su 4 lt içiyorum.
bir de şunu farkettim az yiyince azalmıyo süt, tartıda eksilme görürsem azalıyo, acaba vücut savunmaya mı geçiyo bilemedim
Emzirirken 20 kilo falan veren bir kadın okadar çok su içiyordum ki diyor bebek emerken bile şu içerim diyordu
İnsan vücudu çok mükemmel bir yapıya sahip kendine zarar vermemek için hemen savunmaya geçer belli ki savunmaya geçiyor aynen devam edersen sorun yokmus deyip belki normale döner
winston paylaştığın yazıyla çok pis mesaj vermişsin
bak-pekmez yemiyorum, kuru kayısı yemek durumundayım wc sorunu var, emzirdiğimden ilaç kullanamıyorum. onu da azaltayım bari.
kuru kasısıdan hoşaf yaptım az önce sütü artırıyo. bu emzirme olayı diyeti baya sabote edicek anlaşılan.
ama karataydaki uzun açlıklar sütü azalttı, ya da şöyle söyliyim dikkat etmeye başladığın an süt azalıyo. baştan az yemeye alıştırmış olsam azalmazdı ama şimdi yetmicek sanıyo metabolizma sanırım.
rezene çayı, kayısı hoşafı vs gibi zararsızlarla, az zararlılarla takviye yapmazsam diyetten vazgeçmem gerekicek.
kuru incir, hurma da öyle.
neyse akşamları yemiyorum en azından.
çok fena hizaya sokuyosun insanı winston, buraya yazıcam diye korkup yemiyorum, bi de nasıl açıklama getirdim şimdi konuya. suçlu hissedip de.
sabah bebeği uyuttum kalkayım da yürüyüş yapayım hazır eşim evdeyken diye düşünüyodum, tam kalkıcaktım ki zil çaldı.
neymiş üst katta tadilat varmış doğal gazı 3-4 saat kapatıcaklarmış, nasıl sinir oldum. duş alamam diye yürümedim.
ketil ( nasıl yazılıyodu bu ya, su ısıtan şey işte) aklımıza geldi de çay yapabildik, o da çiğ oldu zaten.
yumurtaları da üstüne kaynamış su dökerek haşladım, rafadan rafadan yedim sonra.
eşim dışarı gidelim kahvaltıya dedi, ne yicez dışarda nerden bulcaz 2 yum, ceviz diye gitmedim.
poğaça yesek çok mu kızarlar sana forumdakiler diyo bi de
şuraya gelip 2 cümle yazıcam mız mız ediyo oğlan, aceleden nasıl kurdum cümleleri anlamadım.
dün dolaptan bi pantolon buldum, 42 bedendi, kocaman göründü gözüme beli fln çuval gibi buna sığarım heralde dedim. kıçıma çıkmadı bile
sanırım doğumdan dolayı çok gevşemişim, sıkılaştırıcı bişeyler yapmam lazım.
hoş gevşemesem de bu boy bu kiloyla nasıl sığıcam 42 bedene
winston bacım en güzeli nı yapmış sin korumaya geç sen artık birde ben merak li olarak bir şey daha merak ediyorum senin önceki ve sonraki resimleri hepsi merak ha yalnis anlama :-D
Selam
Menü mü toptan akşam yazacagim
Sabah 500mekik çektim üstüne bir saat yürüdüm şu an koltuğa yigildım kaldım
Ben boşuna winstona diyet gurusu demiyorum hatun bu ışte nirvanaya ulaşmış darısı başımıza
Mattika bacım ben 2 yıl diyet yapmadım doğumdan sonra, şimdi bakıyorum da aslında kendimi kandırmışım. 13 kilo aldım doğumda sadece 4 kilosu gitti doğumla. Sonra 3 aylıkken yeniden 53 kiloya düştüm ama yiye yiye 60 kiloya kadar çıktım. süt yapan tek şey su ve yeşillik bacım. Bol bol dere otu ye mesela inanılmaz süt yapıyor bacım. Menülerine bakıyorum makarna, yemek falan var, ayran iç, ne bileyim salata ye. Salata çok fazla göremiyorum menülerinde halbuki en çok süt yapan şey onlar. Tatlı türevlerinin süt yapma nedeni tamamen seni susatmaktan başka bir şey değil. AFrika da insanlar yiyecek yemek bulamıyor ama sütleri oluyor bacım. Süt işi çok psikolojik bir şey bacım. Hatta çocuk doğurmakla bile alakası yok. Beyinde bitiyor her şey. Hiç çocuk doğurmamış ama evlatlık almış insanlar bile emziriyorlar süt geliyor bacım. Kilo ile yağ ile alakası yok. Ayrıca bebeğinin sağlığını düşünüp ona faydalı ve içeriği zengin süt vermelisin. Proteini eksik etme yanına salata. Al sana kaliteli süt. Karbonu ekmekten değil de bulgurdan al, baklagilden al. Bence sağlıklı olan zaten karatay bacım. Ama bak istersen karatayın daha yumuşağı ve sağlıklısı bence monti. Nerdeyse tamamen aynı ama montide sabahları ekmek var. Tam buğday ekmeği yanında peynir, yumurta olmadan ye. Çok bol yeşillik ye sabahları o seni bütün gün kurtarır bacım. Akşamları da tavuklu salata ya yanına 1 kase yoğurt ye, hem bebişin faydalı süt içsin. Makarnanın emin ol pna hiç faydası yok.
Koptum ya, he diyeydin bir winston var, eskiden 3lü koltuğa oturduğunda totosuyla 2 minderi kaplardı şimdi normal insan totosuna sahip oldu sorma bir totosu kalktı bir kalktı elinde cetvelle geziyor diyeydin
İşte irade, işte disiplin hey maşallah
Ben de mekiğe devam edemedim ya.Bizim kombi yumrukla çalışmaya başladı kızlar ya.Dün dedim eşime kombiyi sen yumruklamaya başla anca ben mekik çekerim, baktım gecenin bir vakti güm güm ev inliyor, millet yumrukla kombi çalıştırdığımızı anlamaz, adam kadını falan yumrukluyor derer diye kaldı öyle.
Bugün de sabah eşim yumruğa başladı, öğlen yandı kombi.Ben de mekik çekip at gibi terlerim sonra banyo yapamam diye korkumdan çekemedim.Bu sefer de yanacağı tuttu aletin.Ben de ışık hızıyla aman söner diye duşa koştum, mekik kaldı.Pazartesi servis gelsin de baksın, böyle yumruklaya yumruklaya nereye kadar değil mi?
Allah susuz, gazsın, elektriksiz bırakmasın valla, alışınca yoklukları çok pis etkiliyor insanı
Yok korunmalık değilim.hala güreş tuttuğum kişiyi el ense ederim, o yüzden devam edeceğim diyete de hani çişli de çişssiz de, yemek sonrası da gece de sabah da donla da donsuzda ve bir hafta her durumda 69u sabitlersem yoluma daha hızlı devam edeceğim.
Şimdi biraz -geç oldu ama- kendimi, vücudumu, metabolizmamı falan tanıyor biraz ayar yapıyorum
Önce sonra fotosu için buluşmada dedik, hoş sen önceki halimi de bilmiyorsun
29 aralıkta buluşuyoruz ya bacım, ben eski fotolarım ve yeni vücudumla orada olacağım
hep birlikte kritik ederiz,gelemeyenler için o gün buluşma fotoları koyarız.
Se_zen buraya da gelmiyor, evinde totem mi yapıyor ne
Bak kombi bozuldu, mekik çekemedim.
Bir arada senin mekiklerine hasetlenmişti de senin alet kırılmıştı bacım, hep se_zen'in oyunları bunlar heep.
Bizde günahımız neyde yazarız deftere artıkın pazartesiye biriken mekik borcunu toptan çeker, salı günü tuvalete el arabasında eşim itekler beni
salata cuma günü yoktu sadece, çok üşendim ama inat ettim hazırladım yine.
yeşillik aldırdım geçen haftalarda süt yapıyo diye, çoğunu çürüttüm dolapta.
sütün psikolojik boyutunu bilmesem şimdiye kesilcekti.
tamam bu süt işini bahane ediyo hissettim kendimi, hepiniz haklısınız. iyi ki gelmişim buraya yoksa değil kilo vermek alırmışım.
tavuk yemez olduk ya sağlıklı değil diye, hazır yoğurt gibi tadı bi garip geliyo.
winston bacım bu arada geri dönerim dersen paylaşım alanında sorabilirim. bazen istisna uygulanabiliyor. bence kabul ederler bacım 6 ay falan beklemeden dönersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?